19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Palinko
    én is úgy látom ahogy te, nagyon bekezdett ez a rész, örültem, hogy na ebben történni fognak a dolgok, nem 4 részen keresztül lovagolnak majd fel a falig stb, minden tetszett két dolgot leszámítva
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyik ez a Daeneyses dolog tényleg irtó gagyi, most mégis hogy égett le 3 másodperc alatt, még lett volna legalább valami olyasmi, hogy a ruhája alól olajat csepegtetett volna körbe stb, de annyira valószerűtlenül terjedt az a tűz, mintha valami lángszóróból jött volna. nagyon nem olajnak nézett ki az a fáklya sem egyébként, azt mégis úgy terjedt stb. de ha ez felett illedelmesen szemet is hunyok, tényleg nem volt ott a több ezer emberből 1 aki megbosszulná az egészet? mert reálisabb lett volna ha valaki neki is elvágja a torkát és beledobják a dögkútba mint ez, hogy na majd most mindenki behódol. meg letérdel, mert itt a királynő, aki bár semmilyen módon nem illeszkedik a kultúránkba, meg a mondavilágunkba stb de mi behódolunk. ultra gáz.

a másik ami nem tetszik, hogy Ramsey már folyamatosan nyer, tényleg mintha csalna félkarú rablóban és mindig 3 cseresznyét pörgetne, unalmas már ez így és legalább ügyetlenkedett volna el, hogy sebet szerezett volna vagy valami, de nagyon uncsi lesz, hogy sérthetetlen lesz még John ide nem ér a völgybeli sereggel. ami meg simán lehet hogy évad végi tartalom lesz, nem szórják el itt a közepén 8. előtt talán meg sem történik az egész.
  • molnibalage83
    Hát kb. én is ezt éreztem...
  • Jim Morrison
    Kétlem, hogy minden szereplőt feltámasztanának :c
    De még mindig jobb mint az off screen halál... így legalább biztosan tudjuk mi van vele.
  • Quantumleap
    Most akkor Osha tényleg megmurdélt? Ezért hozták vissza?
  • molnibalage83
    Istenem látod nem érted. Attól, mert léteznek mágikus lények, ettől a tűz terjedése elég béna volt. Ha benizzel locsolod fel a homokod, akkor nem terjed így a tűz, azokban a szarokban meg talán még olaj sem volt.
  • gombabácsi
    szerintem inkább arról van szó, hogy érzékeltetni akarták hogy a kemény csávók beijedtek attól hogy a csaj tűzálló. meg biztos eszükbe jutott a sok legenda amit hallottak róla, és nem hitték el
  • Jim Morrison
    bezony, el kell fogadni, hogy ebben a világban így (is) terjed(het) a tűz.
  • DantszEE
    Ennyi erővel tűz helyett lézerrel is megölhette volna az embereket, mert ugye ez fikció, tehát bármi megtörténhet.

Kicsit más tészta, amikor egy sztori szempontjából indokolatlan, forgatási gikszerről beszélünk. És a tűz valóban béna volt.
  • Master91
    mert a sárkány meg a jég zombik nem unreálok?
    istenem
  • molnibalage83
    Múlt héten nagyon sok dolgom volt, a topikot is csak kb. olvastam. Akkor meg nem mondták meg, hogy hol lesz az esemény. Amint belépett az épületbe simán felraktam volna egy rekesz sört, hogy mi lesz. Az más kérdés, hogy a tűz terjedése úgy volt unreal, ahogy kell...
  • RatBaG #12198
    egy részük fel se akart szállni a hajókra, akik igen, azoknak is nem kis hányada kardélre lett hányva, mielőtt sikerült volna. a maradékból ~2000 a harcképes + az utánfutók.
  • DantszEE
    A múltkor kicsit ledarálták őket a mások.
  • Count Adyn
    Ha jól emlékszem olyan 30ezren lehettek összesen az ostromkor, nagyrészük gyerek és nő, és a katonák közt Stannis nehézlovassága csunyán rendet vágott, szóval hihető kb:)
  • Tikal #12195
    Akkor szerintem már mindenkinek egyértelmű volt, hogy itt meg lesz oldva a helyzet... de ha múlt héten jósoltad volna meg, akkor csettintettem volna egyet most :)
  • molnibalage83
    Magamnak igen. Mikor közölték, hogy este lesz a gyűlés, bementek a házba és senki más nem volt ott, akkor már tényleg teljesen egyértelmű volt főleg, mikor Dannynak szokás szerint nagy pofája lett.
  • Tikal #12193
    Az hogy lehet, hogy a vadembereknek csak kétezer katonája van? Ilyen sokan meghaltak az ostromban? Valaki képben van a számokkal?
  • Tikal #12192
    megjósoltad? ...
  • Pares
    Jó rész volt, Daenerys bedurvult, a Dothraki horda az övé, kíváncsi vagyok, hogy ha visszatér Mereenbe, mit fog szólni Tyrion alkudozásához. De most leginkább azt várom, hogy a Boltonokat és főleg Ramsay-t végre kitakarítsák Deresből. Kíváncsi vagyok Jonnak és Sansanak kit sikerül még összeszedni a Vadak és az Arryn-ház mellé...

Ja, és ezt látnotok kell, elképesztő jó lett:

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.05.16. 14:21:01
  • Count Adyn
    Van benne valami :D
  • molnibalage83
    100%-ban megjósolható volt.
  • ddany7
    persze, ez igaz, abszolút. Csak számomra kicsit unalmas, hogy ugyanazt a "csavart' húzza a sorozat, mint 5 évvel ezelőtt. Inkább jött volna a sárkány, vagy bármi, jobban tetszett volna.
  • suba53
    Az első évad végén egy maroknyi embert állított maga mellé. Most meg egész dothrak behódolt neki, százezernyi harcosával.
    Ez azért már komoly hódító erő. Ha ezek megjelennek a rabszolga öbölben a jó mesterek a világ végére menekülnek hárpiástól.
  • Rockynhooo
    Ez a tüzes borogatós jelenet irtó gagyi volt, de amúgy nagyon ott volt a rész.
  • ddany7
    Ez a királyvári szerencsétlenkedés már borzasztóan kezd unalmassá válni számomra. Remélem most már hamar le lesz zárva ez a vallási fanatizmus szál.
    A vas szigetek dolog is teljesen hidegen hagy.
    Inkább lett volna egy jó Bran flashback.. De ahogy látom a Tower of Joy még jövő részben sem lesz benne, mert Bran a másokkal fog spanolni.
    Kicsit fura nekem, hogy ilyen könnyen túllendült mindenki azon, hogy Jon feltámadt... Sansa sem lepődött meg a dolgon túlságosan. (Ha jól vettem ki, elmesélte neki, szóval képben van)

Dany szál... Visszakanyarodtunk megint az első évadhoz, 1-1 be ugyanaz történt kb. Ez a Dany rész is borzasztó unalmas már nekem
  • szabii98
    Köszi, lecsekkolom majd! :D
    tocsek:
    Én is, plusz amikor bejött a levél és Jonnal együtt hátrafordultak :D:D igazi bro-k
  • ToCsEk
    itt hangosan röhögtem

Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2016.05.16. 10:53:48
  • Jim Morrison
    ajánlom a misfits et, kellemes sori, és a Ramsayt alakító színész is jó :) (teljesen más karaktert alakít. Na jó talán egy picit is zakkant)
  • szabii98
    Aztakurvaeget :D
    Ha egyszer ennek a sorozatnak vége lesz, hónapokig a szobám kicsi sarkában fogok ülni és sírni.
    Az összes helyszín kurvajó volt, csak kapkodtam a fejem, nincs egy perc sem amit nem élveznék, mégis oly kevés amit ad a sorozat.
    -Jon + Tormund hadereje + a hűséges északi zászlóhordozók + Petyr hadereje vs. Ramsay + az árulók....
    -Ha már Ramsay, mekkora színész ez az ember?! Mondanám, hogy a kedvencem, de mindenkit imádok...ez elég fangirl-ös volt, de basszameg, ez így van. De Ramsay..állítólag Heath Ledger Joker-ét vette alapul a karakteréhez, ő a tökéletes főgonosz..
    -Sansa kemény, mint az állat. Nagyon helyes.
    -Kisujj tologatja a kártyákat, mint az állat, kíváncsi vagyok mi lesz belőle a csata utánra, mert nem a semmiért harcol..
    -Szürke Féreg abszolút nem ért a politikához..értem én, hogy próbálja Tyriont meggyőzni, hogy a rabszolgatartók csicska gyászok, de akkoris...Tyrionról és Varysról beszélünk. Megoldják ketten a srácok.
    -Királyvár...nos talán ez volt a leggyengébb helyszín a részben, legalábbis számomra. Bár a végén, ahogy elkezdett indulni a dolog, és megállapodtak arról hogy véget vetnek ennek, az nagyon kemény volt. Szegény Tyrell mama kénytelen Cercei-ékkel összedolgozni, dehát ez van.
    -Vas-szigetek. A múltkor aztmondtam, hogy Theon lehetne király de elég nagy hülyeség volt bevallom, már magam sem értem hogy mondhattam ilyesmit. Kíváncsi vagyok, ki lesz az uralkodó és mit fog tenni.
    -Daenerys...állva tapsoltam a végén. Jó, nem, de megmutatta a dothrakiaknak hogy mizu van. Rendesen helyre tette a khal-okat, pedig nagyon lenézték, bár valami hasonlóra számítottam.

Összegezve: Ez az epizód is 9/10(de csak mert 10/10-et szerintem hülyeség adni bármire is, mindegy, a lehető legjobb és kész! :D). Valószínűleg nem mindenki fog velem egyet érteni, de ez az évad eddig nagyon magasan tartja a szintet. De lehet csak túlságosan felvagyok hype-olva még mindig...
    Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.05.16. 10:41:42
  • sempronius18
    Lol eddig fel sem tűnt, de az éjkirály maszkja tényleg egy átfestett darth maul maszk.
  • Prof William
    Ez megmagyaráz pár dolgot...

• sempronius18
    Na ez egy fasza rész lett volna, ha nincs benne a záró jelenet, ott már túl van tolva kicsit...

Remélem legalább a könyvbe Martin tartja magát majd ahhoz, hogy a tűzjárás csak egyszeri képesség.
  • Jim Morrison
    Hát így könnyű :D
    ( ez a tüzes mutatvány 10/10 es képesség )
  • Mephike

Utoljára szerkesztette: Mephike, 2016.05.14. 15:43:35
  • kissssss
    sansa+ bran a legjobb :D
  • Jim Morrison
    mindegyikbe :p
  • Palinko
    lannister családba hogy beleillik :D
  • Caliph
    illetve ez lehet volt már de mi lenne ha Nicholas Cage játszaná az összes szerepet a sorozatban?

itt
  • Caliph
  • bega82
    Sírok!!!
  • MaRee