Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
http://gaborszantai.co.uk/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Vagy legalább áttetszõ jégpáncélba lennének ne rongyokban félmesztelenül...
Valahogy így nézne ki Margery és Missandei, ha értelmes pénzügyi keretek között ki lehetett volna ezt hoznom.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Jön a tél, elõbújtak a mások, a háromszemû varjú északra csábítja Brant, megjelent Mellisandre Rhllor hívásárára. A tûz és jég csatája megkezdõdött.
(osztom Master91 véleményét: fordult az élet kereke és az elveszettnek hitt dolgok megkerültek)
Engem nagyon érdekel, hogy bukott el Valyria, aludtak-e a régi istenek... De... A tûz és jég csatáját a megismert szereplõk fogják vívni és ilyen formában annyira már nem is fontos, hogy Dany származása miatt tûzálló-e vagy sem...😊
Én személy szerint csámcsogva nézem a sorozatot, a könyv nagyon lekötött. Kíváncsi vagyok Aryára, a mostani Kutya és Arya részeket nagyon élvezem.😄
Én elfogadtam, hogy a sorozat nem azonos a könyvvel. A 4. rész annyiban volt disszonáns, hogy elsõ blikkre furcsa volt Bran szál eltérése. A záró jeleneten sokat nem gondolkodtam, úgy érzem pettingnek dobták be.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Idõvel halva születtek meg, meg egyre kisebb korukba haltak el, a legutolsó sárkányok kutya/macska méretûen pusztultak el, késõbb ki se keltek.
Nézõ pont kérdése 😄
1 biztos. Egyensúlyba van a kettõ. Ha van mágia, vannak sárkányok, vannak boszorkányságok. És ez fordítva is igaz.
Tûz és jég.
Az viszont lehetséges hogy a sárkányok visszatértével ezek mind felerõsödnek asszem Myri Thoros mond valami ilyesmit hogy õ lepõdött meg legjobban mikor sikerült visszahoznia Bericet a halálból.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Molnibalage: "A Targaryen-ház egy valyriai eredetû nemesi család, Valyria Szabad Tartományából (Valyrian Freehold) települtek át Sárkánykõ (Dragonstone) szigetére még a Valyriát elpusztító Végzet (Doom) és az azt követõ gyilkolás és káosz elõtt. A Westeros keleti partja mentén elhelyezkedõ Sárkánykõ szigete akkoriban a keleti kontinensen elnyúló Valyria legnyugatibb pontja volt. Évszázadokon keresztül e szigeten élt a Targaryen család, idõvel elhagyva a valyriai isteneket, s átvéve az andalok által gyakorolt Hét hitét.
Évtizedekkel késõbb Aegon Targaryen (a késõbbi I. Aegon, a Sárkánykirály) a két lánytestvérével, három sárkánnyal és egy kisebb sereggel együtt elindult meghódítani Westeros kontinensét. A hét királyságból hat napokon belül elesett.
Azért, hogy "tisztán" tartsák a királyi vérüket, a Targaryen ház férfi tagjai gyakran vették feleségül a testvéreiket. I. Aegon mindkét nõvérét feleségül vette, s mindkettõ gyerekeket szült neki. Valószínûleg a vérfertõzõ szokásaik miatt a Targaryen ház tagai hajlamosak voltak az õrületre. II. Jaehaerys király azt mondta, hogy az õrület és a nagyság egyazon érme két oldala, s valahányszor egy Targaryen születik, az istenek feldobják ezt az érmét, a világ pedig visszatartott lélegzettel figyeli, melyik oldalára esik.
A Targaryen család ismertetõjegyének az indigó, orgona- vagy ibolyaszínû szem és az ezüstös-arany vagy pedig platinafehér hajszín számított. Egyesek szerint minden egyes Targaryen emberfeletti szépséggel rendelkezett.
Westeroson az éveket Aegon partraszállásától mérik (Aegon's Landing - AL)."
A mágiáról: igen, szinte teljesen eltûnt... Azonban ha visszagondolsz, a sorozatban megjelenik egy maegi (Mirri Maz Duur - õ "hozta vissza Drogot és átkozta el Danyt), vannak wargok (és nyilvánvalóan Bran több is lehet ennél), Jojen Reed a látomásaival, tûzpapnõ (R'hllor követõje), Myri Thoros (akinek hirtelen adatott a képessége), ott voltak a boszorkánymesterek, megszülettek a sárkányok.
(Plusz a falat is mágiával kellett építsék)
A boszorkánymesterek környéki részeknél volt valahol, ahol elmondták a sorozatban, hogy a mágia kezd visszatérni.
Egy dolgot nem tudok: a mások, Rhllor, Bran képességének "újjáéledése"
a sárkányok megszületésének következménye vagy fordítva.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
(nekem jó, baromira nem emlékszem már a könyvben erre a részre)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Aegon landingolása elõtt 1 századdal jött el a "végzet" (vulkánok ki törtek, és földrengések voltak, meg nyílt a föld és elnyelt városokat, hegyek nyelõdtek el stb stb )
Ismerték a mágiát, meg õk voltak a legfejlettebbek. Voltak fasza bányáik is, ahol sárkánynak egy rokon faja élt jó mélyen ( csak nem volt szárnyuk )
ÕÕ így fejbõl így ennyi jutott eszembe.
Senki sem mer újra Valyriába menni, mert félnek, köd meg füst van a tengerpartokon, hajósok is messzirõl elkerülik.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Vetéléskor szokott példa lenni arra még hogy sárkány formájú halott gyereket szülnek. Dany meg Drogo gyereke is olyan volt.
Lehet a végén tényleg az lesz, hogy a sárkányoktól származnak valamilyen úton módon, de az valami nagyon gagyi fantasy húzás lenne.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Hivatalosan nem õk ölték meg... Tywin is ezzel takarózott...
Huh, a pontos részletekre nem emlékszem... De igen, tilos a rabszolgatartás a hét királyságon belül.
#7370 : nem emlékszem kristálytisztán, de mintha a Targaryan ház Valyriából származna, ahol a mágia masszívan jelen volt. Szerintem tûzálló, volt egy jelenet, amiben a forró vízbe megy és ott sincs semmi baja, úgy emlékszem valamikor el is mondja, hogy érezte, tudta, hogy Õ hordja a targ ház örökségét.
A tojások? Ha elfogadod azt, hogy Deny "különleges", mágikus örökséget hordoz, akkor az is elfogadható, hogy az õ személye kellett, hogy a forró lángok közt a tojások kikeljenek.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Nem tudok kiigazodni ezen a szereplõn. Ez most agyilag beteg vagy nem? Szereti a saját lány testvérével lefeküdni de közbe pedig pozitívan viselkedik egy csomó szituációban.<#banplz>#banplz>
Ez a sorozat mindig megtud lepni, sose tudom kiszámítani hogy mi fog benne történni. 11/10 !!!
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Ám nézd a Tudorok is ki írtották a Yorkokat kivéve az egyik York hercegnõt akit elvettek Tudor Henrik feleségül. A középkor ilyen volt a valóságban is.
Ja a Targok azért sárkényvérûek, mert õk voltak, akik meg tudták szelídíteni egyedüliként a sárkányokat Valyria bukása után és nem tûzállóak alapfokon.
Azt miért van, hogy a királyi eskövõre meghívták azt a családot, akinek a húgát kivégezték...? Normálisak ezek...?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Nem csodálkoznék, ha MaRee ujja alatt égne a törlés gomb napi szinten <#idiota>#idiota>
ಥ_ಥ
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Volt is baj a melók határidejével 😞
http://gaborszantai.co.uk/