19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Micsu #10405 melyik idióta szidta azt a kis dorni picsát? -
#10404 Passz, Oberyn ugye úgy készült, hogy meg akarja ölni a Hegyet, persze hogy mérgezett.
Itt elakarták rabolni a kis csajt, hogy aztán megöljék. Hogy itt mire gondolt hogy miért kenjen mérget a tőrjére, nem tudom.
Homok Kígyók...
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.05.26. 00:33:56 -
haxoror #10403 Egész emészthető rész volt, jó sok cucc a levegőben lóg, a következőt rész érdekes lesz!
Azon gondolkodtam hogy mi értelme van egy ilyen trükkös méregnek? Már megint sand snake bénázás megy vagy csak én nem veszek észre valami tök nyilvánvalót?
Jó az ilyen későn ható méreg ha meg akarsz ölni vkit cselesen, titokban, anélkül hogy ezt a tudtára adnád, bele rakod a borába, beszélgettek, viccelődtök, aztán amikor másnap már fél országgal arrébb vagy az áldozatod meghal, még ha rá is jönnek hogy te voltál a tettes sokat már nem tudnak tenni mert már rég nem vagy ott.
A közelharc azért más, ott elég egyértelmű hogy meg akarod ölni (kardoztok meg minden) itt mi értelme későn ható mérget kenni a fegyverre?
Ha te vagy a jobb harcos akkor megölöd a kardoddal mielőtt a méreg bármit számíthatna, ha ő a jobb akkor meg ő fog téged megölni és akkor már tökmindegy hogy később belehal-e a méregbe, mert te már halott vagy, ugye.
Sokkal több értelme lenne közelharcban rögtön ható mérget használni, ha csak egyszer is megsebesíted bármilyen kis vágással onnantól neki annyi és 100% hogy te fogsz nyerni.
Mondjuk a hosszan ható méregnek hála legalább láttunk melleket (mindig plusz pont), de akkor is zavar, vagy csak túl álmos vagyok hogy megértsem, na mindegy megyek aludni -
Stockbauer33 #10402 -
#10401 Szerintem van egy igen nagy különbség a két történet szál között, hogy a Sam-es szálon jóval több karakter van és nem egy olyan érdektelen,azonosulhatatlan mint a szürke féreg és társai. -
aadam #10400 valószínűleg azért, mert mindenki nagy örömmel mondta ki :D -
Nirz #10399 Az eskü most sem ért sokat :D -
#10398 Szerintem aranyos volt :D -
Nirz #10397 Túl sok volt belőle, nagyon erős volt a késztetés hogy átugorjam leszarom samet és szegfűt kb mint szürke féreg miért kell ezekre ennyi időt elverni -
#10396 Sam-es jelenetet meg sem említitek? :D -
#10395 de mi értelme volt a jelenetnek? ennyi erővel azt is mutathatnák, ahogy egy random kurván dolgoznak valami helyen, amit még nem vertek szét azok a nyomorékok. megy a sírás, hogy nem történik semmi érdemleges. hát persze, amikor ilyenekre megy el az értékes játékidő
SzinesGeza: jogos :D -
SzinesGeza #10394 Drone is volt benne? Én csak sárkányt láttam. ;) -
sempronius18 #10393 Mi fáj a karakter a könyvbe is szerette a kukit és nem volt prűd, vagyis hű ábrázolást láthatunk. -
#10392 Azért volt jó a Drone-i szál, mert volt benne (oké, tényleg veszett jó) csöcs?
Gyalázatos, amit a karakterek(kel) művelnek (az írók). Amikor a sztori alakítja a tetteiket és nem fordítva, na akkor ott már gond van.
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2015.05.25. 16:25:17 -
#10391 és a koldusok mögött állnak az istenek... -
sempronius18 #10390 Hát ez igaz, de továbbra is vicces, hogy pár egyszeri harcképzetlen koldus, meg Ser Lancel miután kapott 2 dorongot mitől lett akkora haderő. -
#10389 Mert C volt olyan hülye, hogy bement az oroszlán barlangjába. Ha mellette lettek volna a katonák, akkor semmit sem tudtak volna tenni ellene, viszont akkor pontosan az van, amit mondtam. Polgárháború, mert C létrehozott balfasz módon egy új és független hatalmi ágat... -
sempronius18 #10388 Aha keresem, mert az első 3 könyvbe a sárkányokat és zombikat kivéve a politikai vonalon igencsak megvolt. Kb milliók ezért szerettek bele a regénybe. -
#10387 " hanem Martiné aki csúnyán elvesztette a realizmust egy idő után"
az igen
egy fantasy-ról beszélünk ahol sárkányok vannak, meg zombik,óriások és manó lények, és keresed a realizmust?
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.05.25. 15:15:03 -
sempronius18 #10386 Jó de a pápa is mindenkori hatalma csúcsán "csak" egy Canossa járást tudott kikényszeríteni az uralkodótól. Itt meg úgy tartóztatják le minden ellenállás nélkül a hatalmasokat, mintha egy középkori világban övéké lenne a mai US army.
De ez nem a sorozat hibája hanem Martiné aki csúnyán elvesztette a realizmust egy idő után. -
#10385 A pápai államnak sem volt mindig nagy hadereje, de a befolyás miatt nem mertek cicózni legtöbbször vele. Emlékszel még a 2. évad elejére, amikor Varys és Tyrion beszélget arról, hogy mi a hatalom?
-
#10384 Jó, da nagymama ellen nem vallott senki.:)
!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!
Stannis helyzete elég reménytelen ebből nem lesz győzelem, pláne nem vastrón.. Kár mert bírom.
A Homokkígyók szála amennyire szar volt eddig annyira volt most jó. A csaj nagyon rendben van.:D
Jorah-t vicces volt kicsit rabszolgaként látni, ismerve a múltját.
A 2 oreg beszélgetése nagy volt.:) Kisujj meg egy zseni még mindig.
A végén pedig kurva nagy volt az a monológ amit levágott az öreg, like a boss.:D Csóri, buta Cersei.. -
#10383 Na most a dorne szál jó volt:D -
#10382 A-Z-T-A-R-O-H-A-D-T...! Ez már rész volt a javából.
Bronn dalolászása nekem tetszett, tényleg kellemes hangja van. A csaj meg megmutatta, hogy miért válogatták be...
A fagyi visszanyalt, eszembe jutott az, hogy mit mondtak annyira C-nek. Annyira nem okos, mint aminek képzeli magát. Nem gondolt saját bűneire mikor elengedte a vallási fanatikusokat? A kis butus. M-nek meg végre volt egy valamirevaló jelenete.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.25. 13:04:58 -
#10381 Srácok, sopiler -
sempronius18 #10380 Na koppant a Cercei.
Én csak azt nem értem, ha nagymama mikor ott volt egyedül miért nem lett letartóztatva ő is hisz biztos pajzánkodott az is a jánykorába. Bemennek az ország leghatalmasabb emberei abba a templomba és nem jönnek ki. Vicces ez a Veréb szál na hihetetlenül elrugaszkodik a valóságtól. Voltak vallási fanatikusok, mint Savanarola, vagy a Templomosok, de uralkodókat azok se nagyon tartóztattak le.
A fősepton azért nagy forma Lenin meg Mao és Sztálin is így kezdték a motivációk is hasonlók. :D -
#10379 VÉGRE! -
kissssss #10378 -
#10377 -
#10376 Kb... -
sempronius18 #10375 Jah ezek a csuhások is, már a könyvben is powerkednek a semmire, de ott legalább kapunk magyarázatot, hogy ezt azért tehetik meg, mert bizonyos szereplők kedves rokonai hagyják ezt nevelési célzattal, de már ott is viccesen gyenge lábakon áll.
Itt meg vaz a háború után a Tyrell a legerősebb ház mind katonailag, mind gazdaságilag kb ők etetik a fővárost és a sorozat szerint az egyetlen örököst meg lefogja pár bottal felfegyverzett csuhás, mint egyszeri Albán zsebtolvajt a hármas járőr, aztán meg a királynét is, akit a nemesek közül egyedül a KÖZNÉP IMÁD mega lol. -
DantesHUN #10374 Hogy ez a rész mekkora egy hülyeség volt. Vagyis két szál benne.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy rakás ember a erőszakon akadt ki, miközben az nem egy nem túl érdekes jelenet volt. No de a Martell-ek...nem. Ez a legócskább, legótvarabb ZS kategóriás szarokban van ilyen, hogy a uralkodó herceg palotájába két külön csapat is bemegy, és az örököst lecsapják, az örökös nőjét meg elakarják rabolni...és testőrség? Ja végszóra befutnak, mielőtt a tolókocsis herceg kimondottan MONDTA! hogy vigyázni kell a kishercegre és csajára. Ezt nem lehet mosdatni, ez úgy szar ahogy van. A Brain élete jutott eszembe, amikor a kt különböző Júdeai front megtámadja a római vezér palotáját, és rómaiak helyett egymást ölik..ott vicces, de ez itt szar.
A másik. Ez rakás csuhás hülye. Vagyis nem is ők. Senki nem tud velük mit kezdeni. Elvileg olyan korszakban járunk, ami a valós kö9zépkorról lett mintázva, ahol sokszor a királyi hatalom se volt elég erős ahhoz, hogy egy ellenszegülő főurat lefogjon, leszámoljon vele. Itt meg? A verebek a legkomolyabb erő. Királyi testőrség? A ifjú királyné aki egy rohadt gazdag házból származik, az ő serege, katonái, vazallusai, semmi. Takonyúrfi meg csak les ki a fejéből. Legalább Jofrey valami szadista módón feldaraboltatná a Verebeket...én azt várom csuhás barátaink mindenkit lefognak, sőt! Áthajóznak, és Szöszi királynőt is letartóztatják sárkányosul. Meg jégzombikat is aztán. Mezitláb csuhában fabunkóval. -
sempronius18 #10373 A Dornei részt ne basztassátok lehet, hogy az események nem követik 100%-ban a könyvet, de a lényeg és a homokkígyók ábrázolása a leginkább könyv hű az egész eddigi sorozatban. Azaz nevetségesen szar.
Obara karakterénél például mikor előadja, hogy ő mekkora harcos ilyet még nem baszott Dorne, aztán nem tudja leverni a félkezű királyölőt, aki pár napja még egy megsebesített átlag dornei katonát is csak a világ mákjával tudott leverni (beakadt a kard), tökéletesen lefesti, hogy mit gondol magáról a szereplő meg a kis pajtásai és mit is ér valójában. -
bega82 #10372 Nem írtam semmi konkrétat... és most már tényleg nem lehet tudni semmiről, hogy variálnak-e rajta, vagy nem. -
#10371 spojler vagy spojler ? -
bega82 #10370 Ha velük kapcsolatban tartják a forgatókönyvet a regényhez (és szerintem ez esetben fogják), akkor simán előfordulhat, hogy nem sokat látjuk már őket ebben az évadban... :) -
#10369 pont jó korban van:D -
#10368 -
#10367 még szerencse, hogy Cersei szerepéhez pontosan ezek a kifejezések kellenek :D -
#10366 Hát igen. Annak a sznőnek az arcimikája kb. két elemből áll. Ideges/dühös és aggodó vagy esetleg cinikus. Nem vicc, láttam már két sorozatban és mittomén hány filmben és ennyi.