Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Nem tom mi a bonyi benne. Dúl bennük a mágia, nem természetes teremtmények már (csak részben), így pucéron sem zavarja õket a hideg, mintahogy Dany sem sül ripiropogósra meg egy máglyában.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A white walkers/others kaszt nincs rongyokba oltozve, azok a feltámasztottak, a wights-ok. A ww-eken agyekkoto vagy szoknya van.

http://gaborszantai.co.uk/

Ha már itt tartunk akkor a másoknak meg valahogy így kellene kinézniük:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Vagy legalább áttetszõ jégpáncélba lennének ne rongyokban félmesztelenül...

na megnéztem a mostani részt és szerintem ez nagyon szar volt. Túlságosan polarizálódnak a szereplõk egyértelmûen jókra, meg egyértelmûen rosszakra. (Jamie Lannister kifejezetten nyálasra sikerült) Ezen kívül csupa olyan szál volt a történetben, amit utálok. (Daeneris, Havas John, emberevõk stb) És nekem még a Mások illúzióját is lerombolta azzal, hogy fizikai teremtményeket csinált belõlük. Én eddig azt hittem, hogy õk valamilyen ködlények. <#rinya>

Master91
😄😄D
trident
<#eljen>

Valahogy így nézne ki Margery és Missandei, ha értelmes pénzügyi keretek között ki lehetett volna ezt hoznom.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

<#eljen> Bûzösrõl nem is beszélve.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Zenszkij
<#eljen>

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

ProGabe
Valahogy ÍGY nézne ki Tyrion, ha 100%-ban követné a sorozat a könyvet, pontosabban ha értelmes pénzügyi keretek között ki lehetett volna ezt hozni.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

trident
Most egy kicsit Kisujjt játszom: nem elhanyagolható kérdések, de a fõ hangsúly a sorozatban a karakterek.😊

Jön a tél, elõbújtak a mások, a háromszemû varjú északra csábítja Brant, megjelent Mellisandre Rhllor hívásárára. A tûz és jég csatája megkezdõdött.
(osztom Master91 véleményét: fordult az élet kereke és az elveszettnek hitt dolgok megkerültek)

Engem nagyon érdekel, hogy bukott el Valyria, aludtak-e a régi istenek... De... A tûz és jég csatáját a megismert szereplõk fogják vívni és ilyen formában annyira már nem is fontos, hogy Dany származása miatt tûzálló-e vagy sem...😊

Én személy szerint csámcsogva nézem a sorozatot, a könyv nagyon lekötött. Kíváncsi vagyok Aryára, a mostani Kutya és Arya részeket nagyon élvezem.😄

Én elfogadtam, hogy a sorozat nem azonos a könyvvel. A 4. rész annyiban volt disszonáns, hogy elsõ blikkre furcsa volt Bran szál eltérése. A záró jeleneten sokat nem gondolkodtam, úgy érzem pettingnek dobták be.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Master91
És ha a mágia tûnt el, úgy gyengültek a sárkányok is ?

Idõvel halva születtek meg, meg egyre kisebb korukba haltak el, a legutolsó sárkányok kutya/macska méretûen pusztultak el, késõbb ki se keltek.

Nézõ pont kérdése 😄

1 biztos. Egyensúlyba van a kettõ. Ha van mágia, vannak sárkányok, vannak boszorkányságok. És ez fordítva is igaz.
Tûz és jég.
Szerintem Bran képességének, Melisandre hókuszpókuszainak meg a másoknak semmi köze a sárkányok visszatéréséhez mivel ezek már mind akkor mûködtek amikor Dany még meg se kapta a tojásokat.

Az viszont lehetséges hogy a sárkányok visszatértével ezek mind felerõsödnek asszem Myri Thoros mond valami ilyesmit hogy õ lepõdött meg legjobban mikor sikerült visszahoznia Bericet a halálból.

genndy
Nem. Amíg sok sárkány volt, erõs volt a mágia az egész világban. Ahogy tûntek el, úgy gyengült. Minden mostani mágiás dolog akkor kezdõdött, amikor megszületett a három sárkány.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Master91
Vagy a mágia miatt vannak újra sárkányok? 😛
genndy
A sárkányok miatt van újra mágia. Nem véletlenül akarták Qartban is bebörtönözni õket, az illúziómester is azért volt olyan ügyes ott a varázslataival, stb.

trident
Oké....<#vigyor3>

Molnibalage: "A Targaryen-ház egy valyriai eredetû nemesi család, Valyria Szabad Tartományából (Valyrian Freehold) települtek át Sárkánykõ (Dragonstone) szigetére még a Valyriát elpusztító Végzet (Doom) és az azt követõ gyilkolás és káosz elõtt. A Westeros keleti partja mentén elhelyezkedõ Sárkánykõ szigete akkoriban a keleti kontinensen elnyúló Valyria legnyugatibb pontja volt. Évszázadokon keresztül e szigeten élt a Targaryen család, idõvel elhagyva a valyriai isteneket, s átvéve az andalok által gyakorolt Hét hitét.

Évtizedekkel késõbb Aegon Targaryen (a késõbbi I. Aegon, a Sárkánykirály) a két lánytestvérével, három sárkánnyal és egy kisebb sereggel együtt elindult meghódítani Westeros kontinensét. A hét királyságból hat napokon belül elesett.

Azért, hogy "tisztán" tartsák a királyi vérüket, a Targaryen ház férfi tagjai gyakran vették feleségül a testvéreiket. I. Aegon mindkét nõvérét feleségül vette, s mindkettõ gyerekeket szült neki. Valószínûleg a vérfertõzõ szokásaik miatt a Targaryen ház tagai hajlamosak voltak az õrületre. II. Jaehaerys király azt mondta, hogy az õrület és a nagyság egyazon érme két oldala, s valahányszor egy Targaryen születik, az istenek feldobják ezt az érmét, a világ pedig visszatartott lélegzettel figyeli, melyik oldalára esik.

A Targaryen család ismertetõjegyének az indigó, orgona- vagy ibolyaszínû szem és az ezüstös-arany vagy pedig platinafehér hajszín számított. Egyesek szerint minden egyes Targaryen emberfeletti szépséggel rendelkezett.

Westeroson az éveket Aegon partraszállásától mérik (Aegon's Landing - AL)."

A mágiáról: igen, szinte teljesen eltûnt... Azonban ha visszagondolsz, a sorozatban megjelenik egy maegi (Mirri Maz Duur - õ "hozta vissza Drogot és átkozta el Danyt), vannak wargok (és nyilvánvalóan Bran több is lehet ennél), Jojen Reed a látomásaival, tûzpapnõ (R'hllor követõje), Myri Thoros (akinek hirtelen adatott a képessége), ott voltak a boszorkánymesterek, megszülettek a sárkányok.
(Plusz a falat is mágiával kellett építsék)

A boszorkánymesterek környéki részeknél volt valahol, ahol elmondták a sorozatban, hogy a mágia kezd visszatérni.

Egy dolgot nem tudok: a mások, Rhllor, Bran képességének "újjáéledése"
a sárkányok megszületésének következménye vagy fordítva.

genndy
Akkor sempronius18-nál az igazság, tényleg elküldte Bolton a gyerekekért egy vagy két résszel ezelõtt.

stargatelost
Ez a hülye Locke karakter nincs a könyvekben, így ez a szál sem.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Rockynhooo
Ez egy spekulálás volt részemrõl. Nem azt várom, hogy valaki spoilerezzen, ha valamin elgondolkodnék. Hanem azt, hogy a sorozat nézõivel megbeszéljük, ki hogy gondolja. Esetleg valaki jelezze, hogy nem figyeltem eléggé, mert ez már kiderült ekkor meg ekkor. Bár tudom ilyesmit nehéz véghez vinni ebben a topikban.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Rockynhooo
Köszi. Megnéznék egy párbajt közte és Snow közt 😄

Na ez pont az a téma amit nem tudsz elspoilerezni.
genndy
Úgyis kiderül ha van, nem? Ha meg elspoilerezzük akkor meg az a baj.
(nekem jó, baromira nem emlékszem már a könyvben erre a részre)

Master91
Roose Bolton küldte õt (nyúzós apja), hogy keresse meg Brant és Rickont, mert tuti erõsen esélyes hogy északra mehettek, és Jon rejtegeti õket.
A 2. részbe Roose Bolton elküldte, hogy vadássza le a Stark gyerekeket, akik szerintük Jonhoz menekülnek majd, ezért épül be a feketékhez, hogyha meglesznek Branék leölje õket.
Rockynhooo
Én arra vagyok kíváncsi, hogy az ürge aki levágta Jaime kezét és most felvette a feketét... hogy õ valami egyéb céllal ment az Éjjeli õrségbe, és van vmi terve Johnnal kapcsolatban, vagy igaz amit mondott?!

Molnibalage
Sajnos nincs végtelen idõm, hegyekben állnak a könyvek, filmek és miden más, amit néznék és olvasnék. Dolgozni és élni is kell valamikor. Ha kirúgnak, akkor lesz sok idõm... 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Master91
Valyria:

Aegon landingolása elõtt 1 századdal jött el a "végzet" (vulkánok ki törtek, és földrengések voltak, meg nyílt a föld és elnyelt városokat, hegyek nyelõdtek el stb stb )

Ismerték a mágiát, meg õk voltak a legfejlettebbek. Voltak fasza bányáik is, ahol sárkánynak egy rokon faja élt jó mélyen ( csak nem volt szárnyuk )

ÕÕ így fejbõl így ennyi jutott eszembe.

Senki sem mer újra Valyriába menni, mert félnek, köd meg füst van a tengerpartokon, hajósok is messzirõl elkerülik.
Valyriát városát elpusztította egy vulkán a többit meg valami lázadás, de még ez se teljesen tisztázott.
Master91
*Dany
ha ennyire érdekel miért nem látsz neki a könyvnek, sztem biztos jól szórakoznál

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Tudja a halál...

Vetéléskor szokott példa lenni arra még hogy sárkány formájú halott gyereket szülnek. Dany meg Drogo gyereke is olyan volt.
Lehet a végén tényleg az lesz, hogy a sárkányoktól származnak valamilyen úton módon, de az valami nagyon gagyi fantasy húzás lenne.
Molnibalage
Valyria hogyhogy nem szerepel a sorozatban? A sárkányok kimúlásával a mágia, ha jól értem majdnem kihalt. Ezzel eltûnt a hatalmuk és jelentéktelenek lettek? Valyria-ról az acéljukon kívül nem rémlik semmi a sorozatból.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A sárkány szelídítésre vajh hogyan jöttek rá? 😊

trident
Ugye Tywin szövetséget is akar kötni, ezt elmondta.

Hivatalosan nem õk ölték meg... Tywin is ezzel takarózott...

Huh, a pontos részletekre nem emlékszem... De igen, tilos a rabszolgatartás a hét királyságon belül.

#7370 : nem emlékszem kristálytisztán, de mintha a Targaryan ház Valyriából származna, ahol a mágia masszívan jelen volt. Szerintem tûzálló, volt egy jelenet, amiben a forró vízbe megy és ott sincs semmi baja, úgy emlékszem valamikor el is mondja, hogy érezte, tudta, hogy Õ hordja a targ ház örökségét.
A tojások? Ha elfogadod azt, hogy Deny "különleges", mágikus örökséget hordoz, akkor az is elfogadható, hogy az õ személye kellett, hogy a forró lángok közt a tojások kikeljenek.

Kongy
De amúgy ez is milyen szitu már: Megölték a testvérével közös gyerekét, a gyanúsított pedig a harmadik tesó... 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Kongy
Neki csak az az egy bûne van, hogy a tesójába szerelmes... meg még sok más... 😄 De most valóban nagyon szimpatikusan, jó tesó módjára viselkedett.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

JaSoN HuNTeR

Nem tudok kiigazodni ezen a szereplõn. Ez most agyilag beteg vagy nem? Szereti a saját lány testvérével lefeküdni de közbe pedig pozitívan viselkedik egy csomó szituációban.<#banplz>

Ez a sorozat mindig megtud lepni, sose tudom kiszámítani hogy mi fog benne történni. 11/10 !!!

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Az egyike a 7. legnagyobb családnak az még nagyobb sértés lett volna, ha nem hívják meg õket. Ráadásul Joffrey huga el van jegyezve egy Martellal

Ám nézd a Tudorok is ki írtották a Yorkokat kivéve az egyik York hercegnõt akit elvettek Tudor Henrik feleségül. A középkor ilyen volt a valóságban is.

Ja a Targok azért sárkényvérûek, mert õk voltak, akik meg tudták szelídíteni egyedüliként a sárkányokat Valyria bukása után és nem tûzállóak alapfokon.
Molnibalage
A hét királyságban mindig is tiltott volt a rabszolgatartás?

Azt miért van, hogy a királyi eskövõre meghívták azt a családot, akinek a húgát kivégezték...? Normálisak ezek...?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152104826456342&set=pcb.10152104841291342&type=1&theater

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Jim Morrison
én ezt olvastam el, mert nekem is csak egy "ok" jelenet volt 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Kongy
Hát elvileg a befejezés. Én nem olvastam a könyvet, tehát konkrétumokat nem tudok.

Myselor
amúgy mi volt most újdonság a könyvhez képest nem értem😊
Nem leprásak vagyunk, hanem mumusok.
picket
Valószínûleg lemaradtál róla, ennyi maradt belõle #6822 #6825
Nem csodálkoznék, ha MaRee ujja alatt égne a törlés gomb napi szinten <#idiota>

&#3237;_&#3237;

immovable
Dettó. De szerintem is #7378 -ban van az igazság.
Molnibalage
Sehol nem érzem azt, hogy leprásnak lenne beállítva aki olvas...

Narxis
Sztem nincsenek az olvasók leprásnak beállítva de ha igaz is akkor azért mert félünk, hogy elspoilereznek valamit.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nekem ez három nap alatt sikerült a 4. évad kezdete elott 😊

Volt is baj a melók határidejével 😞

http://gaborszantai.co.uk/

Malakai
És korábbiakban is változó volt a tempó, ez szerintem elég nagy részt annak a hatása, hogy a daráról hetire váltottál.

(\__/) ( X.x) ( } . { )