19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• DantesHUN
    Igen, ez már jól hangzik, de hát az előzetes, ki tudja mi lesz valójában? De remélem ez lesz. Még ő egy olyan szereplő, akivel lehet valamit kezdeni.
  • DantesHUN
    Ez az ,hogy sehogy nem működik, és amíg nincs valaki aki tudja működtetni csak káosz van a történetnek meg lesz vége. Vagy: megjönnek a mások és mindenki meghal.
    Vagy: átjön Geralt Sapkowski-tól, megöli a szörnyeket gerincre vágja a nőket, és haza megy.
  • Caliph
    a történet pont ez hogy a töketlenség miatt van szarban királyvár...de az előzetest elnézve a Királyölő végre visszanöveszti a tökeit amit levágtak a kezével együtt ...nem kicsit dühös az előzetesben és bizony odavezet egy rakás katonát a templom lépcsőjéhez
  • RatBaG #11725
    http://comment.blog.hu/2016/04/15/tronok_harca_134
  • molnibalage83
    Nem csak a karakterekből áll a világ... Egyébként meg érdekes lesz azt is nézni, ahogy egy darabokra hulló káosz felé tartó királyság fog "működni".
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.04.15. 21:23:07
  • DantesHUN
    Egyrészt kíváncsi vagyok az új évadra, másrészt, nos, nem tudom, mit tudnak kihozni a történetből. Most mindazt félre téve ami nem tetszett benne, az a probléma, hogy alig maradt érdekes karakter. Mindenki meghalt. Vagy olyan helyzetben van, ahol nem tud mit csinálni.
    Hiába jó karakter tyrion ha az előző évadban csak utazgatott a lassan kővé váló Mormont-al.

Ez nem csak azért gond, mert kevés jó karakter maradt, akit szívesen nézek, hanem a történet szövés miatt is. MOndok egy példát: Királyvár.
    Tywin halott. A pók elment. Kisúj elment. Nem maradt egy erős, értelmes vezető a fővárosban, aki a problémákat kezelni tudná . A töketlen Tommen, és Cersei? Aki nem éppen túl okos. Pedig lenne mint megoldani a fővárosban, de mivel nincs normális karakter ott, így a problémák se oldódnak meg csak...szenvednek. Egy erős kezű értelmes vezető, vagy így vagy úgy leszámolt volna a vallási fanatikusokkal például

De ez csak egy példa volt, az egész történetre ez áll. Remélem Tyrion végre csinál is valamit majd. És Királyvárban is valaki növesszen tököt,( és eszet) és csináljon valamit.
    Alakuljon a háború valamerre-bár ez az előzetesek alapján így lesz.
  • MAstudioHD
  • Stockbauer33 #11721
  • RatBaG #11720
    orbitális spoilerek

• molnibalage83
    Sok sorozatot részben azért néztem meg, mert "technikailag" érdekelt, hogy mit tudnak egy alapfelállásból kihozni. A The 100 is pl. ilyen. Sokszor csak egy elbaszott young adult izé, de néha egész megdöbbentő dolgokat csináltak benne.
  • Nirz
    Egyetértek, egy idő után sajnos már nem semmi nem tudja felhypolni az embert.
  • molnibalage83
    Nekem tetszett, várom is, de valahogy már nincs az a "húhúhahúha". Egy kor felett az ember szerintem már nem érzi...
  • szabii98
    Hetek óta trónok harca lázban égek, ennyire még sosem hypeolt fel az HBO egy évad előtt engem
    még másfél hét..
  • Jim Morrison
    vfx
  • RatBaG #11714
    a fordított írország eddig nem esett le konkrétan...

• [NST]Cifu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Először is már havazott Arryn völgyében két évaddal ezelőtt is (ugyebár Sansa hóból építette meg Winterfeld mását, amit Robin szétrugdalt neki).

Másodszor Arryn serege kvázi be van szorulva, délről a Frey-ek (és a Lannisterek), északról a Boltonok közé. Ha északna fordul, akkor a Frey-eknek hátat fordít. Kérdés persze, hogy Lord Frey vajon elkésne-e egy Bolton-Arryn csatából is...

eméljük nem csak a saját érdekeit nézi :))

Kisujjat sose érdekelte más, csak saját maga. Talán Cat még érdekelte, fiatal korában, de az ugyebár már elmúlt...
  • Caliph
    Amúgy még van egy sereg amit nem nagyon vesznek számításba,legalábbis nem nagyon emlegetik: Arryn serege,Kisujj irányítása alatt jelenleg. És a trailerben megjelenik kisujj havas környezetben :) ráadásul Cat Stark rajongó,reméljük nem csak a saját érdekeit nézi :))
  • MAstudioHD
  • Caliph
    de,borért és a konyháslányokért :D
  • Pares
    Jon Targaryen mint király, Daenerys Targaryen mint királyné, Tyrion Targaryen mint királyi tanácsadó. The End.
  • Palinko
    nemár, hogy csak én játszottam úgy a gyertyával gyerekként, hogy áthúzta az ujját a lángon és hááá "nem" éget :D mondjuk abból épp téves következtetést vontam volna le. viszont én ha tovább ott tartottam, lassabban húztam át akkor máris rájöttem nem vagyok Targaryen :D vagy később pl haverokkal később olyat játszani, hogy na oltsd el a kezeddel úgy, hogy tudod gyertyatartóban van, jellemzően üvegben és tedd rá a kezed, hogy elfogyjon az oxigén, úgy oltsd el. na nekünk kevésbé sikerült, viszont kevésbé szerencséseket láttam youtuben, hogy a vákuum rászívta magát a tenyerére és eléggé megégett. ilyen eseteknél pl észrevehető lett volna. igaz hólyagos bőr nekem is csak a konyhában lett, Tyrion meg oda nem járt valszeg
  • [NST]Cifu
    Te hobbiból tűzbe nyúlkálsz, hátha mégis tűzálló vagy?

Viserys Targaryen sem tudta, hogy nem tűzálló.
  • Palinko
    hát azért pár éves korára csak rájönne az ember, hogy nem fogja a tűz...
  • Zozo0122 #11705
    Szerintem ez a teória helyt áll amúgy. És Tywin többször tett rá utalást, hogy nem ő

• Pares
    A végén még kiderül, hogy Tyrion
    -ban is Targaryen vér csörgedezik, és ő is tűzálló... na az szép lenne...
  • Caliph
    azért durva lenne ha Tyrionnak lenne egy sárkánya :) Bár miért ne,az egyik fő karakter a sorozatban(ha nem a legelső)
  • Zozo0122 #11702
    A vége azért egy minimális parára adhat okot :D

A könyvben Quentyn brutálisan megszívta ugyanezt a jelenetet...de Tyriont nem viszik ebbe bele, az 100% :D
  • ToCsEk
    http://velvet.hu/gumicukor/2016/04/11/tronok_harca_uj_evad_premier_galeria/
  • MAstudioHD
  • szabii98
    két hét.
  • RatBaG #11698
  • Prof William
    Ó basszus...

• Palinko
    igazából az a baj, hogy lehet többféleképpen is értelmezni, a 6. évad összefoglalójában az említett személy a kiszivárgott állapotában van végig, vagy hogy az elején úgy indul és majd lesz valami. persze, hogy ez a legnagyobb kérdőjel, majd meglátjuk mi lesz addig titkolják. viszont nekem a Cerseies rész is erősen homályos, igaz nem írja hogyan fogja látni újra a lányát :D
  • Caliph
    attól hogy meghalt és ezt hivatalosan megerősítik,még feltámadhat,nem ?:) Főleg hogy ott egy vörös papnő :)
  • Palinko
    peeeeersze... azt akarják, hogy elhiggyük már a 7. évad forgatása miatt járt ott?
  • Stockbauer33 #11693
  • Stockbauer33 #11692
  • Stockbauer33 #11691
  • Stockbauer33 #11690
  • Stockbauer33 #11689