19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Neoncsoves
    mondjuk Waldernek meg egyáltalán nem volt akcentusa...
  • Neoncsoves
    A Freyeknek van talán a leggenyóbb angol akcentusuk (amikor ment Véreb és Arya a szekérrel, aztán jött a csúnya Frey hogy "Turn this cart around" igen erős angol akcentussal)
  • Kongy
    LOL. Kész. Most leromboltál bennem minden iránta érzett tiszteletet örökre.
  • a.carkey
    Aztán eszedbe jut ez, és röhögni kezdesz akárhányszor meglátod. :)

• a.carkey
    Kisujj egyértelműen Gálffi László kellene, hogy legyen. Ő volt Gary Oldman szinkronja IS az Ötödik elemben. :)
  • MaRee
    Gondolom volt egy irányelv, hogy ez meg az a szereplő pl próbáljon skót akcentussal beszélni, vagy Oberyn is találjon ki egy "mediterránosabb" akcentust, ami kurva jól sikerül. Én még ha nem is tudom hogy sivtaglakó, akkor is ilyen hely jut az eszembe a beszédéről.
  • Molnibalage
    Ő a no2.
  • Molnibalage
    Furcsa ez annak fényében, hogy a karakter hangja legalább annyira fontos, mint minden más. Ezt magukra a színészekre bízni elég furcsa.
  • MaRee
    Ahogy én olvastam / hallottam az interjúkból, minden színész magának talált ki akcentust ami szerinte illik a karakteréhez. Úgy vettem észre kb, hogy minél északabbra megyünk, annál keményebb az angol akcentus, és egyre skótosabb :D
  • Kongy
    Szerintem Tywin-nak van igazán jó hangja. Érződik benne a tapasztalat, meg a bölcsesség, és ezzel együtt az a hihetetlen határozottság, ami elég badass-é teszi :)
  • Molnibalage
    Én sokáig azt hittem - Oberynt kivéve - hogy mindenki az eredeti akcentusával beszél, hiszen a színészek nagy része asszem angol. (Az angol akcentust elég borzasztónak találom bármely más nemzet angolját sokkal könnyebben megértem.) Aztán megnéztem pár ilyen-olyan videót és eléggé meglepődtem, hogy milyen erős akcentust adtak egyes karaktereknek és egyesek mennyire nem kaptak semmilyet. Mi alapján? Sajson a szereplők többségének származásáról nem sok derül ki a sorozatban.
  • MaRee
    Mindegyik szereplőnek nagyon jó a hangja és az akcentusa, rengeteget hozzátesz a színészi játékukhoz (el sem merem képzelni pl Tyrion beszédét szinkronosan). Multkor postolt is ide valaki erről egy videót. Nekem az aktuális kedvencem Oberyn volt most, de Varys is nagyon jó. Kisujjnak ez a hízelgős stílusa annyira nem jön be, viszont illik a karakteréhez.
  • Molnibalage
    Ha Boy George így néz ki, akkor javaslok egy szemorvost, de sürgősen...
  • Molnibalage
    Melyik szereplő hangja szerintetek a legkaraktersebb eredetiben? Nekem Ian McElhinney (Barristan Selmy) hangja nagyon bejön. Csodálkozom, hogy nem foglalkoztatják, mint szinkronszínészt.
  • Kongy
    Érdekes módon Brienne-t meg sem említitek :((((
  • tigeroo
    szerintem sansa a legszebb a sorozatban:D
  • Kongy
    Asszem ezért -favoltam anno a topikot, emlékszem már.
  • trident
    Igen, Margery. Meg Missandei.

Bár én most megyek át a humoariba Ams mellé kontrázni, mert beleszerettem egy taiwani nyúlszájú lányba:

• stargatelost
    Napok óta? Évek óta ez megy, főleg amikor szünet van :)
  • szucsy89
    bazz, ha most így nézne ki, kajak legjobb nő lenne a sorozatban :D
  • ToCsEk
    KHU KHU KHU
  • G_ArchAngel #8376
    Amúgy Sansara kiváncsi leszek, hogy fog kinézni későbbi évadokban, mert Sophie Turner 18 évesen 175 cm, akár 180-ra is megnyúlhat...
  • Zenszkij
    viheted daeneryst :D a tiéd, nekem Sansa a top
  • a.carkey
    A Sansás Boy Georgeos hasonlatod, meg baromság!

• a.carkey
    Őt kihagytad! :D

• MerlinW
  • Kongy
    Nem, csak az a probléma, hogy a fő vita tárgya napok óta a sorozat női :D Ízléseken hiába vitatkoztok. Kinek ez tetszik, kinek az.
  • böröczk
    az a tema, amit felhozol. nem rohadtul mindegy,? bocs, hogy nem nezem a forumot 24/7, egy regebbi posztra reagaltam."kajak" ez problema?
  • Kongy
    Most kajak ez a téma... ? Seriously?
  • böröczk
    az a helyzet, hogy ez az állítás hamis.
    tényleg ő a dobogó teteje. és tovább mennék, danaerysé a második hely, a 3. hely üres.
    és én kimondom: sansa ocsmany es taszito, o a fiatal bojdzsordzs. a legitobbi reszben viselt goncben pedig egy nagymama is lekorozne. bar alapvetoen nem a ruhaval, hanem tartalmaval voltak problemak.
    Melisandret kevesen emlitik, pedig siman lekorozi a sok zoldfulut.
    ki az, aki a nok miatt nezi a sorozatot? arra vannak mas letoltesi lehetosegek.
    ja, es no offense.
  • szucsy89
  • Myselor
    csak ne lenne olyan kurva ronda melle xd egyszer elég volt látni
  • szucsy89
  • RatBaG #8364
    http://indavideo.hu/video/A_Hegy_450_kilot_emel_meg
  • bega82
    Hát nem is konkrétan ettől, csak ettől is. :D Hogy olyan váratlanul tudja ezeket meglépni. :)
  • Prof William
    Jaja. a végén úgyis jönnek Mások meg a sárkányok és mindenki megy levesbe.

Mellesleg gondolom mindenki látta már a South Park Gorge R.R. Martinos epizódját.

"Na de mi van a sárkányokkal?"
    "Jönnek! A sárkányok már jönnek!" :)
  • genndy
    Nem csak a szimpatikus szereplőket nyírja ki.
    Mindenkit
  • tigeroo
    George R.R. Martin is launching a charity campaign and offering fans who pay $20K the chance to have a character named after them in a future “A Song of Ice and Fire” novel. http://on.wsj.com/1kDnypC
  • Jim Morrison
    attól mert kinyírja a szimpatikus szereplőket, (9gag első komment: akik hibáztak is valamiben? :)) Ilyet Molnár Ferenctől is láttunk (lehet tőle kopizta martin bá :OOO) Bár ezt nem szánom vitaalapnak (meg úgy semminek), NEM olvastam a könyveket.
  • bega82

De amúgy részben ettől zseniális ez az író!