Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DasIsFuck
szerintem meg itt pont, hogy jól néztek ki.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Molnibalage
Legalábbis élve nem. Vagy halott vagy õ is már kékszemû.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Aki 3-4 év után nem kerül elõ, az soha többet nem szokott...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Piszkos  Fred
A státusza kb Missing in Action, nem tudni, mi van vele.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

allegedly

http://gaborszantai.co.uk/

Molnibalage
BS meghalt... Vagy nem?

Fõleg, hogy a skeleton már túl misztikus. Az, hogy egy húséscsont test, ami még anatómiailag 95%-ban képes mozogni és mozog még nem olyan hihetetlen, de amikor a mozgás aktív résztvevõi hiányoznak... Még játékokban TES sorozatokban is mindig nevettem rajtuk.
Nem sikerult, szerintem az emberszeruek felelmetesebbek. En minden filmben csak rohogni tudok az animalt skeletonokon.

Piszkos  Fred
Végül is ez utóbbi lehetõség is szóba jöhet. De valszeg a rendezõ nem igazán gondolt bele, csak azt akarta, hogy jól nézzen ki 😄

De épp az a lényeg hogy a hagyományos wightok nem rohadnak mivel meg vannak fagyva.

Esetleg azt tudom elképzelni hogy a mások régen meghalt emberek csontvázait támasztották fel így a rothadás még az élõholttá válás elõtt történt meg. Bár mondjuk ilyenre meg nincs példa a könyvben szóval nem tudom mennyire mûködne.

Piszkos  Fred
Szvsz ezek is hagyományos wightok voltak, csak már elég régen ott hempereghettek a hó alatt, ezért voltak kicsit szétrohadva.

Elvileg a Tuzpapok altal feltamasztottak is elohalottnak minosulnek es ott van a Melisandre altal szult arnyek is

Élõholtakat csak a mások csinálnak csak itt nem "zombinak" hanem wight-nak hívják õket.

A barlang elõtti csontvázak is wight-ok voltak csak gondolom a sorozat készítõi fel akarták vizuálisan turbózni a dolgokat azért tûntek másnak. A könyvben ugyanolyan "hagyományos" wightokkal harcoltak mint a korábbi évadokban.

Vámpírokról, ghoulokról nem tudni hogy vannak-e de ha léteznek akkor is csak nagyon messze a keleti kontinensen mert arrafelé vannak ilyen "fantasysabb" dolgok.

itt felesleges lenne spoilerezni ezekrol a temakrol, amit a konyves topikban kibelszelhetsz, ha nagyon erdekel

Tower Guard
Valamint a lobogó nélküli testvériség és Benjen Stark is eléggé eltûntek.

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Tower Guard
Értem! 😄 Remélem fog majd szerepet kapni a továbbiakban Jaqen H'ghar

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

QuippeR
mármint felismerés szempontjából, minden más szempontból egyáltalán nem olyan. 😄 még mindig értem?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Tower Guard
Teljesen korrekt volt, tökéletes évadzáró. Baromira várom a köv. évadot,
de sokára lesz! :S

QuippeR
olyan, mint egy fbi-jelvény. értem?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Tower Guard
Ide akartam még írni bocsi. Valaki válaszolja majd meg, ezt a spoileres részt aki tudja és olvasta! 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mi jelentõsége van annak a vasnak, hogy azt bármelyik braavosi felismeri és azonnal barátként tekintik miatta, akinél van, vagyis inkább miért?

Tower Guard
Többek között ez engem is érdekelne! 😊

DasIsFuck
meglepetésnek nem volt meglepetés, mert onnan hogy megmutatták a közelebbrõl az eseményeket már elég eggyértelmû lehetett hogy kik jöhettek.
Ha vmi teljesen új erõ jön elõ a cilinderbõl akkor az meglepetés lett volna, de így inkább hülyeség volt elõvezetés nélkül bevágni õket.

Korábban is volt már errõl szó, csak elfelejtették elõhozni róla a társalgást mikor kellett volna.

Könyvesektõl kérdezem, én is olvastam, és ezért nem értem.
Jojen megölésének mi értelme volt? Ez késõbbiekben logikai buktatókhoz fog vezetni nem?

szerintem jobb lett volna, ha latjuk a felsorakozo hadat es kiiktatott bio-drone-t, ami miatt nem tudtak, hogy jonnek Stannisek

Kongy
Szerintem épp azért volt jó, hogy nem volt Stannis-es jelenet, mert így még nagyobb meglepetésként ért a megjelenése 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

ProGabe
Ha megteszik, amit a spoilerben írtál, akkor hova a meglepetés?

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Ja, mivel az uj Ned Stark, valamiert csak akkor kap jelenetet hosszabban, ha a fasz rosszabbik vegere kerul :/

DasIsFuck
Na ez egy jó évadzáró volt, kellõ mennyiségû élõholtal és északi résszel és megfelelõ mennyiségû királyvárral.😄

Szerintem azok a jelenetek amiknek ütniük kellett ütöttek, nekem mind tyrion, mind áría része ütött.

A fal része is jó volt, végre volt egy jó kis fantasy jelenet is.

Én már csak azt hiányoltam, hogy a végén a mások is elkezdjék ostromolni a falat ráadásként😄

Ami viszont fura volt, hogy Stannis annyira a semmibõl jött meg, nem ártott volna egy-két jelenetet bávágni legalább az érkezésükrõl elõtte

ProGabe
Mi? Ezek ugyanúgy a Mások voltak.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Nem klasszikus D&D szabalykonyvbol vagy monsters manual szerint, de igen.

Molnibalage
Most esik le. Ha vannak ilyen csontvázak, akkor a GoT világában van más élõhalott is? Vámpír? Zombi? Ghoul? Stb.?

Kongy
Jó rész volt, végre történtek dolgok! 😄 Mondjuk ezt el is vártam az évadzárótól.. Volt pár vontatottabb jelenet, de összességében tetszett, ahogy az egész évad is. Jó volt, várom a folytatást szeretettel.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Ha valakinek kell FB cover fotonak, PNG

a ket legjobb pillanat az volt, mikor Jon Snow es Melisandre bamulta egymast a tuzon keresztul es amikor vegre Dany szerepet kezdett jatszani es latszott rajta valami erzelem

ProGabe
10 perccel kellett volna még hosszabbnak lennie ennek a résznek, így számomra ez ÓRIÁSI csalódás!
Tulajdonképpen kihagyták azt, hogy
Tyrion miért is akar még élni, mi mozgatja. Merthogy az élete nulla, a könyvben már bele is nyugodott, hogy neki annyi, sõt, tulajdonképpen a sorozatban is mondja, hogy na gyerünk már, essünk túl rajta. Nincs semmi és senki, amiért élne, kivéve ugyebár Tyshát, ill. maga a gondolat.

"Where do whores go?"

Aztán a Three Eyed Raven?!?!? Szimplán szar volt a megvalósítás.

A végén meg, ahogy Aryia átadja az érmét szintén gyenge, erõtlen lett.

Szóval ez így nagyon össze lett csapva, tele erõtlen jelenetekkel, amiknek ütniük kellett volna.

A könyvben a Keleti Õrségben kötött ki. Átvezette az embereit a fal túloldalára és az ottani felderítõk segítségével tudta meglepni a vadakat.

Gondolom a sorozatban is valami hasonló volt.

blackfire001
Köszönöm, így már emlékszek. Csak..
... azt nem értem, hogy miért van ennek a vasnak, valamint a két szónak ekkora értéke. Remélem ha eddig nem, hamarosan majd kiderül. 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

blackfire001
Jó rész volt, kérdésem van:
Mi volt Aryánál az a vas, ami mellé azt mondta, hogy "Valar morghulis" - mindenkinek meg kell halnia... Amint megmutatta és kimondta a szavakat, már vitték is.
Miért?
genndy
Persze, simán. Tengeren már nincs.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Molnibalage
Akkor újra.

Stannis hajóval kerülte meg a Falat?

BoneDragon
Ez a rész! <#wow1>

A topiknak van egy szabályzata, a fejlécben olvasható. Hónapokkal ezelõtt megegyezett benne a topik lakók többsége, akinek nem tetszik, az ne írjon ide.

Molnibalage a tiedet azért töröltem, mert elrontottad a spoiler taget 😄

Elvileg 8 könyv lesz, ebbõl nem biztos, hogy nem lesz kettõ, amit csak két évadban lehet bemutatni

Molnibalage
Bocs, de szerintem most nincs igazad. A házigazda meg MaRee gondolom okkal. Ha nem tetszik, akkor jelöltesd megad, szavaztasd meg és akkor a nem spoileres hsz. nem lesz törölve. Ennyi.

Molnibalage
Tudtommal 8 évadnál többet nem terveznek, mert a szereplõk egyszerûen túl öregek lesznek és/vagy megunják. Nagyon kevés sorozat képes 8 évadon keresztül egyenletesen jó teljesítmény nyújtani. Még a számomra kedves sorozatokban - amik ilyen hosszúak voltak - bõven voltak olyan részek vagy periódusok, amik nemhogy rosszak, de egyenesen pocsékak voltak. Szép és jó a GoT, de agyfaszt kapnék, ha ennyire elhzúnák...

RatBaG
leírtam, hogy miért felesleges. esetleg majd valaki más a szádba rágja, ha mégsem érted.

Per Aspera Ad Inferi.

böröczk
<#eljen>

Kumiho #2179

És te raktál spoiler tagot? Nem. Ezért lett törölve.