19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Micsu
    3.ra

Attol meg hogy egy osszesen par oras sorozatban ezt nem mutattak honnan tudod hogy nem is tortent meg?
  • Micsu
    Aham, es a penzt erre te fogod adni?
  • Micsu
    Ez egy fanasy

Nezz inkabb a house of cardsot
  • molnibalage83
    Amen.
  • DantszEE
    Az ugye minden fanyalgónak megvan, hogy a legelső epizód legelső jelenetében is a másokat látjuk?
  • kissssss
    "de ha ott is birodalmak sorsa a tét, megszórva némi középkori jellegű csatákkal, lovagi tornákkal és a középkorra jellemző látványvilággal,"

az ellőbb még másodlagosak voltak a körülmények de most hirtelenjébe mégis csak fontosak lettek? ha most szépen kidobnánk mindent a GOT-ból és csak a házak közötti ármánykodásokra figyelnénk akkor bizony a végeredmény egy dél amerikai "szappanopera" formában jelene meg.

nem a sorozattal van a baj, az köszöni szépen jól van a több milliós nézősereggel a háta mögött, a probléma ott van hogy néhány embernek az ingerküszöbje olyan magasan van hogy még egy sansa rape jeleneten se emelkedik meg a szemöldöke, de mikor a főveréb is cersei ellen fordult és börtönbe dobták azon is csak néhány ember hördült fel itt a topikban.
  • Master91
    Oké. Nem fogjátok meg érteni, hurrogjatok tovább. Akkor is talán az eddigi legjobb rész volt az 5 évadból. Első 3 közt mindenféle képen benne van.
  • Nirz
    Nem lenne baj, az a GOT sava borsa nem pedig ez a tucat fantasy klissés zombiharc
  • molnibalage83
    Mondom szemovos kéne neki. C teremtett egy új hatalami ágat, ami a gyenge király miatt annyira erős, hogy saját magát szopatta meg vele.
  • Master91
    Politika?

Milyen politika? Kölyök ül a trónon, fingja nincs hogy mi történik az Országában, mert Cersei úgy alakít mindent hogy ő uralkodjon!
    Mi lett a kis tanácsból? Szét szórt mindenkit, 2-3 ember maradt talán, akiket tud befolyásolni.

Ez a politika jelenleg a Királyság legfelsőbb szintjén.
    Mármint míg Cerseit be nem zárták. Ha az egész évadban arról szólna hogy egymással szembe ülnek és csípős megjegyzéseket tennének egymásra mint az első 1-2-3 évben, akkor az lenne baj.
  • G_ArchAngel #10595
    Nem követtem ezeket, de ha ott is birodalmak sorsa a tét, megszórva némi középkori jellegű csatákkal, lovagi tornákkal és a középkorra jellemző látványvilággal, akkor lehet letöltöm őket.
    Mert én legalább zombikat és vért ajánlottam neked, nem butaságokat.
  • G_ArchAngel #10594
    Semmilyen logika nincs a sorozat és könyv idővonalában. Deres és Királyvár közötti út, főleg ilyen lassú lakószekérrel, hónapokig tartott volna.
  • kissssss
    márpedig az igazi intrikák, áskálódások, ármánykodások, árulások bizony red weddingben és az olyan eseményekben csúcsosodnak ki mint mikor letartoztatják az anyakirálynét a riválisával együtt, tetszik nem tetszik de az ilyen végkifejletek bizony erőszakkal vérrel és háborúval szoktak járni, de érdekes módon ti ezt már nem akarjátok látni pedig a 2 nem tud létezni külön külön.

most akkor én is ajánljam neked az esmeraldát, Betty a csúnya lányt, vad angyalt, rosalindát, és a többi dél amerikai hardkór hátbatámadásos szappanoperát? mert ezek tényleg mesterfokon űzik a szakmát.....

de ha most kivennénk a sárkányokat a white walkereket + azt a minimális mágiát amit eddig látunk akkor miben különbözne a GoT a fentebb felsorolt sorozatoktól? akkor ennyi erővel nézhetnénk szulejmán szultán sorozatot is.....
  • G_ArchAngel #10592
    Ennyi.

Meg lett mondva, hogy eltűntek, kipusztultak. Hát a faszom, majd az ISIS meg dinók hátán fogja a kurdokat megtámadni, csak mert egyszer valamikor éltek, akkor hozzuk már vissza őket, ha nincs egy értelmes ötletünk?

Gyerekeknek való Hobbit lett a GoT-ból. Ez a baj.
  • picket
    Nem érted te ezt. Minden szar, és kész! És különben is takarodjanak a sárkányok meg az egyéb lények (zombik? lol) a történetemből, mert ez nem egy kibaszott heripotter! Világos?!

• [NST]Cifu
    A hózombiknak semmi keresnivalójuk nem lenne a sorozatban, csak asszisztálhattak volna a Falnál történtekhez, aztán mikor a Vadak, Jon és a feketesereg, Stannis és a többiek lejátszák a hatalmi vitákat, ki lehetett volna őket húzni egy tollvonással.

Pont, hogy a Mások roppant fontosak, a Fal és a varjak pontosan azért lettek létrehozva, mert iszonyatos veszélyt jelentenek. Gondolj bele, micsoda erőfeszítés volt a Fal megalkotása, talán ok nélkül építették?
  • Malakai
    Mikor említették, hogy melyik évet írjuk? Mármint nem a wikire gondolok. :)

Nekem úgy tűnik erősen kerülik sorozaton belül a témát. És ugye nem követik a könyveket, eredetileg azt nyilatkozták, minden évad egy év, hogy a gyerek színészek öregedését kövesse. Viszont beszélgetések alapján simán csak inkonzisztensek az eltelt idővel.
  • molnibalage83
    Hm...

A királynő hova jutatta M-et és aztán saját magát? Kin kerszetül ért el és hogyan? Eh...
    Kisujj mit csinált Sansával és miért?

Néha azért érzem, hogy egyeseknek szemorvos kéne, mert nem látják, hogy mi zajlik a képernyőn... Az emlékek túl sok mindent szépítenek meg, pedig csak számolni kellene, hogy melyik évadban mi történt...
  • G_ArchAngel #10587
    Nem érted...
    A lényeg nem a Red Wedding-en van, hanem ami előtte zajlott. Nem arra várnak az emberek, hogy meghaljanak a fő és mellékszereplők, hanem arra, hogy áskálódjanak, szúrják hátba a barátjukat (nem fizikailag), adják el a lelküket és árulják el a családjukat még több pénzért. Ez ami hiányzik.

A második rész miatt meg ajánlom neked a TWD-t vagy Spartacust, az a neked való sorozat, ha nekem az hiányzik, hogy vérfürdő legyen.
    A hózombiknak semmi keresnivalójuk nem lenne a sorozatban, csak asszisztálhattak volna a Falnál történtekhez, aztán mikor a Vadak, Jon és a feketesereg, Stannis és a többiek lejátszák a hatalmi vitákat, ki lehetett volna őket húzni egy tollvonással. Mi lesz a következő? Megérkezik az Avengers csapata vagy a beszélő oroszlán Narniából? Még több hülyeséget, please....

Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.06.02. 11:58:28
  • G_ArchAngel #10586
    298AL-ben kezdődött a TV sorozat, most 302AL van.

AL = Aegon's Landing
  • Petteri
    Amúgy nem tudom, hogy kell-e még a spoiler, de azért ide kanyarítok egy feliratot.

SPOILER
    Páran írjátok, hogy nem vesznek tudomást a télről, szépen lassan, azért beivódik a köztudatba, illetve a képi világba, hogy már kurvára itt van:
    Deres, 1. évad

Ehhez képest, az utóbbi részekben meg folyamatosan esik a hó, már délebbre is. Szóval számomra nem annyira törvényszerű az, hogy nem vesznek róla tudomást, inkább nem akarnak. Főleg amíg Királyvárban mezítláb szaladgálnak a kövön...

Illetve a másik dolog, amiért erre a hsz.-ra válaszolok az-az, hogy még azok a vágott fejűek (thennek talán?) sem akarták igazából azt elhinni, hogy valaki megölt egy mást, pedig ők a nagy számok törvénye alapján gyakrabban találkozhattak velük... Szal' még a közelükben élők is basztak rájuk, akkor egy pár száz-ezer kilométerre délebbre élő miért foglalkozna velük?

Hülye párhuzam, de, ha mondjuk 1939-ben azt mondja neked valaki a lengyelországi német offenzíva után, hogy elég csúnyán befogja szopni mondjuk kb. egész Európa, akkor te elhiszed?
  • kissssss
    dehogy lett elbaszva, egyszerűen a sorozat túl magasra tette a színvonalat korábban és most az emberek nem tudják értékelni a jelenlegi változásokat amik éppen az orruk előtt zajlanak, kicsit túl sokat képzel/ illetve vár el a sorozattól az aki minden 3 részben red weddinget vagy astapor lezárást vár, ha így lenne akkor 1 évad alatt kifogynánk nem csak a töltelék karakterekből(sam,szagfű..stb) de a fő karakterek is szépen eltűnnének a színpadról, a helyükre pedig bekerülne egy csomó vadidegen ember akiknek a bemutatásával jóformán előröl lehetne kezdeni az egész sorozatot.....

...közben a nagy jégfalnál a Géza nevű WW nekidőlve támasza az egyik sziklát,unalmában ránéz a naptárra amit magával hozott, szemei nagyra nyílnak és megkérdi a társát, hééé Peti nézd már meg ezt... most ez igaz vagy tényleg én látok rosszul?
    (Peti megnézi az időbeosztásokkal teli naptárat)
    drága Gézám a te szemeddel semmi probléma nincs.. mi komolyabban fellépni tényleg csak a 14 évadban fogunk, én mondtam neked már az elején is hogy csak bevásárolni jövünk néhány extra friss hullát a téli szezonra.
    (géza a kezét a homlokára csapja)
    óóó basszus tényleg ez ki is ment a fejemből, de hát akkor én sietek is haza tv-t nézni úgyis mindjárt kezdődik a doktor house...
  • molnibalage83
    Annál jóval több telt el a távolságokat figyelembe véve...
  • Shiwo
    azért vegyétek figyelembe azt is, hogy bár a sorozatból 5. évadnál tartunk, magában a sztoriban bőven nem telt el 5 évnyi idő, tán még 1 földi év sem..
  • Prof William
    Nem lenne rossz...

Amúgy tudom, hogy most elég nagy a bál Westerosban de szinte már idegesítő mennyire nem veszik észre hogy mi jön...

1. Ugyebár Winter is Coming. Ezzel még nagyjából mindenki tisztában is lehet hogy hosszú nyarak után mindig bitangkemény telek jönnek. Nosza véreztessük ki a birodalmat, hogy már eleve alig legyen paraszt és álljon az éhínség szélén, mire jön a tél.

2 Danny egyre nagyobb arc ott egy másik kontinensen és jé 3 SÁRKÁNYA is van! Hány sárkánnyal is hódították meg az ősei Vesterost? Bizony hárommal. De a világért se küldünk rá hetente legalább egy orgyilkost. Csináljon csak amit akar. Jó jó lehet hogy belebukik a dolgokba de esélyt sem szabadna adni neki.

3. A mások. Talán ez az egyetlen dolog amire nagy nehezen rá lehet fogni, hogy a szereplők 90%-a nem is tud róla/legendának tartja de azért fel kellene már küldeni valakit fal felé, hogy megnézze mi a helyzet nem? Aki akár még be is számolhatna nekünk arról, hogy a legendák igazak.

Ja és ha Marin bácsi ebből kihozza párhuzamot, hogy "Ma is figyelmen kívül hagyjuk a világ/természet figyelmeztető jeleit." - akkor elmehet vendégeskedni a Boltonokhoz...
  • Jim Morrison
    üres fecsegés. ezaz. még a beszélgetések se voltak valami jók. tegnap olvasom húdefasza rész volt, erre egy 15 perces csatajelenet volt, minden szál toporog 1 helyben.
    de ettől még nézem, évadzáró biztos jó lesz...
  • Dobronski
    tru
  • UUUU
    Politika? Gyakorlatilag ebben az évadban még intrika se volt eddig gyakorlatilag, csak beszélgetések. Szinte üres fecsegés az egész.
  • Sheltem
    Szerintem pont nem így lesz :)
    Ne úgy legyen ahogy gondolom, de van egy olyan megérzésem (évek múlva kiderül), hogy az öreg pont úgy álmodta meg a Trónok Harcát, hogy a politika, a házak viszályai, bohóckodásai, a hatalmi cselszövések ez az egész "bohóckodás" el lesz mosva a Mások által.
    Szerintem pont hogy nem lesz Happy End a vége, hanem egy k*rva nagy "apokalipszis".
    Martin-t "ismerve" én ezt valószínűbbnek tartom :)
    Figyeljétek meg...
    Persze lenne sírás rívás anyázás, én nagyon bírnék egy ilyen befejezést :)
  • molnibalage83
    Mindig bírom az ilyen megmondó embereket. Oszt, ha tévedsz, akkor majd ugyanilyen lelkesen szórod a fejedre a hamut?
  • Dobronski
    vagy megy tovább a politika, közben meg bekúsznak alul a fejlemények mint a hírhazudóban a TV2-n, számokkal, nevekkel, városnevekkel, mindenki elégedett.
  • Nirz
    Sajnos de ahogy olvasom nagyon is bejött ez a szuperhős filmeken nevelkedett tömegeknek gondolom a következő évad már csak a zombi harcról fog szólni ahol Danny a sárkányon lovagolva + Jon a földön harcolva + Tyrion pedig zseniális taktikát alkalmazva irtja a zombi seregeket közben meg látunk néhány névtelen parasztot meghalni a zombik által.
    Lesz ott robbantás, ilyen olyan effekt, de nem kell félni a hősők megmentik majd a világot miukor minden úgy tűnik hogy elveszett már.
    Csak a baj hogy ez kurvára unalmas, és a GOT nem erről szólt de végül gonodlom amerikalizált változatott kapunk a végére.
  • G_ArchAngel #10573
    Az egesz el van b_szva. Teljesen jol indult az egesz sorozat a sok intrikaval, cselszovessel, hatbatamadassal, most meg lassan Lord of the Rings vs Harry Potter lesz az egeszbol. Amig a hatterben volt par magikus teremtmeny, addig ezt el lehetett viselni, mert a csaladok, egyes szemelyek vittek a sorozatot a hatukon, de most mar egy "penz nincs ra, hogy fasza legyen a latvany, de legyen benne sarkany, pegazus, zombi, hobbit es mindegy mi, de ne kelljen gondolkodnunk a torteneten, ha mar nem kovetjuk a konyveket" hollywoodi vacak lett az egesz...
    Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.06.02. 10:06:23
  • Prof William
    Nem szükségképpen. Jól meg lehetne oldani, ha még a vég torkában is mindenki helyezkedni próbálna , hogy jól jöjjön ki a világégés(vagy inkább világfagyás)ból.
  • Jim Morrison
    és akkor tényleg csak idióta harcot látnánk epizódokon keresztül :/
  • Prof William
    Hát mivel 5 évada mondogatják hogy "Winter is coming" most már NAGYON DE NAGYON ideje lenne hogy tényleg eljöjjön az a fránya zimankó...

• cylonflatus
    Szerintem egyértelmű, hogy mire várnak. "Winter is coming" mondják a Starkok ugye, hát erre várnak, hogy meg is érkezzen ill. egész Westerosban beüssön a rég nem látott, sokat emlegetett kemény tél (és a Starkok mondhatják, hogy "Winter arrived"). Ha pedig a tél megérkezik, akkor önmagában a fal sem állítja meg őket, csak ha rogyásig rakják védőkkel, és még lehet úgy sem. Na akkor lesz majd szükség a sárkányokra...
  • molnibalage83
    Én is így látom, szeritem nagyon kevés valódi WW van, a többség csak ilyen hulla, akik irányítanak.
  • Petteri
    bocsi, hogy bele vau-vauzok, de:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem olvastam a könyvet, viszont, nem, azért hordozták el jó darabig a babákat, mivel azokból tudtak olyan harcosokat csinálni, mint akivel megküzdött Jon? a több, meg lehet, hogy sok és képes regenerálódni, de egy idő után egy levágott fejű-kezű-lábú, dárdákkal kitömt majdnem csontváz egy talpig páncélban lévő katona ellen nem fog sokat érni... a dolog titkát abban látom (és Stannis is ezért mondhatta a daginak, hogy olvasgasson), arra kell rájönni, hogy a kápóikat hogyan tudják elpusztítani...
  • Prof William
    Szrintem nem lehetnek olyan sokan. Én néhány száznak maximum néhány ezresnek képzelem a lélekszámukat. Végül is minél többször győznek annál több "zombit" irányítanak. Már most annyi van nekik mint nyű + ezzel a csatával is igencsak nőtt a számuk. Ez egy öngerjesztő folyamat. Nem kell hogy olyan sokan előjöjjenek, amíg megvan a sereg...