Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vannak kivételek 😛 de Sansának sem minden ruhája ilyen kidolgozott sõt...

cSuwwi
te se láttál még kínai köntöst 😄

shit happens

Gagyi <#mf1>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Narxis
Ez nagyon durva!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

ProGabe
Sansa ruhája

Tényleg gyatrák a jelmezek^^

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Eszerint Hermione is Tully? 😄
Count Adyn
Jahogy Ramsey az Simon a Misfitsbõl, ezért volt annyira ismerõs😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Basszus, tudtam, hogy a Jojen Reed is valahonnan ismerõs! Hát persze, hogy a kis dobos gyerek az Igazából szerelembõl. <#nyes>
AnuluWork
Mance Rayder és Jaime Lanniester esetében betesznek két szar filmet, hogy még miben, miközben mindkettõnek volt SAJÁT, ismétlem saját sorozata és abban fõszerepe: Hindsnek a Róma, Waldaunak pedig a New Amsterdam. Erre a képen a Münich ill. a Kingdom of Heaven van bent, amiben alig volt szerepük.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

DasIsFuck
Középkori európát vette alapul, de közben meg egy fantasy sorozat...

ennyire földhözragadtnak kell lenni, hogy akkor csak és kizárólag olyan páncélokat lehet belerakni amik a valóságban voltak?

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Azon én is meglepõdtem, de így legalább tudom, hogy miért volt végig olyan ismerõs feje.

ForzaInter
thoros of mir meg frankie wilde az it's all gone pete tong-ból?😄 fel nem ismertem volna... pedig nem is olyan rég láttam a filmet.

Yo, Bitch!

nekem Pycelle nagymestert játszó színész meglepetés, így szakállal és öregesen fel se ismertem
Orell-en meglepõdtem. Nem ismertem fel, hogy õ volt az egyik hülye a Karib-tenger kalózaiból. 😊
RatBaG
a tormundot játszó színészt is csak kb kiolvasztották a hibernációból 😄DDDD

Per Aspera Ad Inferi.

Arany János meg írt egy zsákkal és olyan lassan tudom olvasni, hogy eltelik 1-2 hónap, mire befejezi az erdõ leírását 😄
Tolkiennek erre is nagy tehetsége volt. De hiába mindig azt mondjuk, hogy még írhatott volna 😄
Sean Bean csak atrepult a LOTR forgatasarol, kapott egy premgallert es kesz 😊

http://gaborszantai.co.uk/

szucsy89
Jó része megvolt, Lady Tyrellen beszartam 😄DDD
trident

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Narxis
Ilyen páncélok kellenének 😄

trident
<#worship>

Nem magam védve: de ezért is írtam múltidõbe!😊 "Ma" már több igényes, valóban érdekes, egyedi, kreatív sorozat van (háát, a filmeknél nem vagyok benne biztos....), de tegyük hozzá, én a sorozatokkal kapcsolatban mindig szkeptikus voltam.😊

A filmekre tartom az állításom, persze voltak nagyon hangulatos/kidolgozott filmek...De az én érzésem szerint mennyiségben nem ez jellemezte a fantasy/"középkori" filmeket.
(elnézést a suta megfogalmazásért)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Fehercsoki
Persze, egyszer azt mondjátok hogy túl gyors a könyv cselekménye utána pedig azt hogy lassú, de persze a hülye mindig én vagyok...

Túl gyors? Na ezt se hallottam még hogy valaki ezt mondja a könyvekre <#idiota>

Egyébként meg azt nem szabad elfelejteni hogy Tolkien sokkal gyorsabban írt mint Martin ebbõl adódóan jóval több könyvet is írt ráadásul munkáinak jelentõs része világépítésrõl szól elsõsorban.

Martin ezzel szemben a karakterekre és a történetre fókuszál ezért se ideje se energiája nem lesz hogy valaha is beérje a Tolkieni világot pedig lenne ám az õ világában is bõven potenciál...

Szegenyke... <#szomoru1>

picket
Rá kell hagyni. Minden top 10-es topikban megjelenik idõnként, és mindenhol ezt csinálja...

&#3237;_&#3237;

Zomil
Mert erröl szol a könyv? Intrikárol,cselszövésröl, drámárol, nem pedig hatalmas Helm-szurdok féle csatákrol? duh...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Neked szappanopera, a tobbsegnek meg kozepkori alapokon nyugvo fantasyba oltott drama thriller elemekkel.

Nem tudom, hogy miert kell feltunnod idonkent itt es ugyanazt ezerszer is leirni. Ha sokadszorra sem fogtad fel, akkor talan ideje lenne feladni. En sem ertek a csillagaszati matematikahoz, nem eroltetem.

Fehercsoki
De ha túl gyors akkor a sorozatban az eddigi 30 részbõl miért 25 szappanopera?😄 (a maradék meg több tízezres csata bemutatása 10 emberrel😄)

Igen, ez tényleg stíluskérdés. Én sokkal jobban szeretem a részletesen leírt könyveket. Bár ez nyilván kellett a tolkieni világhoz.
Sajnálom, hogy nem olvastasd tovább, mert ennél a résznél egy kicsit én is lassabban haladtam, de már jóval elõtte elolvastam a Szilmarilokat, így mindent két kézzel vártam.
Martin nagyon jól ír, de nekem ez túl gyors. Mindig is lassan szerettem olvasni a könyveket, a Trónok harcát meg 6 nap alatt kiolvastam (közben érettségire is kellett tanulni 😄).
Sajnos Westerosból meg a többibõl nem lesz akkora világ, mint amilyet Tolkien tudott csinálni. Bár lehet hogy nem is kell.
Kissé nyersen fogalmaztam. Nem akartam a Tolkien rajongók lelkébe gázolni, ezért elnézést kérek.
Lényeget leírtad. A Lotr nem az én szájízem szerint íródott. Függetlenül attól mikor írták. Mondom ezt azért, mert az egyik kedvenc könyvem Bram Stoker Draculája, vagy hogy teljesen más mûfajt mondjak, hasonlóan kedvencem Jane Austen Büszkeség és Balítélet-e, ami még régebben íródott. Szóval bizonyos írás stílús, történetfaragás az ami engem megragad, nem feltétlenül az új korok dinamikája. Tolkien nekem túl részletes, túl lassú.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Zomil
Azt se felejtsük el, hogy a Gyürük urát leginkább a kiado kérésére irta, hogy cserébe kiadhassa a többi müvét.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

<#eljen>

Hát azért rohadt erõs ám ilyeneket mondani.
Kezdve azzal, hogy hülyeség az összevetés. Tolkien messze nem egy fantasy író. A két könyvet nem ugyanabban az idõben írták, évtizedek teltek el a kettõ között, és ennyi idõ alatt az ízlés is sokat változott.
De ami a lényeges: Tolkien nem egyszerûen írt egy fantasy sztorit, hanem inkább kitalált egy hihetetlen részletesen kidolgozott világot, nyelvekkel, fajokkal, mondákkal, mesékkel, és a Gyûrûk Ura, egy mese, egy hõsi legenda ebbõl a kitalált világból.

Izé, az meg hogy nem jó könyv? Hát izé...jó hát erre nem is érdemes semmit se mondani.

Egyébként meg Bombadil Toma nem nevetséges, és nem bohóc karakter, az egyik legõsibb, és legnagyobb hatalmú lény Tolkien univerzumában( nem hat rá az Egy Gyûrû!)

A gyûrûk Ura nem egy sima fantasy..persze a mai XXI. századi embernek értem én, élvezetesebb Martin stílusa, ami pörgõsebn, akciósabb, van benne sok vér meg dugás, meg hû meg hû sok--sok karakter akikkel rohadt sok minden történik.
De hol van ez ahhoz a világhoz amit Tolkien kidolgozott?

Zenszkij
azért voltak árak 😄

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

PrasCo
Fél-OFF, ha valakit jobban érdekelne a vértekkel kapcsolatban, mennyi is az annyi, az itt a második hozzászólásban kap némi tájékoztatást. 😊

Ami engem illet, sokkal inkább szokott zavarni, amikor a páncélok csak díszletnek vannak, az esetek többségében pedig úgy vagdalják szét alattuk az embert, mintha semmi nem lenne rajtuk.
Igen voltak ocsmány sisakok de nem az volt a jellemzõ mivel a hagyományos leegyszerûsített sisakokat sokkal könnyebb és olcsóbb volt nagy mennyiségben gyártani mint a szokatlan túlbonyolított formákkal rendelkezõ sisakokat.

Én nem azt szeretném hogy egy teljesen egyedüli és lenyûgözõ stílusú sisakot/páncélt adjanak a katonáknak sõt épp ellenkezõleg egy letisztult sokkal inkább hagyományosabb formájú sisakkal tökéletesen meg lennék elégedve.

Ez ami a sorozatban van egyszerûen nem illik bele az egész környezetbe és nagy rejtély számomra hogy a designer akinek a fejébõl kipattant mit vehetett alapul (ha egyáltalán vett valamit és nem csak hasraütésszerûen rajzolt egy random dolgot)

Gondolom ezek az elit réteg amit látunk. A királyi udvarba, meg a saját és családja védelmére kirendelt martalócainál azért ad a minõségre a vén Lannister úgy tûnik. 😊
A több ezres seregében azért nem ez az átlag. Csak azokat nem nagyon mutogatják, így jól néz ki a sorozatban...
Zomil
Ha már valamibe bele akarunk kötni lannister páncélok terén akkor az max. az lehetne, hogy miért ilyen szép teljesen lemezpáncélokban vannak a közkatonák, mikor a középkorban ez inkább a gazdagabb rétegre volt jellemzö, mert elég drága volt az ilyen lemezpáncélok gyártása, és ha Tywin Lannister aranyat szarik is, akkor se lehetett könnyü finanszirozni egy ekkora hadseger ilyen felszerelését 😄

Tom Bombadilt?! Én annál a résznél a LOTR könyvben konkrétan majdnem hánytam. Annyira bugyuta semmi karakter a szellemi fogyatékos Arany tökmag, vagy mi, nõjével együtt, hogy az már félelmetes. Ott akartam letenni a könyvet, hogy na EZT nem nekem találták ki, pedig nagyon szeretem a fantasy-t. A feleségem unszolására továbbolvastam, de kb Mória bányinál, mikor oldalakon keresztül követhetjük nyomon annak a szerencsétlen szamárnak a viszontagságait... na ott feladtam. Úgy hogy LOTR azon fantasyk közé tartozik, amit nem olvastam el. Állítólag a második könyvtõl már jobb.
Ennek ellenére a film nagyon bejött és összetettem a két kezemet, hogy az olyan 0 és bohóc karaktereket, mint a Bombadil Toma kihagyták belõle.

Martin könyveit fényévekkel élvezetesebb olvasni.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Fõleg, hogy igen nagy dolognak számított anno pl a zsoldosok körében, ha valakinek normális páncélja volt. Nem termett minden fán lemezvért sem láncing, mint egyesek gondolják.

Malakai
Valószinüleg az átlag katonák átlag páncéljának inkább praktikusnak kell lennie, nem pedig szépnek. A kettõ együtt gyakran nem mûködik, apró szépítgetések se nagyon mehetnek rá, hisz nem egyedi páncélok, hanem nagy mennyiségben kell elõállítani.
Az egy dolog, hogy voltak régen is szép páncélok, de nem az volt a jellemzõbb.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Rockynhooo
cgi-t mindig úgy olvasom több cigi kéne <#idiota>

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Szóval ha nagyobb lenne a költségvetés, illetve film készülne belõle, akkor "szép" reálisan kinézõ páncélok lennének a "csúnya" reálisan kinézõ páncélok helyett? Mert a te logikádból erre merek következtetni. <#bohoc>

trident
Amikor elõször unszoltak, hogy nézzem a sorozatot, legyintettem... Gyakran még filmekben sem tudták azt a kidolgozott látványvilágot hozni, ami egy "fantasy/középkori" témához illik....

....Ezért is húzóerõ nekem a GOT-ban a nagyon korrekt körítés. Bõven hozza a hangulatot az amit látsz, és akkor még nincs is szó a karakterekrõl, színészekrõl, történetrõl. Fanyaloghatnék, hogy nagyobb számú statiszta kell, több cgi, epikus csaták, de ez egy sorozat, vannak határok.

Pont tegnap kapcsolgattuk a tv-t elalvás elõtt és fanyalogtunk a rengeteg kommersz, igénytelen szaron... Na a szartenger tetején az egyik zászlóshajó a GOT.

Nekem sem tûnt fel soha, hogy akármelyik páncél, vagy annak valamely eleme "gagyi" lett volna. Teljesen korrekt a látványvilág!
Szerintem meg rohadt jók lettek a díszletek, a ruhák, minden. Díjat érdemel értük a sorozat.

Narxis
Szeretne egy szebb középkori európát látni. 😊

[NST]Cifu
Nem értelek. Elõször az a problémád, hogy GRRM a középkori európát vette alapul, és ehhez képest milyen rondák a Lannisterek sisakjai. Majd elismered, hogy voltak ronda sisakok a középkorban, de akkor is tehettek volna be szebb sisakokat.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Tudom hogy voltak ocsmány sisakok a valóságban is de ez még nem ok arra hogy a sorozatba is ocsmánynak kell lenniük simán választhattak volna egy hagyományosabb formát kicsit felturbózva és úgy mindjárt más.