19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• tigeroo
    szellemnek lesz itatós a vastrónból, inszájder G_ArchAngel már mondta
  • sata75
    az érme
  • genndy
    Amit ráolvasztanak a sárkányok
  • Kongy
    Ja, így már értem. Világéletében harcolni akart, szóval érthető.
    Majd fogadok az utolsó évadban végig gyilkol mindenkit, és az lesz a vége, hogy ő ül a Vastrónon :DDD
  • Piszkos  Fred
    Na
  • Piszkos  Fred

#8993: Azért senkinek sem éri meg ingyen utasokat vinni, így még rendes kabint is kapott.
  • Sir Quno Jedi
    Mer kitől kapta az érmét? Naugye. Gondolom szeretné magát továbbképezni újdonsült szakmájában, mint orvgyilkosgenya. Csak így van esélye arra, hogy végigírtsa a listáját.
  • Sir Quno Jedi
    Én amúgy Arya helyében megkerestem volna Brienne-t és megeskettem volna rá, hogy segít életben tartani a Vérebet. Ha ott stabilizálják és hoznak neki kaját/vizet stb. messziről és gondokosnak róla (még tán kirurgust is találnak), talán túléli, ha kicsit meg is nyomorodik (nyílt törés combon nem jó ómen). Véreb kemény fickó volt, akár ezt is túlélhette vón.

Utána viszont lett volna KÉT elkötelezett "lovagja", a baltarcúnő és a véreb! Azé az már durva csapat. Egyik az életét köszönheti neki, másik meg megesküdött az anyjának, hogy megvédi. Azért ez már így fogós. Lehet valamit kezdeni vele! :DDD Mentem is volna megkeresni apám szövetségeseit, meg régi jó embereit és összeszedni egy jó kis ütőképes osztagot, akikkel elkezdhetem felkutatni a családomat stb. és visszaszerezni apám/anyám jussát.
  • Tikal #8993
    A kapitány eleve odament, akkor csak siman elvihette volna... miert kellett ehhez az érme?j
  • Kongy
    Lehet, hogy én vagyok a hülye, de mit akar Braavos-ban?
  • Malakai
    Azért adta az érmét.
  • MaRee
    Braavos
  • Tikal #8989
    Ayra akkor most északra ment vagy Bravosba??
  • bega82
    Az hagyján, de a szarvasmarhák szoktak így kérődzni. :D
  • RatBaG #8987
  • trident
  • sata75
    jól látom, hogy teniszlabdát eszik?
  • ToCsEk
  • Dobronski
    Sandor nem halt meg, csak Véreb.
  • Sir Quno Jedi
    Meg Véreb barátunkon durva vérdíj van, így neki még kapóra is jön, ha halottnak hiszik.
  • bega82
    Jaja, ez mondjuk igaz. :) Könyvben egyszerűen homály fedi Sandor "hogylétét", a sírásónál pedig csak annyi van leírva, hogy hatalmas, meg hogy súlyos sérülésekből gyógyították meg a papok. A teóriát valóban csak a fanok kreálták. :)
  • G_ArchAngel #8980
    konyvben sincs, igy nem spoiler - ez is ugyanolyan fanok altal feltetelezett valami, mint J.S. Targ'stark...
  • bega82
    Én ezt így nem akartam konkrétan leírni, mert ez a sorozat topic, de igen, erre céloztam azzal, hogy ha Martin bácsinál nincs szájbarágva, hogy halott, akkor az egyáltalán nem biztos. ;)
  • G_ArchAngel #8978
    Nem vagyok expert, de a vert altalaban lecsatolhato reszekbol all...

Amugy asszem a pletyka arrol szol, hogy valami kolostorban lattak es nema siraso lett belole, de lehet rosszul emlekszem. Szoval a kolostor miatt pont olyanok talalhattak meg, akik ertenek a gyogyitashoz.
  • Molnibalage
    Mit is mondott Hound? Ha a sziklák mögött nincs egy mester, akkor neki annyi... Nos, elég kevés mester rohangál. Még, ha lenne is, akkor is már a kezelés elég vicces lenne. Elvinni hogyan tudnák? A fickó akkora, hogy kb. 4-5 ember bírná el, van vagy 150 kiló + vért...
  • G_ArchAngel #8976
    Miert, ott nem kell napi szinten melegedni es sutni csirket?
  • sempronius18
    Én azt nem értettem sohasem, hogy a Hound miért nem ment Északra akár falra, vagy a falon túlra is és újított be egy északi csajt, ott legalább kevesebb köze lett volna a tűzhöz.
  • G_ArchAngel #8974
    Drogon ugyis elkoszalt, a Hound meg mindenkepp tuz altali halalrol almodozott egesz eleteben :)
  • MaRee
    A könyvben is csak pletykaszinten élte túl (valaki mondta valakinek, hogy lehet látta), mondjuk ott nem Brienne ölte meg, hanem még a kocsmában, ahol a csirkés jelenet volt, nem a puszta közepén.
  • QuippeR
    és ha abban a 2-3 napban jár arra valaki?
  • Sir Quno Jedi
    "környéken senki", ne túlozzunk, az író bármikor odapottyanthat egy egész sereg emberevőt, mint most a kardoscsajt podrickkal.
  • Molnibalage
    Hogyan élné túl? Nyílt törése van, többszörös zúzódása, a környéken senki. 2-3 nap alatt szomjanhal..
  • G_ArchAngel #8969
    Talan nem spoiler, mert a konyves tortenethez sem ad hozza, igy mindenki csak talalgat, de lehet nem halt meg. Senki nem tudja valojaban...
  • bega82
    Most olvasgattam el a kommenteket... a Hound témához:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miből gondoljátok, hogy meghalt? :D Arya otthagyta. És a GoT-ban ami nincs egyértelműen "megmutatva", az nagyon bizonytalan! ;)
  • Narxis
    Am. tök jó, hogy végre itt is vannak igazi

• Narxis
    Tyűűűűűű azt a leborult szivarvégit! Ez elképesztő zárás volt! Legszívesebben törvénybe iktatnám, hogy minden héten kell új GoT epizód az örökkévalóságig.
  • Stockbauer33 #8965
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.richapps.hodorkeyboard.app
  • Stockbauer33 #8964
    Nem gondoltam h ennyire szét van varva

• ForzaInter
    GOT még is az egyik legkönyvhűbb sorozat/film. Lényegében minden főszál odafut ki ahol a könyvbe is, max az út tér el egy kicsit, pár vàltoztatás miatt. Szóról szóra adaptálni semmi értelme nem lenne, persze nagyon eltérni sem kell. Van egy középút aminek a legtöbb könyv adaptacio nem tud megfelelni, ez a sorozat viszont igen.
  • Molnibalage
    szóval, a könyv "lényegtelen" a sorozat szempontjából, ne is sírjatok miatta...

Kb. lent linkeltem a videót, amin nagyon jól össze van fogalva egy unizverzum adaptálásának a lényege. A GoT sorozat ennek eleget tesz.