19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Kingtiger15 #18653 Az is a stúdió döntése volt, hogy az egyértelműen elégtelenre szabott maradék időt Brienne szüzességére, Havas örömröpködésére, Bronn teljesenhülyevagyokhakastélyrólvanszó jelenetére pazarolják?
Mi földi halandók, ha kapunk egy munkát kínosan szűkös határidővel, akkor hagyjuk a sallangot és a lényegre koncentrálunk, nem? -
#18652 nem akarok belekontárkodni, de "A röhej az, hogy az HBO az előző évad előtt 2x10 részt kért az alkotóktól, és erre adott is volna pénzt, de Benioffék 13 részt vállaltak csak."
forrás -
DantesHUN #18651 Nos, nem tudok angolul, így nem olvasom el. Tudom tudom szar vagyok.
Másrészt nem is érdekel. Egymilliárdszor is belinkelheted, a filmgyártás akkor is úgy működik ahogy írtam. Mégegyszer: igen van olyan hogy a készítők szabadkezet kapnak. De ha így is van, akkor is stúdióé a végső döntés. Mit nem fogsz fel ezen? A készítők a stúdióval szerződnek. Övéké a szellemi tulajdon. Ők határozzák meg a költségvetést. Te alkalmazott vagy? Akkor kié a legvégső döntés? Nem cég tulajdonásái, illetve a cégtulajdonos által oda tett vezetőké?
Vagy tulajdonos vagy? Akkor nem te döntesz hanem az alkalmazottaid? Fasza lehet.
Szerinted másképp van? Szerinted a forgatókönyv író dönti el hogy HBO mekkora költségvetéssel dolgozzon? Vagy az írók döntötték el ,hogy, áh, nincs kedvünk annyi epizódot megírni, jó lesz kevesebb is?
-
DantesHUN #18650 Mármint hogy ne engedjék a star wars közelébe.
Értem én, de figyelj már. Te mennyire tudod, hogy a sorozat hibái mekkora részben a írók, mekkora részben a fejeseik hibája? Ott voltál talán a meetingen, és onnan tudod? Én nem voltam ott.
De az látszik ,hogy ennél több epizódra terveztek volna, de a stúdió úgy döntött kevesebb lesz, ezért össze kellet csapni a szálakat.
A két szerencsétlen: bár nem értek hozzá, de megnéztem gyorsan a wikipédia oldalát, és elég sok díjat elnyertek. Azért mert olyan tehetségtelen szerencsétlenek?
De mondok egy másik dolgot. Most a Csernobil sorozat forgatókönyvét, az írta, aki a Scary Movie 3-4-et. Ezek a filmek szutykok. Szarok. Érdekes, az írójuk most mégis letett egy komoly értelmes dolgot az asztalra. Ez hogy lehet? -
#18649 Akkor megegyszer belinkelem, mert bar olvasasra buzditasz mindenkit (nagyon helyesen, respekt), de ezek szerint te magad nem vagy gyakorloja.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.16. 20:45:46 -
DantesHUN #18648 Nem vagyok zaklatott de ez egy tény. Mindegy ,hogy sorozat vagy film, a stúdió kezében van a döntés joga. Ők szerződtetik az egész stábot. Ők döntenek mindenről. Ezt hívják filmgyártásnak.
Kivéve a független filmeseknél. Ők a maguk urai.
Akadnak persze kivételes esetek, hogy a stúdió vezetői annyira bíznak a dologban ,hogy szabadkezet adnak , de ez ritka, és pénzről és költségvetésről ők döntenek.
Ezek tudod ilyen tények. Az dönt, az a főnök aki adja a pénzt. Például eldöntik hogy egy sorozat folytatódjon-e. Megnézik mekkora a nézettsége, mibe kerül mennyi a nyereség , és döntenek.
Vagy, hogy hogy melyik rendezőt szerződtetik.
És ez így működik a filmeknél, a sorozatoknál, a videójátékoknál, azaz sok pénzt hozó, szórakoztató ipari termékeknél.
-
#18647 inkább már most arra kéne petíciót indítani, hogy a star wars közelébe engedjék ezt a két szerencsétlent. Arra talán még van esély. -
#18646 Ertem, hogy valami miatt zaklatott vagy, ideges es erzelmileg feldult, de attol meg nem kell minden egyes kommentre tagadolag reagalni, ez mar nem meno 2019-ben...
Egy korabbi interju errol. Szivesen.
Azert akar (es gyart) a studio megannyi spinoffot -
DantesHUN #18645 Minden a stúdió döntése. Ők adják a pénzt, ők a főnökök. -
#18644 Nem feltetlen a studio dontese volt, ha rajtuk mulna csinalnak tovabb, mint a TWD-t az AMC. -
Kingtiger15 #18643 Én korábban is hisztiztem, becsszó, csak akkor még nem jártam SG-re.
Petíciót nem írtam, pedig IRL mindig azt mondogatom, ha gebasz van, hogy mingyá' írok a polgármesternek! :) -
DantesHUN #18642 Arról se volt egy mondat se, hogy hová lett a dorne-i sereg, vagy honnan szültek ki Euron a flottát. Tessék, onnan voltak Dany-nek katonái, ahonnan a flotta. A varázscilinderből. -
DantesHUN #18641 Mert gyorsabb a tempó, ezért. Az is világos, hogy miért kell a gyorsabb tempó, mert a stúdió úgy döntött, ennyi részbe kell beletenni a cselekményt. A forgatókönyvírók nem a saját kis fejecskéjük után mennek. Kivéve persze a független filmeseknél. -
Kingtiger15 #18640 Csak az újabb csilivili izékben, a régiekben bizony haza kellett vinni őket és manuálisan feltölteni, sőt, egyes modokban bizonyos egységeket csak egyetlen helyen lehet képezni és újratölteni.
Ez az egész blama elkerülhető lett volna Daenerys egyetlen mondatával, felküldöm a seregem felét, háromnegyedét, mittudomén, a többi itt marad tartaléknak, Sárkánykövet biztosítani. Talán ebbe nem roggyant volna bele a költségvetés. -
#18639 De meg a finale elejen Tyrion kivegzesenel kiderul, hogy igaz a fanfiction, es Tyrion a Targ, nem Jon. Miert ne? A blizz is berakta a pandakat, pedig az is csak egy hulye viccnek indult... :D -
hapi #18638 Szerintem így lesz vége:
-Dany megöli Jhon Snow-t
- Arya Megöli Dany-t
-A kovács lesz a Király Arya a királynő
:)
-
MrAndree #18637 Na még csak az kéne, hogy emberektől azért vegyenek el filmeket meg sorozatokat mert páran tolják az ovis hisztit. Ami amúgy is divat lett az utóbbi pár évben, valami nem úgy van ahogy én elképzeltem és irok róla egy peticiót... -
#18636 amiket felsoroltál azok évadokon át nyúló hülyeségek. itt egy évadon belül,részről részre jönnek a faszságok,részenként egy rakással...én nem hiszem el,hogy egy értelmesnek tűnő ember aki eljut odáig hogy a disneynek csinál sorozatot,nem látja hogy faszság az egész. és a mögötte állók sem,és a disney főnökei sem. a pénz adott. a nézettség is,nem néznék többen ha jól megcsinálták volna sem,2 éve erre vár minden rajongó,szal az sem tűnik jó indoknak hogy mert a popularitás és a nézettség miatt sablonos...
az aláírás már nem változtat semmin sem,ugyanilyen faszságok lesznek majd máshol is,évek óta ilyenek vannak minden filmben sorozatban,nagyon ritka az ennél eltérő(pl black mirror) . és a nép zabálja,nézettség van,divat a hiszti is,minek változtatnának bármin is :D -
DantesHUN #18635 Mert hülyeség is. Annyira a haszna,. mint ha otthon hangosan dobbantanál. Ja biztos érdekel bárkit is főleg a stúdió fejeseit...nevetséges.
De amúgy, nem divat már manapság olvasni? Miért nem megy senkinek?
Na akkor mégegyszer! Tessék figyelni! A könyre már nem hagyatkozhattak, csak elvileg Martin által megadott sarokpontokra. A stúdió megköti a forgatókönyvírók kezét: van egy elvávárásuk hogy milyen legyen, a lehető legnagyobb nézettség érdekében, és erre van ekkora mennyiségű pénz, és ennyi perc játékidő. Ezért olyan amilyen.
Nem úgy van hogy van egy hülye forgatókönyvíró aki direkt elbaszta, hogy téged idegesítsen. A film, sorozat , videójáték készítés így működik.
Igen, a minőség rosszabb. És ez ami,ami miatt még szánalmasabb ez a hiszti. Miért nem hisztiztetek akkor:
-Arya a szétszúrt hasával ugrál?
-Eltűnt a Dorne-i sereg?
-Euron elővarázsol egy flottát a semmiből?
-Ami ráadásul láthatatlan és teleportál?
-Hogy kerültek oda a Völgy lovagjai a Fattyak csatájába? Ők is teleportáltak?
-Az állítólag nagy hadvezér Stannis, miért segghülye?
Soroljam még? De azt hiszem elég ennyi.
Én azzal egyetértek, hogy rosszabb lett a színvonal. Ha már a 5 évadtól fogva, szépen nem néiztek te meg a többi hisztiziző aki petíciót ír, akkor csökkent volna a nézettség, és akkro másképp alakul a sorozat.
De néztétek, csak most azért hisztiztek mert nem az lett a sorozatban amit ti akartatok ,mint az ovisok. Illetve, hát ügye a tömegpszichózis. Tömeghisztéria. Legyen az bármekkora hülyeség,-és msot nem a sorozatról beszélek- a hiszti egy öngerjesztő folyamat. Egyre többen csatlakoznak. -
Oddball29 #18634 Újraforgatni nyilván nem fogják. Annyit tudsz csinálni, hogy megvárod a két zárókönyvet és a TV-verziót nem veszed kánonnak. Ha ennyire számít. -
NonameMan #18633 Az a vicces, hogy ez a paródia is reálisabb és a valóság röhejesebb.
-
#18632 nem gondolom, ha visszaolvasol, én még többször meg is védtem számos jelenetet.. attól még egyet értek azzal, hogy rosszabb a minőség, mint a 6. évadig.. nem egy rész miatt mondom, hanem a 2 évad lefelé mutató minősége miatt..
aláírtam, mert így látom logikusnak, és hiszek abban, hogy ha pár millió aláírás összejön, akkor nem fogják ezt a két szerencsétlent engedi, hogy további filmeket, sorozatokat elb@sszanak..
és hogy téged idézzelek, "búbánatos francot érdekel", hogy te meg nem írod alá és hülyeségnek gondolod... -
#18631 a 4. részben elhangzott, hogy a fele veszett oda a töketleneknek (32. perc környékén ezzel indít a jelenet).. nem sokra rá meg egy Dotharki forma fickó veszi le a lovasokat jelképező háromszögek felét.. szóval maradt belőlük pár tízezer még így is.... az más kérdés, hogy a hatásvadászat érdekében a 3. részben látszólag tán egy tucat ha életben maradt a nomádokból... ha nem lényeges a számukat mutatni, akkor kevesebbet mutatnak (spórolnak a CGI-n), ha meg nagyzolni akarnak, éreztetni a sereg számát, akkor többet... abba persze nem gondoltak bele, hogy ez így mennyire hülyén mutat...
-
DantesHUN #18630 És elmondanád, hogy mégis ki a búbánatos francot érdekel ,hogy ti mit írtatok alá? A készítők szarnak rátok. Aláírtátok, és? Jó jelzés hagyjál már.
Nem gondolod, hogy kicsit túlzottan hisztizel? Két kutyaütő elbaszta....te tudod hogy működik egyáltalán a sorozat készítése? Mondjuk hogy kaptak x időt, és y mennyiségű pénzt, illetve bizonyos irányelveket stúdiótól, illetve Martin sarkokköveit, elvileg, hogy milyennek kell lennie, és ez alapján ezt hozták össze.
Ja erről fingod nincs.
Az meg csak hab a tortán ,hogy hány rész volt eddig is, ami totál hülyeség volt. És mégse hisztiztetek. Miért most? Most mi változott meg? Azt hagyjuk hogy jaj most sokkal rosszabb lett a színvonal mint eddig. Eddig is navyon sok fájdalmasan hülye húzás volt. Mégis, hiszti sehol. -
Prof William #18629 Hát igen ha közölte volna szürke Féreggel a jó hírt az lett volna a legkevesebb, hogy az furán néz.
Amúgy megtaláltam a megoldást, hogy miért van egyre több Dotharki meg Unsullied minden részben.
Lehet hogy úgy meg az egész mint a Total War sorozatban... Ott is ha egy csapategység megfogyatkozik, akkor pár kör alatt feltöltődik a létszám. A környezettől függően minden körben 10-20-50 katona töltődik vissza és idővel újra teljes lesz a sereg.
Logikus nem? :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.16. 19:12:03 -
#18628 Az meg hagyjan, de Martin ennel nagyobb "ingyen" reklamot nem kivanhat :D Eddig is istenitette mindenki az Oreget, de most a 8. szezonban latottak utan azok kozul is sokan el fogjak olvasni az utolso ket konyvet, akik eddig csak HBO-t neztek es nem olvastak a regenyeket... -
#18627 én speciel aláírtam.. tudom, hogy nem fogják újra forgatni, nem is azért.. de lassan 466 000-nél tart úgy, hogy tegnap még csak 15 000 volt.. ha így folytatják, elérhetik pár nap alatt az 1 milliót is, sőt, ki tudja meddig pörög.. és nem, akkor sem fogják újra forgatni.. de egy jó jelzés lesz mindenki felé, hogy ezt a két kutyaütő elb@szta, és ne engedjék többet filmek, sorozatok közelébe őket.. és talán a Disney fejesei is elgondolkodnak rajta, hogy jó ötlet volt őket megbízni az új Star Wars filmekkel, hogy nem-e kellene lecserélni őket.. tán meg is teszik.. én ezért írtam alá..
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2019.05.16. 19:02:33 -
#18626 lehet inkább a showrunnereket meg a cgit kéne megfizetni a forgatókönyvírókkal együtt,és akkor talán lenne értelmes sorozat is világon :D
mert a színészek azok kapnak bőven,cersei 25 percet volt képernyőn összesen az utsó évadban,és 3.6 misit vitt haza ezért :D
index cikk -
Kingtiger15 #18625 Van még egy rész. Talán kiderülnek dolgok, amitől néhány baromság utólag nem fog annyira annak látszani.
Kivéve Deres védelmét és a zombiszerző kommandót, természetesen. -
M2 #18624 Nekem a nyolcadik évad szinopszisa teljesen tetszik. A részleteket nem sikerült jól kitalálniuk és megírniuk. -
Kingtiger15 #18623 Te is csak a negatívumokat veszed észre. Pl. Missandei nem esett teherbe. -
M2 #18622 A sorozatban senkinek nem működik semmije. Kivéve amikor az írók szerint kell működnie, na akkor meg aztán nagyon működik.
Varys hány királyt él volna túl, ha úgy konspirál, mint itt a végén?
A két sárkánynak mennyi idő lett volna eltakarítani a zombihordát, ha úgy működnek, mint az az egy a városnál?
... lehetne még pár ezret írni, csak a nyolcadik évadhoz -
Kingtiger15 #18621 Egy felderítő biztos volt, akit Robb szabadon engedett. :) -
DantesHUN #18620 A sorozatban senkinek nem működik a felderítése. Stannis nem tudja, hogy Királyvár felé tart a Lannsiter sereg.
Ramsey nem tudja hogy arra felé tart a Völgy serege
Soha senki nem tudja, hogy Euron ott van.
Felderítés itt nincs. -
Kingtiger15 #18619 Nem én tartom annak őket, a történet szerint kellene annak lenniük, csak valahogy iszonyúan nem sikerül ezt képre vinni.
Robb zsenialitásából nem láttunk semmit, amit megmutattak, abból talán Ramsay volt a legjobb, leszámítva a saját lovasság lenyilazását.
Neki csak a felderítése volt szar, sikerült nem kiszúrni egy Deres felé tartó nehézlovas sereget saját területen belül. -
DantesHUN #18618 Aha. ez is annyira biztos 100% hogy így lesz, verzió minthogy majd az Arany Kompánia megérkezik és harcol a zombikkal?
Vagy mint tavalyi kiszivárogtatás, amiben Dany terhes lesz belehal és utána szarral dobálják?
Mert ha annyira biztos mint ezek, akkor elhiszem -
DantesHUN #18617 Azért ez mekkora marhaság már?
Most mi van ezeknek a fejében? Petíciót írnak? És? Arra számítanak, majd az HBO, újra építi a kedvükért drága pénzen a díszleteket, újra összeröffenti a színészeket, és újra leforgatja?
King Tortúra regényében van egy ilyen őrült rajongó. Csak ezek 262 ezren! vannak! -
DantesHUN #18616 Legendás hadvezérek? Hol Jon? Nagyon kiváló hadvezér volt Fattyak csatájában is...ja, nem.
Amúgy ha már legendás hadvvezéreknél tartunk: mindenki szerint Stannis volt a legjobb. A sorozatban vív három csatát, abból kettő totál bukta. -
Kingtiger15 #18615 Mondjuk én dothrakikat sose állítanék fel a harcmező közelében, hanem úgy 20-30 percnyi lovaglásra. Két perc után úgyis elszáll az agyuk, szarnak ők taktikára, parancsra, pláne fehér emberére és megindulnak. Így várhatóan ideális időpontban lesz egy lovasrohamom, ha nem rossz irányban indulnak el. :D -
Kingtiger15 #18614 Olyasmikre gondolsz, hogy pl. az íjászoknak nem jutott eszükbe lőni az égő karókat bámuló zombikat?
Ahogy M2 mondta, csak a látványra mentek, viszont ezzel retardált szintre züllesztették a történet legendás hadvezéreinek, kipróbált veterán harcosainak zömét.