Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

trident
<#gonosz1><#nezze>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

6unn3r
<#wink>

Arsenal Till I Die! Henry #14 Cristiano #7

a.carkey

A medve nem játék.

hát ez nem sikerült 😞

Az a nyamvadt folyó egy ilyen szakadék alján folyik...

Na meg azok a szürke foltok is több ezer méter magas hegyek. Pár tucat ember át tudna jutni ezeken a természetes akadályokon de egy nagyobb sereg számára lehetetlen nem véletlenül támadják a vadak az alagutakat.

A távolságok valóban nagyon rosszul vannak érzékeltetve a sorozatban (de nem a könyvekben).

Jah vannak azért hibák ezzel a térképpel bõven, de még mindig istenes akármelyik más fantasy térképhez képest amelyek néha olyanok mintha egy 10 éves rajzolta volna õket egy délután.
Master91
Ja. Pénisz növelés mikor egy hasonló kategóriás fantasy világba lévõ térképet felhozok, mert hát mihez kéne hasonlítani, Mo térképéhez?
Sorozatba SE idõrendbe következnek az események.

1. évadba mikor Robert meg érkezik (aki rengeteg ideig utazott Deresbe), akkor lesz terhes Dany.

Szerintem inkább ne okoskodjunk olyanhoz, amihez nem értünk (!)
A könyvbe 3 hónap alatt érnek le az reális szerintem, de tényleg vannak szereplõk, akik néha mintha teleportálnának...
Molnibalage
A méret nem jelent kidolgozottságot, hanem az ilyen logikai bukfencek elekerülését jelenti.

A LoTR világát nem ismerem és nem szeretem az ilyen péniszméregetõ versenyeket.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A távolságok is érdekesek a térképen. Ha 1 mérföld = 1 km lenne, akkor is viccesen gyorsak az események a filmben. A való életben a váltott lovas futárok is 1860-as években 10-11 napos rekorddal szelték át az USA kontinentális részét. Egy sereg erõltetett menetben is kb. 40-50 km-et tud naponta megetnni úgy, hogy a harcképességét megõrizze kb. 1 hétig aztán game over.

Ehhez képest ebben a világban olyan sebességgel mozognak a helyszínek között, hogy ehaj. Mire egy seres északról elérne King's Landingba az lenne vagy 1 év...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Master91
Mi van? Melyik az a nyamvadt folyó, hol ?

Westerosról látsz 1 képet, nem az egészrõl... Jobban kivan dolgozva mint a Gyûrûk ura lol

ÉS nekem van egy 30 megás nagyított képem errõl, mindjárt fel is töltöm
Molnibalage
A térkép alapján nemhogy tenger, de csak egy nyamvadt folyó van a nyugati végen...

Néhol azért látszik, hogy elggé kidolgozatlan a világ, lehetett volna ezt okosabban is csinálni... 😊

trident
Õszintén szólva én is azt gondolom, hogy nem az éjkirályt láttuk.
Gyenge hipotézisem a könyves topikban.😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Ezen a térképen jól látszik hogy hol van mindig hó (Land of Always Winter) attól délre és keletre ugyanúgy van nyár még rövidebb ideig is.

Nem véletlen hogy a Kísértet járta Erdõt (The Haunted Forest) folyamatosan vágnia kell az õrségnek mert teljesen ránõ a falra.

Hogy miért nem olvad el a fal a több éves nyarak alatt az jó kérdés de erre is ugyanaz a válasz mint arra miért nem mennek át a vízen a mások: varázslat.

genndy
Ezt nem tudjuk, de simán lehet hogy irtóznak a sós víztõl (mint a dothrakiak). Meg az nehezebben is fagy meg (mondjuk a Másoknak az talán mindegy).
Kell hogy legyen oka, hogy még nem csináltak ilyet, különben már elözönlötték volna délt. Mondjuk ez még a könyvbõl sem derült ki.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

genndy
Nem, hajón át lehet jönni, vadak idõnként megpróbálják, ezért is van a két szélen a tengerparton is egy-egy vár.
Viszont ugye hóban-szélben-fagyban hajót építeni nehéz, tudásuk nincs hozzá, kikötõ/dokk nincs a Falon túl, úgyhogy egy-két csónakkal tudnak próbálkozni, de nagy hajóval semmiképp.

Mondjuk az érdekes, hogy a Mások mindent megfagyasztanak akkor simán kisétálhatnának a tengerre is és megkerülhetnék a falat 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Montanosz
..az is lehet hogy falon túl végig hajozásra alkalmatlan sziklás terep a tengerpart, így onnan és oda nem indulhatnak hajóhadak, lásd anglia mondjuk

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

genndy
Elsõsorban a Mások ellen készült, azok meg nem jönnek át vízen, nem építenek hajókat (legalábbis amikor építették ezt gondolták, ha mégis akkor nyilván hosszabbat építenek). Meg gondolom azért építették ennyire északra, hogy itt már mindig 0°C körül van a hõmérséklet vagy alatta. Mágia is óvja, de egyébként valamennyire olvad ha süti a nap, ezért is kell az Õrség hogy karbantartsa amennyire tudja.
Egy kitalált világban meg nem nagyon kell számonkérni hogy hogyan nõhet fa. Ott van olyan fajta ami alkalmazkodott.

Molnibalage
Nekem az nem jön le, hogy mi értelme a falnak? Vízen simán megkerülhetõ... Fa meg van bõven északon hajóhoz...

Mondjuk már eleve azt nem értem, hogy ha mindig tél van a faltól északra, akkor hogyan nõ fa...? A valóságban a tundra fenyõereinek is szüksége van a rövid télre. Folyamatos télben tudtommal semmilyen fa vagy fûféle nem életképes. Ha meg van rövöd nyár odafent, akkor a Fal miért nem olvad el, amikor jégbõl van? Vagy a mágia óvja meg?

Shiwo
és még az se biztos, hogy az éjkirály az az éjkirály,akirõl a legendák szólnak.. lehet valami "utódja"

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Montanosz
hát amikor havas elpusztította tûzzela "zombit", nekem úgy jött le hogy inkább valamiféle démon vagy szellemiség szállja meg és változtatja át, kicsit a baba átváltoztatása is ezt a képet erõsíti bennem...

más

talán az egész világ térképe még nem szerepelt itt

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

trident
Eddig annyit láttunk, hogy kell az adott hely (jégoltár) és egy adott lény. De lehet, hogy kell a felajánlás is. Lehet, hogy a mások is öregszenek, lásd elsõ évad elsõ részét...

Jah igen.
Nyilván csak a vezetõjük (Éjkirály?) tudja átváltoztatni mássá az élõ emberek hiszen ha nem így lenne akkor minek vitte volna el hozzá a babát az a más? Ott helyben is átváltoztathatta volna...

@Eagle16: Hát én úgy emlékszem a könyvben is elég mozgalmas Bran szála. A legtöbb fejezete nem csak arról szól hogy mennek az a néhány ami meg igen azokban nagyon lényeges történelmi információk derülnek ki mesélés formájában. Ezt simán meg lehetne oldani flashbackként és senki nem unatkozna. Ezért gondolom hogy inkább a pénzhiány ezeknek a változtatásoknak az oka semmint az hogy fel kell pörgetni a történetet...

de a felnõttbõl akkor lesz zombi, ha meghal nem?! a csecsemõ is úgy változott át, hogy nem halt meg.

Csak a csecsemõknél mûködik. A felnõttekbõl zombik lesznek.
és akkor ennyi erõvel, ha bárkit megérintenek, az át fog változni? Akkor kicsit érdekes lesz ellenük harcolni. (Vagy csak csecsemõk ellen mûködik..?!)

Igen a baból Más lesz nem zombi. A könyvben is vannak elbeszélések ahol találgatják az öregek, hogy a Mások a feláldozott csecsemõkbõl születnek. Most ezt a sorozat biztossá tette azért akadt ki a sok könyves.
de amúgy most a végérõl is pl.
Az mi akar lenni, hogy megérinti a gyereket, és átváltozik? Akkor õ egy másik faj lesz? Mert ugye az nem lehet olyan White Walker, mint az eddig látottak, akik meghalnak, és feltámadnak, mert a kisgyerek nem volt halott...

Persze, valahogy fent kell tartani a figyelmet, meg foglalkozni kell a szálakkal, mert az igaz, hogy a 3ik könyvben nagyon untam Bran részeit, de azért ez elég érdekes, és kiábrándító megoldás.

Eagle16
Az elsõre nem nagyon emlékszem, de szerintem az sincs a könyvben.

Miért kellett? Hogy mozgalmasabb legyen a cselekmény, legyen mit mutatni Bran-ékrõl, ne csak azt, hogy mindig csak mennek és mennek és mennek...
A sorozatban nem nagyon lehetnek üresjáratok, ki kell tölteni azt az egy órát tartalmasan. Értelemszerûen nem lehet ilyen hosszú könyveket egy az egyben adaptálni még egy sorozatba sem.

Én elfogadom a változtatásokat, jó nézni a sorozatot, de még jobb volt olvasni a könyveket. Azokat a részeket viszont még hanyagolhatnák egy ideig, amik még az utolsó könnyben sem voltak benne, azokat elõször olvasni szeretném. Gondolok itt a legutóbbi rész végére például. Nem kéne bizonyos szálakon ennyire elõrehaladni, bár tudom hogy fent kell tartani az érdeklõdést azok számára is, akik csak a sorozatot nézik.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Akkor jó, közben sikerült leírnom mégegyszer 😊 De van egy másik kérdés is, arra is jöhet a válasz. Köszi 😊

Sorozat és könyves eltérések, az olvassa aki már legalább a DWD-t elkezdte, én az 1/3-nál járok, odáig lehet spoiler:

Bran szálában ugye nincs is ilyen Crasteres kitérõ?! Én nem emlékszem...
Ráadásul a falra se jön Jaime "sebésze"?

Ezeket miért kellett?!

Eagle16
Nem volt ilyesmi a könyvben.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

De e a könyvben így van? Már nem emlékszem. Spoilerben válaszoljatok már légyszi.

http://chatwithhodor.com/

Daell Drow
LOL Cersei hogy bealt a kepbe Tommen es Margaery koze.<#vigyor>
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Narxis
Nemár, elmegy az étvágyam is. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Shiwo
azért nem mindegy, hogy úgy kell vele együtt dolgozni évekig az íróknak, hogy "jól van fiúk, meg vagyok elégedve a munkátokkal, csak így tovább" vagy "lóf.. a ... -be, mit mûveltek az ötletembõl, segítek, mert muszáj, köt a szerzõdés, de csak úgy, mintha a fogamat húznák"

szvsz kikérik a véleményét, koncepciórajzokkal egyeztetnek és megfogadják, ha valami nem tetszik neki

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Malakai
Egyrészrõl GRRM-t kimondottan az írói fázisnál vonják be, az hogy a koncepciókat, maszkokat, stb hogyan oldják meg õ is utólag látja. De ott sincs végig ott az írói procedúránál se, kivéve azt az egy-egy epizódot, ami kimondottan az övé szezononként.

Másrészrõl és a lényeg, hogy GRRM-nek nincs semmiféle vétójoga a sorozat felett, csak amolyan tanácsadó.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

QuippeR
van beleszólása, de nyilatkozta már, hogy õ korábban is dolgozott a filmiparban, ezért tudja, hogy milyen sz*r érzés rugalmatlan íróval együtt dolgozni, szóval kerüli ezt az utat.

ezért szerintem nem vétózna meg semmi olyasmit, ami nem teljesen ellentétes a jövõbeli terveivel.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Hát mivel az õ agyszüleményébõl megy az egész, gondolom van némi beleszólássa 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Molnibalage
Ilyen kemény vétójoga van?

ForzaInter
Sztem Martin pontosan tudja, hogy kell nekik kinézniük, és azert olyanok amilyenek. Ha nem tetszett volna neki és távolt állt volna attól amilyennek õ képzelte õket akkor nem engedélyezte volna.

Yo, Bitch!

Igen a wightokat jól megcsinálták de a másoknak ez a leselejtezett múmia kinézet páncél helyett ágyékkötõben... meg a vezetõjük a fagyott Darth Maul...