Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Master91
Kongy
Gondolom már mindenki látta, de én még csak most akadtam rá:

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Daell Drow
Aztán mehetsz hadbíróságra öncsonkítás miatt.

genndy
A GoT legszebb lányai <#szeret>

oh, wait...<#merges2>
<#banplz>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

You know something Jon Snow <#worship><#eljen>

http://gaborszantai.co.uk/

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Igyis többet szerepeltek, mint a könyvekben 😄 Ez is kiütötte már a biztosítékot sok embernél, nem kellenek még ide mások szerintem, bár valamivel fenn kell tartani az érdeklõdést, én értem.

Molnibalage
A 2. évad vége óta volt egy pár perces jelentük. Akkor azt hittem, hogy húúúúúúúúú most aztán lesz haddelhadd. Oszt semmi. Kicsit furcsa, hogy akkor vonult a baszott nagy had. Azóta meg eltelt a filmben is van 1-1,5. Mit csinálnak? Leültek pókerezni...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mar volt, hogy kik menne, csak figyelni kellett volna.

Remélem nem.

Narxis
Pont õket akartam írni de aztán inkább nem írtam. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

cylonflatus
Kíváncsi vagyok az évadzáróban a Mások megkapják-e a szokásos fél percüket 😊

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Martin Bá' mnegjelenik a falon és szorgosan elkezd jegyzetelni a Halállistájába. Hamar szétfutna az a pár ezer vad. <#taps>
genndy
Ki jönne? Csak nem Boltonék? <#vigyor1>

Félre értés ne essék én sem szurkolok nekik (bár jobban belegondolva senkivel nem szimpatizálok különösebben a sorozatban, akiknek az ügye mellé állnék már halottak, max Tyrion normális), csak érdekes hogy a "nyugati" civilizáció székhelyén nyugodtan mehet a vérfertõzés, erõszak, gyilkosság, árulás és ezer szörnyû dolog, de ha a vadak letámadnak egy 50 fõs falut akkor everyone loses their mind 😄

cylonflatus
A vadak egy gyûjtõ név, rengeteg különbözõ törzs lakik a falon túl. Azok a kopaszok az igazán kegyetlenek, de nem mind olyan. Mance egyesítette most õket egy cél érdekében, szóval ezt a sereget úgy kell elképzelni, mint az õ NATO-juk.

Narxis
Hacsak nem jön egy felmentõ sereg.

Narxis
Nem is kedvelem õket se. Am. meg már csak Jon Snow miatt se szurkolok a vadaknak. 😄

"I killed her children, and I raped her, then I smashed her head in like this" <#zavart1>

cylonflatus
Tényleg jó rész volt, de azért a cgi-vel rakhattak volna kicsit több vadat a falra. Ez az egy szúrta a szemem, elvileg százezer vad áll szemben Catle Blackkel meg kb száz fekete köpenyessel, erre Ygritte és a kopasz brigádon kívül volt 2 óriás meg egy tucat ember a fõkapunál (na jó, meg egy mammut), meg még egy tucat mászta a falat azt' annyi. Addig ok, hogy Mance esetleg csak megnézte a védõket, de egy százezres seregel a hónom alatt nálam egy-két ezer harcos bevetése jelentené a védelem tesztelését (ráadásul olyan kémeim vannak akik varjak, baglyok szemével gyakorlatilag mindent látnak mi folyik az ellenségnél). Olyan jól nézett volna ki ahogy a sarló lesöpör több száz vadat a falról 😊 Így tényleg elég nagy szarban vannak a fekete köpenyesek, a kopasz kannibál osztag egyedül majdnem bevette az egészet, az igazi sereg meg még meg sem indult van még egy rahedli óriás, áá... esélytelenek.

Narxis
Pl. mert amit abban a faluban mûveltek? Nem véletlen vadak.

Ok mind igaz, de a vadak dúlását mutatja a sorozat azért lehet, hogy sokaknak nem szimpatikusak még a többi rémtett nem volt képernyõn bemutatva.

Szóval nekem semmi bajom velük csak arra kerestem a választ miért nem népszerûek a sorozatnézõk körében.
Vadaknak kb 5-10% jár át fosztogatni. A többi vadászik, gyûjtöget, sokan életükben nem látták még a falat.

A falusiak mészárlása meg háború idején délen a "civilizált" világban is ugyanúgy megy.

Az emberevés meg csak a Thenneknél divat (a könyvben náluk sem) akik egy klán a sok közül.

Ártatlan civileket a szuper civilizált Westerosiak is legyilkolnak - megerõszakolnak - csecsemõiket a falhoz vágják. Lásd Ser (mily lovagias) Gregor Clegane és baráti köre, vagy szinte bármelyik úr bármelyik serege. Ez a középkorban is így volt, meg néha még most is.

Embert meg csak a Thennek esznek.

Ártatlan falusiak lemészárlása és étkezési célokra való felhasználása?
Elgondolkodtató, hogy miért utálja ennyire mindenki a vadakat. Végülis Mance személyes okból történõ háborúzásán kívül õk csak azt teszik amit minden normális ember tenne, ha a Mások tepernének a nyomában.

A modern hadviselés ezért jobb, mert akkor a csata elsõ percében gyorsan lábujjon lövöd magadat aztán mehetsz a katona kórházba a nõvérkékhez.
Na persze. 😄 Szerintem te is, meg én is ott kuporogtunk volna valahol a sarokban Janos Slynt mellett. 😄
Narxis
Tyûû gyerekek ez brutál rész volt bárcsak ott lehettem volna

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jon Snow oldalán és öltem volna a mocsok vadakat!

Az öccse nem hiszem, hogy fellázadt volna ellene, más meg nem nagyon volt, vagyis volt de azt a felkelést gyorsan leverték.
QuippeR
a maesterségnek ugyanúgy cölibátus meg a családi kötelékek teljes feloldása a feltétele mint a varjakhoz történõ csatlakozásnak. nyilván megszeghette volna az esküjét, de abból szép kis polgárháború kerekedhetett volna.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Az Óvárosi suliban tanult a westerosi Harvardon kiválóan, ha bölcs nem is volt fiatalon intelligens és jól képzett biztos.
Meglehet, de ugyebár "utólag okos mindenki." Nem tudhatta az öreg, hogy mi lesz a korona visszautasításából.
genndy
Varjú.
De igen, jó kérdés hogy a könyvtárban mennyire kupálódott ki, és elõtte milyen volt, milyen lett volna királynak.

Molnibalage
Nem tudhatod, hogy Aegon azért bölcs, mert Holló lett vagy eleve ilyen volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Amúgy az öreg lelkén szárad az elmúlt 60 év minden mocska, ha elfogadja a koronát lett volna egy bölcs mûvelt királya Westerosnak aki sok-sok évig békében uralkodhatott volna.
Nem került volna trónra az õrült király se, hanem csak egy eldugott kis várban 7-ed rangú hercegként szórakoztathatta volna magát egyedül.
Ha õ nem kerül trónra Robert se lázad fel stb stb.
Hát pusztulnak rendesen....
Sir Quno Jedi
kevernek-kavarnak ezek a királyok vazze 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Õ tiszta vérû Targ csak születésekor nagyon hátul állt az öröklési sorban az apjának volt 3 élõ bátyja fiúgyerekkel, ezért õt mesternek adták.

Késõbb a sors fintora miatt mert az apja összes bátyja és utódaik meghaltak illetve a saját bátyjai is õ lett a trónörökös, de ekkor már felkent mester volt ezért lemondott a trónról az egyetlen élõ testvére az öccse javára, aki késõbb hihetetlen Aeogon lett, azért mert negyedszülött fiú negyedszülött fia volt, de mégis a trónra került.
Õ volt az utolsó normális Targ király.
Bucser
Azt hittem, hogy a Masok azok a szigeten maradtak Jack-el es Hurleyvel.😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

QuippeR
Daenerys dédapjának a bátyja. õ lett volna a király, ha nem utasítja vissza a koronát.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

genndy
Elég tiszta vérû Targaryen, mert akár trónra is ülhetett volna, mintha ezt mondta volna az 1. évadban.

LaszloLedzenyi
Valahogy nem maradt meg. Na mindegy az északi szál érdekes lesz, illetve a Tyrell és Martel szál is tartogat meglepetéseket szerintem.

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Sir Quno Jedi
Asszem nem is pünt Targaryen, hanem valami mellékág, már vitáztak itt róla valamikor tán.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Master91
Kisujj jóval elõbb ment el...
Sansa tûnt csak el + megmentõje

1. évadba pedig volt róla szó 😄
Róla mar akkor kiderült, mikor etettek a varjakat

LaszloLedzenyi
Lehet, de hogy pont akkor tûnik el mikor meghal a király, és Sansa is pont akkor kicsit fura, pláne hogy a Varys se tud róla.

A másik ami most esett le hogy Aemon mester az Targaryen. bele kell húzzak a könyvbe úgy látom<#bdead>

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Terv szerint ment nõsülni. Amikor megkapta Harrenhaalt, akkor mondta is nagy közönség elõtt.
Master91
Tywin elküldte õt Sasfészekbe hogy vegye feleségül Lysa Tullyt.