19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#10245 Tommennek legalább volt elég esze felmérni a helyzetet, és visszavonulót fújt.. a bátyja ilyen helyzetben tuti nekiállt volna arcoskodni és helyben széttépi a tömeg..
-
#10244 Irányítást? Káoszba taszítja a birodalmat, mert lényegében egy új hatalmi ágat hozott létre elég ködös határokkal és célokkal... Cerseinek eddig egy értelmes húzása sem volt, egy tomboló szipirtyó, csak a fater vitte a hátán a családot... -
#10243 Denerys elég béna vezető.A történtek után valamin keményen változtatnia kell.Remélem Tyrion jó szövetségese/tanácsadója lesz.
Cersei komolyan átvette az irányítást,Margaerynek egyből nem állt mosolyra a szája.Kisujj se lesz túl boldog amikor visszaér.
Tommen helyében a szektásokat apró darabokra vágattam volna fel.
Stannis részről,részre szimpatikusabb de nem értem,hogy miért...
Jaime szál számomra teljesen érdektelen.
-
kissssss #10242 mert ki lett adva ukázba az instant kommentörlés a 4 kiszivárgott részről.
az meg marhaság hogy nem történ semmi az eddigi részekben. -
#10241 mert az első rész volt az X, utána jött az Y rész. mindegyik magába foglal pár történetszálat, és kb mindegyik kéthetente halad valamennyit, és most megint csak az előkészülődés van egy nagyobb aztakurva (finálé :D) részig. -
#10240 Mert a 4. részig szinte semmi komoly nem történt. -
G_ArchAngel #10239 Oké, de akkor a négy részről miért nincsenek kommentek? -
#10238 Szeritnem is ez az ok. A 4. rész adta meg szeritem igazán a lökést és nem a vége miatt. Nagyon kezd megborulni a helyzet itt és ott is. Ezen felül az egyik történetszálról 4. rész után sem tudni semmit. -
Zenszkij #10237 Nem pörög hát, mert az első héten mindenki megnézte a kiszivárogtatott 4 részt. Majd pörög ezután. -
#10236 Eslő négy évadból spoilerekkel, szóval, az ne nézze meg aki nem naprakész.
-
G_ArchAngel #10235 A topik sem pörög úgy mint korábban. Nekem szinte az összes ismerősöm egyben szeretné megnézni. -
#10234 Nemtudom ti hogy vagytok vele, de nekem kifejezetten bejön az 5. évad eddig. Pedig ismerősi körömben sokan nem bírják már annyira :D -
Stockbauer33 #10233 -
Stockbauer33 #10232 -
Prof William #10231 Mivel -ha minden igaz- 7 évadosra tervezik, akkor legkésőbb ennek az évadnak végén el kéne már végre kezdődnie annak a fránya télnek. :)
-
#10230 békeidőbe nincs gond, mikor háborúznak, az a problémás.. olyankor nincs kereskedelem, a parasztok munka helyett háborúba mennek, a seregek felélik az élelmet, ha vissza kell vonulni valahonnan, akkor még el is pusztítják a dolgokat, csak hogy ne jusson az ellenség kezére, stb..
meg hát a déli részek nincsenek veszélyben, odáig nem húzódik le a hó, ott még télen is megterem az élelem..
és hát igazából még északon is, a falon túl, hisz különben az állatok meg a vadak is éhen pusztulnának.. csak hát annyi nincs, hogy ellássák vele az egész királyságot... -
#10229 hol van a nagy világban éhezés?
ahol háború volt ott gáz a helyzet valóban, de azért Westeroson jó nagy területeket elkerültek a csaták
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.04.29. 13:55:24 -
#10228 Csak az nem világos, hogy a hosszú teleket hogyan élik túl, mikor most is éhezik a világ nagy része... Kicsit kidolgozatlan a világnak ez az aspektusa... -
#10227 egy - egy évszak évtizedekig is eltarthat, a legutóbbi tél óta tán 15- 20 év is eltelt, már nem emlékszem pontosan
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2015.04.29. 13:55:01 -
#10226 most a harmadik részben is elhangzott, winter is coming.. én már csak nevetek ilyenkor. nem tudom milyen időszámítás van arrafelé, lehet mondták már a sorozatban, de nem emlékszem, gondolom 5 évenként jön egy újabb évszak vagy valami ilyesmi :) -
Prof William #10225 Ahogy Butters mondta a South Parkban...
"Már 4 könyve várom hogy mikor jönnek a sárkányok meg a jégzombik, de csak fütyik, fütyik és fütyik mindenfele! "
Azt azért megfigyeltem, hogy ha valaki gonosz, annak csúnya löttyedt fütyije van. :)
-
#10224 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Közben kiderült, hogy félreértettem a mondanivalót. Nem állítás volt, hogy sereget küldtek, hanem feltételes mód, hogy senki nem küldene ide haderőt segíteni nekik. Úgy van, ahogy írod. Nem félkómásan kellett volna megnézni...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.28. 23:22:42 -
#10223 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Annak szerintem az volt a lényege, hogy ha összefognak ellenük a kis házak, senki sem fog a segítségükre sietni. Tywin hatalomra juttatta őket, de másra nem számíthatnak. -
#10222 xD
-
Dobronski #10221 deal with it -
Nirz #10220 Következő rész: 2015. április 12. ? :D -
sempronius18 #10219 Nincs pöcse így kirugná, ha merné.......XD -
#10218 Azért nem rugdosnád ki az ágyadból ;) -
#10217 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor a fiát oktatja arról, hogy a szövetségeket nem emberek nyúzásával, hanem házasságokkal szokás kötni. -
#10216 Én még soha nem láttam vonzónak sőt, igazából valahogy irritáló számomra. Nem tudom miért, de ez az érzés tör elő belőlem. -
#10215 az egész game of thrones egy coming soon :)) -
#10214 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Ezen felül Bolton azon beszólását nem értettem, hogy ki küldött sereget olyan messzi északra és miért." Erre már nem emlékszek. Ezt kinek, és mire mondta Bolton? -
SzinesGeza #10213 Mondjuk ha szándékosan a legsz.rabb képeit gyűjtik össze, akkor az.
De szerintem bárkiről lehet tré sorozatot összeszedni. Tipikus újságírói fogás. ;) -
Evoluti0N #10212 :-/ -
#10211 csúnya :( -
G_ArchAngel #10210 -
#10209 Valaki tegnap a vonaton a 3. vagy 4. részt nézte... hát nem örültem neki. fu -
#10208 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem csak a vége miatt. Az az új vallási izé gyakorlatialg egy párhuzamos független hatalmi ágat jelent a király kontrollja nélkül úgy, hogy a kedves anyuci adott rá felhatalmazást? Ez már félig polgárháború így csak azért, mert utálja a fia asszonyát...
Ezen felül Bolton azon beszólását nem értettem, hogy ki küldött sereget olyan messzi északra és miért.
-
#10207 a 4 vége brutál volt.. remélem nem.. -
#10206 3. és 4.-et meg nézem újra tv-be, bejött nekem is