19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• G_ArchAngel #9923
    A kis Gyikkiralyno szepen kikerekedett a szunetben, meg tokaja is lett :D
  • G_ArchAngel #9922
  • Stockbauer33 #9921
    [/spoiler]
  • RatBaG #9920
  • Kata
    A kámforra gondolsz, gondolom. ;)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Volt régen valami barátokközt színvonalú magyar, nyomozós sorozat. Abban a rendőr csávó azt mondta, hogy kámforral kábították el az áldozatot. Azóta röhögök ezen és a sorozatot is csak kámfornak hívtam. De legalább az áldozatnak nem volt orrdugulása.
  • MaRee
    Ha meg nem, akkor jöhet a kloroform
  • Sir Quno Jedi
    Nem túl előnyös kép róluk, de tudjuk hogy tudnak ők kinézni, ha akarnak. Én is megvendégelném őket, van tej, kólazéró, fantazéró, mézespálinka és chivas regal, minden behűtve amennyire kell... Végére csak már berúgnak és barátkozunk is! :D
  • Kongy
    Most hogy mondod :D
  • sata75
    ennyi:)
  • SzinesGeza
    Nem láttad az aláírását? ;)
  • Kongy
    Gondolom, akkor nem volt még barátnőd :)
  • sata75
    kampóorr, kacsaszáj meg ... izé.. eh...:)
  • Rony94
    Felőlem hozzám egyszerre is jöhetnek. Nem venném zokon. :D

Mondjuk Natalie Dormer-t ki lehetne cserélni Emilia Clarke-ra és akkor tökéletes lenne.
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.02.03. 16:50:50
  • Kongy
    Jöhetnének szépen sorba.
  • ToCsEk
  • Kata
    "Hát a parlamenti küszöböt nem lépnék át az 5. könyv támogatói."
    #9904 #9906

Ha a vitát be is buktad, a személyeskedés legalább jól megy, láttam a másik topikban is aktívan gyakorlod.
    Utoljára szerkesztette: Kata, 2015.02.01. 18:44:03
  • sempronius18
    Na jó hál istennek megy a buszom így tényleg abbahagyom.
    Nem mondtam, hogy az 5. könyv rossz csak azt, hogy gyengébb, mint az 1-2-3 melyek után sajnos esett a színvonal. A fasza közmondásokon kívül így láthatólag értő olvasást nem tanultál az irodalom órán.

Adtam neked erről 4 elérési utat amelyeken meggyőződhetsz. Hiába kezdtem el linkelni szerinted az úgyse mérvadó, így az fölösleges.

Kérem a házigazdát tisztelettel, hogy az egész mai kommentermésünket törölje a pitsába, mert egy értelmetlen off az egész köszönöm.

• Kata
    Ácsi, nehogy már a csík tolja a repülőt lol. Pont te nyomod a hadjáratot arról, hogy az 5. könyv gyenge volt és bizonyított. Én csak annyit kértem támaszd alá az állításod, de még sehol nem láttam a bizonyítékot. Úgyhogy nem kell kifordítani a zoknid és ráadni másra.

Mellesleg már többször elköszöntél, de még mindig itt vered a nyálad, hogy az én hibám, hogy te nem tudtál konkrét adatot mutatni arról, hogy az állításod igaz. Most már valamiben igazán lehetnél konzekvens...
    Utoljára szerkesztette: Kata, 2015.02.01. 18:35:52
  • sempronius18
    Most a könyvesben írták, hogy itt az oldalon is volt ilyen szavazás.
    Amúgy miért beszélsz többes számban? Nem nagyon támogat senki az 5 könyv volt a legjobb hadjáratodban.
  • Kata
    Egy konkrét linket adtál, az sem támasztotta alá az állításod. A többi meg olyan, hogy mi keresgéljünk, hogy neked hol van igazad.
  • sempronius18
    Szerintem a 4. könyv a leggyengébb nem az 5.

Illetve azt mondtam azoknak a száma akiknek a kedvence az 5. könyv nem éri el az öt százalékot nem azt, hogy az a legrosszabb.

Adtam 4 forrást amiből erről meggyőződhetsz, de csak nyomod tovább a dumát látod ennek nincs értelme.
    Ha lesz szavazás arra még visszanézek most tényleg elköszöntem hello.
  • Kata
    Tettél egy megállapítást:
    "Hát a parlamenti küszöböt nem lépnék át az 5. könyv támogatói."

Nos, már csak az általad linkelt fórumba belelapozva is találkoztam más véleményekkel. Azt gondoltam valami statisztikára tudsz konkrétan hivatkozni, vagy legalább a fórumhoz volt egy szavazás, ahol látni azt is hány ember voksolt és mi a konkrét végeredmény. Így, hogy belökted a fórumot, hogy majd mi összeszámoljuk, nem igazán állta meg a helyét érvként.
    Még egyszer elmondom, neked kellene konkrét adatokkal alátámasztani állításod, amit eddig nem láttunk, hanem mi nézzünk utána. Akkor linkelj egy konkrét statisztikát, szavazást, bármit, amiből látni lehet mondjuk 1000 ember véleménye alapján, hogy az 5. kötet a leggyengébb. Nyilván te néztél ilyen statisztikákat fan oldalakon, azért tudod ilyen jól. De nekünk mégsem mutattál egyet sem.

Addig szavad csak elterül mint furulyaszó az alföldön.
  • sempronius18
    Figyelj én alátámasztottam azon a fórumon cirka 100 véleménnyel erre te szerinted az nem ér semmit.
    Felajánlottam, hogy nézd meg a könyvek ratingjét mondjuk az amazonon.
    Nézz statisztikákat fan oldalakon.
    Felajánlottam itt egy szavazást.

Ezen kívül milyen tényeket szeretnél és adatokat szeretnél még látni?
  • Kata
    A te stílusod is érdekes, hogy nyomod a hülyeségeidet mint süket a csengőt, alátámasztani meg semmivel nem tudod/nem akarod. De bárki bármit mond, abba belekötsz, nekiállsz személyeskedni ha nem egyezik a nézőpontoddal. Ha valaki itt képtelen normális vitára, az te vagy.
    Mivel te tettél egy állítást, neked kellene alátámasztani tényekkel, adatokkal. Ha ilyet nem tudsz, akkor meg ne erőltesd, hogy "deakkorisúgyvan".
  • sempronius18
    Hát mivel az anyja itatta vele a teát esélytelen, hogy "Talissának" nagy szerepe legyen a jövőben így a dráma miatt őt is kiírták már most.
    Nekem se tetszett az az egész szál, de ez van hisztizni felesleges miatta.
  • sempronius18
    Ez a világ legnagyobb Asoif fóruma szerintem kicsit mérvadóbb, mint az sg.

Pont emiatt a stílus miatt értelmetlen ide írni amit te meg Master megüttök így parttalan is vitázni, vegyetek példát Belkarról ő tudott intelligensen és csattanósan válaszolni.
    Mondjuk a minek volt értelme és mi volt hülyeség témában itt is lehet vitatkozni, de sajnos látom itt esélytelen, mert csak flamet meg spoilereket szülne.

Egyébként ha lusta vagy rászánni, hogy keres pár statisztikát, vagy megnézd a ratingeket itt az sg-n is kiírható szerintem egy szavazás a könyvesben, hogy kinek mi a kedvence, ha beállítják, hogy egy reg csak egyszer szavazhat arra beneveznénk.....
  • Rony94
    Nekem egyedül egy volt "zavaró", mégpedig Robb felesége, Talisa. Nem értem miért vetették el Jeyne Westerling-et, vele mi volt a baj? Na meg ugye míg Talisa a sorozatban meghalt, addig a könyvben Jeyne ott sem volt a Vörösnászon.

Talán ezt csináltam volna meg másképpen, de a többi szállal tényleg nincsen gondom.
  • Belkar
    Tessék itt szépen fel van sorolva, jó olvasgatást :)
    Valóban vannak közte lényegtelen dolgok de azért bőven akadnak nagyon is lényeges változtatások. Ráadásul rengeteg olyan is aminek semmi értelme nem volt vagy teljes hülyeség lett az eredménye.

Itt meg a többi évadról meg a szereplőkről a lista. Szerintem el leszel vele pár napig ;)
  • Kata
    Ez egy lóf..sz fórum, ahol egy-két fórumozó irkálja neki mi tetszik (mint itt). De hol van valami nagyobb, mérvadó statisztikai felmérés erről?
  • Master91
    így van, főisten vagy, ne alacsonyodj le hozzánk :D
  • stargatelost
    Én mondok neked mindjárt párat csak a legutóbbi évadból: Asha szála, valamint a Greyjoyok, Mance baba. Van még kérdés?
  • sempronius18
    Tessék ez a hivatalos nemzetközi oldala a könyveknek és sorozatnak, ha eddig nem ismerted volna kb 5 másodperc volt megtalálni.

http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/113031-your-asoiaf-books-ranking/
  • Kata
    Azt hittem valami konkrét linkkel alá is tudod támasztani állításodat.
  • sempronius18
    Én nem de sok weboldal igen ott a google tán te is rájuk találsz, vagy nézd meg a nagy webshopokon a tatingeket na pá.
  • sempronius18
    Miért nem köthet ki Gendry a csónakjával és juthat el oda ahol az 5. könyvben lesz, ha nem lenne ott csak mondjuk akkor felborulna a tér idő kontínium?

Na mind1 lehet nem kell kell majd ide járnom, mert nem érdekel a nyavalygás amiatt, hogy ezt meg ezt a mondatot másképp mondták, vagy a sírás olyan kimaradt szereplők után akiket a könyvesek 90% még a könyv idején utált (Q és P).

Na és most tényleg elmondtam minden véleményem asszem.
  • Kata
    Erre vonatkozóan végeztél valami felmérést, vagy csak úgy belekiáltottad a pusztába?
  • sempronius18
    Hát a parlamenti küszöböt nem lépnék át az 5. könyv támogatói.
  • Master91
    pont Gendryt hoztad fel, akkor hol is van a könyvbe és mit csinál?
  • Kata
    Esett? Érdekes. Az 5. kötet szerintem az egyik legjobb eddig az eposzból.
  • sempronius18
    Amúgy please sorold már, hogy eddig melyek azok a történetszálak amelyek eddig a 4 évad alatt totál másfelé mentek.

Ilyen lényegtelen dolgok nem érnek, hogy pl Gendry máskor vált el Aryától, vagy a Véreb máshogy sérült meg látszólag halálosan, mert a lényeg az, hogy mind2 dolog megtörtént vagyis a történetszál megmaradt.