19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
sata75 #11688 jó csaj és végre Kit is nevet nem csak azt faarcot tolja mindenhol:) -
#11687 http://www.petofilive.hu/2016/04/04/havas-jon-megiscsak-tud-valamit-mutatjuk-a-szinesz-baratnojet/ -
Stockbauer33 #11686 -
#11685 -
bega82 #11684 Ja ahhhaaa, értem már. -
#11683 Mert feltételeztem, hogy minden irányban lineáris nő a sárkány minden mérete, "kocka modell". Ha egy kocka élét kétszeresére növeled, akkor a térfogata 8-szoros lesz, ami azonos sűrűség mellett 8-szor nagyobb tömeget jelent. Persze a valóságban nem lineárisan nő egyik sem. :) -
bega82 #11682 Mi? Miért pont 8x? -
#11681 Igen,úgy gondoltam hogy drogon látogatja meg,mert Dany a trailer lovas szobrai alapján tuti oda megy :) -
Stockbauer33 #11680 -
Zozo0122 #11679 Nem :D A Khal aki elfogta őt, valszeg szépen visszaküldi Vaes Dothrakba, mert a Khalja (Drogo) halott. Innentől kezdve Danyt várja a Dosh khaleen (halott khalok volt asszonyaiból álló tanács), és Vaes Dothrakban kell töltenie egész hátralévő életét. Persze csak akkor, ha Drogon nem dönt úgy, hogy rágyújtja a füves pusztát a lovasokra :D -
#11678 és ahogy elnéztem a trailerben,van rá esély hogy meglátogatja Vaes Dothrak-ot:D amiből egyenesen következik hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a lovasurak bizony Dany mellé állnak :) sztem :D -
#11677 :D ilyen dolgokba nem megyek bele, nem akarok hülyének tűnni
NAGYOBB oszt kész -
#11676 Kétszer nagyobb méretű vagy térfogatú?
Ha a sárkány sűrűsége nem változik, akkor ez 8-szor nehezebb sárkányt jelent. -
#11675 Azt mondták a készítők az ötödik évad óta 2x nagyobbra nőtt:) Nagyon helyes :D -
#11674 jól megnőtt a kis sárkányfióka :) -
#11673 Még meleg :)
-
#11672 itten van egy pár leak-elt kép, valószínűleg az új trailerből, és ha lesz új trailer akkor vasárnap lesz (source: reddit) -
#11671 ? Mi ezzel a spoiler vagy nem tudom -
#11670 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cleganebowl confirmed -
Stockbauer33 #11669 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][/spoiler][/spoiler][spoiler][spoiler][spoiler]https://www.facebook.com/GameofThronesLAT/videos/1208861122457473/ -
#11668 Elvegre nem messze horvatorszagtol fognak vonulni:) -
#11667 lehet nem akarják animálni a másokat, megtetszett nekik a vonuló tömeg és majd felveszik őket statisztának :D -
#11666 ez mekkora PR baki lesz... :DDD -
Prof William #11665 Hm... az új évad tényleg egészen más lesz. :) -
#11664 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #11663 [/spoiler] -
Zozo0122 #11662 Őszintén remélem, hogy lesz egy ilyen párviadal a 6. évadban:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sandor Clegane vs. Gregor Clegane :) -
#11661 Ez a kedvenc teóriám, egyben hihető és lehetséges is :D
Bár amik néha redditen mennek..na azok durvák, de a következő évad mindenképpen izgalmas lesz, lesznek politikai szálak, jó nagy csaták, halálok.. borzasztóan várom már -
#11660 Köszönöm az összefoglalót :) -
Zozo0122 #11659 Nagyot, még mindig. Az apróbb urak közül sok otthon ücsörög és gyűjtöget a télre, néhányszáz emberük van. A nagyobb házak vagy Stannisnek vagy a Boltonoknak segítettek, de a Boltonokat mindenki gyűlöli. Azok mindig is őrültek voltak, az ellenségüket megnyúzták, csinálták a balhét a szomszédjaikkal, mindig volt valami gyökér aki fellázadt az aktuális Stark nagyúr ellen :D A könyvekben Ramsay elveszi az egyik nagyobb északi ház frissen elhunyt urának özvegyét a földjei miatt. Leánykérés Ramsay módon: a nő épp Deresből megy haza, mikor Ramsay meg válogatott bandita haverjai elkapják az erődben és hazáig cibálják. Feleségül veszi a nőt, bezárja egy toronyba és nem ad neki enni. Néha azért benéz oltogatni meg bántani. Halálra éhezteti, a végén már a saját ujjait eszi, mire meghal. A Bolton-ház nyilván örököl minden földet. De a lényeg, sokan csak félelemből vagy haszonlesésből csatlakoztak hozzájuk, de ha felemelkedik egy újabb Stark, akkor mögé áll egész Észak. De most már a hegyi népek is előjöttek, és a Vadak is a Fal déli oldalán vannak, szóval utánpótlás bőven van. És ott van még Howland Reed is. A Reedek még nem sok mindent csináltak azon kívül, hogy párszáz Greyjoyt megmérgeztek a Cailin-ároknál, ők bár 2-3000-nél nem lehetnek többen, sértetlenek. Lord Manderlynek az egyik fiát megölték Robb esküvőjén, ő is szívesen látna Bolton vért, (Frey vért még inkább, sőt gyilkoltatja is őket itt-ott titokban) de félelemből ő is úgy tesz, mintha segítené a Boltonokat. AZ Umberek egyik része Bolton párti, másik fele Stannist segítette északon. A Karstarkok azok, akik jóban vannak a Boltonokkal, mert Robb lecsapta az apuci fejét, de ott is vannak agybajok. A halott Karstark nagyúr egyik bátyjának? nagybátyjának? Nem emlékszem, de a lényeg, hogy a tag csajozási skilljei megközelítik Ramsay képességeit :D Az ő felesége a Falig menekül előle :D Egy haldokló lovon a hóviharban, több száz kilométert. Jon be is fogadja a nőt, az üldöző Karstarkot meg bezárja egy jégcellába, hogy nyugodjon lefele. Aztán ott vannak a Mormontok is. Ők sem hiszem, hogy beállnának a boltonok mögé, inkább erőt gyűjtenek otthon, már amennyire az lehetséges még. A Tallhart házban is vannak még harcképes emberek, bár megfogyatkoztak, de az mindenhol jellemző. Szerintem Észak még fel tud mutatni 10000 embert, ha nagyon kell. A vadakkal együtt 100000 is összejöhetne, elméletben. A Boltonokat el lehetne söpörni, a Lannisterek nem fognak jönni segíteni, a Freyek meg mindig is gyáva férgek voltak. Azok a Nyaknál se jutnának tovább, a Reedek meg a Manderlyk belefojtanák őket a mocsárba. Szerintem, de ki tudja hogy alakul :) -
Zozo0122 #11658 Annál a jelenetnél én is kapásból arra gondoltam, hogy hééé ez Ned lesz a múltból. Rég olvastam, de elmondom mi történt ott. Az alaphelyzet az, hogy állítólag Rhaegar elrabolta Ned húgát Lyannát, Robert a szart is kiverte Rhaegarból a Három Folyó gázlójánál, Tywin már bekerítette Királyvárat, Jaime meg épp ledöfte az Őrült Királyt, mert arra kéri, hogy hozza el neki az apja fejét. Ned tudta, hogy vége, nyertek, de gondolta elhozza a húgát, akit Rhaegar egy dornei toronyban rejtegetett. De azért a torony elé odaállította az akkori Királyi Testőrség 3 tagját - Ser Oswell Whentet, Ser Gerold Hightowert és Ser Arthur Daynet. Na, a legutóbbi egymaga feldarabolta volna a jelenlegi testőrséget úgy ahogy van, kivéve Jaimet, már ha meglenne mindkét keze. A lényeg, hogy Nedék heten voltak, ezek hárman, de csak Ned és Howland Reed ( a két Reed gyerek apja amúgy, akik Brannel bandáznak) élte túl a találkozást. Ned ezután felment a toronyba, Lyannát egy kék rózsaszirmokkal felszórt szobában találta és minden csupa vér volt. Utolsó szavai ezek voltak a bátyjához: "Eddard, ígérd meg!"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eddig biztos. Innentől jön a teória. Lyannának amúgy egyáltalán nem tetszett Robert, Rhaegar már annál inkább (mint kb. mindenkinek - még Cersei is ábrándozott róla, imádta Jaimet, de saját bevallása szerint is az ikertestvére Rhaegarhoz képest egy nulla volt). Rhaegarnak volt felesége, Elia a Martell házból, Oberyn húga, de ő nem volt neki elég jó, Lyannát akarta, ezért elrabolta, hogy együtt lehessenek. Valószínűleg teherbe is ejtette, és már közeledett a szülés, ami ott a toronyban történt a rózsával felszórt szobában, miközben lenn a bátyja a Királyi Testőrséget aprította. Mire Eddard felért, addigra a kis Jon megszületett. Vagyis pontosabban lángok, vér és hamu között született, ahogy azt a kiválasztottaknál szokás, Rhaegarról is azt hitték, hogy ő lesz az, mikor megszületett fel is gyújtott egy kisebb kastélyt, vagy valami hasonló, elég homályos ez a rész :D Lyanna pedig belehalt. Ha Robert megtudta volna, hogy Rhaegar gyereket csinált Lyannának akkor a gyerek fejét úgy csapja szét a falon mint ahogy Clegane a kis Aegon hercegét. (jó, itt belemehetnénk egy újabb teóriába, hogy az a csecsemő fake volt, mind1 :D) A lényeg, hogy Lyanna azt ígértette meg Neddel, hogy felneveli a gyereket ÉS megvédi Roberttől. Úgyhogy szépen előadta, hogy az az ő fattya, inkább vállalta a megaláztatást, hogy védje a húga gyerekét. Jellemző amúgy rá nagyon is. Ennyi. És ez még nem is a legdurvább teória. Van még valaki, aki nagy valószínűséggel félig Targaryen és még csak nem is sejti :)
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.03.15. 01:58:51 -
Zozo0122 #11657 Teória spoiler! Attól, hogy nem Ned fia, attól még félig tényleg Stark :)
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.03.15. 01:32:17 -
#11656 Akkor a legtöbb északi zászlóhordozó délen volt, pont az öreg Bolton volt az, aki szólt hogy ne aggódjanak, majd ő a fiával lerendezteti :D -
#11655 Ez kétségtelen, habár kérdés mekkora erőt képviselnek jelenleg. A könyveket nem olvastam (sajnos), így csak a sorozatban látottakból indulok ki, de azért eléggé meg lettek tizedelve + előtte sem volt már teljes az összhang. Amikor Derest bevette kukiless akkor se kapkodták magukat, hogy visszavegyék, néhány martalóctól, pedig észak fővárosának ha lehet így nevezni, elvileg státusz szimbólumnak kellett volna lennie számukra. Legalábbis úgy emlékszem elég sokáig ott voltak mire jött Bolton papa. -
#11654 Redditen az a hír terjeng, hogy a trailerben a régi targaryen páncélos katonákkal való jelenetben Ned Stark van, és hogy az egy flashback lesz az egyik utolsó csatára a Robert féle forradalomból. Ha ez igaz , lehet Jon múltjáról is megtudunk kicsit többet.. :D -
Quantumleap #11653 De most akkor mi a helyzet avval a történetszállal, hogy Jon talán nem is Ned Stark fia? (persze majdnem agyvérzést kaptam, mikor behozták) -
Quantumleap #11652 Az biztos, hogy ha Ramsay halála megtörténik, az utána jó eséllyel első helyen lesz egy "Top 10 Satisfying Tv Deaths" listán.
Amúgy szerintem ez -amennyiben a most következő évadban kell lezajlania- csak az évadzáró epizódban fog bekövetkezni, esetleg az előtte lévő részben, de semmiképp sem az első 3-4 folyamán, úgy, mint Joffrey-é. A készítők -amennyire csak lehet- ki fogják járatni fullra a karakter negatívumait.
Utoljára szerkesztette: Quantumleap, 2016.03.12. 13:36:12 -
#11651 ...de azért egy félig Stark mögé elég sok északi zászlóhordozó beállna:) -
#11650 Stannis seregének jelentős része nem zsoldos volt? Mert ez esetben én nem számolnék velük. -
#11649 ezt én is logikus és elképzelhető vagyis esélyes forgatókönyvnek tartom