19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Palinko
    már írta valaki a topicba, csak ő magától vette észre :P
  • Prof William
    Akkor legalább már közelebb van. :)
  • Kongy
    nyár után előbb ősz :D
  • Prof William
    Akkor mostantól már tényleg jön a tél? :)
  • szabii98
    "This episode officially marks the end of Summer."
    és ha belegondolunk, milyen igaz:) lehet valami fontos jelentése is van...mármint..biztos, ez a Trónok Harca, mindennek jelentése van
  • Jim Morrison
  • Terawatt
  • homeless
  • Palinko
    gondoltam előbb utóbb valaki felhozza, hát ha neked egy fasszal, vagy bármilyen testrésszel tönkre lehet tenni valamit :D

• DasIsFuck
    Szerintem ez nem igaz.
    Legyen bármilyen műről is szó ahhoz, hogy bevonzon és érdekelljen kellenek azok a kapaszkodók amik miatt egy-egy karakter szimpatikus, hogy tudjon érdekelni és tudj izgulni a sorsáért.

Szóval lehet, hogy a got önmagában nem a szimpi pozitív karakterekről szól, de mégis kellenek az embernek azok a pontok amik mentén a történetben tud maradni.
    Legalábbis én így vagyok vele.

A sorozatban ráadásul nekem abszolút az jön le, hogy leginkább a starkok vannak a központba állítva.
    A legtöbb olyan karakter is ott volt akiért lehetett izgulni.
    Prsze a legtöbb már meghalt, de rajtuk kívül melyik családról lehetne ugyan ezt elmondani?

Nyilván ha én is olvastam volna akkor máshogy állnék hozzá, de én a sorozatot nézem.
  • Lópikula
    nekem is, de azért ne hozzák vissza, hogy meghaljon
  • molnibalage83
    Bronn karaktere nekem nagyon hiányzik.
  • Prof William
    Boldogan él amíg meg nem hal? Egy R.R. Martin regényben? Te jó ég milyen párhuzamos univerzumba kerültem?
  • genndy
    Kivel, Bronnal? Jól van, elengedték Dorne-ból, gondolom hazament a kis birtokára és éli világát, főleg ha elvette a kiszemelt csajt is (plusz kastély+uradalom+föld).
  • BoneDragon
    Tényleg, vele mi is lett? Eskü nem emlékszem. :D
  • RatBaG #12556
  • DantesHUN
    Nem mondom hogy Cercei nem érdemli meg, hogy megszívja, de attól még a Verebek nem jó fejek.
  • Pares
    Most hogy mondod...
  • Pares
    A tündér csajszi vagy az öreg mondta, hogy most, hogy rajta van a kezén a jel, már be tudnak jönni a barlangba, mert eddig egy varázslat védte. És mindtha olvastam volna róla, hogy a legendák szerint Bran (hmmm...) the Builder, aki a falat építette, a gyerekek mágiáját is használta a fal építésénél...
  • Taliga07
    Eddig is tudták hol van, hisz ők űzték be a barlangba... A jel, ahhoz kellett, hogy a virgácsokon át tudjanak jönni, sztem.
    Utoljára szerkesztette: Taliga07, 2016.05.25. 10:55:44
  • [NST]Cifu
    Hmm... Lehet nekem is újra kellene néznem azt a részt?
  • Caliph
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    valami varázslatot megtörhetett mert a párbeszéd valami olyasmi volt h de nem tudnak bejönni mire a válasz hogy most már igen
  • nearo
    nem tudom, nekem is úgy jött le, hogy volt ott valami védőmágia, ami miatt nem tudott bemenni a főmufti, de így a jellel már igen... és az nem csak egy iránytű branhez... újra kéne néznem a részt
  • [NST]Cifu
    Nem tört meg semmiféle varázslatot. A Mark alapján viszont a Night's King tudja már, hogy hol van Bran. Ezt a Három Szemű Holló mondta ugyebár az S6E5-ben Bran-nak, amikor látta a Mark-ot a kezén.
  • nearo
    hmm lehet így fogja bran túlélni a dolgot? nem ölik meg walkerék, hanem csak foglyul ejtik, és elviszik a falhoz
  • Pares
    Bran kezén rajta van a Night's King kezének a nyoma, ami megtörte a barlangot végő varázslatot is. Bran majd szépen elmegy délnek, átmegy a falon, az meg ledől utána.
  • Taliga07
    És mi van, ha Bran átjön a Falon (úgy hogy rajta van a jel)? Amúgy a könyv említi Joramund kürtjét, ami képes ledönteni...
  • Caliph
    oda kellett volna még ilyen karib tenger kalózai jelenet hogy a tengerfenéken mászva közelítik meg a hajókat :) Hát nem tudom méreg lehet e...inkább csak elfelejti mindenki hogy ott át lehet menni a falon,a történet miatt :D
  • Pares
    Én ezt értem, és nyilván hátsó szándékai is vannak a Főverébnek, de engem mindaddig nem zavarnak, amíg a királyvári fejeseket basztatják. Több szempontból is megérdemlik, főleg a Lannisterek (kivéve Tyrion, de ő már messze jár onnan), had igyák meg a szarkeverésük levét. Arra jók lesznek a verebek, hogy Daenerys érkezte előtt szétzúzzák a hatalmasokat, instabilitást keltsenek, polgárháborút szítsanak, amit majd Daenerys jól helyrehozhat... Sokan azért utálják őket szerintem, mert a valós életből átültetik a sorozatba a politikai és világnézetüket...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.05.25. 10:39:23
  • [NST]Cifu
    A sós tenger valamiért méreg lehet a Másoknak, hiszen a sorozatban is csak bambán nézte a Night King, ahogy Jon Snow szépen elhajózik...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.05.25. 10:33:15
  • Caliph
    ráadásul valami mágiával,mert-könyv spoiler-
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    branékat a könyvben egy élőhalott varjú segíti aki egy szarvason lovagol,és még ő sem tudott átmenni az alagúton ahol a könyvben sam és szegfű átmentek
    . viszont a fal megkerülhető,keleten nyugaton csak a tenger van,nem is értem a vadak is miért másztak falat ,ráadásul akkor azok az őrségek üresek is voltak.
  • [NST]Cifu
    Ezzel van egy kis gond. Ott a Fal. A Fal, amely évszázadok, év ezredek óta állja az ostromot, és északon tartja a Másokat.
  • [NST]Cifu
    "Sansa", izé Eline Powell
  • DantesHUN
    Szimpátiát... szerintem épp hogy ez a sorozat nem arról szól hogy szimpatikus pozitív karakterek vannak benne. Tywin , amíg élt Tyrion. Pók, Kisúj, Starkok közül Ayra korábban érdekes volt, Jamie a kézlevágása óta lett érdekesebb , színesebb karakter, bár az ebben az évadban annyira nem villogott , eddig.
    Jon is az végülis, de a Starkok már eléggé megfogyatkoztak. Robb halott. Ned halott. Az asszony halott. Rickon nem csinált semmit, nem is láttuk. Ki? Sansa?
  • DantesHUN
    Nem. Vagyis, az olyan csoportok mint a Verebek a valóságban is mindig arra igyekeztek apellálni ,hogy óh, hát ők a szegények mellet vannak a gazdagok ellen...de ez hazugság. Csak ezzel a módszerrel verik át a csórókat és a tudatlanokat. Nem a szegények segítése érdekli őket, hanem pusztán a hatalom. A hatalom meg nem feltétlenül pénz, az is hatalom ha sok ezer ember urgik a szavamra mert elhiszi a vallásos halandzsát.
    A baj pedig a fanatizmussal van. Egyrészt a fanatimzus sose jó. Másrészt: miért, az tetszene ha jönne egy fanatikus csapat ember, és megmondaná hogy éld az életed, mit szeress mit ne, mindenbe beleszólnának a szexuális életedtől kezdve mindenbe. És ha nem azt teszed amit ők mondanak , jól megbüntetnek Hát én annyira nem örülnék.
  • Terawatt
    Szép kis tenyésztés lenne. Mini Mountain babák

Nem lenne egy kicsit op úgy a vargolás? Nerf pls
  • Prof William
    A vargolásnak van távolsági limite? Mert ha nem és Bran profi lesz a vargolásban, akár a falon túról is belevargolhat a másik kontinensen lévő sárkányba.

Mellesleg van egy olyan érzésem, hogy az óriások faja hamarosan átesik némi vérfrissítésen Tortmund és Brienne által. :)
  • Lópikula
    a Skynet már elszabadult, tekintet nélkül pusztít minden élőlényt
  • Lópikula
    olvass könyvet
  • DasIsFuck
    Brannék szerintem úgy fognak megmenekülni a mások elől, hogy Danny sárkánya időközben elrepült westeros felé és Brann bele fog vargolni:)