19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Tower Guard
    Értem! :D Remélem fog majd szerepet kapni a továbbiakban Jaqen H'ghar
  • QuippeR
    mármint felismerés szempontjából, minden más szempontból egyáltalán nem olyan. :D még mindig értem?
  • Tower Guard
    Teljesen korrekt volt, tökéletes évadzáró. Baromira várom a köv. évadot,
    de sokára lesz! :S
  • QuippeR
    olyan, mint egy fbi-jelvény. értem?
  • Tower Guard
    Ide akartam még írni bocsi. Valaki válaszolja majd meg, ezt a spoileres részt aki tudja és olvasta! :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mi jelentősége van annak a vasnak, hogy azt bármelyik braavosi felismeri és azonnal barátként tekintik miatta, akinél van, vagyis inkább miért?
  • Tower Guard
    Többek között ez engem is érdekelne! :)
  • DasIsFuck
    meglepetésnek nem volt meglepetés, mert onnan hogy megmutatták a közelebbről az eseményeket már elég eggyértelmű lehetett hogy kik jöhettek.
    Ha vmi teljesen új erő jön elő a cilinderből akkor az meglepetés lett volna, de így inkább hülyeség volt elővezetés nélkül bevágni őket.

Korábban is volt már erről szó, csak elfelejtették előhozni róla a társalgást mikor kellett volna.
  • Bladzs
    Könyvesektől kérdezem, én is olvastam, és ezért nem értem.
    Jojen megölésének mi értelme volt? Ez későbbiekben logikai buktatókhoz fog vezetni nem?
  • G_ArchAngel #8873
    szerintem jobb lett volna, ha latjuk a felsorakozo hadat es kiiktatott bio-drone-t, ami miatt nem tudtak, hogy jonnek Stannisek
  • Kongy
    Szerintem épp azért volt jó, hogy nem volt Stannis-es jelenet, mert így még nagyobb meglepetésként ért a megjelenése :D
  • ProGabe #8871
    Ha megteszik, amit a spoilerben írtál, akkor hova a meglepetés?
  • G_ArchAngel #8870
    Ja, mivel az uj Ned Stark, valamiert csak akkor kap jelenetet hosszabban, ha a fasz rosszabbik vegere kerul :/
  • DasIsFuck
    Na ez egy jó évadzáró volt, kellő mennyiségű élőholtal és északi résszel és megfelelő mennyiségű királyvárral.:D

Szerintem azok a jelenetek amiknek ütniük kellett ütöttek, nekem mind tyrion, mind áría része ütött.

A fal része is jó volt, végre volt egy jó kis fantasy jelenet is.

Én már csak azt hiányoltam, hogy a végén a mások is elkezdjék ostromolni a falat ráadásként:D

Ami viszont fura volt, hogy Stannis annyira a semmiből jött meg, nem ártott volna egy-két jelenetet bávágni legalább az érkezésükről előtte

• ProGabe #8868
    Mi? Ezek ugyanúgy a Mások voltak.
  • G_ArchAngel #8867
    Nem klasszikus D&D szabalykonyvbol vagy monsters manual szerint, de igen.
  • Molnibalage
    Most esik le. Ha vannak ilyen csontvázak, akkor a GoT világában van más élőhalott is? Vámpír? Zombi? Ghoul? Stb.?
  • Kongy
    Jó rész volt, végre történtek dolgok! :D Mondjuk ezt el is vártam az évadzárótól.. Volt pár vontatottabb jelenet, de összességében tetszett, ahogy az egész évad is. Jó volt, várom a folytatást szeretettel.
  • G_ArchAngel #8864
    Ha valakinek kell FB cover fotonak, PNG

• G_ArchAngel #8863
    a ket legjobb pillanat az volt, mikor Jon Snow es Melisandre bamulta egymast a tuzon keresztul es amikor vegre Dany szerepet kezdett jatszani es latszott rajta valami erzelem
  • ProGabe #8862
    10 perccel kellett volna még hosszabbnak lennie ennek a résznek, így számomra ez ÓRIÁSI csalódás!
    Tulajdonképpen kihagyták azt, hogy
    Tyrion miért is akar még élni, mi mozgatja. Merthogy az élete nulla, a könyvben már bele is nyugodott, hogy neki annyi, sőt, tulajdonképpen a sorozatban is mondja, hogy na gyerünk már, essünk túl rajta. Nincs semmi és senki, amiért élne, kivéve ugyebár Tyshát, ill. maga a gondolat.

"Where do whores go?"

Aztán a Three Eyed Raven?!?!? Szimplán szar volt a megvalósítás.

A végén meg, ahogy Aryia átadja az érmét szintén gyenge, erőtlen lett.

Szóval ez így nagyon össze lett csapva, tele erőtlen jelenetekkel, amiknek ütniük kellett volna.
  • Belkar
    A könyvben a Keleti Őrségben kötött ki. Átvezette az embereit a fal túloldalára és az ottani felderítők segítségével tudta meglepni a vadakat.

Gondolom a sorozatban is valami hasonló volt.
  • blackfire001
    Köszönöm, így már emlékszek. Csak..
    ... azt nem értem, hogy miért van ennek a vasnak, valamint a két szónak ekkora értéke. Remélem ha eddig nem, hamarosan majd kiderül. :)
  • MaRee
  • blackfire001
    Jó rész volt, kérdésem van:
    Mi volt Aryánál az a vas, ami mellé azt mondta, hogy "Valar morghulis" - mindenkinek meg kell halnia... Amint megmutatta és kimondta a szavakat, már vitték is.
    Miért?
  • RatBaG #8857
    http://comment.blog.hu/2014/06/16/a_tronok_harca_karaktereinek_nevei_tokeletesek_mindenfele_metalhoz
  • genndy
    Persze, simán. Tengeren már nincs.
  • Molnibalage
    Akkor újra.

Stannis hajóval kerülte meg a Falat?
  • BoneDragon
    Ez a rész!
  • MaRee
    A topiknak van egy szabályzata, a fejlécben olvasható. Hónapokkal ezelőtt megegyezett benne a topik lakók többsége, akinek nem tetszik, az ne írjon ide.

Molnibalage a tiedet azért töröltem, mert elrontottad a spoiler taget :D
  • G_ArchAngel #8852
    Elvileg 8 könyv lesz, ebből nem biztos, hogy nem lesz kettő, amit csak két évadban lehet bemutatni
  • Molnibalage
    Bocs, de szerintem most nincs igazad. A házigazda meg MaRee gondolom okkal. Ha nem tetszik, akkor jelöltesd megad, szavaztasd meg és akkor a nem spoileres hsz. nem lesz törölve. Ennyi.
  • Molnibalage
    Tudtommal 8 évadnál többet nem terveznek, mert a szereplők egyszerűen túl öregek lesznek és/vagy megunják. Nagyon kevés sorozat képes 8 évadon keresztül egyenletesen jó teljesítmény nyújtani. Még a számomra kedves sorozatokban - amik ilyen hosszúak voltak - bőven voltak olyan részek vagy periódusok, amik nemhogy rosszak, de egyenesen pocsékak voltak. Szép és jó a GoT, de agyfaszt kapnék, ha ennyire elhzúnák...
  • RatBaG #8849
    leírtam, hogy miért felesleges. esetleg majd valaki más a szádba rágja, ha mégsem érted.
  • böröczk
  • MaRee
    És te raktál spoiler tagot? Nem. Ezért lett törölve.
  • RatBaG #8846
    ne törölgess már baszki, ezerszer meg lett tárgyalva, hogy ne reklamáljon, aki ilyenkor benéz a topicba, mégis mi másról dumálnánk, mint az aktuális rész.
    aki nem látta, úgyis csak egy rakás spoiler taget lát, nagy élmény.
    agyfaszt kapok, komolyan...
  • G_ArchAngel #8845
    ha valaki évekig jatszik egy adott szerepet, valamennyire egye kell válnia a karaktere jellemével is - kicsit ijesztő, ha belegondolok Maisie Williams milyen emberre válhat, mert itt nem csak egy filmről van szó, hanem 9-10 évig (feltelezem) egy gyilkos kislányt kell játszani
  • Dobronski
    Szomorú.

Az a baj elejétől kezdeném csak összezavarna... köszönöm!
  • MaRee
    Ratbag vazze, spoiler taget használd.

Az első könyvtől. Mivel a sorozat mostanra megerőszakolta a fele történetet, ha bele kezdenél mondjuk a 4. v 5.-be, azt se tudnád, hol vagy. De ha a történések érdekelnek, akkor privátban biztos leírja neked valaki nagyvonalakban, hogy mi lesz.
  • Belkar
    Egyértelműen az évad legjobb része volt. Bár mondjuk ha megnézzük mennyire gyenge részek voltak az évadban ez már nem is olyan nagy teljesítmény

Mindenesetre a hibáival együtt egy 7/10-et simán megér.