19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#12250 És akkor még szerintem napi 2 részt nyomtak le. Magdi anyus unokáknak is össze szedte a sütipénzt.
Amíg északon egymással marakodnak majd jönnek a zombolyagok és lesz itt balhé. Gondoljunk csak a tervezett könyvek címeire. -
#12249 de abba gondolj bele, hogy az első évad óta elég nagy hype a sorozat körül, nagyon népszerűek lettek a színészek, bármilyen épeszű ügynök egyre több pénzt kérne a színészekért. a hbo meg kényszerben van, mekkora gagyi lenne ha lecserélnének színészeket mint a barátok köztben. 300 ezret kaptak 2 éve részenként... -
#12248 Az megvan, hogy a Lannister-eknek nem mellesleg a Tyrell-ek pénzére van szükség? Ők etetik Királyvárost. Nélkülük a király nem igazán lenne életképes.
A Lannisterek maradnak, de elfogy(ott) a pénzük, a Bolton család megmaradt ura le van foglalva azzal, hogy megőrizze az Észak-őrzője titulusát. Vale nem fog a segítségére sietni (sőt, épp most vonulnának a Boltonok ellen), Dorne pedig inkább ellene vonulna. A kisebb házakban sem bízhat (Greyjoy, Tully, stb.), ha csak nem lenne egy Tyrion vagy Tywin-szintű diplomata a zsebében, aki mellé állítaná őket, márpedig nincs ilyen. -
jocek01 #12247 Nem tudom de nekem ez a nagy Cersei és Lady Olena megegyezés bűzlik. Én Cersei-ben nem bíznék, mert sose lehet tudni kinek az oldalán állhat valójában, simán kinézem belőle hogy igy akarja a Tyrel házat árulónak beállítani mint akik önkényesen bevonulnak sereggel a városba és rendet tesznek a király parancsa ellenére. Van egy gyanúm hogy ez egy blöf és a Lannister sereg is ott lesz még pedig a Tyrel sereggel szemben, a verebekkel összefogva pedig egyértelműen ők nyernének. Így Lady Olena-t is jogosan belehet zárni és bíróság elé cibálni. -
#12246 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#12245 A térképet soha nem nézegettem. Összesen 3 város táján bohóckodott Danny ennyit, amik ilyen közel vannak? Melyik is az a város, amit az ő emberei ellenőriznek? Most nem ugrik be a neve. Az igen, hogy Yunkai és Astapor újra a mestereké. Mereen az, ami az övé? A többi várossal milyen kapcsolata van? -
#12244 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Dany rész szerintem úgy lesz, hogy vissza megy Mereenbe. Ott meghallja Tyrion ötletét, unsulliedot a városban hagyja amint beleegyeztek a mesterek és a hordával pedig átkel Westerosba a hajókkal amit az egyik mester felajánlott már korábban.
Ezzel rögtön két probléma van.
-Az egyik, hogy a ~100 000 Dothraki-nak először el kell mennie Mereen-be. Vaes Dothrak és Mereen távolsága meg nem pici, ha ránézel a térképre. Márpedig lovas nemzet ide vagy oda, a Dothraki törzsek nagy része gyalogol. El fog tartani egy időbe, amíg odaérnének...
-A másik probléma, hogy akkor arról volt szó, hogy Dany kis pereputtyát és az Unsullied-eket viszik el. Nem pedig még 100 000 Dothrakit. Ehhez egy picivel több hajóra lenne szükség, úgy alsó hangon is 10x annyi, amennyit felajánlottak. Szóval egy lépcsőben nem lesz is népvándorlás, az fix.
+1 Ki fogja ezetni azt a 100 000 Dothrakit? Ők alapvetően a fosztogatásból, vadászatból élnek. Max. a lovakat tenyésztik, más állatot nem nagyon láttál náluk. Persze, Dany (vagy a forgatókönyvírók) van(nak) olyan szűk látókörű(ek), hogy nem veszik számításba ezt, és ugyebár egyszer Dany lelkes kis követői már félig belepusztultak egy nagy menetelésbe.
+2 A könyv egy újabb szálát is kivágták eddig egyébként, Euron Greyjoy tesója, Victarion éppen Dany-ért megy, eredetileg, hogy elhozza Euron-nak feleségnek, valójában pedig azért, hogy ő maga vegye el. Amennyiben ezt a szálat még bele akarják vinni (amit úgy lehet, hogy Euron maga megy el Dany-ért), az egy újabb fricska lenne egyébként... -
gombabácsi #12243 hát dehogynem, sárkányok anyjának nevezték, pletyka szinten tudtak ezekről. kérdezték is hogy "tényleg van sárkányod"?
csak ügye senki se vette komolyan. ezért volt durva amikor belenyúlt a tűzbe -
#12242 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Naívság és fiatal még.
Egy millió új munkahely 4 khm 7 év múlva -
#12241 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szó szerint azt mondta a sorozatban, amit asszem Cifu írt. Lerombolt egy régi rendszert, de semmit nem adott helyette. Danny kb. olyan idealista, mint egy kisgyerek és néha kb. annyira okos is. Félemetes, hogy még ha csak sorozat is, egy ennyire buta nő ennyire sokra vitte és nem halt még meg. Kb. két intelligens húzása volt. Az első a sárkányos trükk a seregért és a mostani. Csak az nem világos, hogy aki néha ennyire ravasz, más esetben miért olyan ostoba...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.05.17. 13:31:49 -
#12240 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ahogy Tyrion is mondta -jogosan- pillanatok alatt nem lehet egy ekkora változást véghezvinni. -
#12238 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vagy legyak mindenkit a seregével és utána megy Westerosba. Vagy végül nem megy, de az epic fail lenne, 6 évadnyi bohóckodás után Dany szála lényegében érdektelen lenne Westerost nézve. Ekkora hülyeséget meg nem követne el sanszosan egy történtetíró sem. A mai divatnak megfelelően a sorzat vége az én tippem szerint az lesz, hogy a főbb szereplők valamilyen módon találkozni fognak egymással. -
#12237 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Dany rész szerintem úgy lesz, hogy vissza megy Mereenbe. Ott meghallja Tyrion ötletét, unsulliedot a városban hagyja amint beleegyeztek a mesterek és a hordával pedig átkel Westerosba a hajókkal amit az egyik mester felajánlott már korábban.
Nagyon adja már magát ez a szitu és bár egyszerűen hangzik, de így lenne a legnagyobb káosz végre azon a kontinensen :) -
DantesHUN #12236 Végre halad a történet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó ,hogy nem húzták még 5 részen át, hogy Sansa kóboról valamerre a nagydarab lovagnővel.
+Hatalamas poén Tormund hogy bámulta már? Ez szerelem lesz...ej de szép gyerek lenne ebből...Tormund+a nagy darab lovag nő...
Jon depiskesik ,hogy meghalt és nem akar csinálni semmit, sansa viszont harciasabb. Végülis megértem hogy szomorú, elvégre csak-csak megölték elárulták. De ha vezetni akarja a Boltonok elleni sereget, nem lehet depiskedni. Ja igen...csak ennyien vannak a vadak? Kicsit fura,
Kisúj végre előkerült, jó volt látni végre a keverést. No de, bár azt mondta a Völgy lovagjait Bolton ellen viszi, de vajon tényleg? Ki tudja mi jár a fejében. A Völgy lovagjaival+vadak+valamennyi északi ház, az már jelentős túlerő lenne a Boltonokkal szemben. De így lesz-e? Kisújj mindig kavar valamit.
Királyvár, bár még mindig nem történt semmi, de végre végre! Terveznek, csinálni akarnak valamit, nem az van ,hogy hm-hm, valamit tenni kéne...de aztán mégse. Kitaláltak egy tervet, majd kiderül működik-e.
Kalózok...vajon ha Theon nővére( vagy húga?) lesz a király mihez kezdenek ki mellé állnak?
Dany...kissé gagyi volt ez a tüzes jelenet. Olyan fura. De azért nem volt olyan rossz, Viszont ezzel kicsit túl erős nem? Hatalmas sereg fogja követni+a saját csapatai akik eddig is megvoltak. Meg na, oké tűzálló. Oké...huhú szép kis lány ha le ég róla a ruha. De ez elég hogy kövessék miután kiírtotta a vezéreket? Bár ezek a nomádok az erőben hisznek, aki erőt mutat, azt követik, és az elég erős dolog ha valaki tűzálló és elégeti a vezéreket.
Mondjuk a két búsképó lovag nem is értem mire számított...gondolták bemennek, kijönnek viszik a királynőt?
Tyrion is végre csinál valamit. Másfél évada nem csinál semmit, végre. Azért nem semmi, szóval lehet a Sárkány Mama sok mindenre alkalmas, de megfelelő tanácsadók nélkül nem lenne jó uralkodó, mint ahogy nem is volt. Kell egy értelmes tanácsadó, politikus mint Tyrion.
És nem volt hányós Sam Nem volt vakayra.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.05.17. 12:51:51 -
#12235 -
#12234 Nem volt semmiféle híres sárkánynő. Khal Drogo-t ismerték, a Khalesi-t nem. Ahogy nem keresték például a sárkányokat sem, pedig ugyebár azokról is hallaniuk kellett volna, ha hallottak az első évados tűzben járásáról... -
#12233 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Direkt ellenindok: a GoT Season 6 trailer #2 @ 0:53, Bolton sereg felállva, háttérben Winterfell.
Indirekt ellenindok: A védekező félnek mindig előnye van. Ramsay lehet, hogy őrült, de síkhűlyének mégse mondanám. Mivel a kezében van Rickon, amit már meg is lobogtatott, nem vitás, hogy Sansa/Snow duónak kell lépnie.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.05.17. 10:12:10 -
gombabácsi #12232 "a nagy harcosok mindegyike a kijárat fele menekült, egyiknek sem jutott eszébe rárontani Dany-ra, és eltörni a nyakát."
szerintem a filmesek rosszul ábrázolták a lényeget: megijedtek a híres sárkánynőtől, akiről addig azt hitték hogy minden csak mese amit hallottak róla. amikor meglátják hogy puszta kézzel megfogja a forró vasat, már elkezdtek félni. ezt kellett volna jobban ábrázolni -
#12231 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem hinném hogy levonulnak délre,így is kevesen vannak , nem hogy egy winterfell ostromhoz. hacsak nem lobogtatják meg sansát amitől ramsynek eldurran az agya és otthagyva a várat támad..sztem esélyesebb hogy ramsy jön fel a falhoz -
#12230 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!-Az első évadban Khal Drogo-t követte a khalasarja, most az összes Dothraki őt követi. Tehát különbség az éppen van.
Mondjuk az egy picit zavaró, hogy a Khal-okat ennyire könnyedén kinyírták. Mindössze két vérlovas őrizte az ajtókat? Dany felhozta az első évad béli jelenetet, amikor Drogo célokat tűzött ki Westeroson. Akkor alsó hangon is vagy ötvenen voltak a helységben. Most kb. 10-en. Az is "mókás", hogy a nagy harcosok mindegyike a kijárat fele menekült, egyiknek sem jutott eszébe rárontani Dany-ra, és eltörni a nyakát.
-Sajnos északon is kezd a történet furcsa és következetlen lenni. Thormund előjön, hogy van 2000 katonája, de nem is olyan régen még arról volt szó, hogy a vadak a falat fogják segíteni védeni. Ráadásul az öregekkel és gyerekekkel mi lesz? Ott hagyják őket a fal tövében? Hasznukat nem nagyon látják, de legalább megvédeni se tudja senki őket, mivel a harcképesek levonulnak délre.
-Petyr szála kissé túlságosan is leegyszerűsített volt, azért ilyen lazán megalázza a Vale legnagyobb vazalussát... -
#12229 Jó rész volt, egyedül Daenerys száll zavar már
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Még mindig nem jár sehol.. gyakorlatilag a célja felé 6 évad alatt se közeledett. A "piromániáján" kívül (meg h lettek sárkányai) semmit nem fejlődött, ugyanúgy egy naiv kiscsaj.. már a 100. hadseregét szerzi meg, de ugyanott áll ahol az első évadban..mondjuk maradandót se sokat alkotott eddig, a rabszolgákat is hiába szabadította fel -
#12227 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!lássuk be béna volt, de nehezen lehetett volna jobban csinálni. igaz nekem lett volna ötletem. de hogy így gyorsítva leadták még mindig a rosszabbak közül a legjobb megoldás. nézhettük volna 10 percig is és jogosan kérdeztük, volna hogy mitől vette el az időt, meg miért nem ölték meg bosszúból legalább Daenaryst... elkezdhette volna már döntögetni beszéd közben, hogy több időt adjanak a tűznek, de ott is kérdezhettük volna, hogy miért nem törték el a nyakát, vagy csak-csak akadt egy tőr valamelyiknél...
szóval látszik, hogy nem agyaltak sokat rajta, nem tartották olyan fontosnak, gyorsan túl akartak lépni rajta. -
#12226 jaaa hogy erre gondoltál
azt hittem elsőre hogy ahogy az épület elkezd égni vagy ilyesmi -
#12225 A nagy része az áthajózásnál meghalt a fenébe. -
sempronius18 #12224 Az legalább váratlan volt.
Nade:
1. Helm Szurdok
2. Minas Tirith
3. A Mordori kapu (Aragorn épp megmurdelne mikor be esik a gyűrű)
4. Blackwater.
5. Csata a Falnál
6. Battle of Bastard????
Azért ennyi mert több Fantasyt nagyon nem követek. -
#12223 haha, akkor lennél ideges? akkor mennyire lennél ideges, ha egy tökkel fejbe kólintanák Jon-t és csak a csata után ébredne? :D (1 szezonos vicc) -
#12222 nem emlékszem már milyen szám volt, de 100 ezer dereng, de annak tegyük fel fele nő, a maradék fele nem jött át a vizen 25 ezer emberből 10 ezer öreg, 10 ezer meg lesérült a csatában, vagy egyéb betegséget elkapott, 3000 jobbnak látta elszökni és új életet próbálni. maradt 2000 ember, nem olyan hihetetlen ez. bár valóban többet vártam volna én is, de valljuk be nem lett volna okés ha van egy 20 ezres serege azzal betámad egy 5 ezrest és sima győzelem... unalmas lett volna, így jobb hogy van 2000 még jó volna ha a völgyiek se lennének 4 ezertől többen, még kéne az északi királyságokból hogy meglegyen a 2-3 szoros túlerő.
és jól mondja ddany ramsey nagyképű és idióta, mit csinált stannisnál is? ha jól emlékszem kirohant a várból és szétütötte a seregét. ebből kiindulva mit fog tenni ha meglátja jon seregét? valszeg ugyanezt, csak, hogy most túlerőbe szalad és nem lesznek legyengülve az ellenfelek sem és ott vége lesz. pedig a várban simán ki lehetne védekezni 2-3 szoros túlerőt.
bár ahogy googlezek meg wikizek, simán lehet, hogy az Aryn háznak van 45 ezres serege... de ez igazából nagyon bizonytalan infó, meg ha biztos könyv béli infó lenne, akkor sem garancia semmire, mert simán átírhatják. -
sempronius18 #12221 Van az 5.000 mert alapból volt neki 2-3 ezer a Shireen égetés után átállt hozzá még ennyi zsoldos, most meg még jött pár emberrel az Umber meg a Karstark csávó is.
Egy sorozatbeli Deres méretű vár mondjuk tényleg nem tart el ennyit, de tegyük fel, hogy a környéken meg a környező kisebb várakban vannak az emberek elszállásolva.
Volt már ennél nagyobb faxság a könyvben meg a sorozatban is.
Mind1 amúgy mert ha a Völgy serege odaér Ramseynek annyi. A Völgy ki tud állítani annyi katonát majdnem, mint egész észak fénykorában kb 15-20 ezret és hála Lisa néninek eddig kimaradt a harcokból.
Akkor leszek ideges, ha látunk majd megint egy csatát ahol az utolsó pillanatban betoppan a felmentő sereg, mikor épp veszítenének a jók az már uncsi. -
#12220 Nos ez remek rész volt.
- A tűz effekt nem volt szerencsés, ha az öreg Martin ezt fogja elmesélni a könyvében, akkor ez ott biztos hihetőbb lesz, sajnos ez a vásznon nem lett túl jó. Ezért a bakiért én inkább a filmeseket hibáztatom.
- Kis Ujj remek alakítást nyújtott, iszonyúan jól keveri a lapokat.
- Végre királyvárban is rend lesz talán, vagy legalábbis ez az állóháború most megtörni látszik.
- Több jó jelenet is volt (Tormund, Theon jelenete), rendben volt ez a rész. -
#12219 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jön majd little finger is. Ők is vannak páran :) CGIből nem futja Minath Tirith-es csatákra így csak gagyi 5k meg 2k-t mondtak :D MIndenesetre tényleg kevés. -
#12218 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Biztos megvargolta a tüzet -
#12217 Ramsey csapatainál az 5k barokkos túlzás lehet, csak sajnos nem igazítják a beszédet a képhez és a realitásokhoz. Egy akkora vár, mint Winterfell annyira északon 500 embert sem tudna eltartani, nehogy lovas sereget... -
ddany7 #12216 De számold bele, hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ramsay idióta. Eddig hatalmas mákja volt, hogy az apja minden hülyeségét csillapította, vagy helyrehozta. Egy csatában szerintem megérzi a vér szagát, és gondolkodás nélkül rohanna. Nem hiszem, hogy túl nagy taktikus lenne. Mielőtt leszúrta az apját, akkor is mit akart? Fellovagolni a Falhoz és megölni Jont. -
#12215 ezt én sem értettem... nem valami 100ezres vad sereg volt (vagy a teljes létszám volt 100ezer)? A bolton lovasság meg elvileg csak bekerítette őket?! ez a 2000 nekem is k*rva csalódás volt... Ramsyek sem csak 5ezren vannak szerintem, így a végén megint nyer a pöcs.
Utoljára szerkesztette: Sippie, 2016.05.16. 21:02:31 -
#12214 Hát ebben az évadban egy részben több a haladás, mint az egész első évadban
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Visongtam kb mint egy tinilány ettől a résztől ami most volt. -
#12213 Arról a Tormundos jelenetről eszembe jutott, amikor az Indul a bakterházban a bakter és Csámpás Rozi egymásra néznek gombócot zabálva.
Mondanom sem kell, hogy nem kicsit röhögtem fel.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.05.16. 19:13:33 -
Prof William #12212 Ezért kell SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Újranézni előtte azokat a részeket, amikben ő szerepelt. :) -
#12211 és ha SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!danyt segítette pl az a csaj akivel elkapták mormonték és megkímélték az életét? meg volt tervezve,mert le volt zárva az ajtó,az miért ne lehetett volna megtervezve hogy gyúlékony anyaggal előre körbelocsolnak mindent? és ha valaki a szaggal jön lehet hogy szagtalan gyúlékony anyag volt? legyen egy kis fantáziátok :) -
#12210 a tűzes kicssajjal kapcsoaltban egy régebbi videó (könyves spoilereket és teóriákat tartalmazz, szóval csak ennek fényében fogyasztandó):
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.05.16. 18:43:57 -
#12209 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én őszintén szólva mindig azt vártam, mikor ölik már meg azt a szemét kurvát, és csalódás volt, hogy eltűnt Rickonnal ilyen sokáig, így elfelejtettem miért utáltam annyira, és nem volt akkora öröm a halála..