Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
btw a vörös csaj mágiája tényleg(!) működik, nincs semmi megvezetés, nem szélhámos (persze ettől még lehet hogy később Stannis ellen fordul ha az istene úgy akarja)
...illetve értelmetlen 21. századi európai értékrenddel megítélni Stannis döntését, voltak ennél cifrább dolgok is az ókorban és a középkorban, és az még csak nem is fantasy.
Az hogy én itt és most mit gondolok a rabszolgatartásról meg a rablógyilkosságról sehogy sem fogja minősíteni az ükükükükük-nagyfateromat aki anno halál nyugodtan szétfosztogatta Európát a többi honfoglalóval mert mindez akkor és ott(!!!!) teljesen OK volt. A mi mostani értékeink nem abszolútak, könnyen lehet hogy pár évtized múlva ma még teljesen elképzelhetetlen dolgok elfogadottá és "normálissá" válnak.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ned is támogatta őt, mert a törvények ezt mondják, kész.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
nem hinném hogy túl sok ellátmányuk maradna deres bevétele után + mire davos is visszaér az ellátmánnyal a falról az is időbe telik, bár ami azt illeti az se biztos hogy kapni fog bármit is havastól, meg van annak is a saját problémája a belső széthúzással ami most formálódik a renden belül +a vadak is rá fognak tenni ere egy lapáttal.
én kötve hiszem hogy a frey család boltonok a megmaradt lannisterek széles mosollyal végignéznék ahogy stannis pöckösen végigvonul fél westeroson, de akár említhetném dorne-t is... nem hinném hogy a martellek örülnének neki ha megint veszélybe kerülne az egyik családtagjuk királyvárban, épp most tettek egy barátságos gesztust is azzal hogy a két fiatal visszamegy jaimevel ezzel téve tanúbizonyságot hogy hűségesek a trónhoz.
+ a máglyás jelennettel szerintem el is ásta magát még az északiak szemében is, annyira távol áll ez a fajta tűzimádós családtag égetős vallás ott az északiaktól hogy én nem csodálkoznék rajta ha deres bevétele után is ellenséges maradna a vidék nagy része.
nézzük a realitásokat.... jóformán egész westeros ellen harcol, eddig senki nem kereste fel hogy mellé álljon és ahogy elnézem senkinek se érdeke hogy trónra kerüljön, még havas jon is inkább maradt gerinces ember és kitartott a hűségesküje mellet... pedig neki minden oka meglett volna arra hogy stannis mellé álljon.
Ő Havas Jon, Ned Stark fattya. Ha a teóriáról nem tudna senki, pedig igaz lenne, akkor is így maradna minden.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Jonról meg még a könyvet olvasók sem tudják hogy Targaryen-e vagy sem. Ez puszta feltételezés.
Én is meglepődnék, ha Stanis kerülne a trónra. Ráadásul hosszabb időre mint Jofri.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Amúgy pedig miért nem ölte még meg Havas Jont? Hiszen azt mondta, úgye, hogy az összes Targaryent megöli. Persze nincs tisztában, hogy valójában ki is ő. Szerintem ennek még lesz jelentősége és mivel negatív személyt kreáltak most belőle, meglepődnék, hogy a sorozat végén ő kerülne a trónra, ha egyáltalán megéli még azt a napot egyáltalán.
akkor még egyszer
Master91
Melisandre mágiái pedig bejönnek
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.06.09. 11:03:30
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
de még ha be is veszi derest több hónapnyi ostrom után még akkor is ott van egy kontinensnyi földrész ami keresztül kéne verekednie magát kép semmi esélye hogy szárazföldön eljusson királyvárig.
Először is elég hamar eljutott Dragonstone-ról Braavos-ba, majd onnan a Wall-ig. ;)
Másodszor, annyira verekednie csak akkor kell, ha az északi népek felkellnek ellene. Ha Winterfell-t beveszi, akkor King's Landing-ig nem igazán van olyan akadály, ami feltartóztathatná. A jövőjét innentől politikai döntései befolyásolják inkább...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
De akkor miért nem tárgyalt velük? Kinyírta a vezetőjüket és otthagyta őket. Aztán mikor Jon Snow előállt az ötlettel, hogy hozza a vadakat, odaadja neki a hajóit, de nem várja be őket...
egy ilyen férget senki se követne tartósabb ideig háborúba nem csodálkoznék ha sorban mindenki lelépne mellöle és szinte borítékolhatunk egy davos vs stannis vitát, de még ha be is veszi derest több hónapnyi ostrom után még akkor is ott van egy kontinensnyi földrész ami keresztül kéne verekednie magát kép semmi esélye hogy szárazföldön eljusson királyvárig.
*Stannis nagyon jó hadvezér volt, de még ennél is fontosabb, hogy hajlíthatattlan és kőkemény, mint Dragonstone, amit védett. Nem adhatta meg magát, hát kitartott, és mindent megtett a túlélésért.
*Stannis összeszedett egy elég erős sereget, amivel csaknem bevetti Királyvárost, nem sokon múlt...
*Stannis (valószerületlenül gyorsan) megjárta Braavost és összeszedett egy igen erős hadsereget, amellyel aztán elrobogott a Falhoz, és lenyomta a Vadakat, mint a bélyeget. Azért ehhez nem sok köze volt a Ribéknek, és jelzi, hogy nem teljesen fogalmatlan a hadvezetést illetően.
*Pontosan ezért teljesen következetes Stannis döntése, ő nem fordul meg, nem hátrál vissza, csakis előre mehet, ez az egyetlen elfogadható számára, mindig így győzedelmeskedett.
*Balon Greyjoy sorsáról nem tudunk semmit, még... ;)
@Hon-Huz: Azért ment Északra Stannis, mert a Ribék azt mondta, hogy ott kell helyt állnia. Amit meg is tett, mert feltehetően ha nem megy Északra, akkor a Vadak átmennek a Falon, és a Fal védtelen marad utána...
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
És ugyebár BW-nél is megjósolta Melisandre, hogy ha mennek, már akkor ővék lesz a trón, ehelyett buktak egy orbitálisat és ugye akkor is ugyanigy áldozatokat hoztak.
Ahogy más is írta szerintem lesz még meglepetés és pofáraesés számukra,mert nem minden fog úgy történni, ahogy Melisandre jósolgat, hiszen már máskor is felsült.
Amúgy ez az egész papi hókusz-pokusz is önbeteljesítő jóslat. Jópofa, hogy megjósolja neki, hogy király lesz meg Isten meg tudom is én mi… aztán meg sorba jön elő, hogy izé-bizé de kell hozzá ez is az is. Áldozzuk fel őt meg őt, stb. Ha Stanis már elsőre sem hoz áldozatot, akkor mi van a lángokba írt próféciával? Semmi. Sosem teljesül. Ez olyan, mintha én ígérnék neked egy Porsét,… ja csak annyit akarok hozzá, hogy add nekem oda az árát kézpénzben.
DE HA teszem azt trónra kerülne, még is mit lehet várni egy ILYEN embertől? Semmit, továbbra is fogja a papnője szoknya szegélyét és követi utasításait. Aki nyilván lángforrássá változtatja az egész kontinenst, mert természetesen a saját vallását terjesztené, minden mást felégetne. Ez a jobb jövő, meg a közjó?
Az hogy ÉN mit csináltam volna az tök nem ide tartozik. Én nem vagyok egy Westerosi hadúr (bár Stanis se az). Renly többszörös túlerőben van, akkor más taktikát kell alkalmazni a frontális támadás helyett. Érdekes Robnak azért valahogy csak összejött és keményeket ütött a Lanistereken (szövetségeket kötött, taktikázott, karizmatikus vezető volt). Mindezt főpap nélkül. Nem is szemtől szemben nyírták ki, hanem aljas árulással.
Danny sárkányok nélkül szomjan halt volna a sivatagban… de ez nem tartozik a Stanis témához ugyebár.
Nem volt más választása. Vagy ez, vagy vissza megy a falra és kb. bukott az ügye.
Ti nem ezt a sorozatot nézitek? Szinte tálcán kínálja a mit-miért dolgokat könyörgöm
Utoljára szerkesztette: Dobronski, 2015.06.09. 10:37:24
1: meghalt
2: vagy ott hagyta őket a levesbe
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.09. 10:38:31
Többen írjátok hogy Stannis hisz neki, meg benyeli a dumáját; ez nem így van, Stannis maga is látta a lángokban a végzetét, erről egy korábbi évadban beszélgettek (de azt nem tudjuk pontosan, mit: magát a Vastrónon / lángoló karddal vezeti a csapatokat / békét a Birodalomban ha ő uralkodik, stb.) De a lényeg az hogy nem csak "hisz valakinek", hanem ő maga is meg van győződve arról hogy helyes amit tesz.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Az nekem is feltűnt, szerintem easter egg-nek szánták a készítők.:)
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Ettől még azért fordulnak elő ilyenek..
BTW az feltűnt bárkinek is, hogy a sárkánynák volt "friendly fire"? Legalább egy makulátlant is elégetett.
Ebben a világban az simán egy hihető alternatíva amit stannis választott, hiszen nem egy légből kapott baromság a vörös papnő mágiája.
Szerintem Stannis tettét majd az fogja igazolni, ha beveszik Winterfellt.
Vagyis inkább a Vörös Papnő-t fogja még inkább erősíteni.
Mintahogy előbb is írva volt a papnő mágiája igenis valós a GOT világában.
"De ezek szerint a való életben is vannak olyan barmok, akik simán művelnék azt amit Stanis."
A valós életben először is nincs mágia de ha olyan hatásos lenne mint a papnőé és a fél világ uralkodói címe lenne a tét,miért is ne tenne ilyen áldozatot vki ha nincs más választása. Értsd trón örökre elveszett vagy áldozat.
"Vissza kellett volna vonulni a Falhoz, ahogy az öreg javasolta."
Akkor a tróntól örökre elbúcsozhatott volna és biztonsága is kérdéses lett volna később
"Önző megalomán fanatista barom Stanis."
Nem éppen megalomán úgy látja hogy a sorsa és a közjóért is teszi a világ megmentésért és ezért hajlandó volt legnagyobb árat is megfizetni.
"Még töketlen is."
Akkor lett volna töketlen ha meggondolja magát de akkor nagyon
"Egy lúzer. "
???
"Ha a papnő nem keverné a sz.rt akkor hol lenne? Még a tesója ellen is elbukott volna a csatába annyira béna."
Jah mert te le tudtad ovlna győzni Stannis helyében Renlyt aki többszörös túlerőben volt. De ilyen alapon:
Ha sárkányokkal nem keverte volna a szart hol lenne Danny?
Majd az évad végén, vagy a következőben meglátod, hova repült.
Stannis szándékát, én már az előző részben, mikor kizavarta a főpapnőt a sátrából, akkor megsejtettem, annak ellenére, hogy ilyen nincs a könyvben, ott él és virul Shireen a falon.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.06.09. 10:02:47
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Miért csak ők vannak még mindig Dannynak? A makulátlanok mellé én már rég összetoboroztam volna valami helyi miliciát...
Stannis
Azt se feledjük azért, hogy ebben a világban LÉTEZIK a mágia és már maga a Vörös Papnő is jó pár alkalommal tanúbizonyságát adta, hogy ő bizony tud 1-2 dolgot. Stannis tehát nem valami ködös istenekbe vetett hit miatt áldozta fel a lányát, hanem úgy hogy közel 100%-ra tudta hogy lesz értelme a dolognak...
Persze amit tett az iszonyú + nem tudom hogy miért nem "titokban" csinálta. A katonák arca azért nem éppen végtelen hűségről árulkodott az égetés közben...
Másik dolog, az milyen már, ezek a maszkos idióták majdnem a legerősebb harcosok? Kurva jók tényleg Szerintem tőlük csak a jégzombik-Mások erősebbek elvégre a Hárpia fiak mindenkit lenyomnak. Igaz, a Másoknál is vannak erősebbek: a mezítlábas csuhás Verebek...szerintem az lesz a vége, szerintem az lesz a vége mindenkit letartóztatnak, sárkányokat, királyokat, zombikat, Másokat, és vége.
Önző megalomán fanatista barom Stanis. Már korábban sem értettem, hogy miért találja akárki is szimpatikusnak. Még töketlen is. Egy lúzer. Ha a papnő nem keverné a sz.rt akkor hol lenne? Még a tesója ellen is elbukott volna a csatába annyira béna.
A nagyob jobbért mi? ..... röhejes.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Szerintem sejthető volt, hogy ez lesz a stannisz szálon a nagy wtf esemény, mert pár része említették is és annyira nincs semmi egyéb Stannis történetszálán, hogy kb már akkor tudni lehetett, hogy ez lesz amikor elküldte a hagymalovagot.