19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Nirz #10765 Amúgy megint bebizonyosodott hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nemcsak a sárkányok nem érnek szart sem de a makulátlanok sem és nem is egyszer szerepeltek le már -
Nirz #10764 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A vörös papnőnek valóban van képessége befolyásolni dolgokat ezt már többször is bizonyította a piócás trükk vagy az árny amivel Rennly elintézte stb
Szóval nem igazán gonosz a papnő hanem csak teszi ami szükséges felajánlotta Stannisnak a megoldást és Stannis élt vele miután biztos lett volna a bukás isteni segítség nélkül ugye Ramsay embereivel megsemisitette az utánpótlást. ... Egy szó mint száz Shirleynak hallnia kellett a jó ügy érdekében -
Hoz_Hun #10763 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem gond. Majd beveszi Derest, legyilkolja a Boltonokat és hopp ot van mindjárt Sansa. Az úgy is hozzámegy mindenkihez. Az előző és jelenlegi férjéhez képest Stanis valódi felüdülés lenne. -
Nirz #10762 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Csak RL-ből péda VIII. Henrik pedig 2 feleségét ő is kivégeztette mégsem volt hiánya feleségből xDDD Szóval ez a legkevesebb hosszú távú és nem igazán jelentős probléma. Még mindig azt mondom hogy Stannisnak nem volt más választása -
#10761 Pont, hogy nem az.
Kézből eldobott, valószinűleg átlagos készítésű dárdáknak nem kellene áthatolnia egy sárkány bőrén. -
#10760 ???? -
#10759 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bármikor? ezzel a feleséggel nem annyira. volt egy jelenet mikor a vörös asszonnyal beszélgettek ilyen fura magzatokkal zöld lötyibe, és ott mintha említette volna hogy már nem igazán lesz újabb gyerek
persze a feleség is ugorhat a tűzbe, és házasodhat újra. ha király lesz, meg teheti hogy ő választ, mert hogy felajánlani senki nem fogja a lányát hogy vegye el, úgy hogy az előző felesége/lánya élve elégett, az biztos. nem fogják őt szeretni, az Őrült Király ellen is fellázadtak Roberték...és Stannis is. -
Nirz #10758 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bármikor csinálhat egy másikat szerintem ez a lehető legkevesebb de tényleg ráadásul nem is egy fiú örökösről beszélünk ezen felül még deformált is volt -
Nirz #10757 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De nem volt benne semmi gonoszság csak azt tette ami szükséges és ne felejtsük el hogy a mágiája valóban müködik -
#10756 Előző 10/10 volt.
Itt van amiért nem tartom logikusnak
https://sg.hu/forum/uzenet/1284476874/10748 -
ddany7 #10755 Nem muszaj elolvasni. -
Nirz #10754 Nem értem a lepontozást mert talán eddigi legjobb rész volt de ha ez a rész 3-4 pont volt számodra akkor gondolom az előző 1-et érhetett.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De miért nem volt logikus? Mit kellett volna tenni Stannisnak magyarázd meg de tényleg -
#10753 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!régebben mikor szüleimmel voltam síelni, valamiért majdnem elütött a ratrak. Apukám csak ennyit mondott anyukámnak: majd szülsz másikat -
#10752 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Meg néztem azt a vallás bevezetését , főleg most hogy a Fő Veréb ilyen acélos :D
persze ezt Stannisék nem tudhatják, de akkor is ott vannak északon, ahol elég keményen a régi isteneket szeretik
logikus is amit tett, mert Stannis, az oké, de valahol még se logikus. mindegy, amúgy is 3-4 pontot adtam erre a részre a 10ből -
#10751 A tűzribit eddig sem bítam, de ezek után felőlem leszúrhatnák, mint egy malacot... -
Nirz #10750 Szinte idézet szerűen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Its what the Lord wanted. It was a good thing xD
Más szóval Stannis királyság elnyerése esetén valszinűleg bevezetné a vörös hajú nő vallását és hivők nem kérdőjeleznék meg hogyan is történt a dolog csak az úr akaratát látják majd a műltbéli feláldozásban -
#10749 Naszóval megnéztem énis. Múltkor kaptam a fejemre, hogy megy a nyávogás, hát most nem fogok :)
Ez az srácok amit hiányoltam a többi részből de megérte várni!
ez a 9. rész ez...asztak*rva élet!
Szinte forr az ember vére :)
10/10 -
#10748 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de nincs örököse így. és ha elfoglalja a trónt, hogy fognak rá tekinteni? A király aki lányát égette élve hogy meginduljanak Deresbe? -
Nirz #10747 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ser M.T.-nek legalább jó izlése van ha természetes alapon vesszük a legjobb kor valóban 15-17 körül xD
Viszont Stannis kapcsolatban nem értek egyet,mégis mit kellett volna tenni? Visszavonulni? akkor soha többé nem lehetett volna király. Egy deformált lány a királyság jövöjért szerintem jó üzlet. Egyébként is ha veszít Stannis igyis úgyis meghal vagy ha vár élelem nélkül, így legalább volt értelme a lánya halálának -
#10746 Nem tudom, hogy miért a nagy oviáció, nekem ez a rész csak egy miatt jött be.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kiderült, hogy Stannis semmivel sem kisebb seggfej, mint más gyak. pont olyan őrült és megszállott lett, mint a Targeryenek...
A sárkány a végén jó, hogy nem murdelt meg, bár még fiatal, elvileg nőhet.. A csatajelenet viszont röhejesen szar volt szerintem.
Aryával a végén meg talán történni is fog valami érdemes, de még ez is totál súlytalan, hiszen csak személyes bosszúról van szó. Ser M.T. nem oszt és nem szoroz...
-
EnxTheOne #10745 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sajnáltam a szegény sárkányt :( -
#10744 hát pl. Balerionhoz képest bébisárkányok :D -
Nirz #10743 De elég realisztikus mert ha nagyon hatékony lett volna akkor felmerül a kérdés
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mi a francért is pusztultak ki majdnem? :DDD -
Dobronski #10742 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ennyi? ilyen punci egy sárkány? ezek a lázadók megint overpoweredek... geci ilyen sárkánnyal akar westerost hódítani? hát én kiégtem... ok a 3 már lehet jobban harcolt volna, de 2 dárda oszt szevasz kanyec mán azt se tudja mi merre hány méter? -
#10741 Nagyon unalmas már ez a nyivákolás. -
Nirz #10740 Na jah csak tudnám hogy azok akik ezt a részt is kritizálják mit is jelent hogy történt vmi illetve mondjanak már egy jobb szériát :D -
kissssss #10739 ahh természetesen megint nem történ ebben a részben se semmi..... hihetetlen hogy milyen borzalmas, szörnyűséges jelenetek voltak megint.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!(sarcasm off) -
#10738 nekem jobban bejön az Arya szál mint a shit dark lord vagy light lord szál
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2015.06.08. 12:02:07 -
ddany7 #10737 elso evadban legalabb ment a cselszoves, a furkalodas, nyomozas, stb. most meg semmi ilyen nincs. kisujj maradt kb. aki kap 10resz alatt 10percet, es csa. az osszes tobbi csak szenved hogy jaj mit kene csinalni, mi lenne a jo, ej ej...
Ki lett gyilkolva az osszes ertelmes karakter, aki kepes volt ilyenekre, aki meg esetleg eletben maradt, az kukazva lett. Igy nezhetjuk Cersei szenvedeset, meg a Tovis Kiralyno fenyegeteset, meg Arya 45percen keresztul tarto "Ki vagy te? Senki" reszeit.
Utoljára szerkesztette: ddany7, 2015.06.08. 11:56:29 -
#10736 #10734
jó logika -
Nirz #10735 Az évad legjobb része, a borzalmasan gyenge zombi bénázós 8.ik után már nagyon kellett!
Az meg külön piros pont hogy eltértek a könyvhez képest jó irányba szinte el se hittem hogy ezt meglépik brilliáns.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Stannisnak volt elég töke hehehe
Utoljára szerkesztette: Nirz, 2015.06.08. 11:46:39 -
Prof William #10734 Ahogy a Cleveland show-ban Gőzmozdony is megmondta...
Ez a jó a gyerekekben...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ha az egyik meghal rögtön csinálhatsz másikat. -
#10733 Kész, ez a zárójelenet szerintem eddig a legepicebb az egész sorozatban :D -
#10732 végén a zene kurvajó -
#10731 csinál másikat. -
#10730 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!azt hittem D&D megunta, hogy Stannisből unszimpatikus gonoszt csinálnak, de úgy látszik nem. értelme sincs, mert gyakorlatilag elégette máglyán az egyetlen örökösét. -
#10729 Végre valami tetszett, és már csak 1 rész van hátra juhú :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem gondoltam volna, hogy bevállalják a gyerekes részt, de megtették :( -
MaRee #10728 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A kisebb eltérésekkel rendben vagyok, de Shireen hatásvadász meggyilkolása nem tudom minek kellett bele, mikor a könyvben még él, és teljesen más (fontos) szerepe van. -
#10727 Én meg az ilyen kommenteket nem értem. Hányszor kell még elmagyarázni azt, hogy egy könyvadaptáció mit jelet? Olvastad valaha a Forrest Gump könyvet? Láttad a filmet? Ég és föld a kettő között tartalomban és stílusban is. Gyűrűk ura?
Nézd ezt végig.
-
MaRee #10726 Feladom, tényleg. A sorozat jó, de a könyveket meg már ez alapján a rész alapján kukázni lehet. Értelmetlen az egész.