Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#7316 SQJ: ez nem spoiler, majdnem szó szerint így hangzott el a filmben (is. Könyvre már nem emlékszem ennyire). Úgyhogy már az elsõ városból is fõként csak a rabszolgák maradtak.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
De sokan azt szeretnék, hogy a 8. évadra még csak az 5. könyvnél tartsunk.....
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Könyvet nem olvastam, ez a befejezés nem voltam nekem "olyan érdekes" ( #7280 )
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
http://gaborszantai.co.uk/
Elsõ városában Dany is mindenkit kinyíratott a katonáival, aki nem rabszolga. Másodikban már nyilván szelektált, most meg gondolom csak a felszögezettekért (akiket neki szántak gyúnyos üzenetnek) kellett elégtételt vennie. Egyre puhábbkezû, az tutker. Node egyre nagyobb lakosságról és infrastruktúráról beszélünk. HA kinyíratod az összes nem rabszolgát, akkor ki fogja építeni, karbantartani a várost, a vízvezetéket, ki viszi a kereskedelmet stb. Gyakorlatilag szétrobbantod végleg a város infrastruktúráját és gazdaságát. Épp elég a rabszolga munkaerõ megszûnése. Sok birodalom erre épült és AZONNAL összeomlik, ha ezt a korlátlan munkaerõt kihúzod alóla. Éhínségek, nyomor és járványok következnek ilyenkor. Szal. újraépíteni egy MÁSMILYEN gazdaságot, képzetlen embertömegekkel nem jó muri. Gyakorlatilag lehetetlen. Ezzel viszont halálra is ítéled a felszabadítottakat, mert eddig szépecskén elvoltak az uraikkal a nyakukon, de eztán megtanulják milyen az éhezés és a munkanélküliség stb., az igazi nyomor.
Nem véletlenül akkor következnek be ilyesféle változások (és akár nagyrészt "maguktól", belülrõl), mikor magától is megérik rá a helyzet és tudnak valamit a helyébe állítani. Mint Észak esetén amcsiknál. Ha már megérett rá a társadalom.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Azt meg hol döntöd el, hogy ki az aki csak passzív résztvevõje volt a rendszernek és ki az aki mûködtette és így tovább.
Az 1xû polgár ott személyesen nem volt érintett ebben, sõt sokan tiltakoztak, vagy igyekeztek segíteni. Nagyrészt titokban folyt az egész és parancsra. Senki sem tudta biztosan mi történik és miért. Az emberek pedig féltek, fõleg mert õket is elvitték, ha valami nem tetszett nekik. Más tészta, nem erre épült a kultúrájuk, mint a rabszolgaságban.
Más az, hogy önszántadból, szabad akaratodból ölöd õket, más az ha parancsra és ha nem hajtod végre téged ölnek meg és a családodat és más ha habozol és nem avatkozol bele, mert te is ugyanúgy potenciális célpont vagy eleve és a családodba kerül a móka és abban sem vagy biztos mi a rohadás van és mégis mit kéne csinálni.
Az emberek megtévesztése óriási elõny. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ma játszódna le a dolog másképp történne.
A logikád alapján a midók jogosan várják el, hogy még te is meg én is meg Günther is bûnhõdjön a holokauszt miatt pedig......
Nem tartom Danyt túl igazságos uralkodónak. Talán a legtöbb amit elmondhatok, hogy többnyire próbál korrekt lenni, ami ebben a világban már nagy szó. De szerintem elég meggondolatlan is ha azt vesszik, hogy annó Spartakusznak is hatalmas gondot jelentett a nagy tömegû rabszolga felszabadítás ugyebár.
Na majd kiderül Dany mit kezd vele.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Nyilván voltak és vannak épeszû rabszolgatartók és mivel a rabszolgák mocskosul drága vagyontárgyak voltak (mint ma egy luxusautó), így nem verették/ölték õket hobbiból, hanem aránylag vigyáztak rájuk. Na õket TALÁN meg lehet kímélni, de errõl ki kell kérdezni a rabszolgáikat is (meg a tanúkat, pl. szabad embereket stb.) ehhez pediglen tisztességes, független tárgyalás kell. Ha a "bûneivel" nem szolgált rá a halálra, akkor pl. számûzhetjük (esetleg elõtte megkorbácsoljuk stb.), de akár (tanult emberként) továbbra is részt vehet a város munkájában (akár közmunka jelleggel), sõt, akár a kezünk alá is melózhat. Ez utóbbi mondjuk veszélyes is lehet, oda kell figyelni. Késõbb pedig teljes jogú szabad emberként maradhat. Már ha a rabszolgái megbocsátanak idõvel neki és megvédik, hiszen örökké nem védhetjük mi sem meg a nép haragjától.
Szvsz. akinek van esze, az ilyenkor elmegy úgyis a francba magától. Senki sem akar olyan helyen élni, ahol ezrek várnak a pillanatra, hogy átvágják a torkát.
Csak annak lehet elnézni komolyabb bûnöket, aki idõben MEGADTA magát, vagy átállt, mert akit LEGYÕZTÜNK, annak bezony mennie kell (odaátra köhm).
A lényeg az hogyha te így nõsz fel te sem teszel másképp....Erõszakkal meg ritkán lehet békét hozni. Két út van, vagy tényleg ölje meg mindet, vagy a csata után életben maradottakkal legyen kegyes...
Akkor ha az amerikai polgárháborúban az Északiak a gyõzelem után azzal kezdték volna, hogy kivégeznek 167 déli ültetvényest, mint Dany Mereenben csak azt érték volna el, hogy még ma is polgárháború lenne.
És akkor se fogok spoilerezni.......😊
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Havas Jon helyében meg nem hagynám azt a buzeráns Ser Allistert vagy kit úgy behúznék neki, hogy a vadakig repülne.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Viszont a jelenlegi csajok közül Misandei jön be leginkább (rajta is volt már lazább ruha, jó alakja van). Meg ha már ott van, akkor Dany is, fõleg ha mosolyog akkor irtó aranyos.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Minden esetre én remélem hogy a sorozat készítõi mellõzni fogják az elkövetkezõ évadokban a 6. könyves spoilereket és inkább a saját verziójukat mesélik el. Mindenki jobban járna szerintem.
És Theon kínzói sem voltak gyengék 😊
Töltelék rész már azért se volt viszont ez a rész, mert az utolsó jelenet már a 6. még meg sem jelent könyvbõl volt valószínûleg.
Az induló meg lezáruló szálakról meg akkor, ha leadta a részt a magyar HBO.
Nekem ugyanolyan, mint a LOTR vagy akár a MIllenium Series vagy Dan Brown mûvei: a könyvet nem tudod letenni, szarni, enni, fürdeni, utazni is olvasva mész, de képernyõn meg csak "szép, szép, de én nem így képzeltem el..."
Ezért sem fogja felvenni soha egy mozgókép sem a versenyt egy könyvvel, ami köré a saját magad által elképzelt látványt építheted fel. Ha nézzük a valaki más által megálmodott látványt, az mindenki számára ugyanolyan, de ha olvassuk... Kételkedem, hogy pl. Brienne ugyanúgy néz ki az olvasók fejében, mint a képernyõn.
Visszatérve: nekem semmi nem zárult itt le és csak két szál ágazott el, mert újnak nem nevezném egyiket sem.
Ez az utolsó jelenet egy hatalmas spoiler volt a könyvolvasók számára. Fel is robbantak a könyves fórumok. Teóriák dõltek meg és újak keletkeztek.
Lehet hogy a sorozatnézõk számára ez tölteléknek tûnt de ez az utolsó (könyvben nem szereplõ) 5 perc mindent megváltoztat... tipikus pillangóhatás.