19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• sempronius18
    Nem ér sokat az a 100K vad. A 3. évadban Mormont komolyan gondolta, hogy 500 fekete testvérrel legyőzi őket nyílt csatában és az öreg nem volt bolond.

Amugy 10K az a 100K, de ez részletkérdés.
  • Rockynhooo
    Stannisnek mekkora serege van most?
    Amúgy az megint csak érdekelne egy default vad mennyit érne egy páncélozott lovas ellen :D örök téma ON!
  • ForzaInter
    mi a garancia arra, hogy nem veszik az irányt a királyvár felé? azért 100 ezer ember már elég nagy problémát jelenthet.. nem 1-2 ezer emberről van szó, hogy leszarják:D
  • Belkar
    De az a 100.000 vad nem akarja elfoglalni a 7 királyságot, Mance Rayder nem akar a vastrónra ülni. Csupán annyi a céluk hogy átjussanak a falon és megmeneküljenek a Másoktól.

Persze a vadak a fal túloldalán fosztogatnának, gyilkolásznának de miért érdekelje az a Lannistereket ha a lázadozó Északi uraknak a földjein vadak garázdálkodnak? Az ő szemszögükből ez csupán megérdemelt büntetés a lázadásért cserébe.
  • MaRee
    Na azért figyelő tekintetem a topikra vetem!
  • Count Adyn
    Szereti a mérgeket:) Lehet ő járt jobban:)
  • Jim Morrison
    Ez amúgy mehetne bannerba
  • ForzaInter
    Én már nem emlékszem, miért hívják Red Viper-nek?

Ja ez a fal dolog tényleg érdekes. Oké, hogy a királyvárba mással vannak elfoglalva, de baszki 100 ezer vad készül feléjük és így simán átfognak gyalogolni ha nem küldenek egy sereget a falhoz.. Stannis nem tudom mikor akar már elindulni..
  • sempronius18
    Jah a végén egy gonosz számító bitch lesz belőle úgy néz ki, mondjuk ilyen élettörténettel ez legalább érthető.
  • ForzaInter
    Sansa karaktere milyen sokat fejlödött amúgy, nagy kedvenc lett ő is, sokkal jobb is az ő szála most mint korábban.
  • ForzaInter
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sztem meghalt a Hegy is
  • Kongy
    Azok a csecsek te jó ég
  • SzirmosSzisza
    nemkamerásban!
  • MaRee
  • PJack
  • Kongy
    Hát ha minden jó karaktert kinyírnak, akkor nem csak neked válik érdektelenné a sorozat, ezt ők is tudják. :)
  • Piszkos  Fred
    Azért tegyük hozzá, hogy nem igazán mentek mélyre azok a döfések, a páncél sokat tompíthatott. Ráadásul amekkora brutális állat a Hegy, simán lehetett benne még ennyi erő. A párbaj szempontjából lényegtelen, mi lesz vele a továbbiakban, ha megölte az ellenfelét.
  • DasIsFuck
    Jó volt a rész, de a harc elég hülyén nézett így ki.
    [spoiler]Azok után amit kapott a hegy, elég rosszul mutatott hogy hirtelen a végére így szét tudta szedni oberin fejét[spoiler]

hatásvadásznak, hatásvadász volt, de koreográfia szempontjából nekem nem tetszett a harc emiatt.

Viszont, ha Tyrion meghal, hát eléggé leül nálam a sorozat, a többi karkater engem úgy hagy hidegen ahogy vannak.
    Jon aki még érdekes vagy érdekelne, de dög unalmas sztorija van, másik pedig Jorah de ő meg túl jelentéktelen.
  • sempronius18
    Az nem számít, hogy életben maradnak-e az számít kinél állt be előbb a halál így nincsen x. :D
  • Kongy
    Én is gondoltam erre, hogy valamit itt variálni fognak ezzel... :) Mindegy, Oberyn egyik kedvenc karakterem. :)
  • Rockynhooo
    Nem biztos az, hogy túléli :D A meccs előtt X-re raktam mixen, remélem jön az utalás a bravoosi iron bankból.
  • Kongy
    Ja még a mai részhez

• Kongy
    Hát ez a rész OMG. Nagyon beteg volt, mint mindig most is a végére tartogatták a legdurvábbat.

Tudtam, hogy Oberyn meg fog halni, mert végig túl magabiztos volt, amúgy meg hülye volt, hogy pattogott össze vissza, 3x leszúrtam volna a Hegyet mielőtt üvöltözök vele, már nem azért... Ja, és a Hegy meg hogy élte túl azt ne kérdezzétek... De az a fejszétnyomós jelenet szó szerint sokkolt, te úristen. Legutóbb Joffrey halálánál akadtam ki ennyire :D Nagyon jó volt!
  • CalebJoe
    és még finoman is fogalmaztál

• DaemoonHunter
    Hát igen x es meccsnek nézett ki, nem sokat tévedtem
  • Jim Morrison
  • sempronius18
    Talonban van tartva nem tudni mi lesz vele vagy lesz-e egyáltalán jelentősége.
  • Molnibalage
    [spolier]Bran tesókájáról lassan egy évada semmi. Ezek szerint további sorsuk jelentéktelen?[/spoiler]
  • mikromanus
    Kb mert messze van és mindenkit lefoglal az egymás ellen acsarkodás. Leszarják mi van északon... Aztán ha rajtuk állna, akkor mindenki jól megszívná.
  • MaRee
    Hosszabb vélemény:

Jó rész volt, mert végre történt valami.

Viszont:

Aryás szál úgy fasság ahogy van, ilyenre nem emlékszem a könyvben. A Sansás is (de szép volt a ruhája na).

A finálé nem tetszett. Oberyn ugrabugrálása így jól néz ki, de a valóságban hülyeség, a könyvben sem ez volt.
    Gregor csapkodása pedig a karddal egyenesen nevetséges. Inkább adtak volna egy pajzsot a kezébe, vagy két kézzel fogta volna, ez így ultragagyi volt.
    A végén a szemkinyomósdi és a fejroppantás a könyvben is így volt, elég hihetetlen, cserébe durva hogy mutatták végig, jó volt.

Missandei kurva jó nő, Szürke Kukac pedig nem tudom mit akar a kukaca nélkül.

• Narxis
    Tyűűűű gyerekek ez brutális volt. Am. nem vágom, hogy mé nem küldenek katonákat a Falhoz, mert ez így nagy szívás lesz.
  • Molnibalage
    Jöhet.
  • sempronius18
    Azért a szimpátiától függetlenül szép tanmeséje volt ez annak, hogy hogy járhat az a csapat aki a 90. perc letelte után elkönyveli a győzelmet pedig a bíró még hosszabbított 2 percet.
  • böröczk
    Amúgy nem kizárólag a szimpatikus szereplőkkel bánik úgy, csak az jobban feltűnik. :D
  • G_ArchAngel #8152
    Oke, de GRRM-rol van szo, s mivel ismerjuk, hogyan banik a szimpatikus szereplokkel, mar anno a konyv olvasasa kozben lehetett tudni, hogy nem lesz ennek jo vege...
  • böröczk
    Nyilván nem, szerintem egyértelmű. Emlékeztek, miért hívták Oberynt viperának? Korábbi részekben volt szó róla, így az is tisztában van vele, aki nem olvasta a könyvet.
    Na igen, ezt elszúrták, a könyvben vaskesztyűt visel a Hegy, illetve valami olyasmit, amivel könnyen kivitelezhető kisebb erőfeszítéssel is az, ami történt Oberyn fejével.
    Bár itt is hibáztak, mert nem látszott, hogy azért ő is "sérült" volt, a könyv szerint kapott rendesen, és a harc végére már nem volt olyan virgonc, mint pl a filmben.
    De az egyértelmű itt is, hogy önfejűsége okozta halálát, nem így történt volna, ha végez Gregorral, amikor tehette.
  • immovable
    Ugye tudod, hogy sárkányok nem léteznek? Csak, hogy tisztázzuk. :D
  • G_ArchAngel #8149
    Kell privatban valasz?
  • Molnibalage
    [spoiler]Az is érdekes, hogy a Hegy mindenki előtt bevallotta, hogy mit tett. Ezek után akkor rá nem sújt le a törvény? Simán megúszik egy ilyen gyilkosságot? (Már, ha túléli az esetet...)[/spolier]
  • Molnibalage
    Monduk, de az, hogy egy olyan állapotban levő ember azt csinálja egy ember fejével amit... Vérnyomásról ezek soha nem hallottak még...? Akit keresztül döfnek, az nem koponyákat roppant szét, hanem üvölt a fájdalomtól vagy ha tüdőn keresztül volt, akkor igen gyorsan megszűnik a mozgás iránti vágya...

Emlékszetek, mikor azt kérdeztem, hogy mi van akkor, ha a küzdelem után hal meg valaki? Ebben a világban ki az, aki túléli azt, hogy keresztüldöfik egy lándzsával...? A Hegy tuti, hogy ezt nem éli túl.