Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shiwo
hát igen, valahogy a Hegy vs Vipera harc sem volt az igazi..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Tikal
Igen, valószínűleg ez a baj a dorne-i jelenetekkel, gagyi bőrszerkókban csajok ugra bugrálnak és egyáltalán nem tűnnek veszélyesnek...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Piszkos  Fred
Nemtom ki írja a harcok koreográfiáit, de igencsak kivághatnák már.
A legemlékezetesebb szerintem a Ned vs. Jaime párbaj volt, vagy a Véreb és Arya kocsmai harca. Persze ezekben is voltak érdekes részek 😊

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

En most azon gondolkodom, hogy az eddigi osszes reszben volt-e egyetlen harc vagy csatajelenet, ami feler a Vikings leggyengebb parbajaval? Ugye ez a ket sorozat parhuzamosan megy es a Vikings a GoT koltsegvetesenek toredekebol oldja meg a maga kis utkozoteit...
Amugy szerintem a kepi vilag is sokat romlott ebben az evadban, neha mintha a Hercules/Xena 90'-es evekbeli latvanyat szeretnek megidezni.

http://gaborszantai.co.uk/

Shiwo
hát igen, valószínűleg a forgatókönyv írok ha olyan jók lennének, mint Martin, akkor ők is regényeket adnának ki (:

Jim Morrison
kedvenc pocakos, kemény nézésű, komolytalan jányaitok
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.05.20. 00:16:04

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Nekem tetszik ez az évad de remélem több sand snakes rész már nem lesz mert ez így nagyon nem jó, bénák, hülyék, a harc borzasztó volt meg úgy általában az egész kerti jelenet...

Legalább ha jó nők lennének de még az se, rondák mint a bűn, főleg az amelyik a végén még emberkedett egy kicsit, nem tudom hogy hívják, nem is érdekel csak haljon meg és felejtsük el őket <#szomoru1>

QuippeR
vannak jó részek, nem is azt állítottam, hogy nem. csak annyit mondtam, hogy GRRM jobb író mint a forgatókönyvírók többsége, és ez óhatatlanul meg fog látszani, minél inkább eltérnek a könyvtől. (mondom: tegyék, én csak örülök, mivel a könyv jónéhány számomra érdekes karaktere nincs is a sorozatban, ezért minél nagyobb az eltérés a kettő között, nekem annál jobb, hiszen az azt jelenti, hogy a könyvben még lehetnek ők is fontos karakterek.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

molnibalage83
Hát, látszik rajta.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Shiwo
azért vannak olyan részek, amik bár nem voltak a könyvben, de jól eltaláltak (pl Ramsay -s részek Sansával és Theonnal) meg hát kevésbé eltaláltak (Dorne)

egyébként a két legutolsó epizód Bryan Cogman munkája, ő írta meg forgatókönyvre Tyrion tárgyalását és Jaime + Brienne fürdőzését is, bár azt mondják róla, hogy elég hullámzó a teljesítménye, s inkább a párbeszédek az erőssége..

Master91
Nem az hogy eltérés, hanem már olyan dolgok vannak a sorozatban, amik a könyvben meg sem történtek, vagy ha meg is történtek akkor nagyon máshogy

Arra gondolt, hogy most már a sorozat készítői szinte csak maguk alakítják az egész sorozatot, most kell hogy meg mutatkozzanak a képességek hogy ők jól csinálják a sorozatot. Martinra és a könyvre már alig támaszkodnak, és hát az előző rész az hát... szóval már a sorozat készítőket teszteljük élesbe ha lehet ezt mondani.
Shiwo
az eltérés miatt nyafogóknak írt Martin papa...

http://grrm.livejournal.com/427713.html

ForzaInter
dorne szál tényleg elég béna, de ahogy olvasom a könyvesek véleményét ott se sokan szerettek azt a szálat. a többi szál viszont baromi jó, az arya-s is sztem.

Yo, Bitch!

Tikal
elég szappanoperás rész volt, a harc béna volt, azok a mérges harcos csajok nagyon idegesítően béna színészek... legutobbi részben is a dorne-i jelenetek voltak a legszarabbak

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

molnibalage83
Engem abszolút nem érdekel, ha van eltérés, mert nem olvastam. A lényeg az, hogy ne gagyi legyen. Márpedig eddig az Arya féle szál az az, a Dorne-inél meg tényleg röhögtem. A 2/3-tól kezdve a résznek meg egyáltalán nem. A Birodalom fényebességgel rohan az újabb polgárháború felé.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

ForzaInter
"Én most úgy érzem hogy lement 6 rész és kb semmi érdemleges nem történt."

öhh, ezt kb az egész sorozatnál lehet érezni nem?😄 ettől viszont még baromi jó nézni😄

Yo, Bitch!

QuippeR
ahogy térünk el egyre jobban a könyvektől, szerintem fel lehet készülni arra, hogy ez a tendencia folytatódni fog. nem az a baj, hogy vannak eltérések, ez várható és akár pozitív is lehetne. illetve a könyvnek is vannak súlyos hibái, de azért az látszik, hogy GRRM más szinten űzi a mesterségét mint a sorozat forgatókönyvírói.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

molnibalage83
Ez a jelenetsor az egész GoT széria egyik leggyengébb és legröhejesebb része volt sajnos.

teljesen egyetértek. 6 rész felvezetés volt. ezek után igazán nagyot kell dobni az utolsó részekben, hogy ne legyen teljesen sz*r az évad.

én értékelem hogy el akarnak térni a könyvtől, de akkor rendesen ki kéne dolgozni azokat a részeket. Jamie és Bronn mikor besétálnak a Dorne-i udvarba és az első dolguk hogy felfedjék az álcájukat Myrcella előtt, miközben az valaki számukra idegennel smárol... wtf? ezért utaztak "titokban" idáig?

benőmenő
Ja, amikor benyögi talán Robert, hogy a házasságuk és mindkettő elkacagja magát, na az epic! 😄
Jim Morrison
ezt mondom már mióta 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

molnibalage83
Átpörgetve megnéztem pár régi részt. Az egyik legerősebb párbeszéd az első évadban volt, amikor a király beszél asszonykával arról, hogy mi tartja össze a birodalmat, 17 év, stb. Akkor nem túl annyira erősnek, de hiányoznak az ilyen beszélgetések. A legerősebb beszólás is 1. évados, mikor Ned megkérdezi, hogy Varys kit szolgál, mire azt nyögi be, hogy a Birodalmat, valakinek azt is kell...

davidka003
Én most úgy érzem hogy lement 6 rész és kb semmi érdemleges nem történt.
Még az előző évad is jobb volt.
Persze a szuper 2. meg 3. évadnál nehéz jobbnak lenni.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Master91
Nem tudom. Nem teljesen egy órás egy rész, de szerintem bőven meg vagyunk már 50+ óránál, és még nincs vége
molnibalage83
Kb. Nem 10 részes évad kellene...

Kongy
Amúgy én kezdem azt érezni, hogy túl sok szál van, és nem tudják rendesen kibontani egyiket sem...
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.05.18. 22:58:51

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Master91
azt se értem hogy miért vannak benne

láttunk eddig durván 5 percet kb. egész Dorneból
mit tudunk?
Doran herceg tolószékes, a testőr fekete, a 4 tyúk meg meg akarja ölni a kis csajt, a 4 tyúkból Oberyn özvegyét ismerem fel, többiről lövésem sincs hogy ki, akárhányszor olvastam a könyvet.
Jaiméknek örültem az elején, most meg olyan semmilyen volt.
Egyik beszélt arról hogy Oberyn hogy vitte el az anyjától, de hogy melyik volt, passz. Nagyon gagyi sajnos. Remélem legalább 1 szereplő beindul Dornéba, mert kéne de nagyon..
molnibalage83
Valaki a castingoláson nagyon be lehetett rúgva.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Kata
érdekes, hogy Tyene Sand a könyvben egy gyönyörű nő, hosszú, szőke hajjal, a filmben pedig egy rövid, fekete hajú, cipóképű nő játssza

[/cserf][/fülünyúl]

Master91
színészek is ratyik, meg az egész dorne

készítők elcseszték eléggé eddig ezt a részt sajna (könyvbe totál más, ez a saját agyszüleményük, meg is látszik..)
Egyszerűen szar színészek szerintem 😄
#10317-ben az első gif nagyon jól mutatja 😄 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Systore

Utoljára szerkesztette: Systore, 2015.05.18. 21:35:20
antipatikus*
Kongy
Az őket játszó színészek szándékosan olyan unszimpatikusak? 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

molnibalage83
+1

Én már azt várom mikor vágja ketté őket valaki, annyira rosszak.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

molnibalage83
Ezt a szót is használni akartam, csak klisés lett volna.... 😊
De tényleg. Értelmetlen szócsaták, hülye feladatok, már surmóként is agyfaszt kaptam volt, ha ez a "bevatási rítus" egy olyan szervezetbe, ami elvileg abban a világban egy profi valami.

Csatlakozom az előttem szólokhoz az Arya féle szál egyszerűen borzalmas tiszta klissé az egész
Nagyon rossz színészek, azért.
molnibalage83
Nem tudom, hogy miért a nagy oviáció, szerintem ez pont nem volt annyira jó rész. Kb. a 2/3-ig semmi sem történt. Az Arye féle szál kész katasztrófa, a dorne-i is ezen a határon van. A három sand csak bármit csiniál, egyszerűen irritáló.

DantszEE
Szegény Steve-o. Inkább ő a kemény, ha már bevállalta.😄

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Jim Morrison
előző részhez... 😊

Kongy
Jó rész volt 😄
Kicsit lehetett volna több Tyrion-Jorah, mert azt a szálat nagyon bírom, meg talán egy picivel kevesebb Arya is megtette volna, mert azt a szálat meg unom.. 😄
Sansa is elvesztette végre a szüzességét 😄

szabii98
huu murvajóó volt ez a rész imho

I met God. She's black

Master91
igen, az eléggé elcseszett rész volt
legalább Areo Hotah harcolhatott volna...azt se kaptam meg 😞 pedig mikor meg tudtam hogy lesz Dorne ebbe az évadba, és Areo is, csak azért szurkoltam hogy jó harcos legyen, mert könyvbe nagyon szeretem őt
erre pff
RatBaG
azért ez kicsit erős volt, hogy jamie-ék csak úgy begyalogolnak a legbelső királyi kertbe, a nemesi sarj(ak) meg mindenféle felügyelet nélkül kolbászolnak. de legalább azt a szarkavaró kurvát is elfogták az őrök.

Per Aspera Ad Inferi.