19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#10565 Sziasztok
Na szóval megnéztem. Én nem vagyok elszállva ettől a résztől sajnos.
Persze a harc isteni volt, de megint olyan kevés dolog történt. Az Arya szál egy zsákutca(így látom). A Boltonoknál se történt semmi, Cerseiékkel sem...
Nem tudom, vagy kevés az 1 óra egy részre vagy passz, de nem haladnak valahogy előre a dolgok.
Nem volt rossz rész félre ne értsetek de én többet vártam. Ez a piócaként tapadós elb*szott árulós "hős" lovagos szál is annyira erőltetett már, hogy meglátom emberünket már unom azt a részt...
Nekem az első 4 évad tökéletes volt. Minden(!) részt imádtam, de tényleg...soha egy rossz szavam nem volt, de ez az évad nagyon leült(ez a csata most felüdülés volt, de ha belegondoltok sokat nem vitt előre összességében).
Egyébként nekem a tegnapi rész csúcspontja nem a csata valamelyik része volt, hanem Denerys mondata:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Lanister, Tyrell, Bolton, Stark...ezek alkotják a kereket."
"Aha és te meg akarod fordítani ezt a kereket.."
"Én nem megfordítani akarom. Össze fogom törni..."
Nem tudom de nagyon tetszett ez a mondat :) Már kezdtem elfelejteni mit miért is tesz, és mit akar, a tehénszarszagtól bűzlő Pit csaták közepette...Ideje volt, hogy eszembejuttassa a céljait...
Tehát ami nekem hiányzik, az az az érzés(Mindfuck) amiket 4 évadig éreztem, minden 2. 3. epizódban, hogy tömören kifejtsem:
"Asztak*rva ez most komoly? De nemár akkor most hogy lesz a...? Baz ezt nem hiszem el...."
Na ilyen érzésem ebben az évadban 1 részben sem(!) volt még eddig...
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.06.02. 07:59:46 -
#10564 Ha meg nem lenne, megintcsak amiatt lenne a sírás, hogy miért térnek el a könyvtől -
#10563 Na igen, manapság az élőhalott és zombi egészen más jelentéssel bír, vagy legalábbis ebben az évtizedben amikor egymást érik a vírisos zombi apokalipszis cuccok amik egyre inkább szakadnak el az élőhalott témától:) -
Zozo0122 #10562 Nem lehet tudni. Mindig csak néhány tűnik fel, persze hoznak néhány élőholtat, de ennyi. Nekem úgy tűnik, hogy várnak valamire, sosem támadnak teljes haderővel...és közöttük is van valamiféle hierarchia, bár ez egyelőre csak a sorozatból derült ki, amikor a 4. évadban elvitték a babát messze északra. Azt nyilván tudják, hogy a Falat nem tudják áttörni amíg áll, valószínűleg kell a rengeteg vad hulla, hogy lebontassák velük :D -
#10561 Hányan lehetnek az "irányító mások" ? -
#10560 El kellene szakadni ettől a zombi témától, semmi értelme a tipikus zombifilmek agyevő halottjaihoz való hasonlítás, összemérés. Ezek a Mások, ill. a teremtményeik, a Mások által irányított haderő, akiknek annyi közük van a zombikhoz, hogy halottakból "készülnek". Ezen kívül semmi, pl nincs szükségük agyat enni, soknak még egy gramm testszövete sincs, csupasz csontváz, amit a mások tudata irányít a mágiájukon keresztül. Ha az irányító Más úgy akarja, akkor egy ezer éves csonthalmaz is úgy fog futni mint Usain Bolt. A külsőségeken kívül semmi közük a zombikhoz. -
#10559 Észrevettem, de nem röhögtem. -
#10558 Csak én röhögtem nagyon a 4. évadra való visszautaláson? "I fuckin' hate thenns"
-
#10557 Az Arya féle szál mindig messze a leggyengébb volt, csak a mellette játszók vitték el azt. Az, mikor láthattuk Tywinnal beszélni, A Hound és a többiek. A történetbeli súlya miatt is teljesen súlytalan. Nem oszt és nem szoroz a jelen állás szerint, hogy ő mit csinál... -
#10556 Fel nem tudom fogni,hogy miért kell az értékes időt az Aryás szálra fecsérelni.
Bármelyik más szál ezerszer érdekesebb. -
Dobronski #10555 Még mindig jobb mint a walking dead-ben. -
#10554 Végre valami történt is ebben az évadban, kár hogy erre 8 epizodot kellett várni.
Viszon a harci jelenetek egyre gagyibbak, lehet kevesebb pénzt tolnak már bele a sorozatba? -
#10553 Kéne valami jó magas fal északra, az talán működik :) -
#10552 Ez egy fantasy és végre a sorozat is erősebben kezdi érzékeltetni ezt, én is élvezem a faltól délre jellemző politikai játszmákat de igazából az csak homok a szélben, a könyvek címe sem véletlenül Tűz és jég dala, a lényeg a tűz és jég küzdelme lesz, a többi hálószövögetés, politizálás kimenetele igazából majdnem mindegy.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen mindenki sokkal jobban izgul a gyermekkirály állapota miatt mint hogy észak felől a halál masírozik.. Délen elbohóckodnak a tyrellek, lannisterek, kisujj meg a többiek, de ha ismét beköszönt a "long night" az igazi ellenséget szó szerint hidegen hagyja kié a vastrón, az egyetlen meg aki felvehetné velük a harcot a világ másik oldalán borozgat tyrionnal. -
#10551 Ratings: 9.9/10 from 9,445 users a mai rész
-
#10550 Mágia mozgatja őket, nem az izmok... A jelenet tényleg WWZ-s volt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.01. 22:14:45 -
kissssss #10549 -
#10548 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!btw csak nekem volt bajom a zombik sebességével? kb 2x gyorsabbak mint az élők ami nah :D esélyük nem lesz az egész világnak ezek ellen a speed zombik ellen... kilopták world war zből ezeket a gyors zombikat, fura azért nem? az ok hogy sárkányok levegőböl lepörkölik őket aztán ggwp nah de most is kb 5ezer vadat mentettek meg, és meghalt mennyi 300k? mekkora a zombi sereg mérete? van vagy háromnegyed millió nem? szegény sárkánynak nem lesz annyi tüze ami szétégeti az egész mindenséget :( fura nah
hmhmhm
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2015.06.01. 22:11:36 -
#10547 medvedisznóember! :)) -
EnxTheOne #10546 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondjuk az talán érdekes (meg klisés) lenne ha egy régi karaktert feltámasztanának (úgy hogy meglenne a tudata)
Rajta keresztöl meg csepeghetne pár infó a nekrokrol, ne csak úgy hogy két noname walker beszélget :D
2 kis starkkal kapcsolatban
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!írták hogy ahova mentek az az izé az félig sárkány, félig fa. Ha a mások tudnak szaporodni természetes módon (egyik rész végén egy ember kisbabát változtattak át), akkor ha már sárkány-varázsfa hibrid lehetséges akkor walker-ember, walker-targaryen (ugye ők kapcsolatban vannak a sárkányokkal) is oké nem? :D:D:D:D
-
#10545 Ez a másik amit írni akarom. 5 éve zeng attól a világ, hogyy "winter is coming". Végre megjött basszák meg... :)
A 2. évad vége óta kb. egy jelenetük volt a WW-nek... -
#10544 Igazából a 3. rész, sőt, az Elsők Öklén lévő mészárlástól már tudni, érezni lehetett hogy igazából tök másodlagos az egész Westerosi marakodás a trónért, a falon túl ami ébredezik ellenség, az az igazi ellenség.
Igen is megérdemelte ezt a csatát már végre a GOT. Kellett a könyveseknek is.
-
sempronius18 #10543 Hát most te elég erősen helikoptert játszol.
Nagyjából mióta eltérnek a könyvektől ez az első rész ami a nem olvasóknak és az olvasóknak is tetszett. Végül is az első rész óta ígérik a telet most a sorozat 5/7-e lement ezért ideje volt, hogy jöjjön.
Szép lesz mikor Cersei, Margit meg a többi rájön, hogy a semmiért marta egymást. :D -
Nirz #10542 Igaz az eleje még rendben is volt csak az a fránya 15 perc akció ami alig adott vmit az egész GOThoz nem illett bele teljesen mintha teljes más sorozatot néztem volna. -
Nirz #10541 Csak tipp
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de valszinűleg csak idióta zombi akiktől meg kell menteni a világot remélem nem ilyen kamu akciót fogunk a jövő évadtól nézni miközben mondjuk egyesült erővel danny tyrion meg john együtt irtják a zombikat látványosnál látványosabb akciókban csak közben egy klissés szar tudva tudván hogy nem lesz úgyse semmi komoly -
#10540 Ezt az elég volt Jon dumán nem értem. Ez volt az ELSŐ rész, ami róla szolt. Az egész évadban kb. annyi történt, hogy berakott egy nyilat a vad főnökbe, főnök lett és lelépett. ENNYI... Most szerepelt először kb. 3 percnél tovább.. -
Nirz #10539 Vhogy átsiklottam felette de jah most elolvasva igen egyetértek a Danny féle szálra panasz nem lehetett de
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az a 30 perces snow szál tönkrevágta az amúgy egész jó részt , komolyan bármit szivesen láttam volna Aryán kivül vagy ami nem a falhoz kapcsolódik
Mondjuk margery valószinűleg közeledő tárgyalása/ cersei bebörtönzése részleteseben/ gyermekkirály állapoátára erősebb fókusz vagy esetleg a dornés szál rendbehozása vagy stannis vagy akármi de ELÉG VOLT JOHNBÓL ÉS ARYABÓL
-
EnxTheOne #10538 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mondjuk megszólaltatna már pár más, nehogy már végig némák legyenek :D
Mondjuk engem az is érdekelne hogy "rendesen" is feltudják támasztani a holtakat, vagy csak öntudatlan zombikat tudnak csinálni :S -
sempronius18 #10537 Még így is most volt a legjobb, de attól még gyenge volt. -
#10536 Jaj, az Arya féle vonal továbbra is űbergyenge. -
#10535 Azt is olvastad, hogy nekem nem ezért tetszett...? -
#10534 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!felpattan egy hajóra amin kevesebben vannak, szerintem elbírja, max ő evez a kezeivel -
#10533 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vajon az óriás hogyan jut el a falon túl a vízbe? Nem lesz egy kicsit hideg neki? -
#10532 + -
Nirz #10531 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A johnos részen kivül viszont majdnem minden rendben volt danny és tryion párbeszéde különösen jó volt ahogy örömmel néztem cersei szenvedését is xD + reek vallomásá Sansának. Bár sajna az arya féle unalomtól ezúttal nem kiméltek meg
A zombis rész helyett inkább fókuszálhattak volna közelgő Stannis Bolton összecsapásra hamár ott tartanák egy szavam se lett volna csata jelenetről.
De az hogy jönnek zombik mindenki összefog kurvára unalmas és kibaszottul klissés ha ez lesz -
Nirz #10530 igen és egy percig sem volt kétséges
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy snow megússza ,jó annyi meglepetés azért volt hogy csaj bevégezte ahelyett hogy később snowal alakuljon vmi később de összeségében olyan semmilyen volt az egész harc kb adjunk a parasztoknak egy kis agyatlan akciót tuti siker -
#10529 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#10528 ja, meg megint Jon Snow-ról szólt a fél epizód. () -
Nirz #10527 Érdekes hogy mindenkinek ennyire tetszett , számomra a legunalmasabb rész volt az évadból,-->
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A zombik unalmasak nem hosszú akció jelenteket akarok nézni zombikkal , egyperc bőségesen elég lett volna az egészre .Egész egyszerűen a GOT politikában a legerősebb és remélem hogy megkimélnek a jövöben az ilyesféle unalmas időzhúzásoktól annyira untam hogy már át is ugrottam azt a láma zombis harc részt -
#10526 Volt róla szó
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/The_Prince_That_Was_Promised