19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#8437 most komolyan, Jon Chuck Norrisnak képzeli magát, hogy csak így egyedül nekiindul? semmi készülődés, még a kardját is ott hagyja, egy szál pöcsben... -
Nirz #8436 Ez a rész volt az évad legrosszabbja,a Falas téma talán a lehető legérdektelenebb téma holtversenyben a szürke féreg szerelmi élete szállal,sőt talán még az is érdekesebb mint mondjuk "szegfű" és Sam folytonos aggódása iránta...... -
Dobronski #8435 Nem egyszer ásítottam. Néha néha szólhatott volna másról is. -
#8434 -
#8433 Könyvben nem így volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Előző rész szerint 102 ember volt a várban. Abból most meghalt olyan 30-40 (nem számoltam, de kb. figyeltem). Úgyhogy kb. maradt a fele.
"~40 Night's Watch at Castle Black.
Reinforcements from Eastwatch under command of Janos Slynt and Alliser Thorne." - akkor ez pont lehetett a maradék ~60 ember, nem? -
#8432 A filmben ennyi volt. Tehát totál irreleváns, hogy a könyvben mi van... -
MaRee #8431 Battle of Castle Black
Wildlings
Main host of 100,000
~20,000 fighters.
100+ mammoths.
Strike party south of the Wall
100 Thenns and 20 experienced raiders
Night's Watch
~40 Night's Watch at Castle Black.
Reinforcements from Eastwatch under command of Janos Slynt and Alliser Thorne.
A többit nem másolom be mert spoiler, a lényeg hogy nem votlak 100-an se Castle Black-nél Jonék.
-
G_ArchAngel #8430 Csak a fal tetejerol lottek 40-nel tobb nyilat, de ugye 40 fekete testver volt, lehetett ott meg legalabb ennyi felavatas elott allo ember -
sempronius18 #8429 Nem számoltam, de feltűnően sokan hullottak. Csak a kopasz kannibál legyakott, vagy 10-et Ygrette is, hullottak a falról is meg a mezei vadak is ölögettek.
Ez a 102 nagyon kevés már nem emlékszek, de a könyvben biztos többen voltak a vadak meg kevesebben. -
MaRee #8428 Eredetileg összesen voltak kb ~40-en. -
#8427 Számoltad? Én egy ideig igen. Nem halt meg mind, de most már tényleg igen kevesen vannak, talán 30-40 ember. -
sempronius18 #8426 Azért az érdekes, hogy elvileg összesen 102 fekete testvér volt, most meg a csatában elesett, vagy 200 és még maradtak is. -
#8425 tényleg jól meg volt csinálva az egész csata, ahhoz képest, hogy mindig sírnak, hogy mennyire nincs pénz cgi-re pl.
olyan gyűrűk urás-helm szurdokos volt kicsit :) -
G_ArchAngel #8424 en sem tudok irni, pedig bennem 3 kave van mar reggel 5-tol -
G_ArchAngel #8423 van 600 perc egy harom, tobbszaz oldalas konyvre - en meg ennyi idot sem adtam volna ennek a szalnak, komolyan mit vartok?
csoda, hogy ezt osszeraktak ennyire, itt legalabb volt csata, nem 3 papirkatona es 2 maketthajo -
#8422 Kellő hosszúságú volt. A valóságban ennél hamarabb eldőlne egy 1 v 1 összecsapás. Az csak a fantasy és hollywood baromsága, hogy percekig vagdalkoznak emberek... -
#8421 Azért 1-2 helyen összecsapottnak éreztem bizonyos részeket.
Mondjuk nekem a múlt heti részben az oberyn csata is rövidnek tűnt. -
#8420 That fogalmazás, kell a kávé... -
#8419 Eddig ezzel az évaddal 99.9%-osan meg vagyok elégedve.
Nem emlékszem hogy éreztem olyat hogy "ááá könyvbe benne volt itt mért nem?"
1 szálat tudnék mondani amitől hányok:
Szürke féreg + Missandei....
Ja +1
Az a fő más, akivel mutatták hogy a baba is kék szeme lett. Most vagy fasság vagy spoiler...
-
#8418 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!You know nothing, Jon Snow
https://imgur.com/a/nTaVu -
MaRee #8417 Mondjuk azt amit összecsapnak-kihagynak belőle, meg nem létező dolgok helyett bele rakhatnák azt ami a könyvben volt. Nem volt rossz rész, tudva levő volt hogy erről fog szólni, a vége viszont úgy faszság ahogy van. -
#8416 És mit?
Könyvből indulunk ki helló -
#8415 SPOILER
http://gfycat.com/FrenchDelayedCrossbill -
#8414 De HBO is inkább 12 részt forgatna évadonként, jobban járnánk. Sokkal több mindent bele lehetne rakni. -
#8413 +1 Valahogy nem tudott érdekelni a Falas téma.
Köv részben biztos látjuk majd Tyriont. :D -
#8412 Nevetséges volt így megölni. De hát ha így van a könyvben akkor így van.
Én kicsit sajnálom, hogy most nagyrészt a Falnál játszódott. -
#8411 Nem volt egy nagy szám ez a rész... -
#8410 neeeeeeeeeeeee
én sírtam :( -
sempronius18 #8409 Hát pedig szerintem meg hót gyenge volt, mint egy gyenge ahol leírják, egy oldalon keresztül, hogy nyilaz, vág, szúr, majd egy oldal párbeszéd.
Azt se tudom miért így lett vége a 10. rész hiába lesz 66 perces durván összecsapott lesz millió körkapcsolással.
-
G_ArchAngel #8408 Hat ez mennyire mocskosul gecijo resz volt mar??? -
#8407 Aki látta az új részt: Gonoszság felnevetni a 42. percnél? -
ddany7 #8406 nekem barnan sokkal jobban tetszik. -
Prof William #8405 Ó basszus! Nagyon jó! -
#8404 napi szemcukor
-
#8403 -
#8402 Köszi a linket, mert így megtaláltam valamit, amiről azt sem tudtam, hogy létezik. :) -
#8401 Mark Addy (Robert Baratheon). -
sata75 #8400 azt a rohadt de jól nyomja!! :) -
#8399 Nem jó, KURVA JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! :) -
MaRee #8398 ez nagyon jó :D