19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
suba53 #12692 Sam nem hazatért. Az ő feladata az, hogy mester váljon belőle, az őrség mestere.
Csak azért ejtette útba a családi fészket, hogy Szegfűnek, és a kicsinek biztonságot biztosítson.
Az apja miatt ez sajnos nem jött össze. De ezzel elindult egy keményebb úton, amit ha végigjár az egyik legtökösebb fekete testvérré válhat. -
#12691 dafuq -
#12690 Egyrészt a dolog szubjektív, másrészt Lena-nak testdublőre volt, szóval igazából mindegy is volt, hogy néz ki a walk of shame alatt, nem az ő testét láttuk :) -
#12689 Majd szépen lemorzsolódnak az eltérő időjárás miatt:D -
#12688 Azért Lena Headey jobb nő mint Natalie Dormer:)
-
suba53 #12687 Hogy mennyi embere van jelenleg, azt nem tudjuk csak saccolni. Plusz ugye a dothrakiaknak ott vannak a lovaik is, azokat is át kell hajózni.
Nem kis logisztikai feladat.
Hogy a hajókon mennyi ember és ló fér el, az a méretüktől függ elsősorban. Egy kétárbócos hajón, ha csak rövid távra kell bezsúfolni az embereket a tengerészeken kívül elfér talán még 80-100 harcos is.
Ha csak azokat a hajókat vesszük, amikkel Theon, és Yara elhajóztak, elvileg azok is alkalmasak lennének a feladatra, persze nem egy fordulóval.
-
#12686 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én azt nem értem eleve miért ment vissza a szülőkhöz. Kirúgta a faterja, most azt gondolta majd visszaveszi? Holott úgy van, hogy az őrség a halálig tart. Most ha egy Jon Snow hazatér, azt meg tudom érteni. -
#12685 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Felállhatott volna, persze... aztán ugyanúgy kiröhögik, meg lehet azonnal kivágják, nem várnak pirkadatig. -
#12684 Sam részénél hiányzik a tökösség.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem igaz, hogy Sam sétálókkal is találkozott, átment ezen azon és ennyire beszari még mindig. Felállhatott volna és mondhatott volna ezt-azt. Hogy pl. elviszi a kardot, mert azzal lehet ölni WW-t. De nem, az éjszaka lelple alatt pattan meg... -
DantesHUN #12683 Persze, az igaz, de attól még érdekes kérdés mennyi embert tudnak átvenni egyszerre ezer hajóval. és mennyi embere van jelenleg. -
#12682 Persze, nettó hülyeség a reggeli kávé mellett. :D
Jóval cizelláltabb lesz a történet, várom én is a nagy csavarokat (Cereseinek adott jóslat - egyúttal a Lannister ház összeomlása, Jamie kézlevágása óta szimpatikusabb, szerintem ő még fog sokat változni; Kisujj tényleg ennyire a zavarosban halászik-e? ; Nagyon érdekel kitől-mit hallott Varys, ami ennyire beleégett, sőt a Pók egy nagyon rejtélyes karakter számomra ; számomra a legérdekesebb vonulat a spirituális szál, úgy érzem ezek még csak karcolgatva lettek, de az összképhez meg kell majd ismernünk az északi és a valyriai misztikumot)
És még lehetne folytatni tucatszám. :)
Én csak annyit csinálok, hogy megpróbálom erős személyes elvárások nélkül nézni a GOT-ot. Az utolsó előtti rész számomra zseniális volt, az utolsó részre sincs panaszom, nagyon nem válogatok a szálak közül (ugyanúgy érdekel, hogy Cercei hogy fújja a habot és az is, hogy Sam mit fog tanulni). Várom a jövő hetet. -
suba53 #12681 A hajókkal lehet többször is fordulni a keskeny tengeren, így kevesebb hajó is elég.
Ha a hídfőt kiépítik, és jól védhető, akkor van bőven idő az átbútorozásra. -
twillight #12680 Pff, Jézus-Jon, a Hamis Próféta.
A Fény Urának mágiája csak egy banya hamis varázslatai, nem teljesülő látomásokkal.
A Verebek betartatják a Törvényt, és kész. Mindenki meg fog halni aki nem hódol be.
Pláne hogy két Illuminátus mozgatja a szálakat: Petyr Béjlíz és Varys, és közüllük az egyik "Veréb".
Az mondjuk nincs megmondva miért gondolja Varys (litván, jelentése: "powered by" ~ mozgatóerő) hogy Daenerys ~ Dany ~ Dániel lenne A Birodalom/A Próféta...
Fene, az sincs megmondva amikor a kalifátus lelépett az 1. évad végén miért maradt ott Nagy D-vel bárki. Pláne miért mind rabszolga. Ami ugye igen értékes erőforrás,és önálló akarattalnem rendelkezik.
Demég jobb: miért nem hurcolták az Özvegysátorba a khal-özvegyet?
Csak nem azért amiért mikor Jancsika letette a Zesküjét lehetett választani hogy "itt", vagy ha a Régi Vallás tagja vagy "annak a szent helyén" tegyed le az esküt. Azaz a) mindneki vallásos volt b) nem létezett se a Tűz, se a Víz istene azon a ponton!
De az se volt rossz ahogy Árja a táboruk közepén KIABÁLJA hogy "nem tudhatja meg más a táborban" hogy ő lány.
No és Yara meg Theonelső találkozása... Az a kuszaság teteje. Na vajon honnan "ismerte fel" a csajszi a bátyust? Csak nem hogy ott kiabálta hogy "vigyél el a várba, én vagy az örökös"? De az se rossz amikor a lovon beszól a csajnak "olyan ajánlatot hoztam ATYÁDNAK amit nem fog visszautasítani". No igen. De ha tudja hogy WF Y apja, akkor miért csodálkozik rajta egyúttal?
És milyen alapon végeztette ki Jani-bá az Őrség tagjait? Milyen alapon hagyta neki a többi Őr? Korábban inkább meghaltak minthogy engedelmeskedjenek bárkinek az Őrségen kívül...
De a legjobb kérdés: mire föl az egész? Mi a GoT TÖRTÉNETE? Mert úgy tűnik nincs neki. Már persze a New World Order népnevelésen kívül...
Persze, történnek benne dolgok, DE MIT SZÁMÍT AZ? -
DantesHUN #12679 Tegnapi rész.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ismét felemás , volt jó és rosszabb rész is benne.
Sam története engem továbbra se érdekel. Mondjuk jól nézett ki a kastély. Meg Sampapa utálható faszkarakterek. Sammama meg jóságos .
Ayra. De jó még egy Stark aki ,,okos" döntést hozott. Szóval ő nem öl ártatlant...mit gondolt, az arcnélküliek csak rosszakat öltnek ? Naiv gondolat. De legalább most a másik csaj vadászni fog rá. Őszintén, én nem is drukkolok Ayra-nak hogy túl élje. Pedig régebben kedveltem a karakterét, de a bérgyilkos képzés óta nem.
Na mindegy.
Bran és Benjen, erre vártunk azért egy ideje, hogy előkerüljön, és akkor kiderült a jégzombivá vállást vissza lehet fordítani! És bran a háromszemű varnyú! Lesznek itt még múltba révedések. A jelent is egész vagány volt, a lángoló fegyverrel. Hatásvadász, de jó. És érdekes kérdés hhogy vajon akár az éjkirály esetében s visszafordítható lenne a folyamat?
Dany...látványos, de üres jelenet. Amúgy ezer hajó elég? Szóval, mekkora hajók, és mennyi katonát tudnak átvenni? Mert ügye élelem, lovak, hajó legénységén felül vannak a katonák egy adott hajón. Mondjuk hajónként a ,,hasznos teher" 10 katona? 20? 50? 100?
Királyvár. A jelenet fasza volt. Jamie nagyon kemény volt a lován, ahogy fellovagolt. Viszont. A főveréb húzása is jó volt. És kiderült, egyre jobban látszik ő is csak egy játékos a hatalomért, a vallásos szöveg handabanda-
Ja, egyből nem kell vezekelni mert a királyt az oldalamra állítottad...hát hogyne...szó se róla, ügyes húzás, de Veréb úr is csak hatalmat akar.
Tommen meg: hülye. Bedől a verebeknek. Mit is mondott Tywin? A jó király jó tanácsadókat választ. A verebek nem jó tanácsadók. Nem csak azért mert fanatikusak. Főveréb manipulálja gyerekkirályt.Joffrey őrült volt és szadista, Tommen meg tehetetlen báb. Na melyik a rosszabb?
Jamie megy ostromolni. Ez jó lesz, de kérdés, tényleg kifüstöli a Fekete Halat? Vagy sem? Ami azért is érdekes mert ,,nagyeszű " Sansa, ügye attól a Fekete Haltól akar segítséget, akit jelenleg egy ostromlott várban van...hogy a francba fog ő segíteni a Boltonok ellen? Örülhet ha kihúzza az ostromot. Oké, Sansa nem tudhatta, hogy a Lannister sereg is Hal ellen vonul. De hát.. akinek cseppnyi esze van, az gondolhatná, hogy nagy segítséget nem tud adni.
De legalább a Völgy lovagjai nem kellenek mert bröhühü kisúj szemét vagy.
Hát érdekes lesz innen győzni Sansáknak.
Sóval vannak érdekes szálak amik jók lesznek majd a következő epizódokban.
-
#12678 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!bocs,a nyolcas no one
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.05.31. 10:02:07 -
#12677 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!8 - 9 - 10 rész címek : nobody-battle of bastards-the winds of winter -
#12676 Azert kar h nem volt meg egy walk of shame.. Margery ha nem is a legjobb no, Cercei-nel azert jobb lett volna -
Prof William #12675 Én azon röhögtem volna ha a megszabadítás után a sárkányok már Tyronnal tartottak volna és üdvözlésként megették volna a régi anyukájukat. :) -
sata75 #12674 Jó flash, adhatnál az anyagból :) -
#12673 Sokat ízlésen meg szimpátián nem kell vitatkozni, mindenkinek meg van a kedveltebb szála.
Arya tényleg erőtlenebb lett számomra is, az arc nélküli szál jóval erősebb volt.
Kisujj szerintem csinál egy nagy dobást, vígan kacarászik, majd egyszer szembe fog futni egy dothrakival, elkezdi a dumájával kábítani, amaz meg hasba szúrja részegen. :D
Kiderül, hogy háromszemű holló kevergette a szálakat, mint Jacob a lostban egy nagyobb jó érdekében.
Bran úgy tudja csak az éjkirályt legyőzni, ha önmagát áldozza fel és válik jégkirállyá (de saját tudatával).
Kiderül, hogy a Pókot manipulálták a kasztrálásánál és messze nem olyan spíler (bár ugye itt lehet egy nagy kérdés, hogy valójában kit is protezsál).
John lesz az azor ahai: csí-bumm, csitt csatt, nyisz-nyisz (legyőzi a telet, de valójában ehhez Bran is kell).
Danny lesz a nagy hódító. Mindent behódít. Az összes árnyékszék az övé lesz a hét királyságon (azért érdemes lenne bemásolni ide a lázálmát a könyvből, szerintem azok jóslatok voltak, meg a maegi átkát, ki tudja?).
Tyrion pedig lehet targaryan leszármazott, keni majd a sárkányon.
Tommen meg lett mondva (maegi), hogy kampec, királyvár nagyot fog zuhanni a részvénypiacon, össze fog omlani, marakodnak majd még a koncon, meg megpörköli dani is, de westeros összeomlik.
Arya nem tudja majd megölni Cerseit, de exhegyet tarkón szúrja a tűvel.
Mindenki elsétál a naplementébe, de valyria füstölgő romjaiból árnyak reppennek fel. VÉGE. :D -
#12672 Nagyon vicces, nem tudtam előre mindent... Mondjuk efféle bukást is sejtettem előre, mert ha belement volna a rendben, akkor története nem vezet sehová. Viszont erre eltolni 1,5 évadot... -
#12671 Egyébként azon tudnék nagyot nevetni, ha a nagy Dany felvezetés után megkérkezne King's Landingre, hátbaszúrná mondjuk Kisujj és Danynak vége lenne(ebben a sorozatban simán el tudnék ilyet képzelni).
Na az poén lenne, ha 6-7 évadon keresztül készülne a támadásra, gyűjtené az ilyen olyan seregeket, és mint az öreg targaryent(őtis hátbaszúrták jól emlékszem? a királyölő a könyv szerint, vagy csak simán levágta már nem emlékszem pontosan) ...
Vagy csak simán leesne valami szikláról.
Mennyi hisztis komment lenne már itt utána... -
#12670 Látom nem csak engem zavar már...
Komolyan mondom ebben az évadban eddig legjobban Tyrion általi sárkányok megszabadítása tetszett a legjobban.
Az a jelenet egyszerre volt aranyos(ne egyétek meg a segítséget, lol), látványos, poénos(legközelebb ilyet akarok csinálni vágj pofán) és hatásos.
Tyrion még mindig a kedvenc karakterem, egyszerűen zseniális és nem csak a megírt karakter, hanem a színész is.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2016.05.31. 07:21:00 -
#12669 Számomra viszont Dany kezd unalmassá vállni.
Valahogy már nem szűkül össze a s*gglukam amikor ezredjére(!!!!!) hallok tőle inspiráló, motiváló beszédet...
Emlékszem amikor volt az első ilyen wtf jelenet amikor megszabadította a makulátlanokat és elégette a bébisárkánnyal a "rabszolgavezért".
Az a jelenet ütött, többször is megnéztem akkor.
De most őszintén...követik őt a Dothrakiak má,r mégis felpattan a sárkány hátára motiváló beszédet mondani, hogy "méginkább" kövessék. Miért eddig gombázni indultak a közeli erdőkbe vagy mi a sz*r?
Gondolom kapok majd hideget, meleget emiatt a komment miatt, de Danynál rohadtul unalmas már ez a "belekiáltok a tájba, hogy mindenki hallja, hogy én vagyok a viharbanszületett és mindenki kövessen" monológ.
Jó volt először, ütött...másodszor is...harmadszor már keserű szájíz, mostmegmár undor.
Ugye valami olyasmit hallottunk, hogy ez az évad 10 részből áll aztán még lesz egy 6 és egy 7 részes évad(vagy fordítva).
Talán 1 rész lesz majd amikor csatában is látjuk a hölgyeményt a sárkányaival, addig csak ez a kiabálgatás.
Csoda, hogy még nem rekedt be...
Aztán lehet bennem van a hiba..
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2016.05.31. 07:16:40 -
bega82 #12668 Illetve a 8. rész címe egészen beszédes ugyebár. -
hawkie22 #12667 Lehet, hogy Margaery így taktikázik, én levágtam volna a pics@ba az összes verebet. De majd meglátjuk, hogy alakul. Az Arya-s szál meg, hm. Mondjuk a könyvet még nem olvastam, de ezután lehet, hogy folytatnom kéne (a 3. után abbahagytam, nem volt eddig idöm tovább olvasni). -
kissssss #12666 idióta? inkább váratlan fordulat, szerintem margaery azért beszélte rá tomment a térfélváltásra hogy így kikerüljön tommen az anyja befolyása alól s így csak margaery meg talán a főveréb tudná a királyt befolyásolni a saját érdekeiknek megfelelően. -
hawkie22 #12665 Most ez mi volt a királlyal meg a Föverébbel? Itt már mindenki idióta? -
Micsu #12664 jamie jellemfejlődése már 6 évadon át tart, nem lehet 2 rész alatt csodát művelni mindegyik karakterrel -
#12663 így már én is azt mondom, hogy nem változott semmit így vicces, kétlem, hogy George erre vinné a könyvbe. majd meglátjuk ha valahogy rend tag marad ami elég esélytelen lehet, hogy volt értelme, de ha most visszahajózik Westerosra, semmi értelme az egésznek. -
Micsu #12662 mivan most ezt nem tudtad előre mint mindent? :D
egyébként meg nyugodjatok már meg, sztem a köv részben lesz letudva vmilyen szinten a szál, nem érzem annyira lefutottnak én még ezt a szálat -
#12661 Pontosan ez a bajom, amit Aryával műveltek, az kb. 5 részbe belefért volna. Folyamatosan kérdezgetni, hogy ki vagy és darálni szolgai módon "senki" dumát miközben kurvára nem változott semmit. Meglol....
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.05.30. 23:33:23 -
kissssss #12660 kíváncsi vagyok lesz e még a kovács srácnak jelenete a jövőben vagy a menekülésével el is búcsúztunk tőle végleg. -
#12659 a kovácsfiú miatt asszem -
#12658 Red Woment miért is akarja? Nem rémlik már... -
ddany7 #12657 de ezt miért kell húzni 2 évadon át? főleg úgy, hogy semmi nem történt, csak 1 kérdés-válasz erőltetés volt, meg bottal hadonászott. -
#12656 Masoknak se jott be annyira ahogy vege lett az epizodnak. Valaki ezt irta, joa lett volna:
Arya blows out the candle, the screen goes black. The credits start rolling, but in the background, we hear "Cersei, Illyn Payne, the Red Woman...." -
#12655 jó, de Dany hajóit felégették, bár erről még ő sem tud egyelőre. a Theonék meg kevesen vannak 100 max 200 hajó. a választott királynak meg idő kell még felépíti plusz áthajózik, legkorábban a következő évad közepén, vagy vége felé történhet meg szerintem. -
#12654 Sehová nem kell Arya-t leírni. Hosszú utat jár be, érzelmi jellemfejlődést lehet követni nála.
Ha arc nélküli válik, akkor ki lesz? Senki.
Amint senkivé válik, megszűnik a személyes érzelmi világa. Megszűnik Arya-vá lenni. És akkor megszűnne a lista is.
A "kiképzése" végig erről szólt. Tud-e senki lenni? :D -
#12653 Mindenki leírja Arya-t, pedig nekem az egyik kedvenc szálam. Kétlem viszont, hogy le kellene őt írnunk, nincs vége annak a képzésnek, gyanítom a képzést majd az élet folytatja nála.
Dany szálát sosem kedveltem, de a mostani résszel talán tényleg megindul már Westeros partjai felé és kellően nagy hullámokat vet majd, ha partra száll.
Sam részére meg azt mondani, hogy unalmas volt? Háááát no comment.