19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#8881 Értem! :D Remélem fog majd szerepet kapni a továbbiakban Jaqen H'ghar
-
#8880 mármint felismerés szempontjából, minden más szempontból egyáltalán nem olyan. :D még mindig értem? -
#8879 Teljesen korrekt volt, tökéletes évadzáró. Baromira várom a köv. évadot,
de sokára lesz! :S -
#8878 olyan, mint egy fbi-jelvény. értem? -
#8877 Ide akartam még írni bocsi. Valaki válaszolja majd meg, ezt a spoileres részt aki tudja és olvasta! :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mi jelentősége van annak a vasnak, hogy azt bármelyik braavosi felismeri és azonnal barátként tekintik miatta, akinél van, vagyis inkább miért? -
#8876 Többek között ez engem is érdekelne! :) -
#8875 meglepetésnek nem volt meglepetés, mert onnan hogy megmutatták a közelebbről az eseményeket már elég eggyértelmű lehetett hogy kik jöhettek.
Ha vmi teljesen új erő jön elő a cilinderből akkor az meglepetés lett volna, de így inkább hülyeség volt elővezetés nélkül bevágni őket.
Korábban is volt már erről szó, csak elfelejtették előhozni róla a társalgást mikor kellett volna.
-
Bladzs #8874 Könyvesektől kérdezem, én is olvastam, és ezért nem értem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jojen megölésének mi értelme volt? Ez későbbiekben logikai buktatókhoz fog vezetni nem? -
G_ArchAngel #8873 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem jobb lett volna, ha latjuk a felsorakozo hadat es kiiktatott bio-drone-t, ami miatt nem tudtak, hogy jonnek Stannisek -
#8872 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem épp azért volt jó, hogy nem volt Stannis-es jelenet, mert így még nagyobb meglepetésként ért a megjelenése :D -
#8871 Ha megteszik, amit a spoilerben írtál, akkor hova a meglepetés? -
G_ArchAngel #8870 Ja, mivel az uj Ned Stark, valamiert csak akkor kap jelenetet hosszabban, ha a fasz rosszabbik vegere kerul :/ -
#8869 Na ez egy jó évadzáró volt, kellő mennyiségű élőholtal és északi résszel és megfelelő mennyiségű királyvárral.:D
Szerintem azok a jelenetek amiknek ütniük kellett ütöttek, nekem mind tyrion, mind áría része ütött.
A fal része is jó volt, végre volt egy jó kis fantasy jelenet is.
Én már csak azt hiányoltam, hogy a végén a mások is elkezdjék ostromolni a falat ráadásként:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ami viszont fura volt, hogy Stannis annyira a semmiből jött meg, nem ártott volna egy-két jelenetet bávágni legalább az érkezésükről előtte
-
#8868 Mi? Ezek ugyanúgy a Mások voltak. -
G_ArchAngel #8867 Nem klasszikus D&D szabalykonyvbol vagy monsters manual szerint, de igen. -
#8866 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most esik le. Ha vannak ilyen csontvázak, akkor a GoT világában van más élőhalott is? Vámpír? Zombi? Ghoul? Stb.? -
#8865 Jó rész volt, végre történtek dolgok! :D Mondjuk ezt el is vártam az évadzárótól.. Volt pár vontatottabb jelenet, de összességében tetszett, ahogy az egész évad is. Jó volt, várom a folytatást szeretettel. -
G_ArchAngel #8864 Ha valakinek kell FB cover fotonak, PNG
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
G_ArchAngel #8863 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a ket legjobb pillanat az volt, mikor Jon Snow es Melisandre bamulta egymast a tuzon keresztul es amikor vegre Dany szerepet kezdett jatszani es latszott rajta valami erzelem -
#8862 10 perccel kellett volna még hosszabbnak lennie ennek a résznek, így számomra ez ÓRIÁSI csalódás!
Tulajdonképpen kihagyták azt, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tyrion miért is akar még élni, mi mozgatja. Merthogy az élete nulla, a könyvben már bele is nyugodott, hogy neki annyi, sőt, tulajdonképpen a sorozatban is mondja, hogy na gyerünk már, essünk túl rajta. Nincs semmi és senki, amiért élne, kivéve ugyebár Tyshát, ill. maga a gondolat.
"Where do whores go?"
Aztán a Three Eyed Raven?!?!? Szimplán szar volt a megvalósítás.
A végén meg, ahogy Aryia átadja az érmét szintén gyenge, erőtlen lett.
Szóval ez így nagyon össze lett csapva, tele erőtlen jelenetekkel, amiknek ütniük kellett volna. -
Belkar #8861 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A könyvben a Keleti Őrségben kötött ki. Átvezette az embereit a fal túloldalára és az ottani felderítők segítségével tudta meglepni a vadakat.
Gondolom a sorozatban is valami hasonló volt. -
#8860 Köszönöm, így már emlékszek. Csak..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!... azt nem értem, hogy miért van ennek a vasnak, valamint a két szónak ekkora értéke. Remélem ha eddig nem, hamarosan majd kiderül. :) -
MaRee #8859 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#8858 Jó rész volt, kérdésem van:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mi volt Aryánál az a vas, ami mellé azt mondta, hogy "Valar morghulis" - mindenkinek meg kell halnia... Amint megmutatta és kimondta a szavakat, már vitték is.
Miért? -
#8857 http://comment.blog.hu/2014/06/16/a_tronok_harca_karaktereinek_nevei_tokeletesek_mindenfele_metalhoz -
#8856 Persze, simán. Tengeren már nincs. -
#8855 Akkor újra.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Stannis hajóval kerülte meg a Falat? -
#8854 Ez a rész! -
MaRee #8853 A topiknak van egy szabályzata, a fejlécben olvasható. Hónapokkal ezelőtt megegyezett benne a topik lakók többsége, akinek nem tetszik, az ne írjon ide.
Molnibalage a tiedet azért töröltem, mert elrontottad a spoiler taget :D -
G_ArchAngel #8852 Elvileg 8 könyv lesz, ebből nem biztos, hogy nem lesz kettő, amit csak két évadban lehet bemutatni -
#8851 Bocs, de szerintem most nincs igazad. A házigazda meg MaRee gondolom okkal. Ha nem tetszik, akkor jelöltesd megad, szavaztasd meg és akkor a nem spoileres hsz. nem lesz törölve. Ennyi. -
#8850 Tudtommal 8 évadnál többet nem terveznek, mert a szereplők egyszerűen túl öregek lesznek és/vagy megunják. Nagyon kevés sorozat képes 8 évadon keresztül egyenletesen jó teljesítmény nyújtani. Még a számomra kedves sorozatokban - amik ilyen hosszúak voltak - bőven voltak olyan részek vagy periódusok, amik nemhogy rosszak, de egyenesen pocsékak voltak. Szép és jó a GoT, de agyfaszt kapnék, ha ennyire elhzúnák... -
#8849 leírtam, hogy miért felesleges. esetleg majd valaki más a szádba rágja, ha mégsem érted. -
#8848 -
MaRee #8847 És te raktál spoiler tagot? Nem. Ezért lett törölve. -
#8846 ne törölgess már baszki, ezerszer meg lett tárgyalva, hogy ne reklamáljon, aki ilyenkor benéz a topicba, mégis mi másról dumálnánk, mint az aktuális rész.
aki nem látta, úgyis csak egy rakás spoiler taget lát, nagy élmény.
agyfaszt kapok, komolyan... -
G_ArchAngel #8845 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ha valaki évekig jatszik egy adott szerepet, valamennyire egye kell válnia a karaktere jellemével is - kicsit ijesztő, ha belegondolok Maisie Williams milyen emberre válhat, mert itt nem csak egy filmről van szó, hanem 9-10 évig (feltelezem) egy gyilkos kislányt kell játszani -
Dobronski #8844 Szomorú.
Az a baj elejétől kezdeném csak összezavarna... köszönöm! -
MaRee #8843 Ratbag vazze, spoiler taget használd.
Az első könyvtől. Mivel a sorozat mostanra megerőszakolta a fele történetet, ha bele kezdenél mondjuk a 4. v 5.-be, azt se tudnád, hol vagy. De ha a történések érdekelnek, akkor privátban biztos leírja neked valaki nagyvonalakban, hogy mi lesz. -
Belkar #8842 Egyértelműen az évad legjobb része volt. Bár mondjuk ha megnézzük mennyire gyenge részek voltak az évadban ez már nem is olyan nagy teljesítmény
Mindenesetre a hibáival együtt egy 7/10-et simán megér.