19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#8921 Úgy néz ki, hogy igen. A nagy kérdés számomra az, hogy Varys egyébként vagyonosnak számít? Mi is az ő pontos rangja/titulusa? Ha elhagyja Westerost, akkor mit tud kimenekíteni? Mihez kezdhet egy ilyen ember, aki a kapcsolataiból él és ezt egy húzással nullázza? -
#8920 Most Varys is elment Tyrion-nal? Neki maradnia kéne.. -
#8919 Sárkányokkal suttogó! Epic...! Ebből villámgyorsas kell egy mém kép. :) -
utolsón besz.rtam mint tywin :D -
#8917 jó rész volt nagyon... a winter is coming-on azért felnevettem, de legalább a you know nothing nem hangzik el többet :D
Dany meg már későn kezdi el a sárkány nevelést, hát mi lesz így? keresnie kell egy sárkányokkal suttogót -
ddany7 #8916 "Tyrion fell in love with her and married her, even though he was only thirteen years old.
When Lord Tywin Lannister found out, he had Jaime tell Tyrion that Tysha was a whore who had been paid to make Tyrion a man. Tywin then had her passed around among his guards to have sex with her; for each guard, he gave her a silver. To drive the lesson home, Tywin forced his son to be the last man, for whom Tysha was paid a gold coin, because Lannisters were worth more" -
ddany7 #8915 Az szerintem nem, mert az már azután volt, hogy kiderült, hogy összejöttek Tyrionnal. Az azt hiszem Tyrion büntetése volt.
A kamu az volt, hogy Jaime nem fizetett Tyshanak semmiert, o szerette Tyriont,stb, csak Tywin megmondta Jaimenek, hogy ezt mondod. Aztan jott a fel Lannister sereg, amit Tyrionnak vegig kellett nezni
De javitsatok -
sempronius18 #8914 Nem kényszerítette senki sem, hogy álljon be Joffreyhoz és simán hagyhatta volna futni a fiút mivel egyedül talált rá és ölte meg......
Molni: Nem volt kamu, mert Tywin végignézette Tyrionnal. -
#8913 Tehát akkor kamu volt, hogy a fél Lannister sereg átment a nőn? -
Mixe3y #8912 ha nem teszi meg amit joffrey mond, akkor meg őt ölik meg. -
#8911 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nekem inkább úgy tűnt, hogy Brienne rántott előbb kardot, szval felfoghatod önvédelemnek... viszont Sanyi qrvára nem lovagias, ölt már gyereket, és kinézem belőle, hogy nőt is.. ő gyakorlatilag ugyanúgy egy zsoldos, mint Bronn, csak épp még kevesebb benne a betyárbecsület.. most az volt tőle lovagias, hogy mikor megvendégelte az öreg, akkor utána nem koncolta fel csak kirabolta ? -
sempronius18 #8910 Ártatlan gyereket ölt még ha parancsra is és szerinted becsületes?
Szerencsétlen királyölő a saját életük és a gyerekei életének a mentése miatt lökte ki Brannt és utálta miatta minimum 2 évadon keresztül a legtöbb sorozatnéző.
A véreb meg gyereket öl, hogy legyen miből inni kb, mert másra nem nagyon költött és becsületes wow megint. -
G_ArchAngel #8909 Aryat akarta védeni szerintem a maga módján -
Mixe3y #8908 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem is ez volt a mondandóm lényege, hanem hogy a könyvben tisztességesen hal meg (ha jól tudom), itt meg előtte még verekszik egy nővel... holott bármennyire is elmebeteg, kb az egyik legbecsületesebb karakter volt végig -
sempronius18 #8907 A véreben, már lehetett látni eddig is, hogy súlyosan elmebeteg, aki csak meg akar halni, meg a maga módján már Aryához is ragaszkodott így nem volt szerintem váratlan....
Brienne meg nem akart balhét, még harc közben is le akart állni mielőtt a véreb rámarkolt a kardjára szerintem. -
Mixe3y #8906 az csak engem b*sz fel mérhetetlenül, hogy kb a legnormálisabb karakterből őstülök gyökeret csináltak az utolsó előtti jelenetében?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!the hound és brienne harcra gondolok. eddigek alapján kb a leglovagiasabb nem lovag volt a véreb, most meg összever egy nőt/összeveri egy nő. jól tudom, hogy a könyvben ilyen egyáltalán nem volt? : -
G_ArchAngel #8905 Elvileg Tyrion is ezt szeretné tudni, de ugy tűnik ez a szál kimaradt. -
#8904 Szerintem ez nem számít spoilernék, lévén egy az egyben kimaradt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tywin azt mondta eredetileg Tyrionnal, hogy ott van, "ahová a szajhák mennek". -
#8903 Arra emlekeztem, hogy a felesége volt de a sztorira már nem, köszi. Azt amúgy lehet tudni mi lett vele? -
#8902 Gyere a könyves topikba, én is ezen vagyok fennakadva :-/ -
G_ArchAngel #8901 Bocs az elgépelések miatt, tablet néha magától átírja, de igy gyorsabb ékezeteket előhozni. -
G_ArchAngel #8900 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ennek most kellett volna a börtönben kiderülnie és Tyrionnak nagy utálnia Jaimet, de ez kimaradt -
G_ArchAngel #8899 Ha emlékszel, akkor a sátorban játszottak igazmondóst: Shae, Bronn és Tyrion, akkor mesélte el a történetet, de ő akkor ugy tudta, hogy ribanc volt, amin átment egy halom Lannistereket katona es annyi ezüstöt kapott a gruppen rekord kísérlet utan, hogy mar tartani sem bírta -
G_ArchAngel #8898 Az a csaj, aki Tyrion első felesége volt és ugy állítottak be, hogy kurva, de valójában nem az volt es szerette Tyriont, de Jaime az apja parancsára hazudott az öccsének. -
#8897 Ezt a Tysha sztorit valaki légyszi írja már le röviden hogy volt.;) -
#8896 szerintem meg itt pont, hogy jól néztek ki.
-
#8895 Legalábbis élve nem. Vagy halott vagy ő is már kékszemű. -
#8894 Aki 3-4 év után nem kerül elő, az soha többet nem szokott... -
#8893 A státusza kb Missing in Action, nem tudni, mi van vele. -
G_ArchAngel #8892 allegedly -
#8891 BS meghalt... Vagy nem? -
Dobronski #8890 Főleg, hogy a skeleton már túl misztikus. Az, hogy egy húséscsont test, ami még anatómiailag 95%-ban képes mozogni és mozog még nem olyan hihetetlen, de amikor a mozgás aktív résztvevői hiányoznak... Még játékokban TES sorozatokban is mindig nevettem rajtuk. -
G_ArchAngel #8889 Nem sikerult, szerintem az emberszeruek felelmetesebbek. En minden filmben csak rohogni tudok az animalt skeletonokon. -
#8888 Végül is ez utóbbi lehetőség is szóba jöhet. De valszeg a rendező nem igazán gondolt bele, csak azt akarta, hogy jól nézzen ki :D -
Belkar #8887 De épp az a lényeg hogy a hagyományos wightok nem rohadnak mivel meg vannak fagyva.
Esetleg azt tudom elképzelni hogy a mások régen meghalt emberek csontvázait támasztották fel így a rothadás még az élőholttá válás előtt történt meg. Bár mondjuk ilyenre meg nincs példa a könyvben szóval nem tudom mennyire működne. -
#8886 Szvsz ezek is hagyományos wightok voltak, csak már elég régen ott hempereghettek a hó alatt, ezért voltak kicsit szétrohadva. -
G_ArchAngel #8885 Elvileg a Tuzpapok altal feltamasztottak is elohalottnak minosulnek es ott van a Melisandre altal szult arnyek is -
Belkar #8884 Élőholtakat csak a mások csinálnak csak itt nem "zombinak" hanem wight-nak hívják őket.
A barlang előtti csontvázak is wight-ok voltak csak gondolom a sorozat készítői fel akarták vizuálisan turbózni a dolgokat azért tűntek másnak. A könyvben ugyanolyan "hagyományos" wightokkal harcoltak mint a korábbi évadokban.
Vámpírokról, ghoulokról nem tudni hogy vannak-e de ha léteznek akkor is csak nagyon messze a keleti kontinensen mert arrafelé vannak ilyen "fantasysabb" dolgok. -
G_ArchAngel #8883 itt felesleges lenne spoilerezni ezekrol a temakrol, amit a konyves topikban kibelszelhetsz, ha nagyon erdekel -
#8882 Valamint a lobogó nélküli testvériség és Benjen Stark is eléggé eltűntek.