19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#12088 Hagyjuk már az ilyen dumát könyörgöm, mert elsírom magam... -
bega82 #12087 Na meg a Kistanács meetingje! Az nagyon jó kis jelenet volt. -
kissssss #12086 szerintem meg egész jó rész volt nem kell nyafizni, ilyen részek is kellenek.
meg ahogy észrevettem jó néhány embernek már igen csak nagy az inger küszöbe a sorozattal szemben amit nem is csodálok. -
Zozo0122 #12085 Az megvan, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rickont elfogták, Havas ott hagyta az őrséget és láthattad a Hajnal Kardját küzdeni? :D Bőven jó rész volt. -
#12084 annyi mindennel akartak foglalkozni h végül gyakorlatban semmire nem jutott elég idő. kifejezetten zavaró volt ez az 5 percenként másik "történet" -
Prof William #12083 A vödrös jelenetnél alig mertem odanézni. Az nagyon jól össze volt rakva. :) Szinte sütött belőle a feszültség és a színészi játék... valami fantasztikus volt. :) -
#12082 Ez a rész egy 22 részes "hagyományos" sorozatnál elment volna... de itt ahol csak 10 rész van... idegesítően filler szagú volt. Persze történtek dolgok, de annyi körömlerágós izgalmas rész volt hogy majdnem beszartam... pl.:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tirion és a töketlen és a csaja dumálnak... nagyon izgi volt... aztán sárkánymami megérkezik, itt már kezdtem érezni a pulzusom... mi is volt még... ja igen, Cerseit továbbra sem kedvelik, újdonság és izgalom... Tommen továbbra is egy puhapöcs... de a legjobb ahogy a dagi a hajón egy vödörbe hányt... ennél izgalmasabb már nem lesz remélem. -
#12081 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja és még valami,arya farkasa ugye elszökött,és valamelyik könyvben említik hogy farkasfalka támad emberekre valamerre és egy hatalmas rémfarkas vezeti őket,na itt még lehetne egy csavar amivel egymásra találnak -
DantesHUN #12080 Hát ayra szála így egy fokkal érdekesebb lenne. -
#12079 ami a könyvben tetszett de itt a sorozatban híre sem lesz/vagy még nincs bemutatva:(spoiler annak aki nem olvasott könyvet)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lady Stoneheart vonal,Davosnak az emberevők földjére kéne menni Rickon és Osha után,ez a feltétele a Manderlyk támogatásának,Aryaban is megvannak a warg tudás nyomai,konkrétan vakon egy macska szemével látva győzi le a botos harcban Jackent,de titokban tartja,sokkal kidolgozottabb a Dorne szál,
-
#12078 Cercei intézte el hogy ott legyenek, ahol, nem tud ellene mit tenni, Tommen meg egy befolyásolható kis szerencsétlen aki a Sparrow és az anyja közt fog bowlingozni egész évadban kb. Megtudnák ölni , de nem akarják. -
#12077 Ja, és persze a legfontosabbat kihagytam:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jon Snow nem támadt fel. A legutolsó hogy holtan fekszik a hóban. -
#12076 Genndy hsz.-éhez könyv vs. sorozat témában (figyelem Spoiler veszély ! ! ! ):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!-Először is a Dorni szál sokkal kiterjedtebb a könyvben, ott megtámadják Myrcellát, és súlyosan megsebesítik (levágják az egyik fülét és az arcán hatalmas seb éktelenkedik), a homok lányok összeesküvést szőnek, és Myrcella Nymeria Sand-al indul el vissza Királyvárba. Dorne hercege és utódja még életben van...
-Az egész Cersei / Margery szál sokkal összetettebb volt, Cersei megvádolta Margery-t, hogy henterget szinte mindenkivel, aki csak szembejött, az egyik csatlósát, Osney Kettleback-et rávette hogy hazudjon. A királynét így elvitték a verebek, csakhogy Osney a verebek kínzására bevallotta, hogy Cersei-el henyélt, ezért került végül Cersei is a börtönbe. Innen a Cersei szál kb. stimmel, a Margery szál meg meglátjuk stimmelni fog-e (ahogy most kinéz, nem...).
-Jamie eközben Riverrun (tudja a fene most a magyar nevét, a Tully-k fővárosa) ostrománál van, és a néhai Rob Stark utolsó támogatóit próbálja Tommen király hatalma alá visszaterelni. Eközben megjeleni Brienne, hogy segítséget kérjen tőle Sansa Stark visszaszerzéséhez, aki a Hound-al (Sandor Clegane) van egy napi járóföldre. Ez a száll itt állt meg.
-Sansa Stark eközben valójában még a Vale-ben van, Ő nem is találkozott még a Bolton-okkal.
-Ellenben egykori gyerekkori barátnője, Jeyne Poole mint "Arya Stark" el lett küldve Ramsay Bolton feleségének, hogy megerősítsék az Északi Őrzőjeként. Mivel Ramsay egy Stark-ot vesz feleségül, így az északi uraknak nem lehet semmi kifogásuk a Bolton-ok ellen. A terv a Lannister-ektől jön, és senki sem aggódik, hogy Jayne lebukna, hiszen az általános tudás szerint csak Sansa és Jon Snow tudná azonosítani, de Jon Snow nem jöhet el a Fekete Várból, míg Sansa holléte erősen kérdőjeles, ahogy az is, hogy ki állna mellé, ha a Bolton-ék mellett ott van már "Arya Stark". Theon azonban megszökik Jeyne-vel.
-Stannis Baratheon még csak megyegetne a Fekete Vár felől délre, mikor elfogja Theon Greyjoy-t és Jeyne Poole-t, Stannis-t el akarja árulni a Karstark család, de erre figyelmezteti Jon Snow, Stannis ezért elővigyázatosságból elküldi egyik emberét Braavos-ba, hogy további 20 000 zsoldost hozzon neki a Vasbank pénzén. Theon-t ki akarja végeztetni (megégetni), hogy ezzel kedvezzen az északi uraknak (hiszen Theon felelős hivatalosan két Stark gyermek haláláért ugyebár).
-Ser Davos Stannis-tól azt kapta feladatul, hogy támogatógat szerezzen, ezért a Fehér-öbölben a Manderly-ket látogatja meg. Cersei utasítja a Manderly-ket, hogy fogják el Davos-t, mire Manderly azt válaszolja, hogy Davos feje és két keze már a kapuléc tetején van kitűzve (egy imposztort raktak a cellájába, akinek a szájába hagymát tettek, levágták és leöntötték szurokkal). A Manderly-k tehát látszólag a vastrón követői, miközben titokban Stannis-t támogatják, ha cserébe Stannis kiszabadítja Rickon Stark-ot. Davos feladata most az, hogy Rickon-t megtalálja, kicsempéssze és hazavigye Winterfell-be.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.05.09. 15:31:03 -
#12075 igen szerintem nagyon komoly számbeli fölény van, 1:1 ben persze hogy nem lenne esélyük. emígy a fanatikusságuk lehet valamilyen mágikus eszközzel tüzelt, nekem nagyon is úgy tűnt, hogy nem csak simán hülyék van valami még mögötte ami nem derült ki.
abban igazad van hogy jóval nagyobb védelmet nyújtottak mint a filmekben látszik, pl ez a vízszintes vágással, pengét húzva levágják... ez elég hülyeség. viszont azzal vitatkoznék, hogy ne támadtak volna gyenge pontokra, lemezek összeillesztésére stb. én is ilyen középkor rajongó youtube csatornákon hallottam.
itt látszik pl. hogy mi történik ha találkozik két páncélozott lovag, bal oldali egyik kezét a pengére téve keresi az említett gyenge pontokat, még a jobb oldali két kézzel fogva a pengét kvázi harci kalapácsként használja a kardját és a keresztvassal próbálja átütni a páncélt. lehet hogy furcsán hat de így ment :) képből látszik hogy miért hülyeség az epizódban hogy a pengének az alját élezte a taragryen :D
kés alatt sem az epizódban használt dolgot kéne elképzelni :D az túl széles, inkább egy stiletto szerűséget, ami átmenne a páncélon, meg a sodronying se lenne neki akadály.
-
DantesHUN #12074 Kisebb arány esetén. is. Mondjuk 100 jó katona lazán leöl jóval több civilt. Nyilván nem pontos a hasonlat, de a rohamrendőrök amikor kimennek csőcseléket verni, ott se 1:1 az arány, a rendőrök kevesebben vannak. -
DantesHUN #12073 Ugyan. Nem katonák. Lehetnek akármilyen bátrak és fanatikusok, egy jól képzett és jól felszerelt csapat katonának nem lehetne hogy ellenfelet jelentsenek. A kiképzés és a felszerelés a döntő. Ők csapatban egységben harcolnak.
A sima emberek begurulnának? Biztos sokan követnek egy vallási fanatikus csoportot, de legalább ugyanennyien nem, mert például lehet valaki szegény vagy gazdag, de paráználkodni szeret, azt meg épp tiltják fanatikusok.
Ha az lenne a helyzet. hogy a Verebek között van sok átállt katona és saját sereget képeznek ki, szerelnek fel, akkor jobban elfogadható lenne, hogy nem bírnak velük. De így? Ugyan. -
#12072 Ez addig igaz, amíg nagyon komoly számbeli fölényben lennének a verebek. 1:1 arány esetén meg felkockáznák őket, mint a szart. Azt is megnézném, hogy a fanatizmus meddig tart amikor vérbe borul minden és a talpig vasban katonák jönnek.
A páncélréses szurkálás meg filmes marhaság. A valóságban a páncélos embereket igen jól védte a páncél, viszont nagyon kevés embernek volt teljes vértezete, mert drága volt. Nem véletlenül volt szokás a csatamezőn való fosztogatás. Így szedtek össze olyan vértet darabokból a katonák, ami sikerült. Nagyon nehéz úgy lefogni egy embert, hogy te úgy szurkálgass főleg, ha ott vannak a társai... -
#12071 Könyv vs sorozat (amire emlékszek):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Könyvben Dany egyáltalán nincs. Tyrion nem is találkozik vele, egyáltalán nem is Mereenben van, folyón úszkálnak fölfelé egy hajón egy csomót Varyssal. Mormont ott lesz fertőzött a kőkórral vagy mi a franccal.
Arya sincs azt hiszem, még mindig vak.
Dorne-i szál sosem érdekelt különösebben, úgyhogy fogalmam sincs az mennyire stimmel. Areo Hotah (a néger testőr a nagy piszkavassal) pl. asszem még él.
Királyvár kb. stimmel, a verebek az urak, Cersei acsarog, Jamie teszetosza, Tommen még inkább. A Hegy már ott is zombi.
Lady Stoneheart a 3. vagy 4. könyvben van, sorozatban még nem került elő. Van egy szerzetes, aki lehet hogy a Hound.
A könyv végén viszont behoznak egy új szereplőt, aki elég rendesen megkavarhatja a dolgokat. -
#12070 botokkal hülyéskednek, de ha lenne valami előkerülne pár kés szerintem és nem sokat érne a full páncél katona, kettő verné a páncélját ő hadakozna, még a harmadik hónaljnál beszúrna és vége is. zárt kis tereken stb nem a katonák terepe. levágnának sokat, de olyan áron ami túl nagy lenne, főleg úgy hogy a sima emberek is begurulnának rájuk.
valami bépülést kéne és mérgezést vagy egyéb sunyi módot találni. -
ddany7 #12069 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és akkor majd Jon kiszabadítja Rickont? -
#12068 ellenben fanatikusok -
#12067 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
DantesHUN #12066 Na és ha több százan védik? Nem katonák és rendes fegyvereik sincsenek. -
#12065 az a baj, hogy elég hülyén van megjelenítve, mert bár beszélik, hogy többszázan védik csak a verebek vezetőjét, de nem mutathatják be sorozatban, pedig elég nagy a költségvetés de ennyi statisztát nem akarnak, bár igaz lehetne digitálisan sokszorozni, de tér sincs igazából ahol be lehetne mutatni ilyen nagyobb erőt ezért nem érződik. emígy engem is idegesít, bár nem tudom mit idegeskedek mikor az unszimpatikus lanisterekkel packázik :D -
#12064 + -
#12063 Drogon meg nagyon remélem most már előkerül, és fölzabálja az egész nagyképű dothraki hordát....
Szerk: az utolsó könyvet nem olvastam még. Egy pár szót - spoiler mentesen természetesen - mondana valaki arról, hogy amit eddig láttunk az új évadban, az mennyiben tér el a könyvtől? thx
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.05.09. 13:29:00 -
#12062 Engem ez a vallási fanatikusok szála már nagyon idegesít. Amit a High Sparrow megenged magának... egyszerűen nem hiszem el, nem tudom elhinni, hogy ezt ilyen szinten, ilyen sokáig tudná húzni abban a világban, ahol helyben kibeleznek, csak ha kicsit is csúnyán nézel. Egyszerűen nem tudok semmilyen okot, amivel meg tudnám magyarázni, gyenge király ide, fanatikusok védelme oda. -
#12061 hogy megmondtam!
na jó, egyértelmű volt. -
kissssss #12060 na végre kisujj újra színre lép, ideje volt már.
GoT s6e4 Preview -
Zozo0122 #12059 Ser Arthur Dayne nagyon jó volt :D Nagyjából így képzeltem el a tagot, szépen darabolt :D -
Pares #12058 Nyilván a második epizódot nehéz lett volna überelni, de szerintem jó volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sajnálom, hogy végül még sem mutatták végig a Tower of Joy részt, de amikor Lyanna felsikoltott, akkor rögtön az jutott eszembe, hogy akkor szülhette meg Jont. Jont meg, ahogy várható volt, nem köti többé az eskü, és le is mondott... Ja, és Bran-t hallják a múltban, WTFOMG?! -
#12057 én inkább azt a szót használnám, hogy csalódás volt, az ok hogy nem pörgött tovább olyan fordulatszámmal azt nem is vártam, meg történt benne 1-2 kisebb dolog, de hogy a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ToJ dolgot így megint elhúzzák, majd részenként kap pár percet és annyi. ahelyett, hogy történt volna valami. ok szép meg látványos volt a harc, de mivel tudunk többet mint múlt héten? semmivel, egy helyben totyog. -
#12056 Na, ez a rész kicsit visszavett a tempóból.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ahogy már felvetették páran, tényleg Rickonékat kapták el. A Bran-es szál is kezd izgalmas lenni, bizonyára hamarosan megtudunk új dolgokat Jon Snow-ról. Azt mondjuk nem tudom hova tervez menni most, de érik egy összecsapás Bolton-ékkal. A Sparrow még mindig felbasz, és már a királyt is befolyásolja... nice. Remélem Ser Gregor felnégyeli majd. :) Ja, és a Tyrionos jelenet nagyon vicces volt, kb tényleg nem tudnak miről beszélni... :DD -
ddany7 #12055 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Now his watch is ended. Na és akkor most mihez kezd?
(Lassú a cselekmény, de legalább történnek dolgok, nem úgy mint az előző 2 évadban) -
hellboy4591 #12054 Köszönöm a válaszokat! Tisztára abban voltam hogy egy időben adják az amerikai premierrel. -
Prof William #12053 Tegnap reklámozták is tV-ben hogy ma este 20.00-kor szinkronos első rész a HBO-n. Szóval a szinkronos még csak most jön majd, -
#12052 Kinek kell a szinkronos...? -
bendáj17 #12051 Már fent is van a szinkronos. -
sata75 #12050 Tudtommal 2 héttel késöbb van szinkronos válltozat, vagyis ma este lesz az első rész. -
hellboy4591 #12049 Nem tudjátok hogy magyarul miért nem kezdték még el felpakolni egyik torrent oldalra sem?