19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
M2 #18613 A dilettantizmust az írókra értettem.
Nem volt itt semmilyen stratégia, amiket belemagyaráztok. Nézzen ki jól. Ennyi volt a "stratégia". -
#18612 más lehetőségük nem volt, vagy a teljes megsemmisülés vagy ez az egy dobás az éjkirályt likvidálni, de ez így is van ha még a sárkánytűz sem égette el, bármilyen más stratégia is idevezetett volna, teljesen értelmetlen bármi ami egy zombihordát feltartóztatna mert nem létezik :-D, nem idioták voltak csak semmi más nem jutott eszükbe a zombiknál jóval kisebb haderővel sikeres lett volna -
Oddball29 #18611 Az már régen rossz, ha a fanoknak kell kitölteni a történetben a lyukakat, vagy ha rendezőnek/íróknak magyarázni kell a bizonyítványt. -
Kingtiger15 #18610 Tudták, mivel állnak szemben, az egész koncepció mégis olyan, mintha emberekből álló normál hadsereg ellen találták volna ki, akik majd böcsülettel fognak kardozni 1 vs 1, miután jól megtévesztették őket néhány cseles hadmozdulattal.
-
M2 #18609 Gondolom miután cselből mind eloltották a lángoló fegyvereiket, mert ez is a terv része volt. Bizonyára.
Fel nem foghatom, miért védi valaki a teljes és nyilvánvaló dilettantizmust. -
#18608 És ez mi alapján? -
Kingtiger15 #18607 Ha nincs az arcpirítóan pofátlan plot armor túltengés és Teleport Arya, akkor kb 20 perc után mindenki halott Deresben és környékén.
Persze szíved joga védeni ezt a felállást. Amúgy az mikor volt, hogy a dothrakiak visszavonultak a két szárnyra? -
Cef #18606
-
Ez szól alatta:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#18604 Most akkor azért lett megvágva a S7 és S8 hossza mert a két showrunner akarta így?
Mert össze-vissza látok már mindent. -
#18603 -
#18602 Még Martin sem ment ennyire vissza időben. Max. 5000 évvel ezelőtt kezdődik, de hogy nem sokáig maradnak ott, abban biztos leszek. -
#18601 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jól hangzik,bár jon szerintem inkább északra fog menni,megtalálja a kutyuját és ott fog élni a vadak között a falon túl,óriástejet szlopálva thormunddal :D
bran meg nem lesz semmi,ő már leszarja kivel mi történik,majd pont a hét királyság fogja érdekelni :D
sztem lesz itt még szereplő hullás a végén,és nem csak dany :D bár lehet hogy feléget mindenkit a sárival ráül a trónra és kezdődik az őrült targaryenek új kora , északon elkezdődik a szerveződés ellene,és kezdődik előröl az élet nagy körforgása :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.16. 11:58:44 -
#18600 Rough Raiders? :) -
#18599 Igen, pl. Gandhi is honnan indult, és hová lett!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
:)
-
#18598 az első két pont simán elképzelhető, a 3. félig, a maradék meg hülyeségnek hangzik -
gsanya21 #18597 Azért teszik, tesszük spoilerbe, mert eddig az a majdnem 10 hónapja megjelent leak kb. 90% -ban bejött a GOT S08E04 és S08E05 alapján. -
#18596 Honnan jön ez a 3/3...? A melléket nem láttad a kamera szűk látószöge miatt. -
#18595 épp előbb írtam hogy nem volt fasszág, mert ők vonták a zombikat (akik mint valami mágnes) a felálított hadrendbe, így oda terelve őket ahol lelassítva őket a sárkányokkal fellehetett égetni őket kör-körös hadmozdulattal -
#18594 ja hát igen. az biztos
mondjuk az szerintem is faszság volt, hogy a könnyűlovasság belelovagolt az éjszakába, plusz hogy 100 méter távolságra több km/h-val repülő sárkányt torkon találnak. 3/3 hitrattel. -
#18593 talán így könnyebb megérteni a csatát és alkalmazott stratégiát (zombikat magukra vonni hogy a éjkirály branhoz tudjon menni közben, ahol egy valkiriai acéllal végez vele Jon...amit lehetett megtettek, Jon megkapta a Későnérkező becenevet, Arya meg hős lett de lényeg hogy a cél megvalósult minimalizált (az egész hadsereg helyett a fele veszett oda) veszteségekkel
A dothraki (értelmetlennek tűnő) támadás és visszavonulás a két szárnyra és a csatatér elhagyása!!! is ezt a célt szolgálta, ezért maradt meg a fele a dothrakiknak is kb
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.16. 10:02:20 -
#18592 Volt már itt minden, Vietnámi háború, második világháború, Hiroshima, Nagasaki, török uralom, Nándorfehérvár, soroljam? XDXD
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.05.16. 10:00:40 -
#18591 ? :D -
#18590 Olvasom a topikot és sírok :D :D Olyanokat írtok egy fantasy sorozat vonatkozásában, hogy eskü beszarás. -
#18589 De most akkor mi van, az ÉK halálával nincs egyszer és mindenkorra vége ennek a jégzombi-mókának? Mi ő, T1000-es, vagy vámpír, hogy szétesett jégkockákra, elolvadt, elpárolgott, aztán a pára formában visszamegy északra és újra összefagy? -
#18588 és ezt szótlanul tűrik? -
#18587 Teóriákat miért tesztek spoiler tagbe? Hacsak nem a forgatókönyvírók vannak itt inkognitóban, valószínűleg nem úgy fog történni majd az utolsó részben. -
Prof William #18586 Amikor RPG-val vagy éppen Dark Souls/Bloodborne stb-vel játszok előfordult már hogy tűzsebzést varázsoltam a kardomra, ami sokszor csak max egy percig tart. Ilyenkor mindig igyekeztem minél hamarabb megcsapdosni vele az ellenséget, hogy nehogy kárba menjen a drága spell.
Lehet a Dothrakik esetében is ez történt. :) -
#18585 emlékszel tyrion legelső látogatására a falnál? ott is mindenki leszarta már az éjjeli őrséget. a veszély újra megjelenhet, ahogy most is történt. -
#18584 Mentségükre legyen mondva, a végeredmény szempontjából tökmindegy volt, hogy a várfalon kívül sárkányozzák le őket vagy a várfalon belül. -
#18583 ha olvastad volna ugyanezt irtam lejjebb én is az éjszakai rohamról
csak ugye azota kiderült, (bárcsak minden posztoló nézné is amit lát :-D ) nem volt választásuk mivel sötétben értek oda a zombik és követniük kellett a kiválasztott stratégiát hogy valamennyi esélyük legyen így kénytelek voltak sötétben (valójában már hajnalban) rohamozni és maguk után vonni a zombikat a megbeszéltek szerint
-
#18582 Köszi. Ez így teljesen rendben lenne. Azt nem egészen értem, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Drogon elrepül Danny hullájával a végén" - minek? Legfeljebb úgy lenne értelme, ha a sárkány amikor megtalálja a még friss testet, "rájön" hogy neki már senki sem parancsol, és ahogy elindul fészket keresni, a szájába kapja a hullát egy kis útravaló nasinak.
Meg megtört mágiájú lyukas falon minek őrködni, amikor már zombik se jönnek.
gsanya21 #18580 : ahhoz még életében egy varsafánál obszidiánnal szíven kéne szúrni egy hatalmas erdő gyermekei mágikus szertartás keretében.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.16. 09:35:30 -
#18581 a sok teóriagyártás és stb közé egy kis nevetés... got indiai módra (remélem nem mót vég):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
gsanya21 #18580 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha csak azért nem, mert Drogon Északra, a Falon túlra repül el Daenerys holtestével, és valahogy belőle lesz az új Éjkirálynő, aki meg fog indulni dél felé...!?! Akkor kell újból az őrség, meg a fal is. -
suba53 #18579 Jópofa, csakhogy az éjjeli őrség megszűnt, és semmi sem indokolja, hogy a baráti vadakkal szemben újra határőrséget szervezzenek.
Ha részben meg is valósulna, a westerosi nemesi házak mind Jon királyságát követelnék, miután a mesterek szétkürtölik, hogy ő a jogos trónörökös. És bejönne Varys elmélete, hogy az lesz az igazi jó uralkodó, aki nem akar uralkodó lenni. -
suba53 #18578 Sok idióta azt hiszi, hogy majd a szenátus törvényt hoz a GoT újra forgatására? Vicc.
Én a következőt várom, de ha nem ez lesz, nem fogok petíciót kezdeményezni:
Bran belevargol Szürke Féregbe, és lehetővé tesz ezáltal, hogy Arya kinyírja. Arya Szürke Féregként kinyírja Daeneryst, majd felveszi az arcát, és lemond a trónról Jon javára. Majd haza küldi a makulátlanokat és dothrakiakat, és a végső jelenetben hasonlóan mint anno Jaqen, megmutatja Jonnak hogy ki is valójában. Jon elképedve huppan le a vastrónra. -
#18577 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SPOILER TEÓRIA UTCSÓ RÉSZ SPOILER TEÓRIA DE ATTÓL MÉG DURVA SPOILER FIGYELMEZTETTEM MINDENKIT!!!!
- drogon szétolvasztotta a vastrónt az írtás közben
- amikor daenerys beszédet mond, akkor mindenki haragszik rá. tyrion a földhöz vágja a kitűzőjét és börtönbe kerül.
- több befejezést forgatott a HBO hogy biztosra menjen. De több változatban is Jon szúrja le Dannyt. Haláltusájában megérinti a trónt és úgy hal meg. A makulátlanok Essosba indulnak vissza hogy folytassák a felszabadító munkálataikat. Drogon elrepül Danny hullájával a végén.
- Jon utána felölti a feketét és ő lesz az ezredik parancsnoka az Éjjeli Őrségnek.
- Bran lesz a hét királyság felvigyázója, Tyrion az egyik tanácsosa lesz.Davos, Sam és Bronn mellett. Arya lelécel. Sansa pedig az Északiak felett uralkodik majd.
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.05.16. 09:16:44 -
#18576 Mert Dobo nem jatszott a HOMM sorozattal, ellentetben a forgatokonyviroval :) -
#18575 Ezen már túl vagyunk, egy helyben toporgás. Nem kell ilyen kísérlet, elmondtuk mi lenne az eredmény.
Más: hallottam erről a bizonyos korábbi szivárgásról, aminek a túlnyomó része eddig bejött, valaki le tudná írni hogy abban mi volt ami az utolsó részre vonatkozik? -
#18574 Nem is értem amikor a 200e török oda ért Eger várához, mért nem álltak ki Dobóék a vár elé mint a golden company :DD