19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• mijki
    Egy felvetés a mai részhez:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Amit nem értek, hogy nem volt 1-2 előretolt ember elől és oldalt mondjuk, akik időben jelezhettek volna Stannisnek, hogy jönnek a Boltonok. Főleg, hogy a látási viszonyok nem voltak olyan rosszak, észre kellett volna venniük, hogy pár száz lovas kijön Winterfell-ből.
    Egy kérdés:
    Stannisnek mennyi esélye lett volna, ha a csapatainak van ideje rendesen csatasorba állni, mondjuk négyszög alakzatba fejlődve úgy, hogy minden oldalon lándzsafal várta volna a lovasokat?
  • Montanosz
    Lassan nem marad aki uralkodjék törvényesen :-D
  • DasIsFuck
    Jon megölése azért ütött, de ugyanakkor talán tyrion mellett a másik olyan karakter volt akiért lehetett izgulni vagy szorítani.Speciel nekem kedvenc karakterek tyrion mellett, szóval remélem a papnő feltámasztja:D
    Arias szál is haladt végre valamit, ugyanakkor nem igazán érzem, hogy aria megvakításával érdekesebb történetet lehetne köré fonni.

Viszont nekem nem igazán tetszett ez az évadzáró, Cersei-s rész kifejezetten irritált, főleg így, hogy ment vagy 10 percig, kritikán aluli húzás volt...
    Stannis része igen gyenge volt és dany szálon sem örülök a fejleményeknek, konkrétan minden jobb lett volna, mint ezek az idióta dothrakiak megint...

Egyébként:
    Jon halálával gyakorlatilag kiírták a fal/mások történet szálát...
  • molnibalage83
    "Zseniális"....
  • MaRee
    Igen
  • molnibalage83
    A sárkány a kövnyben is ilyen hülye? Elviszi az ő gazdiját, aztán szarik bele, hogy mi van vele?
  • Hoz_Hun
    Gondolom előbb vissza hozza Jont az életbe. Szerintem Jon csak így szabadulhatott meg az esküjétől, hogy meghal. Mert ugye az Éjjeli Őrség szolgálata halálig tart. Aztán remélem Sir D. jól leböki.
    :)
  • kissssss
    eléggé karakteridegen lenne ez brienetől, nem úgy ismertük meg mint aki megszegi az esküjét.

és szerintem ez is lesz a veszte egyszer....
  • molnibalage83
    Jah, megdögölhetne... A nagy jóslatai ennyire jöttek be... Az arcán is látszott emez-amaz, kissé megtört lélek. A külön vicc, hogy JS és Stannis nélkül egy rakás bűnöző között van. Ser D meg biztos vigyáz majd rá, mikor megtudja, hogy mit tett. "Jók" az esélyei...
  • BoneDragon
    Bazdki, Jon! Remélem a vörös muff csinál valamit! Ha nem, akkor már csak Tyrion marad a kedvencek közül.
  • Dobronski
    Man megerdemelte
  • Systore #11076
    reekt

Utoljára szerkesztette: Systore, 2015.06.15. 13:53:29
  • Jim Morrison
    ebben szerintem semmi különös nincs :c
  • molnibalage83
    Azért egy spoiler tag elfért volna...
  • ForzaInter
    Igen
  • molnibalage83
    Öööö, izé a sorozatok komoly százaléka így zár... Nekem tetszett ez a rész, bakker az 1. évad állapotaihoz képest olyan mélységek felé tart a helyzet, hogy az valami durva.

Az a sok lovas dothraki volt a végén?
  • Master91
    Ez biztos hogy dublőr volt? Én úgy tdom hogy CGI kellett hogy eltávolítsák a tetkókat a testéről
  • ForzaInter
    Igen. A legjobb Pycelle mester volt a végén mikor ránézett, az a perverz elégedett nézés.:D
  • Jim Morrison
  • Kongy
    Amúgy a Cersei-s rész végén az a nagy melák aranypáncélban csak a Hegy lehetett! Szóval nem halt meg, de nagyon furcsán nézett ki a szeme.
  • jazzy
    Dublőr volt? :D
  • ForzaInter
    Nekem végig úgy tűnt mintha Stannis látna valami a háttérben..:D
  • ForzaInter
    Kár, hogy egy csomó könyves spoilert tudtam, így valahogy nem ütött számomra a finálé, de nekem amúgy is egy kicsit túlzsúfoltnak tűnt.
    Az meg rohadtul felbosszantott, hogy minden szálat egy nagy cliffel zártak. Jó a cliffhanger, de azért minden szálat így hagyni nagy köcsögség..:D Stannis halálát miért nem lehetett mutatni? Ez nekem nagyon arra utal, hogy valamilyen formában még fogjuk őt látni. Jon.n halála se ütött, mert Melisandre visszatérésével sztem biztos, hogy feltámasztják, vagy esetleg majd a Mások, kérdés ki lesz a gyorsabb.:D Cersei-nél azért találhattak volna egy olyan testdublőrt, akinek a teste legalább hasonlít Lena Heady-ére. A rész legjobb jelenete Varys semmiből való felbukkanása volt számomra, remélem a következő évadban ő is, és Kisujj is többet fog szerepelni. Az meg nagy geciség volt, hogy a rész elején előzők részek tartalmába berakták Benjen Stark-ot, már a 8 részben is azt vártam mikor fog megjelenni, most meg aztán főleg.:D
  • Master91
    Nem tudom. Könyves vagyok, de itt nem tartunk. Lehet nekünk kedveztek ezzel, hogy gondolkodjunk. Lehet így zárták le direkt, hogy 1 évig mindenki gondolkozzon.

Mellesleg Brienn ahogy felvázolta, hogy Renly Baratheon nevében, aki király bla bla bla....Pont neki mondta, Stannisnek, aki JOGOSABBAN volt király Robert után mint Renly, aki egy trónkövetelő volt valóban... :D ott azért csúnyán néztem
  • Kongy
    Azért az az utolsó jelenet sziven ütött engem...
  • kissssss
    mégis mi okból hagyta volna életben?
  • ForzaInter
    Akinek nem mutatjak a halalat az nem halott.:)
  • Master91
    Az tévedett. Mel azt mondta, hogy áldozattal megtudunk indulni. (pontosan most nem tudok idézni)

Baromira sajnálom hogy Stannis halott. Mert halott? Halálra ítélte Brienn valóban. Lesújtott, valóban. És miért nem láttunk semmi többet? Végig nézzük ahogy szemet kiszúrnak, megszúrja többször, leesik vagy 6 méter magasból, hasát felnyitják stb. De ezt nem... ?????
  • molnibalage83
    Csak gondoltam megnézem, hogy lesz -e vernyogás. Van. Egyeseknek semmi semm sem jó... BTW két perces kitérő miatt szakad meg a film, akkor miért ne kommenteljek egyet, ha már ugyis megálltam a felénél..? :)
  • Jim Morrison
    A-Z-T-A-K-U-R-V-A ide vagy oda, az mindent elmond, hogy közben esgézel :D Az a jó, mikor meg sem fordul az ember eszében, hogy közben ne netezzen kicsit vagy ilyesmi.
  • molnibalage83
    Még, csak felénél tartok a résznek, de már az mondom, hogy A-Z-T-A-K-U-R-V-A. És persze megint az szop, aki a legkevésbé számít...
  • ForzaInter
    Hat nekem ez kurvara nem tetszett, hogy minden szalat egy baszott nagy cliffel zartak.. Meg ha csak 1et, de mindet?wtf
  • UUUU
    Azért érdekelne, hogy most mit gondolnak Melisandre rajongók,
    akik elmondták, hogy a gyermekáldozattal meg van a csatanyerés.Vagy jönni fog a nem volt ott?

Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.06.15. 11:44:45
  • UUUU
    Ez biztos ? :)
  • ToCsEk
    john geci, remélem white walkerek lerapelik egész hollófalvát a gecibe :D, de az mi hogy most Arya megvakult? ehh

Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2015.06.15. 10:22:34
  • MaRee
    igen én is valami hasonlóra gondolok visszanézve a jelenetet, bár ez elég.. meh.. Stenisz viszont legalább megkapta, amit megérdemelt.
  • Jim Morrison
    szerintem a hó elég nagy volt és túlélték. csak leugrottak a hóba mint a mai orosz tinédzserek.
  • MaRee
    Az elvárt színvonalat hozta, szerintem jó volt. Egy két-embernél biztos kiveri majd a biztosítékot

Azért van amit nem értek, pl a Sansás rész WTF? Most megölték magukat? Jon pedig a könyvben nem egyértelműen halott, itt úgy tűnik ez eldöntöttnek tűnik. Hacsak nem éleszti majd fel a papnő. Az Aryás szál, annak ellenére, hogy echte baromság, most tetszett.

Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.06.15. 09:58:54
  • Jim Morrison
    szerintem nagyon. Évad színvonalát hozta.
    Először azt hittem, hogy
    10 percnyi meztelen cercei jelenettel akarják jóvátenni bűneiket,

de
    dexter 4. évad végét kaptuk helyette (ha jól emlékszem 4. évad volt).

Egyszerűen nem volt jó. Talán majd a kövi évad :( Bár ezek után,
    Már nincs kinek drukkolni.

szerk:
    Mondjuk lehet felélesztik kövi évadban. Sőt olyan 70% hogy feléleszti a csaj.

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.06.15. 09:36:32
  • Sheltem
    Ennyire gyenge volt?