Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Erre is gondoltak egyébként, és a készítõk már most tudnak tõle mindent, ami egy kerek lezáráshoz kell. Persze azért ne haljon meg <#vigyor>

#7316 SQJ: ez nem spoiler, majdnem szó szerint így hangzott el a filmben (is. Könyvre már nem emlékszem ennyire). Úgyhogy már az elsõ városból is fõként csak a rabszolgák maradtak.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Master91
Addigra meghal az író <#vigyor>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Hát nézd ezért mondom én, hogy nem kell bevárni a sorozatnak a könyveket, mert ha úgy lesz tényleg nem jönnek el sohasem ezek a dolgok, szal jó lesz 7-8 évadban ez a történet. 😊

De sokan azt szeretnék, hogy a 8. évadra még csak az 5. könyvnél tartsunk.....
Sir Quno Jedi
Én azért még mindig reménykedem benne, hogy megérem, hogy történjen is valami a got-ban. Teszem azt leomlik a fal és gyünnek a rohattak, vagy a sárkik belandolnak kingslandingban, VALAMI. Persze onnan is még sokezer mérföld mire taliznak egymással, szal. szerintem ezen a bolygón már senki sem fogja azt látni...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Blackwater szinten csaktán, meg még csak kezdõdik a buli nem tudni teljesen milesz.
Sir Quno Jedi
már késõ, meg itt biztos nem úgy lesz, tudod a költségvetés, majd csak megemlítik...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jah akkor ne olvasd el amit a könyvesbe írtam inkább.
Sir Quno Jedi
Csak olyat írj, amit láttunk a filmben is, avagy egyenesen kikövetkeztethetõ. Ennyi, 1xû. Anyám is olvassa, megvettem neki az egészet, mer imádja, de sose olvas elõre, mer nem rontja el a saját szórakozását vele (bár õ kibírná, engem sem különösebben izgat a spoilerezés). A film sokmindenben más, mint a könyv, nem rontom azzal a dolgot, hogy hasonlítgatnom kelljen folyton magamban a kettõt. A film viszont jobban érdekel, mivel van benne csecs és vér. Nem egy Spartacus, de azé... 😄

Sir Quno Jedi
Mondjuk öltek ott a háttérben tógásokat is. Viszont mikor kijöttek három sorban a városból, akkor csak egy kis része füstölt/égett, ugye ahol átvette a katonáit, szal. lehet, hogy ott még nem kockáztatta meg a nagy rabszolgafelszabadítást. Már innen viszont hóthülyeség, hogy következõ városban meg azzal kezdte?!?! Most akkor mehet vissza ide is szabadítgatni, vagy mi van?!?!?

Beírom a könyv fórumába, mert itt kitör a lázadás.
Sir Quno Jedi
Valami olyasmit magyarázott a töketleneknek, hogy menjenek és öljék meg a mestereket (slavers ugye mind) az összes katonát, mindenkit akinél ostor van, blablabla, DE ne öljenek meg gyermeket, nemde? Már rég volt. Hmmm...

Nem íratott ki mindenkit az elsõ városba, ha mégis a folytatás érdekes lössz..
Jim Morrison
Igen azok ütik, azt nem írta oda, hogy ezt az évadot tekintve joff hozta a legjobb epizód lezárást 😊
Könyvet nem olvastam, ez a befejezés nem voltam nekem "olyan érdekes" ( #7280 )

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Nálam Joff csak a harmadik Eddard lefejezése és a Red Wedding utan. Eddig a pontig, mert ugye... 😊

http://gaborszantai.co.uk/

Point ezen gondolkodtam en is, de a Tûz lehet Dany és a sárkányok, a jég pedig a Stark gyerekek. Majd meglátjuk mit hoz ki ebbõl az öreg 😊

Sir Quno Jedi
Hát ezért öltek meg hajdanán MINDENKIT, az utolsó karonülõt is beelértve, mert úgy nem voltak problémák utána, nem jöttek vissza bosszút állni, vagy jogos követeléseket benyújtani, sem seregeket nem toboroztak, sem orgyilkosok nem lettek/küldtek, nem adtak ki titkos indformációt más ellenségeknek, nem rejtettek el semmit, ha nem volt rá idejük stb. Ez volt a szokás(jog) és ha belegondoltok adott körülmények között nem is nagyon van más elfogadható és biztos megoldás. Vagy mi, vagy õk, nincs középút sajnos.

Elsõ városában Dany is mindenkit kinyíratott a katonáival, aki nem rabszolga. Másodikban már nyilván szelektált, most meg gondolom csak a felszögezettekért (akiket neki szántak gyúnyos üzenetnek) kellett elégtételt vennie. Egyre puhábbkezû, az tutker. Node egyre nagyobb lakosságról és infrastruktúráról beszélünk. HA kinyíratod az összes nem rabszolgát, akkor ki fogja építeni, karbantartani a várost, a vízvezetéket, ki viszi a kereskedelmet stb. Gyakorlatilag szétrobbantod végleg a város infrastruktúráját és gazdaságát. Épp elég a rabszolga munkaerõ megszûnése. Sok birodalom erre épült és AZONNAL összeomlik, ha ezt a korlátlan munkaerõt kihúzod alóla. Éhínségek, nyomor és járványok következnek ilyenkor. Szal. újraépíteni egy MÁSMILYEN gazdaságot, képzetlen embertömegekkel nem jó muri. Gyakorlatilag lehetetlen. Ezzel viszont halálra is ítéled a felszabadítottakat, mert eddig szépecskén elvoltak az uraikkal a nyakukon, de eztán megtanulják milyen az éhezés és a munkanélküliség stb., az igazi nyomor.

Nem véletlenül akkor következnek be ilyesféle változások (és akár nagyrészt "maguktól", belülrõl), mikor magától is megérik rá a helyzet és tudnak valamit a helyébe állítani. Mint Észak esetén amcsiknál. Ha már megérett rá a társadalom.

Jim Morrison
Szerintem nem volt rossz rész, kicsit visszavettek a tempóból (legalábbis 1 rész erejéig), vége se volt olyan epic (szerintem). Mondjuk joffreyshat nem hiszem, hogy fogják überelni/megközelíteni 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

ForzaInter
Uhh a vége nagyob epic volt.😄

Yo, Bitch!

Zenszkij
Tiszta spekuláció részemrõl, ezért nem hiszem, hogy spoilerba kéne tennem. De beteszem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem van ez a Melisandre aki a tûz istenét, a fény urát követi, ennek kell ellentéte is hogy legyen, ez pedig nem más mint az az isten akit a mások szolgálnak, a jég és a halál istene. Tûz és a jég dala...ugyebár. Nyár és a tél...

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Azok a kisgyerekek akiknek a szüleit megölték mit tettek a rabszolgák ellen stb, stb, és ilyenkor indul el egy végtelen kör.

Azt meg hol döntöd el, hogy ki az aki csak passzív résztvevõje volt a rendszernek és ki az aki mûködtette és így tovább.
Sir Quno Jedi
Nem. Mi még nem éltünk akkor és MI, de a családunk sem csinált lófaszt sem ellenük. Szóval a nagy lófaszt várhatnak el jogosan vazeg! Aki úgy vélik ellenük volt, azt végezzék ki ott és akkor, aztán viszlát.

Az 1xû polgár ott személyesen nem volt érintett ebben, sõt sokan tiltakoztak, vagy igyekeztek segíteni. Nagyrészt titokban folyt az egész és parancsra. Senki sem tudta biztosan mi történik és miért. Az emberek pedig féltek, fõleg mert õket is elvitték, ha valami nem tetszett nekik. Más tészta, nem erre épült a kultúrájuk, mint a rabszolgaságban.

Más az, hogy önszántadból, szabad akaratodból ölöd õket, más az ha parancsra és ha nem hajtod végre téged ölnek meg és a családodat és más ha habozol és nem avatkozol bele, mert te is ugyanúgy potenciális célpont vagy eleve és a családodba kerül a móka és abban sem vagy biztos mi a rohadás van és mégis mit kéne csinálni.

Az emberek megtévesztése óriási elõny. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ma játszódna le a dolog másképp történne.

Valahol lehet igazad van, de egy uralkodónak kompromisszumképesnek kell lenne.

A logikád alapján a midók jogosan várják el, hogy még te is meg én is meg Günther is bûnhõdjön a holokauszt miatt pedig......
Sir Quno Jedi
Felforgatni egy elnyomó rendszert könnyû, node utána értelmeset és mûködõképeset kitalálni helyette, na az a nehéz! Mert mégis, mit tettek értünk a Rómaiak??!?! 😄DD

A rabszolgatartók körében, ha valki kilógott a sorból azt a többi rabszolgatartó intézte volna el, mint a régi amerikában. Szóval szerintem nem ennyire fekete-fehér a szitu, hogy rabszolgatartó akkor ki kell nyírni. (kettõvel) Elõttem szóló jól mondta, hogy õk ebben nõtek fel nem is nagyon ismernek mást (persze ettõl még lehet emberségesen bánni a rabszolgákkal).
Nem tartom Danyt túl igazságos uralkodónak. Talán a legtöbb amit elmondhatok, hogy többnyire próbál korrekt lenni, ami ebben a világban már nagy szó. De szerintem elég meggondolatlan is ha azt vesszik, hogy annó Spartakusznak is hatalmas gondot jelentett a nagy tömegû rabszolga felszabadítás ugyebár.
Na majd kiderül Dany mit kezd vele.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
Ha valaki egész életében rabszolgákat kínoztatott/ölt/öletett és azok a szerencsétlenek végigszenvedték ezt, végignézték a szeretteik kegyetlen halálát, akkor utána hogyan teszel igazságot?! Csak azért elsétálhatnak ezen bûnökkel, mert hát apuci és anyuci is ezt nyomta, meg a dédi?!? LÓFAXT! Meg kell õket büntetni, különben az egésznek semmi értelme. Mit mondunk a felszabadult rabszolgatömegeknek, hogy igaz, hogy mindenkiteket megölte a nagyúr, de most is szabadon lófrál vaze?!

Nyilván voltak és vannak épeszû rabszolgatartók és mivel a rabszolgák mocskosul drága vagyontárgyak voltak (mint ma egy luxusautó), így nem verették/ölték õket hobbiból, hanem aránylag vigyáztak rájuk. Na õket TALÁN meg lehet kímélni, de errõl ki kell kérdezni a rabszolgáikat is (meg a tanúkat, pl. szabad embereket stb.) ehhez pediglen tisztességes, független tárgyalás kell. Ha a "bûneivel" nem szolgált rá a halálra, akkor pl. számûzhetjük (esetleg elõtte megkorbácsoljuk stb.), de akár (tanult emberként) továbbra is részt vehet a város munkájában (akár közmunka jelleggel), sõt, akár a kezünk alá is melózhat. Ez utóbbi mondjuk veszélyes is lehet, oda kell figyelni. Késõbb pedig teljes jogú szabad emberként maradhat. Már ha a rabszolgái megbocsátanak idõvel neki és megvédik, hiszen örökké nem védhetjük mi sem meg a nép haragjától.

Szvsz. akinek van esze, az ilyenkor elmegy úgyis a francba magától. Senki sem akar olyan helyen élni, ahol ezrek várnak a pillanatra, hogy átvágják a torkát.

Csak annak lehet elnézni komolyabb bûnöket, aki idõben MEGADTA magát, vagy átállt, mert akit LEGYÕZTÜNK, annak bezony mennie kell (odaátra köhm).

Nézd õk úgy nõttek fel ezt látták az apjuktól õ meg az õ apjától lehet valamikor 1000 évé õk voltak a rabszolgák a mostani rabszolgák meg az urak csak sikeres lázadás után fordult a szerep.

A lényeg az hogyha te így nõsz fel te sem teszel másképp....Erõszakkal meg ritkán lehet békét hozni. Két út van, vagy tényleg ölje meg mindet, vagy a csata után életben maradottakkal legyen kegyes...
Sir Quno Jedi
Ez kétesélyes. Ha háborús bûnökkel vádolják õket, pl. ártatlanok lemészárlásával (márpedig az utat kilométerenként kiszögezték neki rabszolgákkal elõre), akkor korrekt eljárás. Szemet-szemért. HA nem teszi, akkor a nép 1xûen széttépi mindet (pláne miután õ lelép), így csak ennyien haltak meg, jó arány. Én mondjuk MINDENKIT kivégeztettem volna, aki rabszolgatartó és ölt/öletett meg már rabszolgát, a többieket meg bíróság elé állítottam volna (õrök, hajcsárok stb.), ahol pro és kontra fel lehet hozni az érveket, hogy meghagyjuk az életét, avagy senem. Ha kiderül hogy rabszolgákat vert, avagy ölt, akkor AZOKAT is felakasztjuk (vagy ilyesmi, lehetnek kisebb büntik is pl.). Végül csak a szabad emberek, a kegyesebb rabszolgatartók (bár ez nonszensz) és a volt rabszolgák maradnak. Aztán oldják meg.

Hol igazságos Dany?

Akkor ha az amerikai polgárháborúban az Északiak a gyõzelem után azzal kezdték volna, hogy kivégeznek 167 déli ültetvényest, mint Dany Mereenben csak azt érték volna el, hogy még ma is polgárháború lenne.

És akkor se fogok spoilerezni.......😊
davidka003
Szerintem a vége egyáltalán nem volt meglepõ.

mire mennek egy kék szemû csecsemõvel egyébként?

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Narxis
Rohadt jó rész volt, Dany engem is felszabadíthatna... xD Am. tényleg tetszik, hogy ilyen igazságos, õ jó királynõ uralkodó lenne!A Lannister kiscsávó meg gecinagy mázlista, az nagyon lol jelenet volt. 😄
Havas Jon helyében meg nem hagynám azt a buzeráns Ser Allistert vagy kit úgy behúznék neki, hogy a vadakig repülne.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

genndy
Nem én, a sorozatban is becézgetik (Viserys tuti hogy szólította így).

Kongy
Jaaa, Dany... 😄 Te már becézgeted is... 😊

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

genndy
Írtam, aranyos <#vigyor0>

Kongy
És mi újság Daenerys-szel? 😄

http://lostpic.files.wordpress.com/2012/06/game-of-thrones-emilia-clarke-2012-05-20-01.jpg

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Ha nem akarják agyonhúzni és tényleg töltelék részekkel teletenni, akkor a 6. évadnak már teljes egészében a 6. könyvrõl kellene szólnia. Ami mondjuk addig még a 6. évad elindul ki is jöhet..
genndy
Natalie cuki. Ros tetszett nekem is, kár hogy kilyuggatták szegényt.
Viszont a jelenlegi csajok közül Misandei jön be leginkább (rajta is volt már lazább ruha, jó alakja van). Meg ha már ott van, akkor Dany is, fõleg ha mosolyog akkor irtó aranyos.

Ez a csaj nekem is rettentõen bejön! Már a "The Tudors"-ban is megakadt rajta a szemem (mondjuk a Tudors-ban legjobban Sarah Bolger tetszett).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Egy dolog hogy utalások alapján mit építesz fel magadban az viszont már nagyon más helyzet ha hivatalos forrásból megerõsítést is kapsz errõl.

Minden esetre én remélem hogy a sorozat készítõi mellõzni fogják az elkövetkezõ évadokban a 6. könyves spoilereket és inkább a saját verziójukat mesélik el. Mindenki jobban járna szerintem.

Kongy
Nem tudom nekem kicsit halpofája van, de az tény, hogy rettentõ cuki 😄

Mondjuk csak a testeket nézve Melisandre is köröket ver a fiatalabb színésznõkre.

És Theon kínzói sem voltak gyengék 😊

Ros <#szeret><#szeret>

Nekem Ros volt, de sajnos õt kiírt(ott)ák a történetbõl 😞

Nekem is pont arcra tetszik nagyon, olyan kis "huncut". 😊 Talán õ a legszebb számomra a sorozatból, vagy Cersei! 😉
Hát hidd el én se sok mindent így képzeltem el, de nem is voltak túlzott illúzióim.

Töltelék rész már azért se volt viszont ez a rész, mert az utolsó jelenet már a 6. még meg sem jelent könyvbõl volt valószínûleg.

Az induló meg lezáruló szálakról meg akkor, ha leadta a részt a magyar HBO.
Mondjuk aki ezt nem építette fel magában már a harmadik könyv, évad folyamán, annak az egész sorozat szenvedés lehet.

Nem tudom, lehet nem ugyanazt nézzük, de egy biztos: ezt a sorozatot az tudja igazán felhõtlenül élvezni, aki nem olvasta a könyveket.

Nekem ugyanolyan, mint a LOTR vagy akár a MIllenium Series vagy Dan Brown mûvei: a könyvet nem tudod letenni, szarni, enni, fürdeni, utazni is olvasva mész, de képernyõn meg csak "szép, szép, de én nem így képzeltem el..."
Ezért sem fogja felvenni soha egy mozgókép sem a versenyt egy könyvvel, ami köré a saját magad által elképzelt látványt építheted fel. Ha nézzük a valaki más által megálmodott látványt, az mindenki számára ugyanolyan, de ha olvassuk... Kételkedem, hogy pl. Brienne ugyanúgy néz ki az olvasók fejében, mint a képernyõn.

Visszatérve: nekem semmi nem zárult itt le és csak két szál ágazott el, mert újnak nem nevezném egyiket sem.

Na bekövetkezett amitõl tartottam <#szomoru1>

Ez az utolsó jelenet egy hatalmas spoiler volt a könyvolvasók számára. Fel is robbantak a könyves fórumok. Teóriák dõltek meg és újak keletkeztek.

Lehet hogy a sorozatnézõk számára ez tölteléknek tûnt de ez az utolsó (könyvben nem szereplõ) 5 perc mindent megváltoztat... tipikus pillangóhatás.

Nekem meg pont az jön be, meg max a segge.

Hát ez minden volt csak nem töltelék...elindult 3 új történetszál 2 pedig lezárult.....