19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• M2 #18613
    A dilettantizmust az írókra értettem.

Nem volt itt semmilyen stratégia, amiket belemagyaráztok. Nézzen ki jól. Ennyi volt a "stratégia".
  • Montanosz
    más lehetőségük nem volt, vagy a teljes megsemmisülés vagy ez az egy dobás az éjkirályt likvidálni, de ez így is van ha még a sárkánytűz sem égette el, bármilyen más stratégia is idevezetett volna, teljesen értelmetlen bármi ami egy zombihordát feltartóztatna mert nem létezik :-D, nem idioták voltak csak semmi más nem jutott eszükbe a zombiknál jóval kisebb haderővel sikeres lett volna
  • Oddball29
    Az már régen rossz, ha a fanoknak kell kitölteni a történetben a lyukakat, vagy ha rendezőnek/íróknak magyarázni kell a bizonyítványt.
  • Kingtiger15
    Tudták, mivel állnak szemben, az egész koncepció mégis olyan, mintha emberekből álló normál hadsereg ellen találták volna ki, akik majd böcsülettel fognak kardozni 1 vs 1, miután jól megtévesztették őket néhány cseles hadmozdulattal.
  • M2 #18609
    Gondolom miután cselből mind eloltották a lángoló fegyvereiket, mert ez is a terv része volt. Bizonyára.

Fel nem foghatom, miért védi valaki a teljes és nyilvánvaló dilettantizmust.
  • molnibalage83
    És ez mi alapján?
  • Kingtiger15
    Ha nincs az arcpirítóan pofátlan plot armor túltengés és Teleport Arya, akkor kb 20 perc után mindenki halott Deresben és környékén.
    Persze szíved joga védeni ezt a felállást. Amúgy az mikor volt, hogy a dothrakiak visszavonultak a két szárnyra?
  • Cef

• AnuluWork #18605

Ez szól alatta:
  • molnibalage83
    Most akkor azért lett megvágva a S7 és S8 hossza mert a két showrunner akarta így?
    Mert össze-vissza látok már mindent.
  • AnuluWork #18603
  • AnuluWork #18602
    Még Martin sem ment ennyire vissza időben. Max. 5000 évvel ezelőtt kezdődik, de hogy nem sokáig maradnak ott, abban biztos leszek.
  • Caliph
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jól hangzik,bár jon szerintem inkább északra fog menni,megtalálja a kutyuját és ott fog élni a vadak között a falon túl,óriástejet szlopálva thormunddal :D

bran meg nem lesz semmi,ő már leszarja kivel mi történik,majd pont a hét királyság fogja érdekelni :D

sztem lesz itt még szereplő hullás a végén,és nem csak dany :D bár lehet hogy feléget mindenkit a sárival ráül a trónra és kezdődik az őrült targaryenek új kora , északon elkezdődik a szerveződés ellene,és kezdődik előröl az élet nagy körforgása :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.16. 11:58:44
  • AnuluWork #18600
    Rough Raiders? :)
  • AnuluWork #18599
    Igen, pl. Gandhi is honnan indult, és hová lett!

• Shiwo
    az első két pont simán elképzelhető, a 3. félig, a maradék meg hülyeségnek hangzik
  • gsanya21
    Azért teszik, tesszük spoilerbe, mert eddig az a majdnem 10 hónapja megjelent leak kb. 90% -ban bejött a GOT S08E04 és S08E05 alapján.
  • molnibalage83
    Honnan jön ez a 3/3...? A melléket nem láttad a kamera szűk látószöge miatt.
  • Montanosz
    épp előbb írtam hogy nem volt fasszág, mert ők vonták a zombikat (akik mint valami mágnes) a felálított hadrendbe, így oda terelve őket ahol lelassítva őket a sárkányokkal fellehetett égetni őket kör-körös hadmozdulattal
  • tigeroo
    ja hát igen. az biztos

mondjuk az szerintem is faszság volt, hogy a könnyűlovasság belelovagolt az éjszakába, plusz hogy 100 méter távolságra több km/h-val repülő sárkányt torkon találnak. 3/3 hitrattel.
  • Montanosz
    talán így könnyebb megérteni a csatát és alkalmazott stratégiát (zombikat magukra vonni hogy a éjkirály branhoz tudjon menni közben, ahol egy valkiriai acéllal végez vele Jon...amit lehetett megtettek, Jon megkapta a Későnérkező becenevet, Arya meg hős lett de lényeg hogy a cél megvalósult minimalizált (az egész hadsereg helyett a fele veszett oda) veszteségekkel
    A dothraki (értelmetlennek tűnő) támadás és visszavonulás a két szárnyra és a csatatér elhagyása!!! is ezt a célt szolgálta, ezért maradt meg a fele a dothrakiknak is kb

Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.16. 10:02:20
  • Kongy
    Volt már itt minden, Vietnámi háború, második világháború, Hiroshima, Nagasaki, török uralom, Nándorfehérvár, soroljam? XDXD
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.05.16. 10:00:40
  • tigeroo
    ? :D
  • Kongy
    Olvasom a topikot és sírok :D :D Olyanokat írtok egy fantasy sorozat vonatkozásában, hogy eskü beszarás.
  • s_andras
    De most akkor mi van, az ÉK halálával nincs egyszer és mindenkorra vége ennek a jégzombi-mókának? Mi ő, T1000-es, vagy vámpír, hogy szétesett jégkockákra, elolvadt, elpárolgott, aztán a pára formában visszamegy északra és újra összefagy?
  • Montanosz
    és ezt szótlanul tűrik?
  • lwb
    Teóriákat miért tesztek spoiler tagbe? Hacsak nem a forgatókönyvírók vannak itt inkognitóban, valószínűleg nem úgy fog történni majd az utolsó részben.
  • Prof William
    Amikor RPG-val vagy éppen Dark Souls/Bloodborne stb-vel játszok előfordult már hogy tűzsebzést varázsoltam a kardomra, ami sokszor csak max egy percig tart. Ilyenkor mindig igyekeztem minél hamarabb megcsapdosni vele az ellenséget, hogy nehogy kárba menjen a drága spell.

Lehet a Dothrakik esetében is ez történt. :)
  • tigeroo
    emlékszel tyrion legelső látogatására a falnál? ott is mindenki leszarta már az éjjeli őrséget. a veszély újra megjelenhet, ahogy most is történt.
  • lwb
    Mentségükre legyen mondva, a végeredmény szempontjából tökmindegy volt, hogy a várfalon kívül sárkányozzák le őket vagy a várfalon belül.
  • Montanosz
    ha olvastad volna ugyanezt irtam lejjebb én is az éjszakai rohamról

csak ugye azota kiderült, (bárcsak minden posztoló nézné is amit lát :-D ) nem volt választásuk mivel sötétben értek oda a zombik és követniük kellett a kiválasztott stratégiát hogy valamennyi esélyük legyen így kénytelek voltak sötétben (valójában már hajnalban) rohamozni és maguk után vonni a zombikat a megbeszéltek szerint

• s_andras
    Köszi. Ez így teljesen rendben lenne. Azt nem egészen értem, hogy
    "Drogon elrepül Danny hullájával a végén" - minek? Legfeljebb úgy lenne értelme, ha a sárkány amikor megtalálja a még friss testet, "rájön" hogy neki már senki sem parancsol, és ahogy elindul fészket keresni, a szájába kapja a hullát egy kis útravaló nasinak.
    Meg megtört mágiájú lyukas falon minek őrködni, amikor már zombik se jönnek.
    gsanya21 #18580 : ahhoz még életében egy varsafánál obszidiánnal szíven kéne szúrni egy hatalmas erdő gyermekei mágikus szertartás keretében.

Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.16. 09:35:30
  • nearo
    a sok teóriagyártás és stb közé egy kis nevetés... got indiai módra (remélem nem mót vég):
  • gsanya21
    Ha csak azért nem, mert Drogon Északra, a Falon túlra repül el Daenerys holtestével, és valahogy belőle lesz az új Éjkirálynő, aki meg fog indulni dél felé...!?! Akkor kell újból az őrség, meg a fal is.
  • suba53
    Jópofa, csakhogy az éjjeli őrség megszűnt, és semmi sem indokolja, hogy a baráti vadakkal szemben újra határőrséget szervezzenek.

Ha részben meg is valósulna, a westerosi nemesi házak mind Jon királyságát követelnék, miután a mesterek szétkürtölik, hogy ő a jogos trónörökös. És bejönne Varys elmélete, hogy az lesz az igazi jó uralkodó, aki nem akar uralkodó lenni.
  • suba53
    Sok idióta azt hiszi, hogy majd a szenátus törvényt hoz a GoT újra forgatására? Vicc.

Én a következőt várom, de ha nem ez lesz, nem fogok petíciót kezdeményezni:

Bran belevargol Szürke Féregbe, és lehetővé tesz ezáltal, hogy Arya kinyírja. Arya Szürke Féregként kinyírja Daeneryst, majd felveszi az arcát, és lemond a trónról Jon javára. Majd haza küldi a makulátlanokat és dothrakiakat, és a végső jelenetben hasonlóan mint anno Jaqen, megmutatja Jonnak hogy ki is valójában. Jon elképedve huppan le a vastrónra.
  • tigeroo

SPOILER TEÓRIA UTCSÓ RÉSZ SPOILER TEÓRIA DE ATTÓL MÉG DURVA SPOILER FIGYELMEZTETTEM MINDENKIT!!!!

- drogon szétolvasztotta a vastrónt az írtás közben
    - amikor daenerys beszédet mond, akkor mindenki haragszik rá. tyrion a földhöz vágja a kitűzőjét és börtönbe kerül.
    - több befejezést forgatott a HBO hogy biztosra menjen. De több változatban is Jon szúrja le Dannyt. Haláltusájában megérinti a trónt és úgy hal meg. A makulátlanok Essosba indulnak vissza hogy folytassák a felszabadító munkálataikat. Drogon elrepül Danny hullájával a végén.
    - Jon utána felölti a feketét és ő lesz az ezredik parancsnoka az Éjjeli Őrségnek.
    - Bran lesz a hét királyság felvigyázója, Tyrion az egyik tanácsosa lesz.Davos, Sam és Bronn mellett. Arya lelécel. Sansa pedig az Északiak felett uralkodik majd.

Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.05.16. 09:16:44
  • PiszkosFred
    Mert Dobo nem jatszott a HOMM sorozattal, ellentetben a forgatokonyviroval :)
  • s_andras
    Ezen már túl vagyunk, egy helyben toporgás. Nem kell ilyen kísérlet, elmondtuk mi lenne az eredmény.

Más: hallottam erről a bizonyos korábbi szivárgásról, aminek a túlnyomó része eddig bejött, valaki le tudná írni hogy abban mi volt ami az utolsó részre vonatkozik?
  • __Jacek__
    Nem is értem amikor a 200e török oda ért Eger várához, mért nem álltak ki Dobóék a vár elé mint a golden company :DD