19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#12571 már írta valaki a topicba, csak ő magától vette észre :P -
Prof William #12570 Akkor legalább már közelebb van. :) -
#12569 nyár után előbb ősz :D -
Prof William #12568 Akkor mostantól már tényleg jön a tél? :) -
#12567 "This episode officially marks the end of Summer."
és ha belegondolunk, milyen igaz:) lehet valami fontos jelentése is van...mármint..biztos, ez a Trónok Harca, mindennek jelentése van -
#12566 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#12565 -
homeless #12564 -
#12563 gondoltam előbb utóbb valaki felhozza, hát ha neked egy fasszal, vagy bármilyen testrésszel tönkre lehet tenni valamit :D
-
#12562 Szerintem ez nem igaz.
Legyen bármilyen műről is szó ahhoz, hogy bevonzon és érdekelljen kellenek azok a kapaszkodók amik miatt egy-egy karakter szimpatikus, hogy tudjon érdekelni és tudj izgulni a sorsáért.
Szóval lehet, hogy a got önmagában nem a szimpi pozitív karakterekről szól, de mégis kellenek az embernek azok a pontok amik mentén a történetben tud maradni.
Legalábbis én így vagyok vele.
A sorozatban ráadásul nekem abszolút az jön le, hogy leginkább a starkok vannak a központba állítva.
A legtöbb olyan karakter is ott volt akiért lehetett izgulni.
Prsze a legtöbb már meghalt, de rajtuk kívül melyik családról lehetne ugyan ezt elmondani?
Nyilván ha én is olvastam volna akkor máshogy állnék hozzá, de én a sorozatot nézem. -
#12561 nekem is, de azért ne hozzák vissza, hogy meghaljon -
#12560 Bronn karaktere nekem nagyon hiányzik. -
Prof William #12559 Boldogan él amíg meg nem hal? Egy R.R. Martin regényben? Te jó ég milyen párhuzamos univerzumba kerültem? -
#12558 Kivel, Bronnal? Jól van, elengedték Dorne-ból, gondolom hazament a kis birtokára és éli világát, főleg ha elvette a kiszemelt csajt is (plusz kastély+uradalom+föld). -
#12557 Tényleg, vele mi is lett? Eskü nem emlékszem. :D -
#12556 -
DantesHUN #12555 Nem mondom hogy Cercei nem érdemli meg, hogy megszívja, de attól még a Verebek nem jó fejek. -
Pares #12554 Most hogy mondod... -
Pares #12553 A tündér csajszi vagy az öreg mondta, hogy most, hogy rajta van a kezén a jel, már be tudnak jönni a barlangba, mert eddig egy varázslat védte. És mindtha olvastam volna róla, hogy a legendák szerint Bran (hmmm...) the Builder, aki a falat építette, a gyerekek mágiáját is használta a fal építésénél... -
Taliga07 #12552 Eddig is tudták hol van, hisz ők űzték be a barlangba... A jel, ahhoz kellett, hogy a virgácsokon át tudjanak jönni, sztem.
Utoljára szerkesztette: Taliga07, 2016.05.25. 10:55:44 -
#12551 Hmm... Lehet nekem is újra kellene néznem azt a részt? -
#12550 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!valami varázslatot megtörhetett mert a párbeszéd valami olyasmi volt h de nem tudnak bejönni mire a válasz hogy most már igen -
#12549 nem tudom, nekem is úgy jött le, hogy volt ott valami védőmágia, ami miatt nem tudott bemenni a főmufti, de így a jellel már igen... és az nem csak egy iránytű branhez... újra kéne néznem a részt -
#12548 Nem tört meg semmiféle varázslatot. A Mark alapján viszont a Night's King tudja már, hogy hol van Bran. Ezt a Három Szemű Holló mondta ugyebár az S6E5-ben Bran-nak, amikor látta a Mark-ot a kezén. -
#12547 hmm lehet így fogja bran túlélni a dolgot? nem ölik meg walkerék, hanem csak foglyul ejtik, és elviszik a falhoz -
Pares #12546 Bran kezén rajta van a Night's King kezének a nyoma, ami megtörte a barlangot végő varázslatot is. Bran majd szépen elmegy délnek, átmegy a falon, az meg ledől utána. -
Taliga07 #12545 És mi van, ha Bran átjön a Falon (úgy hogy rajta van a jel)? Amúgy a könyv említi Joramund kürtjét, ami képes ledönteni... -
#12544 oda kellett volna még ilyen karib tenger kalózai jelenet hogy a tengerfenéken mászva közelítik meg a hajókat :) Hát nem tudom méreg lehet e...inkább csak elfelejti mindenki hogy ott át lehet menni a falon,a történet miatt :D -
Pares #12543 Én ezt értem, és nyilván hátsó szándékai is vannak a Főverébnek, de engem mindaddig nem zavarnak, amíg a királyvári fejeseket basztatják. Több szempontból is megérdemlik, főleg a Lannisterek (kivéve Tyrion, de ő már messze jár onnan), had igyák meg a szarkeverésük levét. Arra jók lesznek a verebek, hogy Daenerys érkezte előtt szétzúzzák a hatalmasokat, instabilitást keltsenek, polgárháborút szítsanak, amit majd Daenerys jól helyrehozhat... Sokan azért utálják őket szerintem, mert a valós életből átültetik a sorozatba a politikai és világnézetüket...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.05.25. 10:39:23 -
#12542 A sós tenger valamiért méreg lehet a Másoknak, hiszen a sorozatban is csak bambán nézte a Night King, ahogy Jon Snow szépen elhajózik...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.05.25. 10:33:15 -
#12541 ráadásul valami mágiával,mert-könyv spoiler- SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. viszont a fal megkerülhető,keleten nyugaton csak a tenger van,nem is értem a vadak is miért másztak falat ,ráadásul akkor azok az őrségek üresek is voltak.branékat a könyvben egy élőhalott varjú segíti aki egy szarvason lovagol,és még ő sem tudott átmenni az alagúton ahol a könyvben sam és szegfű átmentek -
#12540 Ezzel van egy kis gond. Ott a Fal. A Fal, amely évszázadok, év ezredek óta állja az ostromot, és északon tartja a Másokat. -
#12539 "Sansa", izé Eline Powell -
DantesHUN #12538 Szimpátiát... szerintem épp hogy ez a sorozat nem arról szól hogy szimpatikus pozitív karakterek vannak benne. Tywin , amíg élt Tyrion. Pók, Kisúj, Starkok közül Ayra korábban érdekes volt, Jamie a kézlevágása óta lett érdekesebb , színesebb karakter, bár az ebben az évadban annyira nem villogott , eddig.
Jon is az végülis, de a Starkok már eléggé megfogyatkoztak. Robb halott. Ned halott. Az asszony halott. Rickon nem csinált semmit, nem is láttuk. Ki? Sansa? -
DantesHUN #12537 Nem. Vagyis, az olyan csoportok mint a Verebek a valóságban is mindig arra igyekeztek apellálni ,hogy óh, hát ők a szegények mellet vannak a gazdagok ellen...de ez hazugság. Csak ezzel a módszerrel verik át a csórókat és a tudatlanokat. Nem a szegények segítése érdekli őket, hanem pusztán a hatalom. A hatalom meg nem feltétlenül pénz, az is hatalom ha sok ezer ember urgik a szavamra mert elhiszi a vallásos halandzsát.
A baj pedig a fanatizmussal van. Egyrészt a fanatimzus sose jó. Másrészt: miért, az tetszene ha jönne egy fanatikus csapat ember, és megmondaná hogy éld az életed, mit szeress mit ne, mindenbe beleszólnának a szexuális életedtől kezdve mindenbe. És ha nem azt teszed amit ők mondanak , jól megbüntetnek Hát én annyira nem örülnék. -
#12536 Szép kis tenyésztés lenne. Mini Mountain babák
Nem lenne egy kicsit op úgy a vargolás? Nerf pls -
Prof William #12535 A vargolásnak van távolsági limite? Mert ha nem és Bran profi lesz a vargolásban, akár a falon túról is belevargolhat a másik kontinensen lévő sárkányba.
Mellesleg van egy olyan érzésem, hogy az óriások faja hamarosan átesik némi vérfrissítésen Tortmund és Brienne által. :) -
#12534 a Skynet már elszabadult, tekintet nélkül pusztít minden élőlényt -
#12533 olvass könyvet -
#12532 Brannék szerintem úgy fognak megmenekülni a mások elől, hogy Danny sárkánya időközben elrepült westeros felé és Brann bele fog vargolni:)