19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#8961 kit érdekel a könyv... ez a sorozat topikja... a könyv az alapja de nem veszik szentírásként minden egyes betűjét... nem ez az első ilyen eset, nem kell fennakadni ilyesmin...
már csak azért is el szoktak és el is kell térni a könyvtől ilyen esetekben, mert ami írásban és a fejedben működik az a képernyőn, mozgó és hangos filmként már egyáltalán nem biztos hogy így lenne...
szóval, a könyv "lényegtelen" a sorozat szempontjából, ne is sírjatok miatta... -
Austin Bailey #8960 én egyre inkább összecsapottnak érzem ezt a sorozatot. -
Evoluti0N #8959 Ahogy ProGabe írta. Hozzátenném még, hogy a könyvekben egy-egy fejezetet mindig egy szereplő szemszögéből mutat be - írja is az oldal tetején, hogy éppen kijéből - és a 4. könyvben sok szereplő kimarad, nincs is benne, hanem csak az 5-ben bukkannak fel, aminek az eleje egy időben történik a 4. rész eseményeivel és csak a vége felé hagyja el idővonalban a 4-et. -
#8958 nincs kedvencem, nem is volt, pont ezért szeretem ezt a sorozatot... -
#8957 A 4-5-ik könyv egy időben játszódik, csak más helyszíneken, szóval nem is lehetne máshogy. -
#8956 John Snow kardkészítése jobban teszett. -
MaRee #8955 Szerintem épp az tett rosszat a könyv sorozatnak is, hogy mindenki kedvenc karaktereit kinyírta az író, az új szálak meg számomra érdektelenek voltak. -
#8954 Én csak most jutottam el odáig, hogy megnézzem az évadzárót (rengetek kommentet majd később elolvasom :D)
Tetszik, hogy következő évadra csomó minden változni fog, szerintem nagyon jót fog tenni a sorozatnak, na meg hogy kedvenc szereplőink most segítség nélkül elmennek messzire és mire fognak ott jutni :)
Csontvázas rész kicsit furi volt, de elég korrekt kis évadzáró volt. -
G_ArchAngel #8953 Szerintem az HBO mostanra kimaxolta a befektetett költség és haszon arányt, nem éri meg több évadba pénzt fektetni, mert akkor kisebb lenne a haszon, sok a jogdíj, miegymás.
-
sata75 #8952 2 évadban nagyon híg lenne + ebben az évadban is bele bele nyúltak a 4. 5. könyvbe. Szerintem számítani lehetett rá, nyílván atoknak akik olvasták a könyveket:)
Igazából az fog bántani a legjobban, hogy valószínűleg hamarabb befejeződik a sorozat mint a könyvek. Martin bácsi kicsit ráült a sztorira:( -
#8951 A Trónok harca igencsak hamarabb fejeződik be a képernyőn, mint könyvben
"Az ötödik évad a negyedik és ötödik"
Ez komoly? 2 konyvet dolgoz fel a kovetkezo evad? -
#8950 Egy kis kardkovácsolás:) -
#8949 Amen. -
#8948 -
#8947 Kezdődjék a névspam!
"The Secret-Keeeper, Creator of Queens, Rides for house Clegane"
fuck... :D
http://time.com/2871621/5-real-life-women-who-inspired-game-of-thrones-characters/ -
MaRee #8946 Na ja, főleg hogy a tűzgolyó csak sorozatos baromság, a könyvben csak egy fáklya van Leaf-nél. Ja, és Jojen sem halt meg.
They had large eyes, great golden cat's eyes, that could see down passages where a boy's eyes saw only blackness. They have vertical, slit-like pupils; this trait is responsible for improved night vision and typically associated with a nocturnal lifestyle in such creatures as cats (the children's eyes are described in A Dance with Dragons as resembling cats' eyes) and many species of snakes, including nearly all vipers .
Their hands had only three fingers and a thumb, with sharp black claws instead of nails.The children were slight, quick, and graceful. -
MaRee #8945 Ízlés dolga, vannak jobb artworkök is róluk, de ez áll a legközelebb a leírtakhoz. Ez nem a pán péter :D A kérdésedre a válasz a következő évadban lesz -
#8944 én el tudom képzelni, ahogy az Elsők vad hordaként dúlják a vadont (akkoriban nem sokkal lehettek kulturáltabbak a vadaknál) és közbe hullanak, mint a legyek a közéjük csapódó tűzgolyóktól.. de mivel túl sokan vannak, előbb-utóbb valamelyikük elért 1-1 gyermeket és feltrancsírozta pillanatok alatt..
nem úgy kell elképzelni a háborút köztük, hogy kiáll a két fél, tetőtől talpig páncélban és ütik egymást percekig..
az artwork meg úgy néz ki, mint egy na'vi, csak barnában... -
Dobronski #8943 Nekem jöhet mélben vagy duplaszpojletben. -
#8942 Neki nem, az tuti. Még a fiendzoneos kölköt is elküldte, pedig az se az... -
G_ArchAngel #8941 Tényleg nincsnek? ;) -
#8940 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Me nincsenek már sárkánylovasok, így gyakorlatilag ezek csak látványosságnak jók, meg nyűgnek. Megkötni/láncolni őket egy sötét kamrában meg bazira nem jó ötlet, mert ez hatással lesz a személyiségükre és még sokkal agresszívabbak és kezelhetetlenebbek lesznek, elvesztik az ősbizalmukat az "anyjukban". Bezzeg akkor jók voltak, mikor a toronyban megmentették az életét stb. AKKOR bezony foglalkozni kéne velük és lenyelni a feketelevest...
-
G_ArchAngel #8939 Egyértelmű hogy Hodor lesz a sárkánylovas, ot meg Bran megvargolja -
#8938 Bocs, de én meg azt nem tudom elképezelni, hogy a képen levő girhes valami hogyan küzdene bármi ellen is...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Más. A sárkányok egyre nagyobb problémát jelentenek és hasznuk kb. semmi. Mi lesz, ha randomra kezdik el ölni a katonákat is, mert hogy az mekkora poén? Anyuci, most átvert kettőt és, ha ezt a harmadik megtudja... Idomítás nélkül ezek a valamik semmire sem jók... -
MaRee #8937 Erre légyszi a könyves topikban válaszoljatok. -
G_ArchAngel #8936 Szerintem valahol mindenki elf/sprite szerű manókat várt - nem rossz ez, amúgy emlékezzünk, hogy sok fantasyban a kicsik erősek: középfölde, dragonlance
Illetve sokszor a mágiahasználók fizikailag satnyák -
#8935 Igen azt tudom, de bővebben. Jöhet akár könyves spoiler is, ha ott már esetleg lehet e többet tudni róla. -
MaRee #8934 Hát azért szerintem nem kellett volna szó szerint venni, hogy az erdő GYERMEKEI. Embernél alacsonyabb, nagy fülű és még nagyobb sárga/zöld macskaszemű, vertikális pupillájú lényekként vannak leírva. Ezzel szemben kaptunk kócos hajú kislányt, meg cgi csontvázakat .
Most valaki komolyan el tudja képzelni, hogy ilyen koszos kis purgyék háborúztak életre-halálra az Elsőkkel anno?
-
#8933 a háromszemű holló -
#8932 Ki lehet az a öreg faszi akikhez Bran-ék megérkeztek? -
G_ArchAngel #8931 Szerintem:
GRRM-nak van beleszólása, hogy néz ki egy Child of the Forest
Meg lehet nézni a Google képkeresővel az artwork-őket, nem olyan rossz amit kaptunk, lehetett volna szarabb is
Eddig leírva volt, most valaki látomása szerint meg lett valósítja, szerintem millió olvasó legalább ezerféle külsőt képzelt el
-
MaRee #8930 Na igen, én biztos voltam benne, hogy szerepelni fognak ebben a részben, így nagyon vártam őket.. Elég nagy csalódás volt, mikor megláttam Leaf-et. -
#8929 Brienne nem nő :D
Egyébként én baromira szeretem, nagyon tetszetős az ő történetszála is.
(hozzáteszem ez a hozzászólásod baromi buta volt: " elég megalázó úgy meghalni, hogy előtte még verekszik egy nővel " ???) -
Evoluti0N #8928 Mondjuk azert arra nem szamitottam, hogy az erdo gyermekei ugy fognak kinezni, mint nehany gyerek, akik most szabadultak egy Pan Peter forgatasrol. -
#8927 A könyvadaptációkról itt van szó. Nem hinném, hogy a GoT esetén eltérőek lennének a fő gondolatok. -
#8926 elvileg minden Lannister katona adott egy ezüstöt Tyshának, a végén Tyrionnak is meg kellett dugnia, és neki egy aranyat kellett adnia, mivel az apja szerint egy Lannister kétszer annyit ér mint egy átlag ember :S -
Evoluti0N #8925 Uh! Ez nagyon jó évadzáró volt. Olvastam a könyveket és néhány változtatás szemet szúrt, de nem is kell ugyanolyannak lennie a sorozatnak. Csillagos ötös. -
#8924 Behalok ezeken a hasonlatokon. -
G_ArchAngel #8923 Chief Executive Officer of Westerosian Intelligence Agency -
Dobronski #8922 Vasbankban biztos van egy-két bitcoinja.