19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• molnibalage83
    Ez most megint csak nyafogásnak tűnik nekem. Valamiben meg a könyv szarabb és unalmasabb azok szerint, akik olvasták....
  • stargatelost
    Sajnos.
  • Stockbauer33 #10283
  • Systore #10282
    kb.

• Jim Morrison
    sárkányos résznél nekem is ez ugrott be :D
  • Systore #10280
  • Stockbauer33 #10279
  • benőmenő
    Mert az évad nagy részében ment ezerrel a vérszívás (Lannister testvérek), a Tyrion sziporkák, és a politika.
    No meg build up az ostromhoz. ;)
  • molnibalage83
    A Véreb tutira halott, még ő maga is megjósolta. Egyedül volt a semmi közepén igen csúnya sérüléssel. Még, ha a sorozat készítő máshogy is döntenének, akkor is súlytalan. Nincs vele senki, anélkül meg csak egy kripli zsoldos, mert ebből nem épülne fel...
  • molnibalage83
    A 2. évad volt szerintem talán a legerősebb évad és nem az ostrom miatt...
  • ForzaInter
    Engem mindig azonnal beszippant ez a sorozat, sztem baromi jó ez az évad is.

Elég sok karakter lóg amúgy a levegőben.. Ugye ott van a Stark kistesó (bran benne lesz a következő évadban), a 2 Tully, a Lobogó nélküli testvériség is eltűnt, könyvbe tudom merre haladt az a szál de nem tudom hogy itt fogjuk e még látni őket.. Aztán a Véreb se halott sztem. Ja meg Benjen Stark, valamilyen formában tuti fogjuk őt is látni majd.. És még van pár karakter aki eltűnt, és így is sok mindenkit be se hoztak még a könyvből.:D
  • benőmenő
    Azért nem lehet minden évadban red wedding, vagy fal ostrom. :)
    Kb. olyan, mint a második évad nekem. Kevés a konkrét cselekmény, viszont annál több érdekesség alakulgat. Az évad végére biztos lesz még valami puskapor, egyébként meg előkészület fináléra.
  • MaRee
    Én olvastam az összes könyvet, nekem már azok is unalmasak voltak. A számomra érdekes szereplők 90%-át kinyírták, aki még érdekes az benne sincs(még, vagy nem is lesz), össze-vissza kutyulták a szálakat, nekem ez már annyira nem jön be. Túl vontatott lett szerintem, tényleg az évad felénél járunk, és rengeteg embertől hallom/olvasom, hogy egyszerűen semmi nem történik.
    Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.05.11. 21:01:31
  • molnibalage83
    Unalmas? Az ismert világ és társadalmi rendszer alapjai változnak meg és ez neked unalmas? Elég érdekes megközelítés...
  • Kongy
    Ja tényleg! Még rá is fókuszált a kamera, amikor Stannis-ék elmentek.
  • MaRee
    Greyscale nevű betegség, ugyan az, mint Stannis kislányának, csak mint az előző részben elmesélte, nála megállt a terjedés. Stone men a nevük.

Egyébként ritka gyengén muzsikál ez az évad nálam, egyszerűen szerintem unalmas. Tyrionos szál tetszik, ez a rész volt az évadból eddig a legérdekesebb szerintem.
  • Kongy
    Akik olvasták a könyvet, azok tudnának kicsit bővebb infót adni?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mik voltak azok az izék a végén? :D Látom, hogy zombiszerűek, és ha hozzádérnek baj van, de ezekről van szó a könyvben bővebben, hogy miért váltak ilyenné vagy valamI? A sorozatból nem emlékszem ilyesmire.
  • benőmenő
    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy még több build up. :D
    Már annyira sok szálon fut a sztori, hogy borzalom. Érdekes lesz, hogy lesz ebből két évaddal később végső konklúzió.
    Havas Jon szövetkezésére a vadakkal gyanúsan sok időt szenteltek, szóval tuti hogy ott nem fog minden simán menni, inkább a fordítottja az eddigiek alapján.
  • bazsidiver
    Ebből az évadból kimaradnak. A 4. évadban a Branos történetszál utolérte a könyveket. Egyébként nekem is tetszett ez a rész.
  • Jim Morrison
    ugyanazt néztük?

/természetesen elfogadom a személyes véleményed a részről, nem vitaindítónak szánom
  • molnibalage83
    Az hagyján, de 1,5 másik szálról még mindig nem tudni semmit... Mi van a két fiatal Stark kölyökkel?
  • molnibalage83
    Vélemény az 5. részről.

A-Z-T-A-K-U-R-V-A! Mintha ezt mondtam volna már. :)
  • RatBaG #10263
    de varys-al mi lesz? elindul egyedül mereenbe, vagy hogy talál tyrion nyomára? :)
  • ForzaInter
    a vége se volt gyenge:D tyrion-jorah jó páros, a 2 szökevény, van 1-2 hasonlóság az életútjukban.. de picsába már, hogy barristan után jorah-nak is annyi lesz, őket bírtam dany brigádjából legjobban:(
  • Stockbauer33 #10261
    Komolyak a sárkányok :)
  • Stockbauer33 #10260
  • ForzaInter
    most tulajdonképpen a semmit raktad spoilerbe?:D
  • kissssss
  • Stockbauer33 #10257
    [spoiler][spoiler]
    [/spoiler][/spoiler]
  • Piszkos  Fred
    "Szerintem még 1-2 részig törvénykeznek a Verebek Királyvárban, aztán már maga a nép fogja kérni Tomment, hogy koncolja fel őket a ribanc királynővel kezdve."
    Ja most még jó bulinak tűnik nekik, de nem hiszem hogy sokáig bírják sör nélkül :D
    Kisujj bordélyházát viszont jól lelakták az ólmosbotjaikkal, Lancel is rálelt végre a valódi önmagára, ő gyakorlatilag nyomi pohárnokon át a nagyképű hímringyón keresztül vallási fanatikusig minden volt :D
  • molnibalage83
    Kb.
  • Prof William
    Szerintem még 1-2 részig törvénykeznek a Verebek Királyvárban, aztán már maga a nép fogja kérni Tomment, hogy koncolja fel őket a ribanc királynővel kezdve.

Ha Tommennek (vagy a feleségének) van egy kis esze kivárják, amíg a nép halálosan meggyűlöli ezt az új rendet, és aztán pedig a megmentő szerepében feltűnve kinyíratnak mindenkit aki eddig keresztbe tett nekik.
  • Count Adyn
    No igen, ez jól mutatta mennyire más mint a bátyó volt:D Pár normális tanácsadó mellett még jó király is lehetne belőle:)
  • Piszkos  Fred
    Lehetetlen volt az egész, olyan amatőrök voltak a makulátlanok, egyrészt a fegyverzetük felét lespórolták (ahogy leírták, sikátorokban lándzsákkal járőrözni?), másrészt pedig az elképzelés is érdekes volt, az én képzeletemben a hárpia fiai azért voltak halálosak, mert olyan váratlan helyzetekben támadtak, ahol az ellenfelük teljesen védtelen volt és száz százalékos esélyük volt a győzelemre, ehhez képest itt nagy tömegben rárontanak egy rakás elit katonára szemtől szembe késekkel, ami szöges ellentétben van az eddigi taktikájukkal. Kíváncsi vagyok, mi fog kisülni ebből :)
    Tommen helyzete is érdekes, ez a szál tetszik. Ha a szentély lépcsőjén lemészároltatta volna a verebeket, eléggé csökkent volna a -bekiabálások szerint- így is megkérdőjelezhető népszerűsége, bár szerintem egyszerűen nem volt töke ilyen akcióhoz (azért mégiscsak egy gyerek még, akit két tapasztalt nő próbál uralni). A tömeg nem sok mindent tudott volna vele kezdeni, mivel a királyi testőrség mellett ott állt mögötte vagy két tucat Lannister katona is azért :)
  • Tikal #10251
    így van..
  • Tikal #10250
    szar jelenet volt, akárhogy is...
  • [NST]Cifu
    Nem az egész sereget, csak egy járőrcsoportot. Továbbá uszkve 3-4x túlerő támadta meg őket, és így is kb. döntetlen lett a vége (illetve nem maradt senki talpon). Azt se feledjük, hogy a támadók között komolyabb harcosok is lehettek (pit fighters).
  • molnibalage83
    Kb. belharc és épületharchoz teljes alkalmatlan fegyverzettel mentek, ezen felül a nyílt harcmezőn zárt alakzatban való küzelem egészen más. A görög phalanx is addig volt erős, amíg fel nem bomlott vagy oldalba nem kapták...
  • Master91
    könyvbe kis kard, pajzs és lándzsa mesterévé képzik őket úgy rémlik
    erre itt szűk utcákba lándzsákkal jár őröznek

fail volt ez az egész sajnos
  • Tikal #10246
    hát basszus, a nagy makulátlan sereget néhány terrorista lemészárolja... volt aki egyet se tudott megölni, azonnal leszúrták, lehet meg kellett volna nézniük a 300-at, hogyan is kell harcolni pajzzsal és lándzsával :DD ( Mondjuk azt sem értem, miért nincs egy nyamvadt kis kardjuk, közelharcra azért nem a legjobb egy ekkora fogpiszkáló )