19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
gombabácsi #12168 most néztem újra a brazil c. marha jó filmet, abban ő a főszereplő (mármint nem a pápa, hanem a jobboldali) :) -
DantesHUN #12167 Vannak akik ezen a véleményen vannak, hogy az Umberek a leghűségesebbek, biztos, hogy nem állnának a Bolton oldalra pláne nem dobnák oda az a legkisebb Stark-ot.
Szerintem túlgondolják. A boltom oldalra álltak, nincs itt semmi csel. -
Prof William #12166 Érdekes...
-
#12165 Ja, semmi értelme. -
#12164 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez egy eléggé körmönfont terv lenne, de minek ehhez Osha? Ráadásul Borzaskutya levágott feje? -
suba53 #12163 Umber papa, aki még Robb királyságára esküdött fel ezek szerint halott, és a fia úgy tűnik nem sokkal jobb Ramsay-nél.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hacsak nem így akar a Boltonok háta mögé férkőzni, hogy a kellő pillanatban beléjük márthassa a kést. Ekkor viszont eléggé kiforrott terve kell hogy legyen Rickon védelmére. Ha egyáltalán Rickon az a fiú, és nem egy hasonmás. -
#12162 rég volt :D nem csoda h nem jól emlékeztem :D -
Pares #12161 Nem kapták el őket, Bran küldte el Osha-t és Rickont az Umberekhez. -
#12160 Én azt is kinézem, h úgy hal meg h nem mutatják csak utólag tudjuk meg h megölték. Eddig se nagyon törődtek a sorozatban a sorsával.. mióta elváltak Brantől semmi, h merre jártak, h kapták el stb. -
#12159 Sansa is elszökött... ki tudja mi lesz, talán mentőexpedició, bár ezeket már láttuk, viszont sima megölésből is elég volt már. -
DantesHUN #12158 Tippeljetek mi lesz Rickon meg a őt kísérő nő sorsa( elfelejtettem a nevét) Szerintem mind kettő meghal, súlyos kínzások után. A nő előbb, de végül a srácot is megöleti Ramsay mert talán túl közel lesz az ellenséges sereg, nem adják át neki az elszökött arát, ilyesmi ok miatt.
De mivel ezt megteszi sokan megfognak rá orrolni észak nem felejt, stb. -
Seten #12157 Ja, milyen béna volt már az a csata is az arénában Drogon-nal. -
Prof William #12156 Mekkorát röhögtem volna ha nagy csata közben az egyik elrepülő kard beleállt volna a Három Szemű Hollóba, aki a valóságban is meghalt volna, és így Bran kereset új mestert.
A Night Kingről (A FőMás) mit tudni? Mert igaz hogy legendában az van róla hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!beleszeretett egy Más asszonyba és együtt leléptek az örségből, de mi lehet ebben a történetben a valóság? Mert azért a Mások nem valami szépek. Vajon hogyan lett belőle Más? Esetleg úgy ahogy a csecseőmkkel csinálják? -
#12155 Havernak kellet vagy 3 loop mire leesett, hogy mi az ami "nem stimmel". :D -
sata75 #12154 már vártam, vétek lett volna kihagyni:) -
Pares #12153 -
Pares #12152 Ennyi szarkeverő mellett sose lesz stabilitás Westerosban... Megint kell egy Hódító Aegon... De azt is el tudom képzelni, hogy a White Walkerek letarolják Westerost, a trónért való csatározásokkal és szarkeveréssel együtt, és hamvaiból fog újjá éledni a kontinens egy új vezérrel...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.05.11. 18:36:02 -
#12151 Arra, hogy Pycelle nagymester megjátssza, hogy vén, szenilis, hajlott hátú öregember. Valójában ez egy félrevezetés, hogy alábecsüljék képességeit.
A sorozatban másképpen van kifejtve, de a novellákban egyértelműen kiderül, hogy nagyon jól ügyeskedik. Hajdan Ő vette rá II. Aerys Targaryen-t, hogy kinyissa a kapukat a Lannistereknek, abban bízva, hogy Tywin kerül hatalomra.
Később Tyrion lebuktatta, hogy a neki átadott információkat továbbadta Cersei-nek.
Tyrion arra is rájött, hogy Pycelle megmenthette volna Jon Arryn-t, de nem tette meg, mert (Tyrion feltételezése szerint) a Lannister érdekek ezt szolgálták. Arra is fény derült, hogy Pycelle részben felelős Robert haláláért, feltehetően ő biztosította a mérget a borhoz, ami teljesen kiütötte Robert-et. Ennek indoka, hogy Renly titokban szövetkezni kezdett a Tyrell-ekkel, hogy átvegy Robert-től a trónt, amivel a Lannister-ek kieshettek volna a kegyelt helyzetükből.
Magyarul Pycelle nagyon is keveri a helyzetet, látszólag úgy, hogy a Lannisterekenk kedvezzen. Mephi arra céloz, hogy valójában Pycelle is első sorban Fellegvár érdekeit nézi, és nekik most éppen a Lannister-Baratheron trón a kedvező.... -
#12150 A videón mire kellett volna felfigyelnem? -
#12149 az simán kiderülhet, vagy az hogy valaki irányítja őket is és nem az a mások királya akit eddig láttunk, hanem az csak a hadsereg parancsnoka :) -
suba53 #12148 Van az egyik trailerben egy epizód, amiben Bran a saját lábán áll a havas tájon, ahogy a visszaemlékezésekben látjuk, és a mások vezetője
hirtelen megfogja a karját.
Ezek szerint a mások vele együtt tudnak utazni az időben, ahogy a fában élő öreg, vagy van valami kapcsolat az öreg és a mások között?
Az sem lepne meg, ha a másokról végül is az derülne ki, hogy nem maga az eleven gonosz, hanem nagyon is fontos szerepük van a világ egyensúlyában. -
#12147 Apró probléma, hogy Tyrion és Varys a közelébe sincs, nekik is az jutott osztályrészül, hogy Dany után takarítsanak... -
bega82 #12146 "Aemon mester tudhatott valamit, mikor mondta, hogy a fiúnak meg kell halnia, hogy a helyébe léphessen a férfi - akkor kevesen gondolták, hogy ezt szó szerint kell érteni." -
#12145 én is ilyesmire számítok, de lehet a 6. részre leadják, majd meglátjuk -
#12144 Történnek furcsa dolgok Óvárosban,elég csak a varjak lakomája prológusára gondolni:) -
Stockbauer33 #12143 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!aha jóvan.Irjá te is kisregényt hogy mi merre van ebbe a bonyolult sorozatba -
DantesHUN #12142 Igen, lehetne hosszabb a visszaemlékezés, még Bran is mondta hogy lehetne hosszabb.. De Max bácsi nem engedi. Lefogadom itt az utolsó/utolsó előtti részre derül ki hogy...mondjuk ki Jon apja/anyja, vagy hasonló kaliberű dolog -
gombabácsi #12141 clickbait cikk...
velvet: okádás
Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2016.05.10. 18:55:26 -
Stockbauer33 #12140 -
Pares #12139 Igen, az sem segít ezen, hogy Jorah és Dario is oda van érte... Ezért jó, hogy jött Tyrion, neki van tapasztalata és esze, szerintem helyre tudja rakni Daenerys-t, ha kell. -
gombabácsi #12138 a "senki" kislány szála szerintem is jó, főleg hogy a színészt marhára eltalálták hozzá -
#12137 Van köztük is különbség, mind tanultságban, mint befolyásban. Van, aki tényleg tanító és segítő, és esetleg megfélemlíthető, de van olyan is, amelyik mozgatja a szálakat, jelenti a hollók által hozott fontosabb üzeneteket, stb.
Illetve Cifu videója pontosan bemutatja azt, amit gondolok a mesterekről. -
#12136 Viszont a mesterek tartják a kezükben a kommunikációt a varjak (hollók?) által szállított üzenetekkel, tehát Fellegvár valóban egy kétkezes pallost tart a kezében. Kb. olyan, mint a Battletech világában a ComStar.
Továbbá nem tudom emlékszel-e az első évad egyik igencsak furcsa jelenetére (1:45-től). -
ddany7 #12135 hát a könyvben azt hiszem, hogy egy 14 éves kislány... szóval ezen nem kell meglepődni szerintem. Bár ettől még baromi unalmas, hogy 5 évad és 3 rész alatt sehova se haladt. Westeros uralkodója akar lenni, csak 1 métert nem tesz meg Westeros felé kb. -
#12134 Láthatod, hogy egyes mesterek hatalma addig terjed, amíg egy elmebeteg uralkodó adott esetben meg nem öli/fenyegeti őket. -
#12133 A véleményem az, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
a mesterek egy önálló szervezet/csoportosulás/érdekeltség, akik kiképzik a királyoknak/uralkodóknak/házaknak a mestereit, akik majd tudnak gyógyítani, tanítani, tanáccsal szolgálni, stb. (A tudásukat/szakterületüket jelképezik a különböző láncok: vas, bronz, stb).
Ezek a mesterek aztán szolgálják leendő uraikat, tanítják azok gyermekeit, tanácsokkal látják el őket.
De és ez innen már az én véleményem, valójában a fontos döntésekről előtte egyeztetnek a Fellegvár fő-fő-fő mestereivel.
És igen ők döntöttek arról, hogy a sárkányok veszélyesek az ő hatalmukra nézve, és gondolom idővel ki fog derülni, hogy a Targák a sárkányaikat ezen mesterek "jó tanácsai" miatt bukták el. De mondom, ez már csak az én fantáziám/ötletelésem csak.
-
#12132 nagyszerű kérdés, de két ok is eszembe jutott ami szerint ez logikus lépés. 1) megfigyelik, hogy úgy-e beszél magáról mint 3. személyről és itt nem csak azt értem, hogy egyes szám harmadik személyben ragozza a mondandót, szerintem valahogy érzik a kiképzői az érzéseit. szóval hogy úgy is érezze hogy 3. személy
2) az előző próbán kívül, ezek az infók kellhetnek még majd nekik, hogy felhasználják ellene. pl lehet később felveszik egy rokona formáját és megnézik a reakcióit, bár elméletileg ugye csak azoknak az arcát tudják felvenni akik benne vannak abban a nagy teremben, de még bármi megtörténhet. -
#12131 Ez azért érdekes, mert a Targyk maguk építették le saját sárkányaikat...?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.05.10. 16:53:28 -
#12130 NA megkerestem neked azt a jelenetet, amire gondoltam. Varjak lakomájában van, az utolsó fejezet ami Samről szól.
Aki nem olvasta ezt a könyvet, de akarja, az ne olvasson tovább!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
... Mit gondolsz,, legutóbb ki ki pusztította ki a sárkányokat? Karddal felfegyverzett, bátor sárkányvadászok? - Nagyot köpött.
-Abban a világban, amit a Fellegvár épít nincs helye varázslatnak, próféciáknak és üveggyertyának, még kevésbé sárkányoknak...
-
#12129 Vávávárunk. Az énkép eltörlése az, hoy feldizétetik vele, hogy kik a szülei és tesói....? WTF...?