19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#10725 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aki hiányolta eddig, most kapott akciót, 9. részes shock wtf jeleneteket és konkrét cselekményeket.
Stannist eddig sem bírtam, de most végképp elásta magát. -
sata75 #10724 -
Stockbauer33 #10723 -
és olvasni is, bármilyen könyv az ami elmeséli -
#10721 -
#10720 -
KaBuTo666 #10719 -
kissssss #10718 -
Stockbauer33 #10717 -
#10716 Én úgy vagyok ezzel mint a lotr és hobbit filmekkel, ezt a világot látni minden perc ajándék:) -
#10715 mindig ennyi történt a sorozatban. volt egy kollégám, aki már az első évadban folyamatosan panaszkodott, hogy nem történik semmi. (körülbelül annyi történt abban is, mint a mostani évadban, csak annyi különbséggel, hogy a könyvet nem olvasók nem ismerték még a szereplőket, úgyhogy ott talán elvonta a figyelmüket azok kiismerése.) a kilencedik rész után mondtam neki, hogy ha ez sem volt elég történés, ne nézze tovább, mert sosem fog ennél jobban begyorsulni. öt évad alatt mondjuk erre mindenkinek rá kellett volna jönnie magától. azoknak írják a sorozatot, akiknek ez az izgalmas, érdekes.
(köv évadban elvileg jönnek a vasemberek, nehezen hiszem, hogy annyi időt kapnak majd, mint a totál érdektelen Sand-lányok, szóval előre fel lehet készülni mindenkinek a panaszaira, hogy velük megy majd a műsoridő.) -
gombabácsi #10714 kevés akció meg történés van a sorozatban?
de hát a beszélgetések, a szereplők megismerése miatt van súlya mindennek...
ettől lesz emberi, mély az egész.
ha üres személytelenséget, limonádét akar az ember, nézzen mást, pl james cameron egybites filmjeit, élen az avatárral :D -
#10713 Pasz. Amilyen fanatikus lett, lehet rá mondják majd hogy ő az életét adta az isteneknek, hogy szolgáljon. Mint pl. a sokarcúak Bravoson. -
#10712 így már tényleg a legjobb rész lett volna :c -
#10711 Lancel testvér vajon hogyan fog bűnhődni? A vén faszi minthat odavetett volna olyasmit a nagyoknak, hogy mindenki egyformán lakol és ítéltetik meg. Vagy L testvérnek elég egy "ó vétkeztem, bocsánat" és megy tovább az élet?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.07. 18:52:05 -
sempronius18 #10710 Attól, hogy Cersei egy életképtelen, de öntelt nímand még a királyság leghatalmasabb asszonya volt, vagy az talán inkább Ros volt szerinted vagy kicsoda. -
Ez a rész nagyon durva volt. -
#10708 Ez biztosan nem igaz. A felnőttkort megérő emberek kb. 4-5%-nak van kisebb nagyobb rendellensége. Ez az egészes súlyosaktól a szinte nem is észrevehetőig terjed. (A BME NTI-n mondta ezt egy okotató az objektív és szubjetív érzés és megítélés miatt.)
Én pl két olyan személyt is ismertem személyesen, akinek több ujja volt a kezén vagy a lábán, mint másnak.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.07. 17:24:52 -
#10707 Azt olvastam hogy a vérrokonok gyermekeinek 94 százaléka tökéletesen egészségesen jön a világra így már érthető de akkor is beteges.
De előfordulhat a veleszületett "hiba" lehet egészen kis testi hiba, eggyel több ujj a kézen vagy a lábon, ám súlyos, életveszélyes állapot is, például lyukas szívfal vagy agyi fejlődési zavar.
Habár ez csak 6% szerintem ennyi a nem vér rokonok közötti érték is mivel ott is sokszor születnek beteg babák.
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2015.06.07. 17:06:06 -
#10706 Buzis jelenet engem is haza vág, szerencsére nem olyan sűrűn van. Meg most sitten ül a kis rózsa úgy is.
Vérfertőzés?
Nem emlékszel már Joffra? Milyen kettyós volt? Tommen nem tűnik kettyósnak, Myrcella sem
Targaryen-ek közt volt divat hogy saját testvért / unokatestvért vettek el, voltak ott is kicsit zakkantabbak, nagyon zakkantabbak, de asszem a legtöbb normális volt (oké, volt egy hülye hogy azt hitte ha futótüzet iszik akkor sárkánnyá változik...de alapjáraton nem volt egy idióta)
szóval van esély hogy hülye lesz a gyerek
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.07. 16:54:43 -
#10705 Én csak azt nem értem hogy Cersei Lannister és Jaime Lannister édestestvérek és hogy lehetnek életképes gyerekeik. Vérfertőzés vagy mi történt nem? Mondjuk én nem értek ehhez. Fizikailag egészségesnek és épelméjűnek tűnnek a gyerekeik ez normális????
Valaki elmagyarázhatná már végre, mert már kezd idegesíteni + a sok buzis jelenit is mondjuk azokat skippelem mert öklendezek.
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2015.06.07. 16:47:49 -
#10704 A gond számomra az, hogy ezek mind érdektelenek, ahhoz képest, amit eddig láttunk a korábbi évadokban. Ezen felül óriási kettősség jellemzi a sorozatot és ami a legfontosabb, hogy eltolódtak az arányok.
"A 7 királyság 2 leghatalmasabb nője sitten"
Ez szimplán LOL. Az egyik egy őrült (ezt sem mutatták meg eléggé, a könyvben amiket művel, ahhoz képest a sorozatban a karakterre kb azt lehet mondani, hogy "itt egy snickers..."), a másik egy csitri, aki csak azt teszi, amit a Nagyi parancsolt
"az északi országrész kb laxarja a koronát és le váll az országról"
Őőőő, ez mindig is így volt. Ők az észaiak, a többiek meg csak elvannak ott délen a melegben :)
"Merreenbe a sárkányos csaj kiegyezik a nemességgel"
ez az egész szál eddig csak egy hajszálnyival jobb, mint a Dorne-i, hál' istennek megérkezett Tyrion. Pl. Grey Worm szerelmi szála konkrétan hányinger
Vicces volt olvasni net-szerte, hogy "húúúú, meg háááá, a sorozat eddigi legjobb része". Oké, tényleg jó volt a csata, meg maga a rész is (főleg az előző 7-hez képest), de nehogy már amiatt a kurva zombik miatt legyen egy GoT-rész az eddigi legjobb.
Műmájerkedik egyet a Night's King (ezzel amúgy sem vagyok kibékülve, mármint hogy így le van egyszerüsítve az egész, hogy van egy főgonosz) és mindenki keresztbe hugyozza tőle a szobáját.
Szóval igen, történnek dolgok. De pl. a Lostban is annyi minden történt, hogy tele lehetne írni vele pár ezer oldalt. Csakhogy ezek a történések önmagukban gyengék, mert egy szintén gyenge végkifejletet vezetnek fel. Izzadtságszagú, nagyon.
Oké, jönnek a Mások, meg a tél. Akinek ez nem volt világos és egy 20 perces csatajelenet kellett hozzá, hogy megértse, hát legyen. De hogy emiatt a legjobb eddigi rész? Ja, mindig elfelejtem, hogy a transzformersz eddigi részei valami 5 milliárd dollárt hozták, én kérek elnézést :D
Ez mondjuk sokmindent megmagyaráz:
In August 2014, a report in Variety explained how Hill was promoted to an episode writer in Season 5:
"We had an assistant named Dave Hill," said Benioff and Weiss. "One day last summer he walked into our office and said, 'You know that kid (Olly) whose family gets massacred by the wildlings? The one who runs to Castle Black to let them know the wildlings are nearby?' 'Yeah?' 'Well,' said Dave, doesn't it make sense that he'd stay at Castle Black and become a Night's Watch recruit? Where else is he going to go?' 'You're right,' we said. 'That does make sense.' 'And what if during the battle for Castle Black, he's the one who ends up killing Ygritte?' This year, Dave Hill is a writer on the show."[3] -
#10703 Csak nincs az mint mikor pl. Kisujj mikor hátulról elkapta Nedet és ez a bajuk
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.07. 14:41:24 -
#10702 Én sem értem a nyivákolókat. Ennyire vakok...? -
sempronius18 #10701 Mondjuk ok, hogy az első 5 rész lapos volt, de azt ne mondja már senki, hogy nem történik semmi vaz.
A 7 királyság 2 leghatalmasabb nője sitten, az északi országrész kb laxarja a koronát és le váll az országról, a fővárosba a vallási fanatikus kommunisták átveszik a hatalmat, Merreenbe a sárkányos csaj kiegyezik a nemességgel, megjön a tél és gyünnek a mások. Most melyik jelenlegi sorozat az ahol ennél 2-3 rész alatt több esemény van?
Mintha Szcientológusok lesittelnék Orbánt, majd BAZ megye levállna és megalakulna az önálló Roma állam, közben Torgyán Józsi bácsi lenne az új miniszterelnök, de közben Gyurcsány már az Oroszoknál szervezné az inváziós sereget és azt mondanátok, hogy semmi se történik az országba. -
#10700 amiről te beszélsz az a klisé, az teljesen más kategória
és nem zavar a gore és a szex, különben nem néznék GoT -t, vagy nem néztem volna pl. Dextert és ilyesmi sorozatokat
a hangsúly itt azon van amikor céltalanul minden részben van valami ilyesmi, mert hogy ez mennyire minőségi... -
#10699 -
#10698 Azt most nem feszegetném, hogy a könyvből megtudjuk, hogy hány zsák karalábéja van a feka tesóknak, ami lehet, hogy elég részlet... -
#10697 Ott volt a példa, úgy szeretné, mint a Gyűrűk Ura első harmadában, ahol megtudjuk többek között, hogy HOGYAN MŰKÖDIK A HOBBITPOSTA A MEGYÉBEN, mert abból megtudjuk, hogy "milyen dolgok mozgatják a világot". -
#10696 Te miről beszélsz? A GoT könyvekben minden részletesen le van írva. Milyen íróról beszélsz? Meg lejjebb azt írod "Pl. a sárkányokkal egyáltalán nem foglalkozik a regény", de a többi mondatodból azt veszem ki, hogy show only néző vagy. Az a te bajod, ha csak ezt a lecsupaszított, kiherélt sorozatot nézed, és nem merültél el időben ebben a zseniális világban a könyvekkel. -
#10695 " Elnézést, de ki nem szar le 15 percnyi walking deadet, amikor ennek az eseménynek se lesz semmi következménye."
Ennél szájba rágósabban kéne megcsinálni hogy de, lesz következménye? -
#10694 Nem a Lotr a lényeg, hanem hogy itt nem tér rá a történet a párhuzamosan zajló eseményekre. Jó oké, ott van Havas Jon esete, meg az előző rész, meg bla bla bla. Elnézést, de ki nem szar le 15 percnyi walking deadet, amikor ennek az eseménynek se lesz semmi következménye. Sztem az író kitalálta, hogy ez most így a sok dögunalom közepette jó lesz, azt berakta, mint izgalmas cselekményt. De pl. számodra van valami inspiráló, ami miatt azt mondanád, hogy de jó lenne megtudni mi van a háttérben, milyen dolgok mozgatják a világot, az erők hogy s mint működnek itt? Szép és dicső dolog megteremteni egy ilyen világot, de azt életben kéne tartani, ha nem is full cselekmény dúsan, de legalább "életszerűen" kidolgozott élettel. -
#10693 Itt fordulok le a székről. A LotR a kiváló példa arra, hogy az első könyv harmadában szar sem történik. A Bombadil Toma féle szál annyira kurva unalmas volt, hogy 1,5 évig megállított az olvasásban. Aztán újra elővettem, átrágtam magam rajta, de a 2. könyvtől volt csak igazán jó a LotR. A filmben ehhez képest messze az 1. rész volt a legjobb. Ja, hogy abból kivágták ezt a feleslges izért és Mória kirány volt..? :)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.06. 20:03:08 -
#10692 Szerintem precisionnak sok mindenben igaza van. De persze lehet más, másként viszonyul dogokhoz és máshogy lát dolgokat, ez igy rendjén is van. Viszont nem grammarnáciként, de zavar, hogy kétszer leírod, hogy izzadsátszag. Ság-ség. Főnévképző.
Visszatérve az érvelésére, nem biztos hogy egy talmi dolgot bemutatunk az jobb, mintha nem mutatunk semmit és ráhagyjuk a nézőre, hogy filózzon. -
#10691 Nem, úgy hiszem ha ilyen elvek mentén megy a sorozat, akkor nem fog megélni 10 évadot. -
Nirz #10690 Sorry de ezeket az érveket általában azok hozzák fel akiket zavar "a gore és a mzetelenkedés"
Mert ugye hogy erőltetett azt sok mindenre rá lehet mondani:
1,Miért kell majdnem mindenhova egy romantikus szál? Izzadsátszag
2,Miért halhatatlanok a főhősök a legtöbb történetben?Izzadtsátszagú jelenetek és magyarázat hogy hogyan menekült meg a lehetetlen helyzetből
stb
Szóval hibás érvelés.
Én akarom látni a gorét legyen akármilyen olcsón is megcsinálva érdektelen még mindig jobb mint hogy a kamera nem mutat semmit überdedó és gagyi az olyan. Sehol sehová semmi cenzúrát akarom látni a dolgok valóját minden esetben
@rita97
A gyűrűk urában viszont hősök halhatatlanok nem mondom tűrhető mese de elég gagyi hogy semmi hős nem távozik véglegesen az élők sorából.
-
#10689 "ÉS a szomorú, hogy még halvány reménnyel se kecsegtet a jövőt tekintve, hogy majd lesz valami. "
Ez pozitívum. -
#10688 Hát ha ilyen ütemben fog haladni a sorozat, akkor kb. a 9-10. évadban elérünk addig, hogy történik is valami, illetve hogy a cselekmények már hozzák magukkal az újabb cselekményeket, következményeket. Jelenleg azt látni, hogy egy erőltetett, vonszolt történet rajzolódik ki, az író keresi a fogást, de valahogy nincs meg. A gyűrűk urában kb. az első könyv negyedében több és mozgalmasabb esemény történik, mint itt az elmúlt cirka 50 órában. Sok mindent lehet hiányolni. Pl. a sárkányokkal egyáltalán nem foglalkozik a regény, a legnagyobb példány jelenleg is szabadon kószál a világban, de semmit nem tudunk róla (lehetne néha pár képkocka róla is, hogy mit csinál). Kicsit pörgősebben váltogathatnák a szóba került helyszíneket és egyértelműbb történetet várnék el. Most kb. az van, mintha mindenki töketlenkedne a filmben, senki nem tudja mit és miért is csinál, meg mit lenne érdemes csinálni. A szőke királynő is csak ül a babérjain, meg várja a tanácsokat, meg kettyint az útközben felszedett kardozós manussal. Szeretem a filmet, de kezd fura lenni, hogy semmi, de semmi cselekmény nincs kibontakozóban. ÉS a szomorú, hogy még halvány reménnyel se kecsegtet a jövőt tekintve, hogy majd lesz valami. -
#10687 ÚÚú mekkora Spoiler....Tyrion besárgul :s -
#10686 Szerintem fake