19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Kongy
    Na ja, Shae engem is felb.szott, meg tudom érteni Tyrion hogyan élte meg ezt az egészet, meg ugye láttuk is az arcán, hogy itt bizony elpattant nála valami :)
  • Sir Quno Jedi
    Hát csúnyán elszámolták magukat, főleg Cersei a Shae-s szemétkedésével. Ha az nem történik meg, akkor Tyrion leszarja és beletörődik a sorsába. Magáért nem küzdött volna, mert nem tartotta már sokra magát. Elege volt azt egészből, vesztesként kullogott volna el. Deee itt elszakadt a cérna, kiborult a bili, eltört a mécses és kihúzta mind a 110 centijét, hogy 1x s mindenkorra, utoljára a sarkára álljon és beolvasson mindenkinek. Ennyit megér alapon, ha beledöglik is de csúnyán.

Azé van az a pont, mikor az embert már nem érdekli semmi és a leglehetetlenebb helyzetben és pillanatban kiáll és szembemegy a gyorsvonattal, fogcsikorgatva, sötét vigyorral. Avagy a vakond lefejeli a rotációs kapát. Kemény csávó!
  • DaemoonHunter
    A végén valóban "igazi Lannister" oroszlán nézése volt, elég jól eljátszotta a szerepét. Hatásos volt, talán még az apjára is.
  • Narxis
  • bega82
    A tesóját választotta, nem Bronnt. Bronn önként ajánlotta fel szolgálatait a busás jutalom reményében (be is jöttek a számításai eléggé :D ).
  • Sir Quno Jedi
    "Csalt". Jó érzéke van az ilyesmihez, megúszni, kibújni a dolgok alól. Nem hülye egyáltalán. Nyilván morális értelemben csalás, de érthető mivel akkor igaztalannak hitte az egészet és szabadulni akart. Most meg már valószínűleg ez sem érdekli és az élete sem. Egész életében futott és bújt saját maga elől is, most 1xsmindekorra eldől, hogy a törpének halnia kell-e "Isten" szerint. Haszontalan iszákos, kurvázós szörnyből kőkemény férfi vált lám a sok megpróbáltatás hatására, most ő a legkeményebb Lannister. Ezzel még az apját is fullra meglepte és bekényszerített mindenkit a saját "kis" játékába.
  • MaRee
    Miért csalt? Bronn egy "sima" zsoldos Ser Vardis pedig a Sasfészeki testőrség kapitánya volt, fullra acélban, Bronn pedig egy szál karddal a kezében.
  • Sir Quno Jedi
    Végülis istenítélet. Legutóbb "csalt", olyat választott akinek jó esélye volt nyerni. Most lehet, hogy úgy bepöccent, hogy maga áll ki, mert hát Isten végre döntse el mit akar vele, ugyebár.
  • sata75
    hogy röhög már mindenki a háttérben:))
  • Evoluti0N
  • Sir Quno Jedi
    A törpe mindig ezzel az istenítélettel szívatja őket. Tywin helyében én simán felségárulással vádolnám és akkor csak lefejezik natúr, mint Ned-et. Sajnos Tywin sem igazán akarja direktben kinyírni a törpét, inkább elküldte volna az őrségbe, ami ugyanaz, csak lassabban.

Amúgymeg elejétől ez ugattam, hogy ha Tywin kinyúlik, márpedig ez már csak kora mián is közeli lenne, akkor a Lannistereknek végleg lőttek. Cersei rosszindulatú és szűklátókörű (meg nő :D), Jamie balfasz és kb. semmihez sem ért az uralkodást illetőleg (mostmár harcolni se nagyon tud), Tyrion az egyetlen aki képes lenne rá, de egyrészt túl kegyes és jószívű, másrészt szörnynek tartják, sosem engedelmeskednének neki. Szal. Tywin kényszerpályán van, de ebből nem lehet jól kijönni. Mindenképpen rábasznak, mert túlságosan az ő személyes tudására és hatalmára épül Lannisterland... Szal. ez itt leginkább a Lannisterek bukása című sori lett...
  • Narxis
    Tyűű ez brutális rész volt gyerekek, Tyrion ftw!
  • EnxTheOne
    Szerintem most nem fog bajnokot választani, ö fog harcolni.
    Csak ne Jamie ellen kelljen harcolnia :D
  • Anthrax
    Arra gondoltatok,hogy a Hegy lesz a Tywin bajnoka és a herceg meg Tyrioné, és akkor megkapja amit akar :D
  • G_ArchAngel #7735
    Szerintem 5-bol negyen rosszul tippelnek :)
  • bega82
    Tyrion-nak is van tippje... szegénykémnek! :D
  • Tower Guard
    Hát igen ez igaz, így necces!
    Kíváncsi vagyok ki fog majd, de tippem már van! (akár 2 is ha belegondolok) :)
  • Master91
    ott nem volt tárgyalás

meg Joff tudjuk milyen volt :D

meg ki állt volna ki érte? az "áruló"ért ? (mondjuk most, a "király ölő 2ért" is ki állna ki?)
  • Tower Guard
    Ned-nek is élnie kellett volna ilyen lehetőséggel. A dolgok kicsit másként alakultak volna! :)
  • Master91
    1. évadba ugye Sasfészekbe így már meg menekült, belövi még egyszer ezt a kártyát

igen, "istenek majd eldöntik hogy kinek van igaza" ( aki túl éli a bunyót )

középkorba azért voltak jóféle módok eldönteni hogy igazad van e vagy sem :D
  • Rockynhooo
    Egyébként ez így megy ebben a világban? Ha már szinte biztos, hogy elítélnek bűnösséged miatt, ami ugye itt most nem áll fent, de vegyük úgy, hogy Tyrion szerepében ott ülne egy gyilkos. Aki valójában megérdemelné a halált... A végén bemondja, hogy küzdelemben akarja eldönteni az igazságot, akkor ennyi volt? Lehet levágja az ellenfelét és büntetlenül kisétálhat? Tehát, ha valaki jó harcos, akkor jó eséllyel megmenekülhet.
  • Master91

• Sir Quno Jedi
    A törpe bepöccent, nagyon helyes, végre növesztett golyókat! Ellentétben Varys-szal... :D
  • Konyigery
    Amúgy Dany-nek lassan valami rövidítést kikéne találnia a jelzőire mer lassan 10 perc lesz mire elmondja :DDD
  • Master91
    tetszett ez a rész nagyon!

de nem volt kevés? :D vagy csak nekem tűnt olyannak mintha még 10 perc hiányzott volna?
  • MaRee
    Shae!!!
  • Molnibalage
    Nem tárgyalnám ki ezt témát, de nagy különbésg van aközött, hogy mit és hol vágnak le...
  • Master91
    Braavos tetszik !!
  • Kongy
    Oberyn.... :D Szerintem az az ember azt is tudja milyen pingvinnel :D
  • Rockynhooo
    Az mondjuk poén volt, mikor Oberyn mondta, hogy lenyűgözőek a csatamezőn... az ágyban viszont már nem mondható el :D
  • Belkar
    A valóságban is voltak eunuchok...
  • Sir Quno Jedi
    há ügyesek voltak ezek
  • Seth
    Az unsullied csapat tudna ez ügyben nyilatkozni :D Élnek és virulnak
  • MaRee
    Megnyúzták, az ízületeit szétroncsolták, levágták a lábujjait-ujjait, kiverték a fogait, stb.
  • Piszkos  Fred
    Hát, gondolom instant kiégették neki :D
  • Master91
    ezen még nem gondolkoztam :DDD

Ramsay meg oldotta, nem hiába ez a címerük

(nyúzott ember, rózsaszín háttérrel)
  • Molnibalage
    Ami viszont vicces, mert a valóságban, ha ott elvágnak, akkor a legtöbb ember pikk-pakk elvérzik...
  • Master91
    Nem tudom, szerintem nem egybe csapta le neki, szerintem csak csonkította, metélte ilyesmi
  • Belkar
    Így most hirtelen az jut eszembe amikor Ramsey lenyúzza az egyik ujjáról a bőrt és Theon pár nap elteltével már nem bírja elviselni a fájdalmat inkább leharapja. Ezt mikor Ramsay meglátja lenyúzza egy másik ujjáról a bőrt és azt mondja ha azt is leharapja akkor még egyről le fogja nyúzni.

Na meg jó néhány fogát kiverte mert nem tetszett neki a mosolya.

Az viszont hogy levágta a férfiasságát nincs konkrétan leírva a könyvben csak egy halvány említés van rá. De a sorozatban bebizonyosodott hogy tényleg azt is megtette.
  • ForzaInter
    Egy pszcihopata és egy bolond, micsoda páros.:D

Edmure Tully vagy a Blackfish vajon az ebben az évadban felfognak tűnni? Jól elfelejtettek őket.. Még a lobogo nelküli testvériség jutott eszembe hogy eltûntek..