Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amúgy ebben az egész incest dologban én azt találom furcsának, hogy testvérek esetén fennáll ez a Westermarck effektus, ha együtt nevelkednek (pontosabban 6 éves koruk elõtt) és ugye ennek hatására kialakul, hogy nem kívánják egymást szexuálisan. Ám ugyanakkor meg létezik a GSA (Genetic sexual attraction) aminek hatására meg extrán kívánják egymást (amennyiben csak felnõttként találkoznak).
Gondolom ez az egész tabu dolog is fõként arra vezethetõ vissza, hogy az emberek többsége együtt nõ fel a testvérével és mûködik a Westermarck effektus. Így taszítónak tartjuk. Plusz erre jön rá, hogy maga a természet is ellene van a dolognak, hisz az ilyen együttlétbõl származó gyermek 30% defektes.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

A francba, pedig mennyivel jobban jártunk volna Lily Allen-nel, tesó vagy sem. Az a csaj szerûség, aki most játsza Yara Greyjoy valami rém fõrtelmes.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

<#banplz><#banplz><#vigyor><#eplus2> Ez nagyon jó

Láttam már, de végtelenszer meg tudnám nézni. 😄
Jim Morrison
Viszont van elõzõ részhez alternative ending :o
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

tudom, gifben volt

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
én is pont a héten kerestem 😄 nem találtam én se.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Rockynhooo
Ma kerestem pont, de semmi.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Seth
Talált már valaki blooper reel videót a sorozathoz? Nem találtam sehol, furcsállom,mert mindig szoktak ilyenek készülni

PSN ID.: Beegabor

DasIsFuck
Nem jelentettem ki semmit azon kívül mint amit én gondolok a dologról(és nem az incest erkölcsi részérõl, hanem hogy a társadalom szemébe hogy jöhet le egy ilyen kapcsolat,szerintem erkölcsileg nem túl pozitívan.)
Az meg, hogy nem tesznek ellene semmit, több okból is állhat.

De csak úgy érdekességbõl, egy-egy ilyen incest ügy nem okozna közfelháborodást mondjuk itthon?
Ha kellõen nagy médiát kapna?
Az meg az emberek többségét nem hiszem, hogy érdekli, hogy az emberiség hogy és mirõl származik.
De mondom, ha van valamilyen társadalmi felmérés, hogy az emberek nem vetik meg erkölcsileg a dolgot akkor igazad van.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Kongy
Pénz, pénz, pénz.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

trident
Királyvár ostromakor elveszítette a flottája és katonái nagy részét. Szövetségesei nincsenek és remélem a többiek is úgy emlékeznek, hogy jelentõs uradalma ahonnan bevétele származna nincs.

És hát mi kell a háborúhoz?😄

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Molnibalage
A negyvenakárhány varjú szétment, de csak Stannis vette komolyan, bár azt, hogy ezután mit tervez, az kicsit furcsa, mert a bankhoz ment pénzért és nem északra.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

picket
Nem a téma izgat, csak az zavar, hogy nem tájékozódsz, nem gondolsz bele, de kijelentesz dolgokat. Szerinted nem kóser az unokatesók túl közeli kapcsolata. Ez rendben van, de magánvélemény, nem is akarom megváltoztatni, sem azt nem állítom, hogy nincs igazad, vagy nem értenek veled egyet még sokan. De a társadalom nem tesz ellene semmit. Nem mennek fujjogni, tojással dobálni, mint egy melegfelvonulásra. Tehát a többséget nem érdekli, nem zavarja, törvény sincs ellene. Ahol van, ott vallási hagyomány alapján van, nem tudományos okokból. Mellesleg mindenkinek fekete-Afrikán kívül egy õsanyja van, és ha kiszámolod, hogy hány felmenõd kellett hogy legyen a honfoglalás idején, akkor még ma sem lenne elég ember a földön, hogy ne legyenek rokonok az õseid között. Közeli rokonok házassága ellen véd a törvény tudományos okokból, és az rendben is van. A többit meg elbírja az ember biológiailag meg erkölcsileg is.

&#3237;_&#3237;

Master91
Szakállas nõt ünnepel Európa +80%-a szerinted mit ér akkor a tesó sex? Semmit..
picket
Ma ide is eljutottunk, pedig ilyet senki nem állított...

&#3237;_&#3237;

Narxis
Nem is kicsi gond.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Hát azért aki szerint nem gáz levarrni a saját tesóját, annál valami gond van <#miaz>

DasIsFuck
Én azt mondom, halál az összes déli kutyára.<#eplus2>

DasIsFuck
Oh nem gondoltam, hogy ennyire érzékenyen érint a dolog.

Engem kevésbé zavar csak nem hiszem, hogy az emberek többsége ezt nem mocskos erkölcstelen tettként tartaná számon.
Én pl eddig nem is gondoltam hogy ez ilyen szinten "elfogadott"
Mocskos erkölcstelen tettként nem tekintettem rá, csak az jött le, hogy igenis szembe megy a társadalmi erkölccsel és jóizléssel.

(esetleg vannak országos felmérések ezzel kapcsolatba?Én arra tippelnék, hogy az emberek többsége megveti az incestet)
A törvények meg nem azért tiltják ahol tiltják, mert utódnemzésbeli problémákat szül?

Meg pl itt a topikba is volt korábban téma, hogy Jaime milyen beteg egy ember, mert a nõvérébe szeretett bele és neki tolja a lompost...

Mivel még senki nem vette észre délen, hogy mire kellene számítaniuk. Egyelõre.
Az egy dolog, hogy te mint nézõ már láttad. 😉

trident
Azzal egyetértek, hogy a törvénynek az adott kultúra erkölcsét kellene tükröznie, de szerintem nem így van... De biztos nem fogom itt megvitatni.😄

Úgyhogy:

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

picket
Akkor baj van a törvényekkel. Menj, szervezz tüntetést, ha ez hatalmas erkölcsi hézag a ptk-ban, akkor ezrek fognak csatlakozni hozzád, Gyurcsány a parlament elé láncolja magát... vagy a másik lehetõség, hogy nincs ekkora probléma, ez a társadalomnak "belefér", és rosszul ítéled meg a helyzetet.

&#3237;_&#3237;

Rockynhooo

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Sir Quno Jedi
Meg nem kell félned, hogy valami idegen svihák felcsinálja a lányodat, vagy rossz társaságba keveredik, oszt partiba vágják, vagy éjszaka a dizsibõl hazafelé megerõszakolják, elvágják a torkát és a fiadat sem, hogy részegen teherbe ejt egy kurvát és kénytelen elvenni, vagy fizetni élete végéig. Sõt a nemi betegségektõl sincs mit félniük. Se szifilisz, se kankó, se tripper... Csinálhatják gumi nélkül. Lám-lám, számos elõnye van igaze?! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

#7853 #7854 <#vigyor> De hülyék vagytok!
Sir Quno Jedi
Meg családban marad és az esküvõre is csak fele vendég van.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Count Adyn
Nem kell hozomány! 😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

DasIsFuck
Azért azt megnézném, hogy egy átlag szülõ mit szólna ahhoz, ha a 2 gyerek hirtelen azzal állna elõ hogy õk egymásba szerettek vagy épp hancúr közben rajtakapnák õket.
Sõt a tárasadalom részérõl sem hiszem, hogy olyan pozitív megitélésbe esnének, annak ellenére, hogy se erkölcsi se jogi értelembe semmi bûnt nem követtek el.

Sõt az emberek többsége szerintem nincs is ezzel tisztába, hanem csak súlyos erkölcsi bûnként ítéli meg.

Sir Quno Jedi
Mondjuk engem sem. Ez a jujj, jön a tél má rohatt uncsiak, engem már tényleg nem érdekel egyáltalán. Sem a mások, sem az õrség, sem a barbárok, sem senki onnan. Gáz na. De a délebbi szemétkedéseik, az jóféle. Pl. ez a tárgyalás is faja volt, csak rövid!

Molnibalage
Természetesen, ha megtalálják. Jelenleg a történetben elég súlytalan, mert a jelek szerint senkit nem érdekel, hogy mi van északon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fõleg, hogy a "vallomások" alapján legalább annyira bûnös Joffrey meggyilkolásában, mint Tyrion.

"Tywin elveszi Sansát."?

Hogyan? A távgyógyítók mintájára? Vagy skype-on?

(Han Solo-t nem a fagyasztóval kapták el.) 😉

Mindenkinek igaza van (mondhatni).

Mivel Liam Cunningham balkezes ezért a sorozatban a jobb kezérõl vágták le az ujjperceket.

A könyvben viszont Davos jobbkezes és így nyilván a bal kezérõl vágták le.

A csempészet illegális, így akit elkapnak megbüntetik ez a törvény mit nem lehet érteni már ezen se megint?
picket
A jobb keze ujjait vágatta le, de Davos bal kezes. Kérdezz nyugodtan, a barátnõm diktál (wiki) <#idiota>

&#3237;_&#3237;

Piszkos  Fred
Stannisrõl van szó, egyszerûen egy végletekig igazságos (vagy legalábbis arra törekedõ) alak. Tény, hogy segített, amiért meg is kapta a jutalmát, de a könyvben valahogy úgy volt megfogalmazva, hogy ez nem törli el Davos bûneit, amiért külön (még ha mérsékelt módon is) megbünteti.
#7839: Úgy emlékeztem, hogy a kardforgató kezét csonkították meg, de akkor tuti igazad van.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

picket
Nem a hagymáért és a kajáért büntette meg, hanem az addigi csempész életéért, az összes addig elkövetett törvénysértésért. Ezt letudván nyugodt szívvel lovaggá üthette és hûbéresévé fogadhatta. Bonyolult?

&#3237;_&#3237;

Master91
Davos egy csempész volt (tudták hogy az, csak hát ugye jó csempészt nem kapnak el )

Kitört a háború, Stanis meg Viharvégen állta a sarat a Targaryenekhez hû maradt Mace Tyrell (aki most rohangált Tywinnak papírért) ostrománál.
1 évig voltak ostrom alatt, éheztették õket

sokan éhen haltak, már patkányhúson éltek, mikor Davos a kis fekete hajójával át tudott hajózni a zátonyok közt, és hagymát meg talán répát vitt nekik.

Kis idõ múlva meg jött Ned Stark, Mace Tyrell feladta az ostromot, térdet hajtott.

Stannis JUTALMUL nem csapta le Davos fejét, kapott 1 kis földet+lovagi címet, de mivel Stannis Mr. Igazság, így valamiért büntetni kell a bûnöket Davosnak is, lecsapta az ujjait.

Valami ilyesmi.
Molnibalage
Az elvet nem értem. Az uralkodója (?) javát szolgálta és "jutalomból" megcsonkítják...? Magyrázza meg már valaki, mert nem értem.

Egy uralkodó szolgálatában álló csempész azt pont olyan, mint a bukanérok voltak anno, akik XY uralkodó szolgálatában állhattak és felhatalmazhatta más államok hajóinak kifoszátásra. A csepészés detto ua...

picket
A gyengébbik kezét csonkították, simán forgathat kardot, de amúgy is elismert és tehetséges hajóskapitány, lovag és földbirtokos... olyan sok kardforgatásra nincs szüksége.

&#3237;_&#3237;

Piszkos  Fred
Azért kicsit jobb sorsa van így, mint csempészként 😄 Bár kardot nem igazán tud forgatni, az is biztos.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Molnibalage
Az ilyen jutalomból nem kérek, hagytam volna mindet megdögleni.

Master91
Jutalomból nem kötötték fel.
Sir Quno Jedi
Elmondta Davos, hogy õ nem tolvaj, mer azok a kalózok. Õ csak szállítja, amit azok zsákmányolta innen-oda. Kikerüli a vámszedõket, megkerüli a fináncokat, a törvényeket, ellenõrzéseket, tiltott cikkeket szállít (pl. rabszolgákat ott, ahol az tilos, vagy sót ott, ahol az a király privilégiuma) stb. Szal. csempész és orgazda.

A csempészet valóban relatív lehet.

Shiwo
kikötõi vám sanszos, de akár tiltott árú sem lehetetlen (mondjuk valami drog)

illetve ahogy a vasbank képviselõinek is megjegyezte, õ nem lopott, csak lopott árút szállított

és igen, ilyen a Stannis-féle igazságérzet: jutalom a segítségért (lovagi titulus) de büntetés az illegális akcióért (ujjak levágása)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Molnibalage
Tehát isten volt, mert megmentette az éhenhalástól õket, de aztán jutalomból levágta az ujjait...? Mi ez a baromság?

Eleve azt sem értem, hogy mi az, hogy csempészi? Talán vám és tiltott áruk vannak a GOT világában? <#fejvakaras>

Jaja. Gyakorlatilag a hagymalovag titulus megszerzésének részeként lett rövidebb (szó szerint) pár ujjperccel. 😊