19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#11046 mivoltez -
#11045 És kezdődik! -
Stockbauer33 #11044 -
#11043 Túlélt egy brutál ostromot, elfoglalta Dragonstone-t, és szétszecskázta az Greyjoyok teljes flottáját ezen kivül tényleg semmit sem csinalt:D Illetve az északi hadjárata is kicsit bonyolultabb volt az ülünk a hóban a tábortűznél stílustól amennyit a sorozatban láttunk ugyebár:) -
sempronius18 #11042 Nem támasztja alá. Ser Davosnak hála túlélt egy hosszú ostromot ennyi katonai sikere van. Ha tudsz többet szólj nyugodtan. -
#11041 Akik a trónra jogot tartottak, a piócáknak meg semmi köze a halálukhoz. -
#11040 az író az előzményekkel támasztja azt kész
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.14. 02:49:43 -
ddany7 #11039 ki volt a 3 piocas? -
sempronius18 #11038 Ő kb úgy jó hadvezér, mint ahogy a homokkígyók kemények, vagy mint LOTR-ban a tündék bölcsek. Az író azt mondja és kész úgy van. -
gombabácsi #11037 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
hát az istenek miatt kellett így feláldozni, nem?
amúgy meg a lényeg itt szerintem az volt, hogy egy kedves, normális, jó karaktert, aki ráadásul színészileg, szerepileg is jó volt (a kislány), a film második legbénább színésze, karaktere, szerepe (a várázslónő) öl meg :)
(a legbénább színész és szerep a sárkányos csaj)
:)
-
DantesHUN #11036 Rendesen végig nézve a részt... SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amióta elindult a sorozat, az van hogy Stannis mekkora hadvezér. Mikor az? Melyik az a momentum ,hogy ő mekkora hadvezér? Eddig kudarc kudarc hátán, az hogy leverte a vadakat, hát nem nagy cucc, jól képzett sereggel a barbárokat lenyomni. Na de. A mindenkit kiakasztó jelenet. Miért szar? Nem azért mert brühühühü de kegyetlen. Az a baj vele, öncélúan erőszakos. Az erőszak, a gyilkosság,m élve elégetésnek helye van mármint a történetben nem a valóságban, ha az egy logikus lépés, de ennek egy célja volt: kiakassza a nézőket. Ennyi.Mert egy nő megerőszakolása? Nem lépi már túl az edzett néző ingerküszöbét. Gyilkosság? A Vörös Nász után? Meg se kottyan. Nagyobb durvább brutálisabb dolog kell...égessünk el egy kislányt! Ennyi értelme volt csak.
Más. Sárkányos jelenet. Eh.-eh-eh. Sírok. Ez meg csak buta akció és CGI. Ennyi. Most komolyan, nem csak a Makulátlanok voltak alkalmazásban, hanem rakás zsoldos is, meg mindenféle egység, mégis csak Makulátlanok védik a királynőt, akik teljesen alkalmatlanok a feladatra. Aztán besétál egy rakás fegyveres az arénába. Őrség? Hadsereg? Beengedék őket? De jó. És miután a Júdea Népre Front támadásba lendül..apropó, honnan vannak ennyien? Már eddig is sokat leöltek belőlük, de nem fogynak el. Na, szóval a Júdea Népe Front még egy kicseszett sárkánytól se retten meg, sőt egyből kapcsolnak hogy kell sárkány ellen harcolni. Én beszarnék egy sárkánytól...nem tudom ki hogy van vele. Na de utána felpattan a kiscsaj a sárkányra..és elrepül...ez hét vicce. Birodalmát, törpicseket, hátra hagyva. Jaj.
-
#11035 Öreg kurva nagy troll tud lenni :D -
MaRee #11034 -
#11033 Nem vicces, bár legendásan szar a humorérzékem azis igaz. -
kissssss #11032 -
#11031 Vicces kép a 9. rész alapján. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#11030 Könyvben kissé máshogy van. Ott nem is akar beleinni Melisandre elöször,ha Cressen nem iszik, tehát ott úgy értelmezhető, hogy mindenképpen elakarja érni, hogy beleigyon és a saját életével Stannist megmentse az új istentől illetve Melisandrétől.
A sorozatban is valami hasonló, de nem pontosan a könyv öszes jelenetével és igy már máshogy is értelmezhető.
A két mondatából az öregnek "My duty is to serve." és a "A cup of wine to honor the one true god." talán arra lehetne következtetni, hogy a régi istenét akarta megvédeni a saját élete árán is, vagy magát Stannist akarta igy kivonni a boszi hatalma alól. -
#11029 Öngyilkos merénylő stílusban akarta eltenni láb alól a boszit:) -
#11028 Azt a jelenetet soha nem értettem. A fickó a saját poharába tette a mérget, vagy én nem tudom követni, hogy ki mit iszik. Azt hittem, hogy öngyilkos lett vagy valami. -
#11027 2. évad, amikor megakarták mérgezni és Master Cressen halt bele.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#11026 Ez mikor volt? -
#11025 Fikció ez is, hogy mit mondanának. :) Egy amiről biztosan tudunk árnyékszellemet szült, ami végzett Renlyvel. -
#11024 Direkt hagytam ki, mert már most tudom mivel magyaráznák meg: " Minden nap ellenszert vesz be..."
Nem veszik észre hogy egyre erősödik a mágia, majd rá jönnek maguktól idő múlva, engem nem izgat
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.11. 12:10:17 -
#11023 Kihagytad a mérges jelenetet is, de itt sem volt tiszta minden, hogy a rubin védte meg vagy valamilyen isteni varázslat. -
#11022 Igy van, azt mond amit akar, de mint leirtam ilyet egy szóval nem is mondott, hogy megtudta volna állitani a tűzet. Csak utalásokat tett arra, hogy ha ott van akkor nyerhettek volna, ebből pedig semmit nem lehet leszürni, hogyan viszonyul a tűzhőz. Joffri és Robbal kapcsolatban is igazad van, de ide sorolhatnám Beric Dondarrion-t is, mert azt is neki tulajdonitják sokan, miközben annak Thorosnak van köze illetve a vallásának.De ez inkább volt látszólagosan a "tűz hatalma" volt, mint az árnyékszellem, mert ez inkább a sötétség szülötte volt füstből és sóból.
Egyelőre az igazi varázslói nagyságáról nem sokat tudunk, de ha jól emlékszem, már Martin is megjegyezte egy interjúban, mikor ilyen hülye kérdéseket tettek fel a mágusok fogalmával és a Lotr varázslóival párhuzamban, hogy "Gandalf és Szarumán egy igazi varázsló, Melisandre nem az" Már csak azt kellene tudni ezt vajon mire és hogyan értette. -
#11021 Az első valid...
A második totál random, mindenki öl mindenkit... -
#11020 Nem tudom kell e valakinek ennél nagyobb bizonyíték...
- szellem csávó leöli Renlyt (!!!)
- 3 piócásból 2 halott, harmadik már lehet halott, csak még nem jött meg róla a hír
-
Prof William #11019 " Melisandra bármiféle varázserővel bírna szellem gyilkost leszámítva... "
Szerintem abban a világban az emberek 90%-nak ez már eléggé meggyőző lett volna. :) -
#11018 Pontosan.
Az utóbbi több tucat kommentet nem értem. Semmiféel bizonyíték nincs arra, hogy Melisandra bármiféle varázserővel bírna szellem gyilkost leszámítva... BTW miért nem öltek meg mindekit így? Jah, igen, primitív lenne a sztori... :)
Ha majd a köv részt látjuk és tényleg olvad, még akkor sem. A kiscsak a vérszomjas (?) istennek lett égetve és M-nek...
(Rémlik még a 2. évadba Tyrion és Vary beszélgetése, hogy hol van a vérszomjas istenek helyett valami más?)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.11. 11:00:14 -
Hoz_Hun #11017 Én abszolúte nem vagyok hanyatt esve a vörös banya varázstudásától. Őszintén, a varázsló akik Dany sárkányait lenyúlta többet mutatott és még csak áldozat sem kellett hozzá.
Az meg hogy mit hadovált a Blackwater Bay-i csata után tökmindegy, mert AZT MOND AMIT AKAR. Nevetségesnek tartom, hogy páran Jofri meg Rob halálát is neki tulajdonítják. Egyedül a árnyékszülés volt valami,... de az is elég gáz volt. -
#11016 Na akkor az eredeti szöveg "You wrong me, onion knight. Those were no fires of mine. Had I been with you, your battle would have had a different ending. But His Grace was surrounded by unbelievers, and his pride proved stronger than his faith. His punishment was grievous, but he has learned from his mistake."
És bizony deka tudás nincs arról, hogy tudja e kontrollálni Melisandre a tűzet és amig ez nem történik meg, addig be se tudod bizonyítani, csak teóriaként hivatkozni, mint ahogy a szavaira, tettek nélkül.
Csakhogy rengetegszer láttuk, hogy a sorozatban a szavak nem biztos, hogy igazak. Takarhatnak valótlant, megtévesztést,hazugságot.
Innetől kezdve meg tényleges ignore, mert ezek a "Mielőtt lehazugoznál megint" szövegek a szánalom kategóriát súrolják.
-
Arhenius #11015 Egészen pontosan 1:26-tól:
Melisandre : I'm not your enemy !
Davos : You are my enemy !
Melisandre : Was it me you fought at Blackwater Bay today ? Did I set your ships ablaze ? I wasn't there when the wildfire killed our men by the thousands. I could've saved those men. You'd would taken the city, Stannis would sit upon his rightful throne and you'd stand beside him....
Pontosan lefordítva a kiemelt szöveget : Én meg tudtam volna menteni azokat az embereket, mivel a could nem feltételes módot jelent, hanem a can múlt idejét. A could csak jelen időben jelent feltételes módot. Mielőtt lehazugoznál megint, hozzátenném hogy 15 éve élek Floridában, folyékonyan beszélem az amerikai angolt, és a sorozatot is csak és kizárólag eredetiben nézem.
Az meg vicc hogy te érveltél. Én leírtam hogy én mit gondolok, erre te ennyit írtál : prove it.
Utoljára szerkesztette: Arhenius, 2015.06.10. 23:10:14 -
#11014 Mivel álmából kelt fel még nem voltak memorizálva a spellek, ennyit nem tudtok ejj:D -
#11013 Nem, konkrétan azt mondta, angol szöveget idézek, vissza, hogy "ha veled vagyok, a csatád más véget érhetett volna." (de itt is feltételes módban beszél, nem kijelenti, hogy akkor nyer)
Késöbbiekben ki is hangsúlyozzák ennek az ellenkezőjét, hogy más máshogy gondolja, azt mondja rá Davos, hogy a háborút nem a varázslatok, hanem a seregek nyerik meg. Tehát egy szóval nem mondta senki, hogy megtudta volna állítani a tűzet. A kijelentésed egyszerűen valótlan volt.
Sőt,még mentegetőzni is próbált ezzel a mondattal, felmenteni az istenét a vereség alól "But His Grace was surrounded by unbelievers, and his pride proved stronger than his faith. His punishment was grievous, but he has learned from his mistake." Hiszen Davos elötte kijelentette,
"If you can see the future in these flames, how is it that we burned upon the Blackwater? You gave my sons to the fire... my sons, my ship, my men, all burning... "
Ráadásul az én stílusommal van a baj, még csak nem is neked irtam,hanem Haxorornak normális hangnemben végig, te meg elkezdesz hözöngeni egyből, hogy mit képzel a máshogy érvelő ember, hogy neked nem ad igazat és különben is kit érdekel, hogy más mit mond. LOL Szóval a stílusodon pont neked kellene csiszolni. De innentól ignorálom is ezen kijelentéseidet,mert én egyszer nem személyeskedésbe vittem a témát, hanem csak és kizárólag a lehetőségeket és a filmet akartam értelmezni.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.06.10. 21:25:55 -
Nirz #11012 Nem. -
#11011 Ezt hívják önigazolásnak. Vagy nem? -
Arhenius #11010 Nem azzal van bajom hogy nem értessz egyet velem, hanem a stílusoddal.
Itt mondja hogy megmenthette volna az embereket a Wildfire-tól, akkor gondolom egy pár zsákot meg ostromszerszámot is meg tudott volna.
Davos returns to Dragonstone
Utoljára szerkesztette: Arhenius, 2015.06.10. 20:35:18 -
#11009 "Miért kellene nekem bebizonyítanom bármit is neked ? Leírtam, hogy szerintem így van, kit érdekel hogy te elhiszed-e vagy sem ?"
Ezt a módit szerintem jobb lenne, ha befejeznéd. Nem kell ide a sértett önérzet és a trollkodás, ha nem értenek veled egyet.
És nem, egy szóval nem mondta, hogy megtudná állitani a tűzet. -
#11008 Na igen. Pont, hogy ő nem egy vallási fanatikus. Nem azért akar király lenni, mert az milyen jó, és majd jól kiéli magát (eredetileg nem is akarta a trónt ha jól tudom), hanem azért mert ez őt illeti, és ő úgy hiszi/tudja, hogy CSAK ő mentheti meg a birodalmat, ami óriási áldozatokkal jár, és ezért bármit hajlandó megtenni. Ha nem égeti meg a lányát, ez még több áldozattal járt volna. Szóval az ő szemszögéből egy brutális, de racionális döntést hozott meg a birodalom érdekében, más választása nem volt. Ettől függetlenül az én szemembe is nagyot esett, ezután már aligha tudok neki drukkolni.. -
Arhenius #11007 Miért kellene nekem bebizonyítanom bármit is neked ? Leírtam, hogy szerintem így van, kit érdekel hogy te elhiszed-e vagy sem ?
A papnő elmondta hogy meg tudja állítani a tüzet, azért vesztett Stannis Blackwater-nél mert ő nem volt ott. Láttam hogy egy pár órás "terhesség" után egy árnyat szült, láttam hogy az istene 6-szor feltámastott egy embert. Miért vonnám kétségbe hogy tudna parancsolni a tűznek ha akarna ?