19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Seten #12330 "meg kell ölni az anyjával együtt"
A gyerek nélkül, ő mégis milyen veszélyt jelent? -
sata75 #12329 az a fej nem hazudik... -
Prof William #12328 Csakis saját felelősségre megnyitni. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#12327 Nem is. Azokat akik megölt eddig jórészt okkal tette. -
#12326 Már nem azért, de Ramsay nem ész nélkül öldököl. Nyilvánvalóan át kellett valahogy vennie apjától a hatalmat, és nyilvánvaló volt, hogy a fiúörököst is meg kell ölni az anyjával együtt, mert veszélyt jelentenek a hatalmára. Az, hogy Oshát megölte na bumm, nem vesztettünk vele semmit. Én bírom Ramsay-t, szerintem semmi gond nincs vele, a csávó nagyon jól játszik. -
Quantumleap #12325 Amikor ő megnyúvad, szerintem rögtön jönnek majd a Mások. Kérdés, hogy ez vajon még ebben az évadban várható, vagy majd csak később. -
Prof William #12324 Ramsayt már túltolják rendsen. Nem attól lesz gonosz rohadék valaki, hogy minden részben megöl valakit.
Amikor ilyesmit csinál szinte várom hogy kinézzen nézőkre és megjegyezze, hogy "Húhú láttátok? Ugye nem felejtettétek el hogy én GONOSZ vagyok! Nyehehe!"
Az ő jeleneteit lassan már csak unalmas rezignáltsággal néztem és majd az okoz némi felfrissülést, amikor majd végre megnyuvad.
-
KaBuTo666 #12323 :DDD
Erről eszembe jutott, mikor Madridban voltunk a családdal és betévedtünk egy starbucks kávézóba, kérdezték a nevünket ráírásnál mi meg mondtuk de valahogy nem akart össze jönni... :D
Utoljára szerkesztette: KaBuTo666, 2016.05.20. 08:31:47 -
homeless #12322
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Sequoyah #12321 Szoval a tuzallosag realis, de a fustmergezes hianya mar nem... Aham:) -
#12320 Ramseys dologgal egyetértek. Eljutottam arra a szintre, hogy ha ő van akkor fapofával nézek, mert tudom, hogy jön egy következő gyilkolás/kutyákkal megetetés/ nyúzás/ megerőszakolás. Sok ismerősöm még mindig hátast dob, de szerintem semmi meglepetés ezekben a jelenetekben már. (Viszont a színészi alakítás briliáns részéről) -
Kewell #12319 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem meg ez is a példája hogy milyen faszul mosták össze a szálakat, és így elég értelmetlen dolgok jönnek ki, pl a könyvben Sansa még a völgyben van és semmilyen nyalás nincs kisujj részéről a Boltonoknak, Sansa+ a Catelyn iránti szerelme vagy akármi adhat majd okot hogy a Boltonok ellen vonuljon, de 1001 ilyen dolog van ami ami a végén karakter idegen cselekedeteket meg keszekuszaságot okoz az eredeti történethez képest -
#12318 -
#12317 Azon csodálkozom hogy azon nem akadt fenn senki hogy jó hogy ha valaki tűzálló de zárt térben 1 perc alatt megdöglik a füsttől bárki, nem a tűz maga az igazi para:D -
homeless #12316 Pont arról szólt az előző rész, hogy olykor a cél érdekében azzal is békét kell kötnünk, akit nagyon utálunk. -
#12315 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azért az kérdéses, hogy a völgy és Jon mitől lenne szövetségben? Nem úgy volt, hogy kisujj adta oda Sansát az őrültnek (régen láttam) Akkor meg Sansa is tudja/tanúsítja nem? -
Sequoyah #12314 Ha szalmaval/faforgaccsal fel van szorva az alja, plusz a faklyak meg vannak toltve valami olajfelevel (tob literrel akar), akkor az eleg veszelyes kombo, es nagy tuzet fog okozni. Persze az efekttel meg ratettek egy lapattal, de nem olyan nagyon elrugaszkodott modon.
Tuzvedelmi szabalyok pedig akkoriban ugy latszik meg nem nagyon voltak:)
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2016.05.19. 16:10:29 -
#12313 Az első részes lezárást leszámítva úgy tűnik a készítők is erre a véleményre jutottak Dorne-nal kapcsolatban. :D
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.05.19. 14:03:12 -
Selminar #12312 Tetszik nagyon a 6. évad eddig, Martin huzza le magát, senki nem lesz kíváncsi a konyveire, mert minek ha mar láttam.
[SPOILER]Jorah vártam mikor dobja a homokot, látszott h gyengébb jóval, szal poén volt mikor nem jött össze :)
Tyrion nagyon jól csinálja, remélem bejon neki a beke.
Az is tetszett h Jon-t nem hagytak lebegni, hogy mihez kezdjen, irány Winterfell!
Little Finger hibátlan!
Ramsey kicsit uncsi mar, ez a megölik minden részben valakit.
Daenerys-szel eljatszották megint a tüzes újjászületést, hat nem tom. Es mitol volt az a nagy tuz? Minden at volt itatva kerozinnal? Meg akkor most jönnek a Dothrakiak, wildlings, Unsullied es majd letelepednek az eloholtak leverese után Westeroson? Az lesz a szép, sok csürhe... -
#12311 Mindkettonek leszbi superpower-je van :) -
Prof William #12310 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sejtettem. Főleg abból hogy White Walkerek -látszott a jégkard a kezükben- rohantak kicsi a rakást játszani ahelyett hogy a zombijaikat küldték volna. -
#12309 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ezt csak egy rajongó készítette :) -
Prof William #12308 Érdekes. Persze csak ha igaz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kicsit túl sok World War Z-t néztek készítők. :) -
#12307 /kiszivárgott évadzáró
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nope;)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.05.19. 10:26:44 -
#12306 The Wire -
Quantumleap #12305 Szerintem is (meg még Ygritte, nemhiába, vad nők szerepére úgy látszik, jól válogatnak). Meg ugye őnála egyértelműen negatívból pozitívba jellemfejlődés volt tapasztalható. No de sebaj, majd Jon a boszorkányt is viszi magával Deresbe, és feltámasztják. -
bega82 #12304 Ez melyik filmből van? (Mármint a vége ) -
bega82 #12303 Naaaa, a medve igazi volt. -
Stockbauer33 #12302 -
#12301 Könyvben jobban kivan emelve, de nekem is úgy rémlik hogy a sorozatban Mirri Maz Durr elszavalta a lentebb be idézett sorokat
Hogy ez a jóslat a sorozatban ha esetleg terhes lesz vagy ilyesmi (5. könyv végén megjön neki a mikulás), hogy fogják megvalósítani, lövésem sincs. -
#12300 én úgy emlékszem még az első évadban volt, de elbizonytalanítottatok... ezért utána néztem és csak annyit mondok, hogy:
"When the sun rises in the west and sets in the east,when the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves. When your womb quickens again, and you bear a living child"
ugye volt az abortálása és többet nem lehet neki úgy tudom, valami köze van Khal Drogo felélesztéséhez is ennek ha jól emlékszem. -
#12299 Terméketlen? Mióta...? -
#12298 És tényleg igazad van b*zmeg :) Ahogy Brienne belovagol a kapunk leesik Tormund álla :) Szerelem első látásra :) -
Stockbauer33 #12297 -
#12296 akkor az igazi az lenne, hogy jó kis vérfertőző házasság :D bár Daenerys nem jó királynőnek mert terméketlen.
-
Micsu #12295 persze nincs abban logika hogy egy "hadverzér" más klánból, népcsoportból hozzá való tökös nőt akar megkaparintani akár egy sexre is
nameg mennyi nő is van a falon? nalátod
inkább írd le melyik szálnak mi lesz a vége, vagy te is csak utólag vagy nagy megmondó mint nostradamus? :D
-
Micsu #12294 egyébként akkoriban még nem volt tv meg facebook, ismerték, hallották a történeteket de fingjuk se volt pontosan hogy néz ki meg mennyire igazak a pletykák
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2016.05.18. 16:46:18 -
Prof William #12293 Ennyire már nem emlékeztem. De akkor tulajdonképpen más lehetősége nem is igen volt. Kihozta a testalkatából amit lehetett.
-
DantesHUN #12292 Nem épp fordítva volt? Hogy Brienne gyereknek is nagy és csúf volt, és emiatt a fiúk inkább nevették ki, mire ő inkább elverni akarta őket , és akkor az apja engedte hogy kiképzése legyen? -
Prof William #12291 Brienne esetében én még éppen hogy reálisnak tartom a dolgot.
Ha valaki az egész életét a lovagi felkészülésnek szentelte és kifejlesztette az ehhez szükséges kitartást és izomzatot, az értelemszerűen nem fog úgy kinézni mint Xena a harcos hercegnő. :)
A homokcsajok inkább amolyan orgyilkos (lecsapok és eltűnök) stílusúak voltak, ők lehetnek csinosak. :)