19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#12652 Kb. -
#12651 Szinte mar minden szalon a nok vettek at a foszerepet/leptek elore szerintem, csak a dani t mar az elejetol nyomjak :c
Engem aztan nem zavar... csak legyen jo -
#12650 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én kezdem úgy érezni, hogy ezek a Dany beszédek már nem is azért vannak, hogy lássuk mekkora tisztelet övezi a nőt, hanem valami feminista motívum része, hogy "igenis a nők is legalább olyan erősek, mint a férfiak" -
#12649 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem akartam személyeskedni bocsánat. Arya szálát én is szeretem, bár nem a sorozatban kedveltem meg, hanem a könyvben, sorozatban tényleg gyengébb azért. Most viszont a többiekkel egyetemben én is wtf Arya. mert szót hozzá két kedves szót a színésznő, meg meghatotta pár szava ezért hiába szopott hónapokig most eldobja magától... nem fogja a riválisa kinyírni, a tű majd megoldja a dolgot, de nem tudom hogy kerülheti el hogy kidobják, viszont ha kidobják, eddigi szála teljesen értelmetlen volt, elég lett volna annyi hogy bekerül és képzik harcosnak... de látom valaki gyilkológépnek tartja, szerintem attól még bőven távol val.
Nirz, Sam filler volt? a fenét, drámailag a legerősebb jelenet volt a vacsora az egész részben! sőt az is fontos lesz, hogy lenyúlta a valíriai pengét, majd használatban is lesz. -
#12648 hát ja, gondolták ha süsüt benyomják akkor megmentik az epizódot. (számomra/szerintem) nem :( -
#12647 Ez is egy jó rész volt, kicsit visszább vettek az eszeveszett száguldásból. Mondjuk a Dany-s rész az kimaradhatott volna gyakorlatilag bármelyik más szál javára.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor Daario benyögte, hogy úgy kb. ezer hajó kellene a Dothrakik átkeléséhez, az elég durva arcpálma volt. Igazi finom, tudatalatt utalgatás. De az a motivációs beszéd is csak azért volt, hogy megkapjuk az egy részre jutó khaleesi kvótát és a büdzsét validáló cgi-t is sikerült odaszuszakolni.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.05.30. 18:33:42 -
#12646 ez nekem is megfordult a fejemben :D -
#12645 valóban kiesett valahogy :D -
#12644 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sam + Heartsbane + Gilly = Azor Ahai
-
Nirz #12643 Ez a Brann féle pár perces recap az elején uncsi volt
A Sam féle fillerről nem is beszélve, több mint 10 perc borzalom
Arya meg egy idegesítő karakter még most sem tudja mit akar
Az egyetlen említésre méltó rész a High Sparrow féle zseniális húzás volt
Danny érdektelen persze ez nem új -
Pares #12642 Úgy látszik, hogy ezt már elfelejtetted:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Meg azt is, hogy a három résszel ezelőtt mérget kevert. Arya igenis gyilkológép, főleg azért, mert egy kislányról senki nem képzeli azt, hogy egy hidegvérű gyilkos.
-
#12641 ott egy kicsit én is felhúztam:D -
#12640 Szerintetek a rendező trollkodott amikor megdicsértette Arya szemöldökeit? :D -
#12639 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hát a kiképzése szerintem messze nincs kész,nem láttam mérget keverni tanulni csak kéregetni és söprögetni,nem harcolt fegyverrel csak bottal,és nem láttam más arcot húzni sem,úgy mint jackent. Szerintem messze van a gyilkológéptől :) Persze a könyvben legalább volt hogy más arc volt rajta,harcolt karddal,és ki is nyírta a célpontot akit itt nem,bár más jellegű célpont volt mint ez a nénike
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.05.30. 15:32:09 -
Pares #12638 Már hogy vesztette volna értelmét. Egy bosszúvágytól fűtött gyenge lányból csináltak egy bosszúvágytól fűtött gyilkológépet... -
Pares #12637 Ezek közül igazából 2 érdekes kép van:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az ott a fiatal Ned keze, szinte biztos, az első képen a ruhája ugyan olyan, mint mint a második képen... A másik kéz meg egy nőé... ki másé, mint Lyannáé... ahogy a vér is az övé...
-
#12636 Arya szál ezzel a húzással kb értelmét is vesztette számomra,és mindaz fölöslegessé vált úgy néz ki azóta hogy átjött bravosba.meglátjuk lehet e csavarni rajta még
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jacken nagyon gondolkodóba esett több soron,előző részben is,és itt is
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.05.30. 15:07:04 -
kissssss #12635 ez igen csak merész vállalkozás lenne... -
#12634 Varys, Tyrion, Kisujj összes Stark szál, minden kivéve Dany :D érdelek a Lannister csak nem vált ki empátiát a vergődésük :D
kill them all
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2016.05.30. 14:47:49 -
#12633 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!majd lehámozza a másik bérgyilkos picsa arcát, aztán valahogy vip belépőt kap a szakszervezetbe :) -
#12632 és sok parasztja is van, mert a nép mellette áll:)
Innentől hiába is vernék le, a népnek nem fog tetszeni, azt meg csak nagyon véresen lehet elintézni. Ennyire nem látnak a dolgok mögé páran?
szerk.:
Bran víziói link
Valszeg Targaryen sárkány, Mad King, stb
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.05.30. 14:39:59 -
#12631 Akkor mégis mi érdekel? :D -
#12630 Van egy királya és egy királynéja a táblán. A túloldalon csak egy kiszuperált királynő van, meg sok gyalog. :) -
Pares #12629 Amúgy meg ha tetszik, ha nem, a Főveréb játsza legjobban a trónok harcát Királyvárban. -
Pares #12628 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aztapicsa, ezt jól összehozta a Főveréb, ez egy zseni :D "What's happening?" "He's beaten us, that's what's happening" XD A hatalmasok kicsit elszámolták magukat. Margery is felvilágosodott (vagy csak kibaszott jól taktikázik?) :D Jó lesz ez a trió, Főveréb, Tommen, Margery, úgy néz ki a nép is az oldalukon áll. Most ez így marha érdekes lesz, ha Daenerys megjelenik Királyvár fölött a sárkányon ülve, ahogy Bran is látta a látomásban, lehet, hogy nem is fogják annyira üdvözölni ezek után? Ja, és Benjen, gondoltam, hogy ő lesz az... Na meg hát Arya is tudjuk, már, hogy ki elől fog menekülni, és hova... Jaime meg Riverrunba tart, ahogy Brienne is, csak ellenkező a céljuk... Ejj, lesznek itt még találkozások :D -
ddany7 #12626 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arya-t én se értem, hogy most mit akar...Majd visszamegy Westerosra és nagy Stark Reunion vagy mi?
A másik, Maergery taktikából vitte ebbe bele Tomment, vagy tényleg "megtért" a tömlöcben? Nem volt nekem teljesen tiszta. -
#12625 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát Arya nem lesz az arcnélküliek tagja... nem tudom akkor mi értelme volt az egész 5. évados szenvedésének... Bérgyilkos akart lenni, aztán csodálkozik, hogy olyat kéne megölnie, akit rendesnek tart. Pont ez a lényege, fizetnek, te meg ölsz....
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.05.30. 12:13:26 -
#12624 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ez is egy vélemény, én pont leszarom a lannistereket, rajtuk már csak a teljes sárkányok és vagy mások általi kiirtás segít, bőszen vigyorogni fogok ha elbuknak a picsába, megérdemlik, Tommen meg egy madárlelkű balfasz bábkutya. Joffrey szimplán levágta volna már a verebeket a picsába,
tűzijátékos félrészeges általánosításodra fölösleges bármit is írni nem ismersz nem kell személyeskedni
Daenarys meg pont úgy nem érdekel mint itt sokan másokat Arya története, ez a sárkányok anyja meg láncok leverői unalomig szajkózott duma már nagyon unalmas, lassú és körülményes, persze a végső harc lehet badass lesz, engem sokkal jobban érdekel Arya szál mint a Danys szál, nem vagyunk egyformák ennyi. -
#12623 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ti tényleg lannister fanok vagytok :D persze ment tommen töketlen, bábu stb szöveg, most hogy magától tesz valamit, méghozzá igen durva lépést folytatódik a fika. az eszem megáll. egyébkén intelligens döntést hozott, egyáltalán nem idióta, tudom vért akarnak látni az emberek, na meg pinát és most nem úgy alakult ezért a méltatlankodás...
egyébként augusztus 20-án majd félrészegen a tűzijátékot nézve, jusson már eszedbe a rész és csapj a homlokodra... mert elég hasonló a helyzet.
nekem egyébként daenarys jelenete volt kellemetlen, nem látták a böhöm nagy sárkányt, de ő felszállt már rá valahol, aha. aztán az a motivációs beszéd inkább gáz volt mint badass, főleg a borotvált hónaljú dothrakiakkal :D -
#12622 de csak kicsit -
#12621 keleti part este 9 amcsi idő szerint +6óra az hajnal 3, 1órás a rész 4-re vége azután megy netre és boldogság -
Flecsy #12620 Most végeztem, nos elég eseménytelen legalább is az utobbi részekhez képest. A legtöbb feltételezésről kiderült hogy igaza volta netnek though. ennyi. -
Prof William #12619 Látta már valaki a mostani részt? Milyen volt?
Amúgy mikor adják le? Hajnalban?
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.30. 10:31:17 -
#12618 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tommen te idióta barom, Drogon kicsit megnőtt -
#12617 Előzetes, de lényegében spoiler!
-
#12616 meg a fila táska :D -
#12615 jöhetnek én megyek a vöröske utána :DD -
#12614 De ahogy ranezel a kepre eleve kirivo a vilagossagaval. Ne mondd hogy te nem ot vetted eszre eloszor.
Vagy ha tenyleg nem, akkor van egy rossz... :D -
Prof William #12613 Nem lennétek jók az őrségbe. :)
Elég egy csinos fenék és máris bejöhetnek a White Walkerek? :) -
#12612 én kapásból a vöröske seggét szúrtam ki