19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• G_ArchAngel #6937
  • Shiwo
    az a durva, hogy nem csak a nagy ügyességet igénylő feladatok okoznak eleinte gondot, hanem néha még a könnyű, hétköznapi dolgok is.. én a kulcscsontom törtem el, és hetekig nem tudtam használni a jobb kezem, szóval tapasztaltam már, hogy milyen
  • Bladzs
    Igen a gyakorlásra gondoltam. Most megnéztem újra, és még mindig nagyon gagyinak tűnik, és nem Jaime mozgására gondolok, mert az persze, hogy az. Hanem az egészre együtt. A színészi játék nagyon jó lett, süt Bronról a megalázás, Jaimeről pedig a megalázottság, de a mozdulataik nem ezt tükrözik. Ha nem látnám az arcukat, nem tudnám eldönteni ki tanít kit. Már megszoktam, hogy nem vívnak jól a filmekben, de ez most nagyon szemet szúrt.
  • sempronius18
    Huh sokat gondolkoztam, hogy ebben a részben melyik volt a kritizált 1 v 1-ed aztán beugrott.

Ott tényleg az volt a lényeg, mint már írták, hogy Dzsémi-nek meg kellet tanulnia a gyengébb kezével harcolni, ahhoz képest hogy most próbálta először ügyes volt.

Most képzeld el kb, hogy jobb kezes festő vagy levágják a jobb kezedet és tanulhatsz festeni a ballal kb ez a szitu.
  • atila4
    Valaki tudja, hogy a 3-dik évad mikor kezdődik szinkronosan?
  • G_ArchAngel #6932
    Mire gondolsz? Ha az edzésre, akkor nagyon benéztél valamit, mert abban pont az a lényeg, hogy bal kezével suta Jaime.
  • jazzy
    Az nem jó, itt Aprajafalván nem jön be, akkor sajnos soha nem spoilerezhetünk.
  • Bladzs
    Szerintem tökéletes a hétfő este 10, még a torrenteseknek is, hisz munka/iskola után családdal megnézni is kb ekkor ér rá az ember. Addig meg lehet nyomni a: "hú ez jó rész volt, nem történt semmi, túl sokat beszélgettek, nagyon jó volt a hangulata" kritikákat.

Hogy ne legyen nagyon off: Remélem ezeket az 1-1 elleni kardos jeleneteket nem akarják sokat erőltetni, vagy kicsit jobban megcsinálják, mert ez a mostani nagyon gagyi volt.
  • j0nNyKa
    szerintem gyűjtsünk jazzynek viasatra akkor, vagy pl. szarni rá a spoiler mizériára
    valamelyik jó megoldás
  • sempronius18
    Oszt, ha a Viasat veszi meg, mint a Vikingset és neked az sincs akkor mit tegyünk???
  • MaRee
    Nincs jobb téma mint pár órán meg a kb 8 betűs spoiler parancson vergődni napok óta?
  • Master91
    Felőlem oké, de előtte beszéld meg a hg-val,jó ?
  • jazzy
    Nekem nincs HBO-m, légyszi csak akkor spoilerezzünk amikor lement az rtl klubon is.
  • G_ArchAngel #6924
  • Master91
    Jó, de mi a TV-hez igazodunk, kész.
  • Piszkos  Fred
    HBO GO-n már délelőtt megnéztem full legálisan, nincs itt semmi probléma
  • j0nNyKa
    bőven elnézném 1,5 óráig is, és lenne mit bele tenni
  • DasIsFuck
    inkább a részek száma.
    Most hány perces legyen egy rész, másfél órás?
  • Shiwo
    kb. annyi, hogy tovább erősítse a Ramsay és a Bolton család elmebeteg arculatát
  • MaRee
    Na igen, már régebben is tárgyaltuk ezt itt, hogy rövid az az 50 perc egy résznek.
  • Montanosz
    azért kicsit unalmas hogy mindeki életéből mutatnak kb 5 percet aztán vége is az aktuális résznek. Vagy lenne másfél órás vagy ne kapkodnának ide-oda mert így némely rész élvezhetetlen. Biztos meglepő hogy zsinórban hullanak a főszereplők de mire felnéztem a kávéból rég megették a kutyák és nem derült ki vagy mi volt a szerepe a szőke hősnőnek...
  • jazzy
    Elnézem
  • Evoluti0N
    Jó, mindegy. Elnézést mindenkitől. Kicsit túlreagáltam a dolgot. Ejtsük a témát.
  • Evoluti0N

Kicsit más a helyzet. Az egyik talán nem is megy magyar tv-ben sehol (vagy ha megy, akkor is аlaposan le vannak maradva). A GoT esetében pedig KEVESEBB, mint 24 órával a premier után már meg tudja az ember LEGÁLISAN nézni magyar felirattal a tévében.
  • Kongy
    Miért ne kéne tudni? USA-ban hétfő hajnalnak megfelelő időben megy.
  • QuippeR
    már bocs, de akkor ELMÉLETILEG senkinek se kéne azt se tudnia, hogy mi lett például a Breaking Bad vége? vagy az ment már magyarul?
  • MalusDarkBlade
    Végre megdöglött az szőke köcsög :D Rég röhögtem ennyire őszintén sorozaton, pedig sitcomokat is nézek. Mondjuk sztem könnyű halála volt a rohadéknak.
  • Evoluti0N
    Nem jövök. :D Mással vagyok elfoglalva, mire jönnék a topicba, addigra már meg is nézem az új részt. Azonban ettől függetlenül ELMÉLETILEG hétfő estet tizenegyig nem is kéne senkinek se tudnia, hogy mi történt az aktuális részben.
  • RatBaG #6909
    minek jössz be a topicba, mikor úgyis tudod, hogy az új részt tárgyaljak ki épp?
    már az előző évadok alatt sem értettem ezt a spoiler mizériát. én sose nézek be az adott sorozat topicjába míg meg nem néztem, miért nekik kéne hozzám igazodni?
  • Evoluti0N
    Azért itt egy kicsit más a helyzet. Legtöbb sorozatnál hónapok vagy évek vannak az eredeti vetítés és a magyar között. Ez a GoT esetében még 24 óra sincs. Én is (és sokan mások is) úgy vagyok, hogy minek torrentezzem le, amikor már óra különbséggel megnézhetem a tévében. Valakikből élniük kell az HBO-nak is. 0 költségvetésből nem lehet sorozatot forgatni. A hozzám hasonló kis ártatlan lelkek meg bejönnek bátran a topicba azt gondolva, hogy még úgyse ment le az új rész és nem akadnak spoilerre, de a torrentesek meg itt közben már össze-vissza spoilerezik. Ezért a hétfő este 10-ig ne legyen spoilerezés szerintem nem nagy kérés.
  • Narxis
    neeeeeeee :D
  • Narxis
    jaja :DD
  • gotchaaa
    Aludtam erre a részre egyet, és már sajnálom, hogy meghalt
  • bega82
    A Másik meg úgy, mint Szauron? :D
  • Narxis
    Igen csak nagy piros pont lenne ha ez a R'hllor megjelenne egy Gandalf szerű varázsló képében a sorozatban.
  • Zenszkij
    Nem hát, van a szőkének öccse is.
  • genndy
    Férfi kell királynak, Margaery biztosan nem lesz királynő.
  • bega82
    Hmmm... és ez milyen jelentős beszólás! :D Ez a zseniális Martin papában! :)
  • MaRee
    Nekem tegnap Bronn (kedvencem :D) beszólása tetszett, mikor Jaime megkérdezte, biztonságos-e a hely ahol gyakorolnak

• Molnibalage
    Én a 2. évad elejét nézem, de az edddigi all time beszólás nekem az volt, amikor Eddard Stark megkérdezte az eunuchot, hogy kit szolgál.

Tell me something, Varys. Who do you truly serve?
    The realm, my lord. Someone must...