19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Prof William
    Cersei jó nő és amikor (nagy ritkán) mosolyog az nagyon széppé teszi az arcát.

Persze alig várom már hogy végre valaki szép lassan apró darabokra vagdalja azt a nagyképű vérfertőző ribancot, de maga a színésznő igazán jól néz ki.
  • Zenszkij
    Az a találkozás, az a tekintet! Szétröhögtem magam :D.
  • Kmarha
    4:51-től a találkozás, vagy 5:50-től a Wild Thing... jó pofa :) :

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.05.22. 08:45:12
  • Kmarha
    Ez még jó is! :)

A raszta Targaryen megvolt ?

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.05.22. 08:31:57
  • Tikal #10361
    olyan fancsali pofát vág állandoan, hogy inkább idegesít csak...
  • DasIsFuck
    Azért egy 10-esel(vagy 20-al:D attól függ) lehetne fiatalabb:)
    Különben igazat adok ebben:D
  • ForzaInter
    cersei az egyik legjobb nő, ne vicceljetek már
  • Micsu
    elfogadnád te otthonra azt az idegesítő arcú milfet szvsz ha nem 13 vagy
  • MaRee
    "Jó de a könyvben Cersei sem egy idegesítő arcú milf hanem gyönyörű nő"

• Nirz
    Jó de a könyvben Cersei sem egy idegesítő arcú milf hanem gyönyörű nő
    Illetve Denerys sem egy 30+ os nő még a 20-at se érte el illetve azért a könyvben mikor sárkányok anyja lett azért kopaszon jött ki a tűzből azért a showbe nem tették bele szóval plusszpont xD
  • Sheltem
    Az a gif
  • Jim Morrison
    :D
    amúgy bírom a krapekot, misfitsben is jó játékot/karaktert nyomott
  • ToCsEk
  • mijki
  • Kongy
    De az a Fatality emlékezetes volt :D
  • Shiwo
    hát igen, valahogy a Hegy vs Vipera harc sem volt az igazi..
  • Tikal #10349
    Igen, valószínűleg ez a baj a dorne-i jelenetekkel, gagyi bőrszerkókban csajok ugra bugrálnak és egyáltalán nem tűnnek veszélyesnek...
  • Piszkos  Fred
    Nemtom ki írja a harcok koreográfiáit, de igencsak kivághatnák már.
    A legemlékezetesebb szerintem a Ned vs. Jaime párbaj volt, vagy a Véreb és Arya kocsmai harca. Persze ezekben is voltak érdekes részek :)
  • G_ArchAngel #10347
    En most azon gondolkodom, hogy az eddigi osszes reszben volt-e egyetlen harc vagy csatajelenet, ami feler a Vikings leggyengebb parbajaval? Ugye ez a ket sorozat parhuzamosan megy es a Vikings a GoT koltsegvetesenek toredekebol oldja meg a maga kis utkozoteit...
    Amugy szerintem a kepi vilag is sokat romlott ebben az evadban, neha mintha a Hercules/Xena 90'-es evekbeli latvanyat szeretnek megidezni.
  • Shiwo
    hát igen, valószínűleg a forgatókönyv írok ha olyan jók lennének, mint Martin, akkor ők is regényeket adnának ki (:
  • Jim Morrison
    kedvenc pocakos, kemény nézésű, komolytalan jányaitok

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.05.20. 00:16:04
  • haxoror
    Nekem tetszik ez az évad de remélem több sand snakes rész már nem lesz mert ez így nagyon nem jó, bénák, hülyék, a harc borzasztó volt meg úgy általában az egész kerti jelenet...

Legalább ha jó nők lennének de még az se, rondák mint a bűn, főleg az amelyik a végén még emberkedett egy kicsit, nem tudom hogy hívják, nem is érdekel csak haljon meg és felejtsük el őket
  • QuippeR
    vannak jó részek, nem is azt állítottam, hogy nem. csak annyit mondtam, hogy GRRM jobb író mint a forgatókönyvírók többsége, és ez óhatatlanul meg fog látszani, minél inkább eltérnek a könyvtől. (mondom: tegyék, én csak örülök, mivel a könyv jónéhány számomra érdekes karaktere nincs is a sorozatban, ezért minél nagyobb az eltérés a kettő között, nekem annál jobb, hiszen az azt jelenti, hogy a könyvben még lehetnek ők is fontos karakterek.)
  • Hoz_Hun
  • molnibalage83
    Hát, látszik rajta.
  • Shiwo
    azért vannak olyan részek, amik bár nem voltak a könyvben, de jól eltaláltak (pl Ramsay -s részek Sansával és Theonnal) meg hát kevésbé eltaláltak (Dorne)

egyébként a két legutolsó epizód Bryan Cogman munkája, ő írta meg forgatókönyvre Tyrion tárgyalását és Jaime + Brienne fürdőzését is, bár azt mondják róla, hogy elég hullámzó a teljesítménye, s inkább a párbeszédek az erőssége..
  • Master91
    Nem az hogy eltérés, hanem már olyan dolgok vannak a sorozatban, amik a könyvben meg sem történtek, vagy ha meg is történtek akkor nagyon máshogy

Arra gondolt, hogy most már a sorozat készítői szinte csak maguk alakítják az egész sorozatot, most kell hogy meg mutatkozzanak a képességek hogy ők jól csinálják a sorozatot. Martinra és a könyvre már alig támaszkodnak, és hát az előző rész az hát... szóval már a sorozat készítőket teszteljük élesbe ha lehet ezt mondani.
  • Shiwo
    az eltérés miatt nyafogóknak írt Martin papa...

http://grrm.livejournal.com/427713.html

• ForzaInter
    dorne szál tényleg elég béna, de ahogy olvasom a könyvesek véleményét ott se sokan szerettek azt a szálat. a többi szál viszont baromi jó, az arya-s is sztem.
  • Tikal #10336
    elég szappanoperás rész volt, a harc béna volt, azok a mérges harcos csajok nagyon idegesítően béna színészek... legutobbi részben is a dorne-i jelenetek voltak a legszarabbak
  • molnibalage83
    Engem abszolút nem érdekel, ha van eltérés, mert nem olvastam. A lényeg az, hogy ne gagyi legyen. Márpedig eddig az Arya féle szál az az, a Dorne-inél meg tényleg röhögtem. A 2/3-tól kezdve a résznek meg egyáltalán nem. A Birodalom fényebességgel rohan az újabb polgárháború felé.
  • ForzaInter
    "Én most úgy érzem hogy lement 6 rész és kb semmi érdemleges nem történt."

öhh, ezt kb az egész sorozatnál lehet érezni nem?:D ettől viszont még baromi jó nézni:D
  • QuippeR
    ahogy térünk el egyre jobban a könyvektől, szerintem fel lehet készülni arra, hogy ez a tendencia folytatódni fog. nem az a baj, hogy vannak eltérések, ez várható és akár pozitív is lehetne. illetve a könyvnek is vannak súlyos hibái, de azért az látszik, hogy GRRM más szinten űzi a mesterségét mint a sorozat forgatókönyvírói.
  • molnibalage83
    Ez a jelenetsor az egész GoT széria egyik leggyengébb és legröhejesebb része volt sajnos.
  • aadam
    teljesen egyetértek. 6 rész felvezetés volt. ezek után igazán nagyot kell dobni az utolsó részekben, hogy ne legyen teljesen sz*r az évad.

én értékelem hogy el akarnak térni a könyvtől, de akkor rendesen ki kéne dolgozni azokat a részeket. Jamie és Bronn mikor besétálnak a Dorne-i udvarba és az első dolguk hogy felfedjék az álcájukat Myrcella előtt, miközben az valaki számukra idegennel smárol... wtf? ezért utaztak "titokban" idáig?
  • benőmenő
    Ja, amikor benyögi talán Robert, hogy a házasságuk és mindkettő elkacagja magát, na az epic! :D
  • Jim Morrison
    ezt mondom már mióta :D
  • molnibalage83
    Átpörgetve megnéztem pár régi részt. Az egyik legerősebb párbeszéd az első évadban volt, amikor a király beszél asszonykával arról, hogy mi tartja össze a birodalmat, 17 év, stb. Akkor nem túl annyira erősnek, de hiányoznak az ilyen beszélgetések. A legerősebb beszólás is 1. évados, mikor Ned megkérdezi, hogy Varys kit szolgál, mire azt nyögi be, hogy a Birodalmat, valakinek azt is kell...
  • davidka003
    Én most úgy érzem hogy lement 6 rész és kb semmi érdemleges nem történt.
    Még az előző évad is jobb volt.
    Persze a szuper 2. meg 3. évadnál nehéz jobbnak lenni.
  • Master91
    Nem tudom. Nem teljesen egy órás egy rész, de szerintem bőven meg vagyunk már 50+ óránál, és még nincs vége