19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• genndy
    Leginkább a belterjes házasodások miatt, hogy minél tisztább maradjon a vérvonal.
    Robinnál leginkább az anyjától jön a kattantság, de hogy ő miért, az nem derül ki (Tullyk+Arrynok ilyen téren normálisabbak, legalábbis nem közismert hogy vérfertőznének nem úgy mint a Targaryenek).
  • Molnibalage
    Miért van az, hogy a nemesek kölkei között ennyire magas a kretének és idióták száma...?
  • sempronius18
    Micsoda vezető lesz majd a kis csecsszopóból, minimum Tywin formátumú.
  • MaRee
    Azt is lehajitanám a Hold Kapuján az anyjával együtt :D
  • Master91
    fia, Sasfészek ura maradhat, nem? :D
  • Rockynhooo
    Egyébként nem hittem volna, hogy Joffrey után tudnak még olyan karaktert előszedni, akinek a szerepe, fizikai fájdalmat jelent számomra :D Ez a sasfészkes nő valami borzalom :D fel kéne pofozni mint Joffot, aztán meg rakni valamit a kajájába
  • Master91
    Hogy? :D Ahhoz kéne 1 Sansa is
  • Molnibalage
    Vagy az ultimate megoldás, Tywin elveszi Sansát...
  • Belkar
    Ezzel csak az a baj hogy Westerosi törvények alapján mivel Tyrion és Sansa nem feküdtek le a házasságuk nem teljesült be így semmisé nyilvánítható.
  • Molnibalage
    Hozzáad egy másik Lannistert. Nagy kaland...
  • SzinesGeza

Szerintem rossz lépés lenne Tywin részéről ha kinyíratná a fiát.
    Hisz amíg életben van mint Sansa férje, addig más nem veheti el a csajt és nem formálhat jogot Deresre.

• MaRee
    Ezek én sem értem miért nincsenek rajta, de itt már tényleg csak a canon dolgok vannak, és a távolságok is pontosak, az író által jóváhagyva. A többi térkép nagyrésze fanfic.
  • Master91
    Deres? Rémvölgy? Ikrek? Zúgó? Casterly? Csak pár amit szúró próba szerűen nem látok :D
  • Kongy
    Hát igen..
  • Molnibalage
    A baj az, hogy a sorozat egyes részében Shae egy igen intelligens és művelt prostinak van ábrázolva aztán a másik felében meg csak egy ostoba libának...
  • Kongy
    Shae hihetetlen féltékeny volt Sansára is, főleg mikor Tyrion elküldte, szóval amit mondott a tárgyaláson, hogy csak Sansával akart Tyrion foglalkozni, azt ő tényleg úgy is gondolta. A féltékenykedő nő a legveszélyesebb... de egyben azt is jelzi, hogy talán tényleg érzett iránta valamit.
  • bega82
    Mi volt a #7767? :)
  • Blacksheep333
    Nem valószínű, de ha gondoljátok törölje a mod.
  • QuippeR
    ez könyves spoiler, benne lesz a sorozatban is majd valamikor...
  • MaRee
    Raktam a világtérkép helyére egy újat, ez már a hivatalos verzió, a lehető legpontosabb.
  • MaRee
    Raktam a világtérképre egy újat, ez már hivatalos verzió, a lehető legpontosabb.
  • Blacksheep333
    Tyrion első "kurvájával" kapcsolatban:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Később aztán kiderül, hogy Tysha út menti megmentését nem Jaime rendezte meg, és a csajszi tényleg szerette.
  • mikromanus
    A végső jelenettel egész szépen felrúgta a bilit a Hős Törpe. Beleköpött mindenki terveibe és levesébe. Mondjuk Cerseiébe talán nem. Így jobb esélye van hidegretenni a mélynövésű tesóját. Apuci viszont nem boldog. Megint nincs mivel "meggyőznie" Jamiet. Ebből aztán macerás lesz kimenteni Tyriont atyai szóval.

Shaeről tipp:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Az is lehet, hogy megkínozták, vagy megzsarolták valamivel stb."
    Ja, vagy elvették a pénzét és újra meg kell érte dolgoznia.
  • bega82
    No igen.
  • bega82
    No igen. :)
  • Sir Quno Jedi
    Tyrion is hibás. Ha tényleg naaaaaaaaaaaaaaagyon szerette volna Shae-t, lelépett volna vele már régen. CSAKHOGY egyrészt tisztában volt vele, hogy Shae így szereti őt, mint fontos és gazdag nagyúr, aki nagy dolgokra hivatott, másrészt tudta, hogy kb. SEMMIHEZ sem ért, amiből commonerként megélnének és meg sem tudná védeni Shae-t többé semmitől és senkitől és nem adhatná meg neki, amit érdemel szerinte.

Az már csak hab a tortán, hogy szinte biztosra vette, hogy apja felkutatná őket és ez valszeg. Shae életébe kerülne...

Plusz Sansát is meg akart védeni és ott a vége.

Szal. Tyrion is valahol gyáva volt és a "könnyebbik" utat választotta a szerelmükkel kapcsolatban, de ez volt az egyetlen ésszerű és épelméjű döntés. Nem mintha egy nő valaha is megbocsátaná... :DDD
  • sata75
    Korábban Cersei is szerette Jaimet.
    Bolondok ezek a nők :)
  • bega82
    "Minden nő így élné meg. Kapott Tyrion csodaszép, fiatal, szűz, nemes (sőt észak királyának a lánya) asszony feleséget (akit előtte pár évvel még királynőnek szántak), erre őt, a nyomi kis dédelgetett kurvát meg elküldi a picsmagba. Jah és a képébe vágja, hogy te csak egy kurva vagy (hogy eltaszítsa magától, maga ellen hangolja, hogy el tudjon menni, ne akarjon maradni). Szerinted?! A nők nem gondolkodnak ésszerűen és logikusan, mindent érzelmileg közelítenek meg."

Ez tökéletesen így van, nincs ellenvetés!

"A durva az, hogy ezt Bronnak és Shae-nek is elmesélte és ennek ELLENÉRE viselkedett Shae ilyen hülyén. Érted!?"

Jaja, vágom én az egészet, nincs ezzel gond, csak böröczk hsz-ére reagáltam, hogy szerintem korábban igenis szerette Shae Tyriont.
  • Sir Quno Jedi
    Minden nő így élné meg. Kapott Tyrion csodaszép, fiatal, szűz, nemes (sőt észak királyának a lánya) asszony feleséget (akit előtte pár évvel még királynőnek szántak), erre őt, a nyomi kis dédelgetett kurvát meg elküldi a picsmagba. Jah és a képébe vágja, hogy te csak egy kurva vagy (hogy eltaszítsa magától, maga ellen hangolja, hogy el tudjon menni, ne akarjon maradni). Szerinted?! A nők nem gondolkodnak ésszerűen és logikusan, mindent érzelmileg közelítenek meg. Az sem a zavarja őket feltétlen, hogy földön fekvő emberbe nem illik még belerúgni.

Amúgy az is lehetséges, hogy csak menteni akarta Tyriont és Cersei győzte meg, hogy ha nem vall ellene, akkor valami durvább fog történni. Nem tudhatjuk. Az is lehet, hogy megkínozták, vagy megzsarolták valamivel stb.

Nem tom emlékeztek-e, Tyrion miért kurvázott, ivott, dorbézolt annyit előtte?! Nos mert szerelmes volt egy közrendűbe (Tysha), össze is házasodtak két hétre, egy részeg septont vesztegettek meg. Tysha-t Jamie-vel együtt mentették meg, mikor meg akarták erőszakolni az úton. Később Jamie bevallotta, hogy csak valamivel meg akarta lepni a kisöcsét és Tysha valójában fizetett kurva volt. Úgy vélte itt az idő, hogy Tyrion szexeljen és pláne egy olyan lánnyal aki "nem kér pénzt érte" (Tyrion 16 volt a filmben, 13 a könyvben). Hülye Jamie nem gondolta hogy ez lesz a vége és összeházasodnak (már akkor is agyhalott volt).

Aztán a bepöccent Tywin ráküldte az embereit Tysha-ra és minden egyes emberért egy ezüstöt adott a lánynak, akinek végül annyi ezüst lett a markában, hogy nem bírta szorítani és elgurult a földön. Az egészet meg néznie kellett Tyrionnak.

Tyrion őrjöngött, deee ez igen kerek lecke volt, hogy ki is ő és hol a helye (plusz, hogy a közrendűek nem emberek)... Soha többet nem engedett magához közel senkit... Egészen Shae-ig, de lám, ERRE is rábaszott, nem volt elég óvatos, nem is lehetett.

A durva az, hogy ezt Bronnak és Shae-nek is elmesélte és ennek ELLENÉRE viselkedett Shae ilyen hülyén. Érted!?
  • bega82
    Szerintem korábban tényleg szerette. Csak nem bírta felfogni ezt az "el kell menned, mert itt nem vagy biztonságban" történetet, ő úgy élte meg ezt az egészet, hogy Tyrion már nem akarja őt, azért küldené el.
  • böröczk
    Miért vannak egyesek meglepődve Shae-n, gondolta valaki egy percig is, hogy igazán szerette szegény Tyriont? :) Abszolút jól megfogalmazta egyébként többször is, hogy mi is ő.
    A hazugság talán nem feltétlenül jött olyan könnyen ki a száján, de ahogy valaki írta is itt, kellő mennyiségű reward-ért belefért.
  • Zenszkij
  • Hoz_Hun
    Jah, igazad van. Nem emlékeztem már rá. :)
  • Shiwo
    öccse van (ha bátyja lenne, akkor az lenne a Kaszter-hegy örököse, és nem Tywin)

GoT wikia is azt írja a tesójára, hogy a 2. fiú

szóval valóban nem halna ki a Lannister-ház, de azért Tywin egóját bántaná a dolog, hogy nem az ő leszármazottai viszik tovább a ház örökségét, hanem a "pipogya" unokaöccse (akire Cersei rámászott)

• Sir Quno Jedi
    Nem az a lényája, hogy van-e még elég Lannister, hanem olyan volumenű vezetőjük van-e még egy, mint Tywin. A válasz: nincs. A Vasbankos pajeszosokat is ezzel tudta meggyőzni Davos, semmi mással. Ők tudják, ha Lannister papa elföldelődik, fújhatják a sok pízüket, amit beinvesztáltak oda. Tywin-t leszámítva senkit sem izgatna, hogy visszafizesse, ehhez túlontúl sötétek, meg nincs is miből. Ezért inkább segítenek Stannis-nak is, beztos ami beztos. :DDD
  • Hoz_Hun
    Amúgy meg Varys-t a trónra!! Egyedül ő szolgálja a birodalmat. :D
  • Hoz_Hun
    Ezt arra értettem ha Tywin kinyúlna, akkor nem biztos, hogy vége a Lanistereknek. :)
  • EnxTheOne
    "Ha jól tudom Tywin-nek van egy bátya"

Ha már Tywint is az öregsége miatt akarják leváltani, akkor a báty az még nála is idősebb nem? :D
    A filmben megismertek közül csak Tyrion jöhetne számításba.
    ha túléli (kedvenc szereplőm szóval remélem), akkor a fővárosban gyakorlatilag csak Jamie állt ki mellette, fun lenne ha beállna Daeneryshez :D
  • Hoz_Hun
    Azért a Lanisterek nem csak ennyien vannak ám. Ha jól tudom Tywin-nek van egy bátya, csak ő még nem nagyon szerepelt (talán feltűnt a háború idején a tanácskozásnál). Szóval van még kit előrántani a bugyorból, ha kell.
  • skinnyman
    Ezen en is gondolkoztam. Ha mondjuk a Mountain-rol lenne szo, o lenne bunos, es o kerne harcot, ott aztan kuldhetnek ellene barkit, nem sok eselye lesz :)
    Szoval ezt ugy gondolnam, hogy attol, hogy kersz egy ilyen combat trial-t, meg jova kell hagyniuk ott a biraknak.

Tyrion amugy mindig is a "legjofejebb" karakter volt szerintem.
    Tetszett ahogy kiosztott mindenkit, de igy most aztan kivancsi vagyok mi lesz a sorsa, eddig azt hittem megussza (es legrosszabb esetben megy a night watch-ra), de most igy mar nem mernek mondani semmit...