19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• molnibalage83
    Nem bírtam megállni. 3. és 4. AZTAKURVA!
  • ForzaInter
    sorozat tuti lerövidíti a szálat, és a felesleges unalmas részeket kihajítják mint ahogy eddig is tették.
  • Count Adyn
    Szerintem a könyvhöz képest sokkal jobb lesz ez az éved:)
  • Palinko
    akkor el kell keserítselek sokáig csak ez lesz a könyv szerint. de a sorozatban lehet nem.
  • RatBaG #10201
    én már nagyon vártam, hogy arya megérkezzen, remélem izgalmasan alakul majd a storyja.
  • Master91
    hát ja, még csak a 2. rész volt, alapozások meg ilyesmi
  • molnibalage83
    Majdnem minden szereplő útja elég furcsán alakul. Brienne olyan fafejű, hogy az szite már fáj, de tényle az egyetlen ok az, hogy LF mindig sántikál valamiban.

JS hiába lett vezér, lényegében Stannis az úr...

Danny meg tette amit tett. Hiába van sárkánya, azzal elnyomva uralkodni. Semmivel lesz ez jobb...

Kicsit az egész rész olyan "coming soon" érzést kelletett. Sokminden törnént, de lényegében meg semmi.
  • Master91
    ezt mire érted? :D
  • molnibalage83
    A másdik rész megnézése után kb. azt éreztem, hogy "ok, akkor most mi van..."?
  • Kongy
    Inkább a meztelenkedéstől fél.
  • Evoluti0N
    Szerintem hétfő este 11 után felesleges a spoiler tag.
  • Shiwo
    végül is igen, nem lenne szükséges a spoielr.. bár lassan megszokásból mindig spoilerbe teszem a sorozatokkal kapcsolatos kommenteket, így legalább az miatt nincs vita (:
  • skinnyman
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amugy csak nekem tunt ugy a sorozatban, hogy mar szinte azon volt, hogy meggondolja magat Dany (eleg baljosnak tunt ugy remlik) amikor hirtelen vegrehajtottak az iteletet?

Meddig kell spoilerezni amugy? Lement mar a magyar tv-ben, mert globalisan ugyanakkor megy le mindenhol nem?
  • picket
    Vitázhatunk a sorozatban elejtett morzsák alapján egy bonyolult szituációról, mert ugye annyit tudunk, hogy adott egy felszabadított város, ahol valaki gyilkolja a makulátlanokat. Ennél egy picit több van a könyvben, az alapján az első mondatod már nemhogy nem igaz, de tökéletes megfogalmazása a szituáció ellenkezőjének. A slave pit reboottal próbálják érzékeltetni a szituációt, de nekem azon keresztül nem jött át a teljes kép, gondolom másoknak sem, illetve a forgatókönyvírók is érezték, hogy egy elégedetlen tömeget máshogyan nem tudnak ennyi idő alatt szülni, és így lett a csokapik. Ezen vitázunk most. Szerintem feleslegesen, mert a te fejedben bosszúállás van, az én fejemben meg a törvény betartásának kényszere a káosz elkerülése érdekében. Lehet, hogy hibásan dőltem be neki, de ezt olvastam le az arcáról, amit próbált színészi teljesítménnyel eladni a marketinges kis ribanc
  • Shiwo
    pont ezt a lényeg.. a hárpiát is simán kivégeztethette volna szó nélkül, a kutya nem foglalkozott volna vele.. de nem, a hárpia kapott volna tárgyalást.. lehet a csávó is kapott, de nem tartom valószínűnek.. Dany próbált következetes lenni, csak nem jött neki össze.. most vagy mindenki kap tárgyalást, vagy mindenkinek levágják szó nélkül a fejét.. így a tömeg szemével annyi történt, hogy a "régi rezsimet" támogató gyilkos kapott volna tárgyalást (aminek végén minden bizonnyal kivégzik, de ott a halovány esély a kegyelemre), de megölte őt egy közülünk, egy hős, aki segített kivívni a szabadságot, akit a Mhysa támogatott, pusztán jó szándékkal... erre szó nélkül kivégzik őt, hiába kéri mindenki a kegyelmet.. Daenerys egyszerűen bosszút állt, amiért nem követték a parancsát... hozott egy rossz döntést, nem az első, és nem is az utolsó, ahogy az szokás..

• sata75
    Neki minek dublőr? Fél a cgi sárkányoktól?
    A terminátor anyja???
  • Evoluti0N
    Rég volt már nős kép. Dany dublőre.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.04.22. 00:16:19
  • picket
    Az egyértelmű parancsa ellenére ölte meg a foglyot, ha így nézed felségsértés volt. Ráadásul ez nem modern jogrendszer, hanem szemet szemért, így a gyilkosnak a halál egy átlagos büntetés. Nem volt szigorú, hiszen lefejeztette keresztre feszítés, máglyán elégetés, vagy egyéb kegyetlenség helyett. Tárgyalás? A királynő a legfelsőbb bíró, a vádlott beismerte tettét. Miről kellett volna tárgyalni? (Egyébként akár lehetett is tárgyalás, csak nem láttuk idő hiányában... ez a történet nem így van a könyvben, ezért az sem segít.) Ha egy "középkor szemüvegen" át nézed, akkor nincs benne semmi kegyetlen.
  • Stockbauer33 #10187
  • Shiwo

de a csávó nem kapott tárgyalást, csak elrendelte a lefejezést.. adhatott volna más büntetést (korbácsolás, börtön, száműzetés), de így leginkább egy felségsértés vádjával való kivégzés lett a dologból, totál diktatórikus formában, miközben tanácsot alapít (demokrácia látszata ?), próbálja játszani a jó uralkodót, az igazságost.. valóban sz@r helyzet volt, de ő tán a lehető legsz@rabb megoldás mellett döntött, amit sokkal inkább nem a józan ész, hanem a sértett dac vezérelt

• Palinko
    eddig még nem volt kiherélés :D
  • Sheltem
    Vannak kétségeim ezzel kapcsolatban :) Én azt mondom hajrá menjen neki a boltonoknak :) Látunk majd megint csonkolásos, kínzásos, kiheréléses stb jeleneteket.
  • ForzaInter
    én bírom stannist, elég badass. kicsiit befolyásolható, de egy becsületes ember, akinek vannak elvei amihez tartja is magát, és szava is ér valamit. nem hinném, hogy a végén ő lesz majd a király, de én neki drukkolok. a boltonokat remélem rommá veri:D
    Utoljára szerkesztette: ForzaInter, 2015.04.21. 13:33:56
  • Tikal #10182
    Ha nem öleti meg akkor meg a másik oldal kezdett volna lázongani, igaz nem kövekkel... szopó helyzet volt.
  • Sheltem
    Azt tette amit helyesnek érzett és nem azt amit a nép "várt".
    Milyen jogon ölt meg egy embert az a másik? Denerys tudta, hogy a nép haragudni fog, de azt is tudta, hogy az a "törvényszerű". Jól csinálta...
    ez pont olyan mint Havas John amit mond a kis pufi barátjának. Felesküdött a Falra.. Ha megszegi az esküjét csak azért hogy megkapja északot milyen "uralkodó" válna ott belőle? Pedig arra vágyott...Én csípem őket, Jon-t is meg Deneryst is.

Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.21. 12:53:06
  • Master91
    ilyen amikor egy nő van a hatalmon
    such feminism
  • G_ArchAngel #10179
    Hozza a sztereotipizált szőke nőt elég jól.
  • MaRee
    Daenerys amilyen jó uralkodó lehetne, akkora értelmetlen baromságokat csinál. Ennek a döntésnek sem volt semmi értelme, nem tudom mit várt, majd örülni fognak?
  • Zenszkij
    Jó az a Stannis, nagy arc.
  • Kongy
    Egyetértek. Nem nagyon bírom Stannis-t én sem, meg maga a színész, aki játssza is irritál, bár lehet ez a célja :)
  • Sheltem
    Ja egyébként 5. évad 2. rész spoiler:
    Szerintem a vége zseniális lett. Ahogy Denerys feje felett összecsapnak a hullámok, már azt hinné az ember, hogy mostmár jó dolgok fognak történni vele és akkor szépen csendben leszáll mögé este a háztetőre a fekete sárkány...Megpróbálja megsímogatni, de a sárkány "csak" megnézte jól van e anyuci és szépen komótosan elrepül a város felé...Tudja a rendező, hogy kell belerakni az emberbe az érzést, hogy rohadtul várja a következő részt :)
  • Sheltem
    Jó volt a 2. rész. Nem tudom srácok, de számomra a legunszimpatikusabb karakter kezdetektől fogva soha nem joffrey volt vagy sersei vagy bárki más az erősen "negatív" karakterek közül hanem Stannis. Az első 1-2 évadban egy önálló gondolata nem volt, gyakorlatilag fogták a kezét, most kezd "kinyílni" de ettől még gázabb az egész karakter, még butábbnak tűnik. Aztán lehet csak én vagyok ezzel így...
    Nem ismerem a történet folytatását de remélem kinyírják valamikor.
  • Master91
    2. részt nem tudom hova tenni
    vagy tetszik, vagy több sebből vérzik
  • bega82
    Én nem, most néztük meg asszonnyal a 2. részt. Jó volt. Kicsit kevés Tyrion, kicsit sok Mereen, de összességében tetszett.
    Tényleg jó pár dologban eltérnek a könyvtől, de igazából már beletörődtem. :D Elfogadtam, hogy ez így lesz, nem tudunk mit csinálni. Próbálom a pozitív oldalait nézni, például kifejezetten kíváncsi leszek, hogy mi lesz Jaime és Bronn sztorija Dorne-ban... már persze ha eljutnak oda. :)
  • RatBaG #10171
    rajtam kívül mindenki megnézte előre, mi ez a síri csend? :)
  • Tikal #10170
    :DD
  • Stockbauer33 #10169

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2015.04.17. 15:59:12
  • Dobronski
    :D
  • jazzy
    Ja, hogy Nő. Ok. Neked van igazad.
    Utoljára szerkesztette: jazzy, 2015.04.16. 22:23:08
  • kissssss
    én csak normális hangnemben megvitattam egy témát a házigazdával ennyi történt, te meg ide jössz kiverni a balhét teljesen feleslegesen, nem pajtikám ebből már nem tudsz jól kijönni majd legközelebb előbb gondolkodsz és csak aztán szólsz hozzá a témához.

na abbahagytad már?