19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Stockbauer33 #9843
  • Kongy
    Cersei legalább annyira hibás Joffrey tetteiért, mint maga Joffrey, amit asszem Tyrion is mond valamikor, vagy utal rá.
  • skinnyman
    Az, hogy barmit megcsinalhat, szerintem nem kifogas arra, hogy geci dolgokat csinaljon. Oke, nyilvan degeneralt, mint az egesz csaladfaja, de rajta kivul valamit azert mindenki mas fel tudott mutatni ha geci is volt, rajta kivul senkire nem emlekszem, akinek minden tevekenysege 100%-ban abbol allt volna, hogy gonoszkodjon, es masokat szopasson barmifele ok nelkul. Egy gonosz, nagypofaju fereg volt, aki kvazi kikovetelte, hogy valaki tapossa mar el.

G_ArchAngel: ez igaz, a legtobb szereplonel, akkor is ha kulsoleg siman egy geci volt, tenyleg meg lehetett magyarazni, hogy mi motivalta a hatterben, (pl jaime). De joffrey-nal sztem nem nagyon volt ilyesmi, semmi ertelmes hattermotivacio, tenyleg csak annyi, hogy nem volt megnevelve, ezert ilyen kis fereg lett. De hogy ne tehetne rola, az szerintem nem igaz. Nem csak o tehet rola, de nagyreszt igenis o tehet rola.
  • Rony94
    Még az is eszembe jutott hogy Joffrey fogyatékos. Mert mintha lett volna arról szó hogy a vérfertőzésből származó újszülöttek nagyobb eséllyel születnek fogyatékkal mint a normális esetben. És a három gyermek közül Joffrey a fogyatékos. De ez csak tipp.
  • Molnibalage
    M még fiatal, Tomment meg szimplán el van nyomva, semmi amibíció, hiszen nem remélhette, hogy király lesz. Egyébknét meg felesleges ennyire agyalni ezen, mert a regényíró fantáziája ott torzíthatja a valóságot, ahol akarja. M és T akkor is lehet teljesen egészséges, még ha a genetika más is okozna a valósgában...
  • Rony94
    De akkor jön képbe Myrcella és Tommen. Ők teljesen normálisak. Tehát sanszos hogy Joffrey fejében nem volt minden rendben. Nem véletlenül emlegették őt Őrült Aerys mellett.
  • Jim Morrison
    jön a game of thrones az imax mozikba.
  • G_ArchAngel #9836
    Igazabol nincsenek kimondott gonoszok a GoT-ban, mindenki az erdekei szerint cselekszik, csak az eszkozok kerdojelezhetoek meg, illetve maga az ut, ami a celhoz vezet.
    Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.01.06. 15:51:32
  • Prof William
    A vérfertőzés ellenére még viszonylag normálisa is. A Legnagyobb baja tényleg az hogy annak idején nem kapott normálisabb nevelés meg pár istenes atyai pofont, amikor kellett volna.

Amilyen bicskanyitogató módon próbált királykodni még valszeg mérgezés nélkül is "vadászbaleset" érte volna 1-2 éven belül. Ahogy meg már vége felé elkezdett beszólogatni Lannister nagypapinak már alapból max 1-2 hónapra rövidítette a még hátralévő idejét.
  • Kongy
    Joffrey nem csoda, hogy olyan lett, amilyen, Cersei foglalkozott vele egyedül, és köztudott milyen jó asszony ő is...
  • Zenszkij
    Ramsay egy igazi cickány :D
  • Systore #9832
    Joffreyt a kezdettől fogva úgy nevelték, hogy király lesz, azt csinálhat majd amit akar. az apja nem is foglalkozott vele, csak annyit látott tőle, hogy kurvázik, iszik stb.

aztán ott van, hogy vérfertőzésből született. és nem csak ő, hanem az anyja meg az igazi apja is.
    a könyvben még fiatalabb is azért.

Ramsayt nem csak Theon kínzása miatt neveztem gonosznak, sok más dolgot is csinált még amellett, ami a sorozatban nincs benne.
    Utoljára szerkesztette: Systore, 2015.01.06. 15:07:22
  • skinnyman
    Marmint miert ne tehetne rola joffrey, ki kenyszeritette ra, hogy gonosz legyen?
    Ramsey szerintem inkabb csak aberralt, theon boven raszolgalt arra amt kapott.
  • RatBaG #9830
    inkább be se írtam, mikor nekem meg roose boltont dobta. pedig, pedig...
  • Systore #9829
    az összes lehetőség közül csak Ramsay, aki tényleg gonosz. meg talán Joffrey, de ő nem igazán tehet róla
  • Stockbauer33 #9828
    http://www.origo.hu/teve/20150104-mar-tavasz-elott-orulhetnek-a-tronok-harca-rajongoi.html#
  • G_ArchAngel #9827
    You got: Tywin Lannister
  • picket

You got: Melisandre

• Nirz
    You got: Ramsay Bolton
  • Stockbauer33 #9824
  • szucsy89
  • [NST]Cifu
    Ez sorozatról sorozatra változik, de általában az ehhez hasonló (viszonylag rövid, 10-12 epizódos) esetekben a sorozat már kész van mire az első epizód a képernyőre kerül (így jelenhetett meg a House of Cards is egyben, az elsőtől az utolsó részig egyszerre, de ha régebbi példát akarunk, a Firefly epizódjait is így vetítették le majdnem random az első sugárzáskor). Ez persze nem zárja ki, hogy adott esetben még belenyúljanak menet közben, és mondjuk egy kicsit még a vágószobában dolgozzanak rajta, ha valami váratlan nézői reakció volt a korábbi részekre.
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.12.27. 15:54:39
  • genndy
    Forgatni akkor már nem, de az utómunkát csinálják gőzerővel, mert valamelyik Comic Conon mondta a szakállas producer, hogy azért sem lehet több részes egy évad (hiába szeretné még Martin is), mert egyszerűen nincs szünet. Leforgatják, utómunka, és amikor leadják akkor ők már készülnek elő a következő évadra, hogy beleférjenek az időbe.
    Ja, és szegény utómunkások is szorítva vannak rendesen, mert Obama minden részt már egy héttel előbb láthat (feltéve hogy ez nem csak pletyka).
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2014.12.27. 15:17:30
  • Master91
    Következő évadnak a forgatását azt hiszem már befejezték.
  • Molnibalage
    Nekem technikai kérdésem lenne. Amikor az első rész megy egy évadból, akkor az utolsó részeket forgatják még vagy már csak utómunka van rajtuk? Vagy az sem?
  • Narxis
    You got: Petyr “Littlefinger” Baelish
  • Shiwo
    Petyr “Littlefinger” Baelish
  • Daffit
    You got: Tywin Lannister
    Végre egy jó teszt, ahol a kedvenc karakteremet kaptam
  • Systore #9815
    You got: Ramsay Bolton
  • [SiX] Boci
    Vicces:)
    You got: Petyr “Littlefinger” Baelish
  • Kata
  • szucsy89
    a cica is tudja hova kell nyúlni :)
  • ToCsEk
    Boldogot!
  • bendáj17
    Alig várom a folytatást. Nagyon kiváló sorozat.
  • bazsidiver
  • Stockbauer33 #9808
  • ToCsEk
    de sok a gondotok már :D
    spániel fül kacsa száj

egy kis fun:
    Which “Game Of Thrones” Villain Are You?

You got: Roose Bolton
  • Narxis
    lol
  • Systore #9805
    nem tehet róla, stroke
  • szucsy89
    az a kacsa száj...