Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Ez mi a f.sz volt? Kb. mintha fejbevertek volna úgy érzem magam most. Mintha álmodnék.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

szucsy89
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyébként a sorozat nézése közben a végén azon gondolkodtam, hogy lehet Arya az apja halála után a testvére és az anyja halálát is nagytotálba nézi végig... szerencsére nem így történt.
sajtburger
amúgy az öreg" végül vizelte a "lakoma" alatt a fát tovább? Szegény Arya, lehet egy halál listája a kis csajnak.

szucsy89
De a 9. résznek vége let...
Daffit
Jó nézni a reakciókat 😄 Youtube-ra raktak fel egy csomót

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Fehercsoki
Nem lett vége, még lesz egy rész ebbõl az évadból.

AnuluWork
Revolution vagy a Barry Lyndon. Na ezekben is csak vonulnak, és vonulnak. 😊

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
The Pacific

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

szucsy89
Ez mi a retkes picsa volt????????????????

OMG, nem hiszem el hogy így lett vége

beszarok ezen a sorozaton mennyire jó 😄

ha JRRM így folytatja a rajongók karóra fogják tûzni a fejét...
toysoldier
lehet, de inkább Robbnak nem kellett volna elvennie Jeyne-t.
mindegy, Robb-ot sose bírtam

He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Daffit
Én meg a Targaryeneket utálom, a könyvek olvasásánál is alig vártam, hogy vége legyen a Daenerys vonalnak. Õ például nem jó, hanem szerencsétlen balf*sz, már bocsássatok meg.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Fehercsoki
Pedig az õ hibája, talán ha Jamiet nem engedte volna szabadon akkor nem merték volna velük ezt megtenni...

toysoldier
na ez jóféle volt 😄
én egyedül Catelyn-t sajnáltam, Robb annyira nem érdekel, hogy meghalt 😄

He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Darthmushroom
rész kritikájából (rohadt nagy igazság):
Robb Stark hiába nyerte meg minden csatáját, elbukott, mert nem volt eléggé otthon a politika mocskában. Akárcsak az apja. Ez pedig remek fricska mindazoknak, akik egy látványos, harcokból és kardozásból álló sorozatot várnak a sok párbeszéd és machináció helyett.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

A kolduskirály nem olyan régóta. A család meg család. Ezek az utolsó ismert tagjai, meg a szöszi. Egy-egy pozitív(nak tûnõ) karaktert minden családban találhatsz. A többség azért nem épp ártatlan szerethetõ bárányka.
Sir Quno Jedi
A vérfertõzés és belterjesség megszokott volt a nemesi/királyi házakon belül, max. nem verték nagydobra. Ugye a sárkányos királyok is, hogy ne híguljon a vér, kissé begolyóztak, hála a belterjességnek. Evvan, ha vérségi jogon alapszik a hatalom.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Fehercsoki
Mirõl beszélsz? Õk már rég halottak😮

Ja. Az õrült király a tûzmániájával, meg a kolduskirály az aranykoronájával? Hm. Valami rémlik. <#taps>
AntiHero
A jót úgy értem, hogy amit cselekedtek többségben az nem gonosz, aljas dolog volt.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Fehercsoki
Kihagytad a Targaryeneket.

Nem egy mintapolgárok mai szemmel, de azért nem gonoszak. Csak alkalmazkodóak. Jó, monjuk apuci egy pszichopata megalomán alak, Cersei egy manipulatív killerbiccs, Jamie öntelt f@sz (bár az arculattervezés után egész jó lett), Tyrion meg egy gonosz kis törpe (a nép szerint). Joff meg egy ostoba szadista elkényeztetett kis p*cs.
De a nagykorúak legalább életképesek. A Jó Stark család meg tele van naív bolondokkal, Baratheon oldalon meg Robert ugyan jó harcos volt, de elég szar király. A Greyjoyok meg lényegében kalózok.
Melyik oldal a "jó"?
mijki
Na ez volt az a rész, amikor a könyvet szó szerint neki vágtam a falnak, és egy hétig nem voltam hajlandó tovább olvasni...a Freyek és Boltonok k*rva anyját

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Minden karakterben van gonoszság és jóság is csak van amelyikben több van az egyikbõl mint a másikból de mindkettõ megvan bennük. Martin direkt ügyelt rá hogy csak szürke karakterek legyenek (persze azért van 1-2 kivétel) ugyanúgy mint a való világban.

AntiHero
Oké.
Nekem a "jók" voltak õk. Téma lezárva 😊

Fehercsoki
A Lannisterek rosszak.(például mert vérfertõznek)

A Trónok Harca világában nincs jó és rossz...

AntiHero
Unalmas a már a "jó gyõzedelmeskedik mindig" dolog. <#whatever>

sajtburger
Egyszerûen nem értem, ebbe a sorozatban egyszer mindenkiek befellegzik, idõvel, és utána mindig a rossz marad hatalmon..

AntiHero
Még most is pislogok. A vége hatalmas volt. <#worship>

ahogy megszólalt a zene kirázott a hideg, tudtam, hogy itt bajok lesznek. Könyvet nem olvastam így nem tudtam elõre.

Count Adyn
Az nem az igaz, csak utánna😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Systore
a könyvben robb nem vitte magával a nõjét. ez elég zavaró volt, hogy megölték
És az miért lenne jobb ha ezerszer lerágott klissé történet lenne aminek a végén mindenki csodás életet él a fõszereplõ meg elhajózna nyugatra?

Meg lehet hogy szerinted primitív de én nem sok olyan íróról hallottam volna aki ilyet be mert volna vállalni. Kvázi ez olyan mintha Aragorn meghalt volna a Helm Szurdokban. És a konfliktus egyáltalán nincs feloldva sõt csak ezután kezdõdik igazából.

Értem én, hogy nem mézes-mázas, de azért azt te is érzed (meg mindenki, aki kettõnél több könyvet elolvasott életében), hogy ez a lehetõ legegyszerûbb, legprimitívebb, és legolcsóbb módja a "konfliktus feloldásának".

"Józsi megy az úton hazafelé, kicsit részegen, dülöngélve. Ma van a negyedik házassági évfordulója, de nem vett semmit az asszonynak. Mindegy, úgyis csalja az a céda, minek rá pénzt pazarolni?! Sebaj, holnap kezdõdik az ûrhajós kiképzése, az egyike lesz azoknak, akik eljutnak a Marsra. Már nagyon várja. Még egy sarok, már látja a fényt az ablakban. Az asszony megint nincs egyedül. Puff! Egy kamion elüti Józsit, aki ott nyomba ki is lehelli a lelkét." <#ravasz1>
Azért a felén már túl vagyunk. Olyn 2, max 3 résznyi marad szerintem a negyedik évadra. Így lesz némi lendület a kezdésnél, mert a negyedik könyv picit vontatottan indul szerintem. Így meg még lesz némi írói asztalborogatás és tereprendezés mindkét évadra.
pont ez a baj ezzel a sorozattal, hogy szinte követhetetlen akit meg végre kb. felismersz az meghal, de legalább történt végre valami...
1 szállal kevesebb, de azért a többiek keményen mennek, gyalogolnak, és mennek tovább
Láma!
Csak a sorozatban volt ez nagyon hangsúlyos szál, a könyvben nem szerepelt ennyit😊

stargatelost
Ez nem holliwoody mézes-mázas sztori, Martin pontosan tudja, mit csinál. Ilyen az élet, építgeted a sajátodat, aztán váratlanul arcon basz 😄

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

stargatelost
Inkább úgy, hogy harmadik évad - harmadik könyv (most vagyunk kb. a felénél), negyedik évad - harmadik könyv, és talán egy kicsi a negyedikbõl.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Azt a betyár k*rva ég!
Sokkolt, keményen sokkolt!
Kicsit mondjuk olcsó húzás volt a sztori szempontjából, mert így simán lezárt egy komplett - eddig nagyon hangsúlyos - szálat.
Szerintem az egész MINDENKI MEGHAL HIRTELEN csak azért van, mert képtelen rendesen elvarrni a szálakat, vagy csak szimplán lusta hozzá. Itt is, lehetett volna egy baráti esküvõ, csapatépítés, utána nagy haddelhad..ehelyett pikk-pakk kinyírta egy eddig egyszer látott valaki az eddig legtöbbet látott fõszereplõt és kompániáját. Pont.

Jó rész volt, de egyben el is kezdtem kételkedni Martin bátyó írói tehetségén.
Anynira iszonyat mód képben vagy, hogy az már megdöbbentõ. Túl intelligencs vagy te az olvasáshoz. Ne is erõltesd! Csak összezavarna az a sok szó és még reklámok sincsenek a fejezetek közt. <#eplus2>

Kb így volt:
Elsõ könyv - elsõ évad
Második könyv - második évad
Harmadik könyv - harmadik évad + a negyedikben is elvileg lesz valamennyi, bár a fene se tudja mit hagytak ki. A könyv eseményeinek nagyja lemegy a harmadikban.
Akkor mia gondod? A látvány és csatáról: ez egy sorozat. A sorozat egyrészt többnyire nagyobb idõ (hosszabb) mint egy film és jóval alacsonyabb a költségvetése. A könyv kis részét teszik csak ki a harcok. Ugyan picit zavaró, hogy eléggé hanyagolták ezt a részt, de annyira nem vészes.
Ha nem tetszik, akkor kaszáld a sorozatot! Komolyan ennyi rész kellett hogy erre rájöjj? Menj Spartacust nézni! Abban van CGI meg gondolom sok-sok zõd hátteres felvétel. Meg harc, kiömlõ belek, leszaggatott testrészek. Az is jó, de nem ugyanaz a kategória. Melyik az a sorozat, ami neked bejön amúgy? Csak mert lehet beszélgetést akarsz kezdeményezni (bár a párszavas hozzászólásaid nem erre utalnak), de mégis inkább csak kis kezdõ fórumtroll szintnek tûnsz. Nem kell offolni. Jöhet PÜ-ben is. Kiváncsi vagyok, hogy mi van kobakon belül... <#zavart1>
Láma!
az a baj, hogy a filmben szereplõ karaktereknél több van aki valami oknál fogva fontos a történetben, és csak még több lesz.

egyszerûen ez az évadonkénti 10 rész is édeskevés ahhoz hogy a könyvekben leírtak felét visszaadja. kivesznek onnan olyan, a történet szempontjából meghatározó jelenetet, amibõl a nézõ még nagyjából képben marad, mégis megy elõre a cselekmény, de teszem azt ha megkérdezem tõled vagy bárkitõl, hogy hányan vannak a királyi testõrségben, vagy ki próbálta a feketevízi csatában megölni Tyriont, kevés jó választ kapnék😊
aki olvasta a könyvet, azok közül alig akadna helytelen. ezért kell elolvasni, hogy összeálljon a kép, mert rendkívül sok darabkából tevõdik össze, és akkor egyáltalán nem tûnik majd lassúnak.

Láma!
a 3. könyv minden csak nem lassú😄

Hát azért a 3. könyvre azt mondani hogy lassú... <#whatever>

Fehercsoki
De akkor miért van az hogy egy lassú könyvbõl 2 évadot csinálnak?

Count Adyn
Nem az a baj, hanem hogy könyv is ilyen lassu😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Õszintén szólva nekem nagyon lassú ez a sorozat. Éveket és heteket várni arra hogy mi is történjen:
Egyik szálon: mennek és menekülnek egész évadon át nem sok minden történik velük.
2. szál: mennek a táborig majd a fal felé majd tovább és csak mennek
3. szál: mennek királyvár felé és mendegélnek, velük történik legalább ez az, egy egész évadra nézve nem sok.
4. szál: itt esküvõk vannak mindenki elvesz mindenkit aztán mégse, végül máshoz megy
5. szál. elsõ évad óta menekülnek míg a 3. évadban elfogják a kiscsajt és majdnem visszaviszik (na itt sztem abba hagytam volna)
6. szál. elõzõ évad óta mennek õk sztem soha nem érnek oda
7. szál. kínoznak valakit mindenféle módon
8. szál valaki sereget gyûjt elsõ évad óta könyörgöm
Nem is folytatom de sztem a lényeget vágjátok "winter is coming" de ha az öreg meghal sosem jön el...
Meghal Dumbledore.

Láma!
Nem tudni mi lesz benne, csak azt hogy mi lehetne. Az írókon múlik, hogy a 3. könyvet hogy szedték ketté, ami ugye a 3. és 4. évad lesz.

TDC Geronimo
Hát ez mi volt aztakurvaeget...

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Fehercsoki
Valaki spoilerbe vagy pü-ben leírná nekem hogy mi lesz a következõ részben?