19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• DasIsFuck
    Szerintem lényegtelen, hogy a másokat miként tekintik.
    Legyőzni nem győzhetik le őket, túlélni nem élhetik túl.

Westeros már annyira lezűllöt, hogy itt egyszerűen törvényszerűen el kell pusztulnia.
    Tűz(Sárkányok) vagy Jég(Mások) által.

Bár többféleképpen lehetne ezt értelmezni, de itt szerintem inkább az emberek birodalmáról van szó, amibe westeros egésze beletartozik.
    Itt a másoknak mindenképp el kell törölni az emberiséget westerosról, kell egy megváltó hős(azor ahai) aki szembeszállhat velük és legyőzheti, de ha ez az illető nem találja meg magát akkor nem lehet olyan végkifejletről beszélni ahol westerosnak bármilyen esélye is lenne a megmaradásra.
  • DasIsFuck
    Akkor te pl kivel szimptizálsz a történetben?
    Mármint házak közül, ha a starkok nem azok?

Tudsz nekem mondani a starkokon kívül olyan házat ahol kellő mennyiségű karakter felvonult, be lett mutatva és ezáltal megismerhette a néző egy kicsit a házat is és mindezek tetejében még szimpátiát is képesek kiváltani?

• DasIsFuck
    Igen is meg nem is.
    Én azt mondanám addig nem lenne ezekkel baj amíg nem öncélúan nyomják a képünkbe a buziságot.

Másrészről meg a csöcsökkel igenis kiszolgálnak egy elég nagy réteget, no nem fapping miatt, de azért egy férfit mindig boldogít két szép mell látványa.
    Ugyan ezek egy faszról vagy két férfi buzulásáról nem mondható el.
    Azzal vagy csak öncélúan akarnak még nagyobb megbotránkoztatást elérni vagy ami még rosszabb megfelelni a pc elvnek.
  • RatBaG #12528
    imádom ezeket :D

• RatBaG #12527
    true love

• Mirk
    "sansa"
  • gombabácsi
    mert a csöcsökkel nincs bajod? (nekem azokkal is, tádááá prűd vagyok meg vallásos!!! pfej) XD

amúgy nekem szerencsém volt ezzel a fasszal, mert olyan marha nagyban mutatták, hogy mire a szemem "átfókuszált" volna rá, addigra az agyam tudat alatt felfogta mi az, és már máshova néztem :)
  • bega82
    Ráadásul Jon csak félig Stark ugye...
  • Kmarha
    ez nem emlékszem mennyire spoiler, mert ha el is hangzott a történet, akkor az az első évadban lehetett, de az nem Hodor hangja volt, nézd meg újra, női hangot hallhatsz, aki ráadásul Ned-et hívja.

könyv spoiler!!!:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    pontosabban Lyana, Ned húgának a hangját, akit Rhaegar elrabolt, és egy toronyban őrzik valami miatt, amiből csak annyit tudunk, hogy egy véres ágy felett Ned megígérte a húgának, hogy megtartja a titkát örökre. Ez az egyik legnagyobb összeesküvés elmélet, azaz hogy Havas, az pont Ned húga és Rhaegar Targaryen közös gyermeke, ezálltal ő az egyik feje a három sárkánynak, aki a trónra ülhet majd a jövőben

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.05.24. 21:39:45
  • Pares
    Amúgy én sem értem ezt a nagy ellenszenvet a verebek iránt. Nyilván fanatikusok, de a mondandójukból nekem eddig az jött le, hogy főleg a gazdagok gátlástalan, pazarló, aberrált és dölyfös életmódja ellen indítottak támadást, és az egészért gyakorlatilag pont maga az elit a felelős, aki viselkedésével és tetteivel közvetve és közvetlenül is hozzájárult a verebek térnyeréséhez. Lehetne úgy is fogalmazni (legalábbis én így érzem), hogy a szegényeknek elegük lett a gazdagok (nagy családok) játszadozásaiból...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.05.24. 21:32:19
  • nearo
    ha csinálnak még trónokharcás southpark részt, vajon mi lesz timmy sztorija?:D

egyébként volt talán két résszel ezelőtt, amikor az egyik ilyen visszaemlékezésben a fiatal nedet majdnem megölték, és akkor utána volt valami kiabálás abban a toronyban, de az öreg nem engedte be brant, mer hogy még nincs itt az ideje vagy nemtom... az lehet pont a hodor volt? mer akkor viszont az öreg tudta végig az egészet
  • wantonly
    Ez a rész baromi jó lett volna, ha a közepén nem tolnak a képünkbe macro felvétellel egy f*szt. Semmi értelme nem volt, ellenben gusztustalan és értelmetlen. A rendezők gyógyszere nagyon elgurult.
  • Rockynhooo
    Egyébként a vas szigeteki király avatás? vagy belefulladsz a vízbe vagy nem ?
  • Jim Morrison
    több:)
  • Palinko
    pont ez a mások legnagyobb fegyvere hogy szinte mindenki meseként tekint rájuk, még a falon is lehettek olyanok akik "vadász" sztoriként néztek még nem történt ott is egy s más. szóval a világ még 1%-a sem hisz a másokban. ha valós fenyegetésnek gondolnák nem ilyen lerogyott állapotban lenne az őrség az hét szentség (érdekes hogy most jutott eszembe ez a szólás mondás :D). a vadakat urakhoz küldeni? kiröhögték volna őket ha egyáltalán beengedik, az óriást meg valami rontásnak nézték volna és legyilkolják. el vannak foglalva a hatalmi harcokkal még a nyakukba nem csorog a fos. nem oldhattad volna még Te sem meg a sorozat fő mozgatórugóját. amit mondasz kb olyan, hogy hülye Titanic minek ment neki a jéghegynek miért nem kerülte ki. az árok meg... ott elég fagyos lehet a föld, nem nagyon haladnának vele, és több száz km hosszan kéne, szinte akkora giga project lenne mint maga a fal, ami így is csak mágiával valósulhatott meg. ráadásul ha nem elég széles simán átdobnak rajta valamit, plusz még ők is mennének majd északra valamikor akkor meg temethetnék be. sztem logikus hogy bíznak a falban, de nyilván nem fog az megállítani senkit már.
  • Zozo0122 #12516
    Végem :DDD

• Zozo0122 #12515
    Igazából mindegy. Ebben a világban aki nem az északról jövő fenyegetéssel foglalkozik, az ostoba. Jonnak is (megkéri Tormundot, ő meg beleveri a fejükbe, hogy indulás), még parancsnokként kellett volna vadakat (hogy jobban elfogadják őket, és lássák, hogy nem mindegyikük szörnyeteg, persze legtöbbjükkel elsőre kutyaként bántak volna, de szerencsére nem a gyávaságukról híresek, egy részüket úgyis már a kapunál levágták volna) küldenie az összes nagy és kisebb ház urához, személyes beszélgetésre és emberekért, élelemért és minden egyébért könyörögnie. A nagyobb urakhoz mehettek volna különféle vad nemzetségfők és esetleg óriások is, a nyomaték kedvéért, hogy a mesék egy része azért csak igaz lehet. A fal tetejére tűzvetőket, a Fal túloldalára 5 méter mély árkot kellett volna ásni, az alját telepakolni fával és éghető dolgokkal, kihegyezett karókat állítani, hálót meg mindent, ami csak van. Na mind1, ahhoz hogy készülhessenek az ostromhoz tényleg kelleni fog Deres is, úgyhogy először ki kell füstölni Ramsayt :D
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.05.24. 20:18:49
  • Palinko
    nekem sem a kedvenceim, meg elég unalmas már, de azért azt becsülöm bennük hogy minden esélytelenség ellenére hogy kiálltak magukért és nyertek, mert nagy befolyást szereztek. meg hogy milyen összetartóak. a vallási fanatizmusuk sem úgy mutatkozik ki, hogy értelmetlenül pusztítanak. erőszakosságuk is csak elég alap ebben a világban ahol a Bolton dolog sem ritkaság, meg a lefejezés és kapura kitűzés is gördülékenyen működik. szerintem itt legtöbben a való életből származó vallás ellenességüket viszik át a sorozat szintjére és azért van herótjuk a verebektől.

de legalább Nirz érzi hogy miről beszélek :D
  • cylonflatus
    Azt azért nem mondanám, hogy nincs rá utalás, bár ami van az tényleg kevés, és semmi részletes, inkább csak elejtett utalások és azok se konkrétan Brannal kapcsolatban. Igazából ha Bran képességét akarod "megfogni", akkor arra érdemes figyelni, amit a könyvben a wargokról említenek. Hogy ezek a képességek honnan jönnek, "milyen Istentől" azt nem lehet tudni, nem derül ki - de abban mondjuk biztos vagyok, hogy az andalok Hét Hitének istenéhez semmi köze.
  • Nirz
    Ezt én sem értem, részemről a verebek kifejezetten okésak :D
  • DantesHUN
    Hát...nem tudom. A stark-ok nem épp az éles eszükről és a jó döntéseikről híresek. Nálam max Jon, ha nem lenne mindig búvalbaszott , aki szimpatikus Stark. Meg Ayra régebben.
  • DantesHUN
    Mit lehetne rajtuk szeretni? A vallási fanatikusok a legrosszabbak. Csak rossz vége lehet minden fanatizmusnak.
  • DantesHUN
    Viszont a verebek semmilyen forradalmat nem akarnak, csak mindenkire ráerőszakolni a fanatizmusukat.
  • Palinko
    benne volt ő is Tywin seregének parancsnokságában, valszeg csinált sok mocskosságot csak nem mutatták. meg mindvégig csak egy "Tywin light"-ot látok benne, aki nem olyan kemény mint a bátyja de szeretne olyan lenni. meg ő is felelős a kialakult helyzetért a királyvárban, ha nem tetszenek a verebek, ő is tanácstag volt és csírájában elfojthatta volna a dolgot.
  • DasIsFuck
    Szerintem a starkokon kívül nem is nagyon lehet mással szimpatizálni.

Mert eleve csak a starkok vannak olyan részletesen bemutatva és csak ők azok akiket tetteik alapján szimpatikusnak lehet ítélni.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.05.24. 18:27:44
  • [NST]Cifu
    Kevan Lannister-el mi a problémád?
  • Palinko
    egyébként furcsa nekem, hogy ennyien, egységesen utáljátok a verebeket :D én sem szeretem, de hát a Lannisterek ellenségét valahogy nem tudom gyűlölni, mert akárkik is valszeg kisebb szarháziak mint a Lannisterek...
    igazából 2 ember van az oroszlános családból akivel lehet szimpatizálni, Tyrion, ugye ő már ott sincs, meg Jamie, de hát ő vele is csak félig, olyan szimpatikus mostanában, de azért sok szarságot csinált ő is a múltban. szóval én azt sem bánom ha a verebek győznek majd hétfőn és a Targaryenéknek a verebeket kell majd lenyomni... vagy átadják nekik a hatalmat, mert a főveréb úgy sem akarna király lenni és az igazi ellenség a mások ellen fordulnak.
  • homeless
    Önmagában nem is, de a történelem során az összes sikeres forradalomnak az elégedetlen nép volt a katalizátora. Az már más kérdés, hogy a forradalom méretét és brutalitását látva átáll e a hadsereg egy része vagy elkezdi e támogatni a felkelőket egy nagyhatalom.
    Mindenesetre én úgy gondolom, hogy Cersei az évad végén fejvesztve fog menekülni King's Landingből, már csak az a kérdés, hogy Tommen melyik oldalra áll.
  • cylonflatus
    Azt ismeritek, hogy south parkos Timmy, Chewbacca, Groot és Hodor leülnek beszélgetni? Nos, ilyen viccet én sem ismerek, de ez a szitu így önmagában is elég komoly, csattanó nélkül is :D
    Hodor :.(
  • cylonflatus
    Köszönöm a válaszokat, Genndynek szintén!
  • Terawatt
    Köszi a válaszokat :)
  • [NST]Cifu
    Nem volt eddig erre utalás sem. Sem a könyvekben, sem a sorozatban.
  • Pares
    Én úgy tudom, hogy az csak simán egy mágikus képesség, amivel vagy megszületik az ember, vagy nem.
  • Terawatt
    Bran képessége nem a régi Istenektől van?
  • Pares
    Kicsit nagyon túldimenzionálod a dolgokat. Az nyilvánvaló, hogy GRRM rengeteget merített a valós történelemből, de ha akár milyen "háború" is van a vallások közt (ami jelenleg még nincs), akkor abban a Fény Ura áll nyerésre, ugyanis ezeddig csak ezt az egy Istent láttuk aktívan beleavatkozni a dolgokba... Westerosban meg Daenerys lehet a legnagyobb hittérítő, aki átkonvertálja a kontinenst a Fény Urát tisztelő vallásra... De ebben csatlakozhat Jon is, hiszen őt is ez az Isten támasztotta fel.
  • DasIsFuck
    Szerintem az elégedetlen nép önmagában az égvilágon semmit nem tud megdönteni, főleg nem államhatalmat.
  • Terawatt
    Végülis igazad van.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kíváncsi leszek meddig tart az ottani béke, mert túl szép hogy igaz legyen. Dany a távot nézve lesz még egy kis idő hogy visszatérjen, de az nagyon hatásos lesz. Eltűnik és egy ekkora sereget/népet hoz magával.
  • molnibalage83
    :)
  • homeless
    Téged is megvargolt Bran?
  • DantesHUN
    Az : nagy különbség támogatják-e őket pénzzel és fegyverrel, felszereléssel. Más a társadalmi támogoattságuk, a hárpiákat a régi rend nemesei, vezetői támogatják. A felszerelésük jobb mint a verebeké.
    A verebek mögött a csórók állnak. A hárpiák nem vallási fanatikusok. A verebek igen. A hárpiák merényletekkel és szabotázzsal harcoltak a verebek nyíltan packáznak a hatalommal.
    A hárpiák csak addig sikeresek amíg támogatják őket pénzzel, búvóhelyekkel. A verebek nem bújnak sehova, nyíltan kiállnak és kihívták magukkal szemben a királyi hatalmat.
    A hárpiák mondhatni sötétben bujkáló terroristák
    A verebek pedig vallásos, fanatikus paraszti csőcselék. A terroristák ellen, a nagy katonai erő felmutatása nem éppen sikeres( Makulátlanok sokszor meg se találták a búvóhelyeiket) míg a fanatikus csőcselék ellen egy kemény határozott katonai fellépés hatásos lenne.