19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#12732 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aham. Fiatal Griff / Aegon Targaryen még említve se volt a sorozatban. Pedig aztán ő aligha tekinthető másodlagos pontnak a novellákban... -
DantesHUN #12731 A legfontosabb pontok és befejezés azért nem fog nagyot változni. Legalábbis az elején erről volt szó. -
#12730 Aztán az írók vagy figyelembe veszik, vagy nem. A Dorne-szál, Tyrion vagy Sansa története például nyomokban sem emlékeztet a novellában olvasottra...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.06.01. 13:47:50 -
DantesHUN #12729 Azért a leglényegesebb dolgokat Martin elmondta az íróknak, szóval...lesz itt még szívás. -
#12728 -
#12727 Ez sem a novellákban, sem a sorozatban nincs kifejtve. Csak annyi biztos, hogy a városi őrség elfogta. Elképzelhető, hogy valaki felbérelte, hogy öljön meg valakit, a feladatát elvégezte, de utána elfogták, és a börtönből a legegyszerűbb út kifelé úgy tűnt, hogy az Éjjeli Őrségbe való jelentkezés lesz. -
#12726 Gondolom oda szólította egy meló, csak aztán szar került a palacsintába... -
#12725 Arról tudtok valamit, hogy Jaqen H'ghar mit keresett egyébként Westeroson és miért vagy hogy fogták el? Lehet nem is akkora szuperhős Ő sem? :) Vagy az is egy terv része volt? -
suba53 #12724 Emlékeztek biztos a 2.évad 10. epizódjában Daenerys látomására.
Ott a behavazott lerombolt trónteremben látja magát. Lehet hogy odáig is eljutnak a mások, mielőtt megállítják őket?
Vagy az csak egy lehetséges történetszál lenne, ha nem tudná egyesíteni Westerost? -
#12723 Márpedig a világ hangulatához hozzáillene az utóbbi.
Számomra a meghatározó momentumok még mindig az olyan jelenetek, amikor megláttuk Harrenhal megolvadt falait, vagy a Falat, ahogy elválasztja Északot... -
suba53 #12722 Lehet, bár most hogy már nem Martin mester kis gonoszságai irányítják a mesét, lehet hogy heroikusabb, monumentálisabb végkifejlet lesz.
Nem lenne méltó belefulladni a főhősök kipusztításába, és a jégbe fagyott királyságot dideregve elhagyó pár túlélő ködbe vesző sziluettjével lezárni a sztorit. -
DantesHUN #12721 Aha, biztos nem ez lesz végül, hanem mindig valami olyan útra terelődik a történet, hogy akik főhősnek számítanak, nehogy kicsit is jó vége legyen, vagy könnyű dolguk legyen. -
#12720 Ha minden khal Drogoéhoz mérhető sereggel rendelkezett, akkor lehet hogy 200-250 ezer dothraki harcos követi jelenleg.
Khal Drogo Khalasar-ja volt a legnagyobb a maga idejében, és ő volt a legnagyobb Khal. Emiatt én talán a 200-250 ezres számot túlzásnak vélném, de egy 80-100 ezer harcost el tudok képzelni. Ez igen erős így is, emlékezzünk rá, hogy Rob Stark-nak ~20 000 harcosa volt, a lázadása idején.
Plusz hát sárkányai csak Dany-nak vannak... -
suba53 #12719 Hét khal égett el a tűzben, vagyis hét komplett khalasar esküdhetett fel Daenerys-re.
Ha minden khal Drogoéhoz mérhető sereggel rendelkezett, akkor lehet hogy 200-250 ezer dothraki harcos követi jelenleg.
Ez már jelentős haderő még westerosi mértékkel is. Ráadásul a többség lovasság. Aztán a makulátlanok, akik létszámuk többszörösét érik harcértékben.
Valyrián keresztül vonulnak majd a keskeny tenger felé, és tudjuk, hogy az ott kovácsolt fegyverek eléggé hatékonyak a mások ellen.
Átkelésük után sok sok szövetséges fog csatlakozni hozzájuk, akik támogatják a Targaryen ház trónigényét.
Vagyis nem egy maroknyi harcossal indul majd a trónért, hanem mindent elsöprő haderővel.
Majd ha kiderül, hogy Jon Snow az unokaöccse, akkor észak őrzője posztjába emelve együtt várhatják a mások támadását.
Valyriai fegyverekkel, a királyvárban készített nagy mennyiségű görögtűzzel, a sárkányok tüzével, obszidián nyílhegyekkel, stb.
Nem lennék az éjkirály helyében ha arra szánja magát, hogy délre látogat. -
#12718 fiatal hodor csinálta -
#12717 Hopsz, tényleg. Újra meg kellett néznem azt a részt. Így mondjuk más a leányzó fekvése.... -
#12716 én is azt hittem hogy nem használt még arcot,de meyl trant megölésénél mégis használt. Méregkeverés nem rémlik de azt mondták az is csinált
Nézd csak meg youtubeon fentvan a jelenet és tényleg használt egy arcot
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.01. 10:33:05 -
#12715 Dénáros szála totál érdektelen, annyira nem köt le, hogy sokszor gondolkodom, hogy áttekerem, irritál. Remélem jól pofára esik. -
#12714 Egyébként most így mondva hirtelen elég mókás lesz, ahogy Dany megpróbálja majd összeegyeztetni a vallásokat a kis seregében. A Nagy Csődör követői hogy fogják lenyelni a tűzáldozatokat és mágiát? Majd ehhez jönnek a Vízbefúlt isten követői, akiknek ezt a kompániát kellene átvinni a keskeny tengeren. :P
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.06.01. 10:11:13 -
twillight #12713 Hahaha!
Leírtam hogy "zsidó", rögtön kaptam 2 büntetőpontot amivel leantiszemitáztak, hiába támasztottam alá féloldalas érvelésben az egészet!
lol, és még én lennék troll.
Így van, csináljátok csak.
Üzenem "Törolt Felhasznaló"-nak hogy hiába küldözget ide, itt is csak trollok vannak akik nem hajlandók társalgásra. -
#12712 Drowned God kell, mindet vízbe folytani és a hullákból tutajt csinálni, majd amikor átértek leporolni őket és mehetnek tovább -
Prof William #12711 Majd a vörös papnő nyit egy térkaput a Westerosra és a sereg órák alatt átvonul. :)
Ne becsüljétek alá az írók erejét. :)
Bár az igaz hogy nem lenne túl "életszerű" mert bár a Vörös Papnők világos, hogy értenek a mágiához, de ilyen szinten biztos hogy nem. Nekik inkább a kis trükkök -meg néha-néha egy felélesztett ember- állnak jól. -
#12710 Az elejétől arról szól Jaqen kiképzése, hogy itt nem fogja megtalálni a bosszúját, hanem csak eszköze lesz az Arcnélküli istennek.
Ahogy már lent is írták, Arya nem nagyon tanult semmit, látta az Arcok Csarnokát, de nem láttuk, hogy felvett volna bármikor is egy Arcot. Ahol eddig ölnie kellett, ott vagy Jaqen-től kapott mérget, vagy pedig közvetlen közelről szúrt egy felkészületlen emberre. Az egyetlen, amit tényleg nem lehet elvitatni, az a kitartása. -
#12709 Azt tudjuk, hogy Khal Drogo Khalasar-ja cirka 40 000 harcost számlált. Ebből már ki lehet indulni, hogy legalább ekkora, és e mellé még letehetünk legalább ennyi nőt és gyermeket, plusz még ennyi rabszolgát (akikről most elég nagy csend van, mert nem rémlik, hogy Dany felszabadította-e őket megint :) ). Ez hozzávetőleg 120 000 fő, plusz a lovak (legalább 40 000 ló, még ha csak a harcosok lovaival is számolunk). E mellé jön a Meeren-ben lévő sereg (legyen csak 10 000 katona és nem katona követője) és már is ott tartunk, hogy 130 000 fő, plusz 40 000 ló. Még 1000 hajóval is számolva ez hajónként 130 ember, plusz 40 ló. Nem kevés... -
#12708 Szerintem nem akar báb lenni, de a képesség érdekli. -
#12707 Nekem is ez a legnagyobb bajom az Arya szállal. Komolyan, már szimpatikusabb a másik tanonc kiscsaj, mint ő. Az legalább következetes és betartja azokat a szabályokat, amelyek az Arcnélküli isten követői magukénak tudnak. -
#12706 ja néha legalább kontrázhatott volna sikeresen, mert vicces lesz tényleg ha így előzmény nélkül áll be a fordulat, igaz eddig tű sem volt, mondjuk a tanonc se botokkal jön várhatóan. -
bega82 #12705 -
Stockbauer33 #12704 -
Stockbauer33 #12703 -
#12702 Pont erre gondoltam. -
twillight #12701 1) MIFÉLE képessége lett Árjának? A semmijenen kívül...
2) Sam családja éppenséggel azt mondta, oké, maradhat a csaj tudtommal. Nem tudni miért lépett le és tette magát célponttá a kard ellopásával.
3) TUDJUK mennyi embere van Dénárosnak. 8000 eunuchból maradt talán 5000, amihez hozzácsapunk még 1-2000 katonát a városból, és ha most asszem van egy kalifátusa is, az még 10,000 ember ha sokat mondok. De 1000 hajó? Megőrültél. A sivatag közepén alapból nem lesz hozzá fa, meg ugye a munkaerő, karbantartás, készítési idő, dokkok... Képtelenség. Pláne hogy a legerősebb királyság a Hét Királyság Királyságban 200 hajót számlált összesen.
4) Jamie és a Csodalámpa a keze levágása óta vagy két évada semmi mást nem csinál mint tovább bassza Perselyt. Nem változik ő már soha, azt a lehetőséget elbukta.
5) Igen, Kisujj TÉNYLEG annyira a zavarosban halászik. Ha kicsit is figyelt vki, tudná hogy ő a kétIl lumintaiból a Káosz. Gyakorlatilag mindnekivel olyan szövetséget kötött, amiből valakinek az oldalán ő győztesen kijön belőle.
6) Varyson mi titokzatos van a semmin kívül? Dénáros nagy támogatója, mert indok nélkül szerinte Dénáros = Birodalom, és a Birodalom Visszavág. Ő a másik Illuminati. elvileg a Rend.
Mint tudjuk az összes gót esemény (nem történet, mert történet az nincs) egyetlen eseményre vezehető vissza: hogy Pycelle megmérgezte John Arrynt Varys felbújtására, aki Robert trónfosztását és azzal Dénáros megkoronázását célozta meg.
Ebbe kontárkodott bele Kisujj, aki Lysa Arinnal levelet küldetett Boromirnak hogy JA-t meggyilkolták, szóval ne csak üldögéljen a hivatalában, hanem fossza meg a tróntól Robertet és adja neki.
Ennyi. Primitív ponyvaalap eltemetve ezernyi név alá. -
homeless #12700 Viszont Arya megtanult vakon harcolni a másik csaj meg nem biztos. Nem véletlenül lett vége úgy a jelenetének, hogy elfújja a gyertyát. -
#12699 Vagy a végén még őt is legyakja Arya, bár azon nagyon, de nagyon meglepődnék. Sajnos az is ökörség lenne, ha A. kinyírja a köcsög tanoncot, mikor eddig esélye sem volt sehol, semmiben vele szemben.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.05.31. 15:07:39 -
kissssss #12698 ennek igen kicsi a valószínűsége, Jack már megmondta aryanak hogy kapott második esélyt de harmadik már nem lesz. -
#12697 Szerintem sem. Én azt várom, hogy lenyomja a másik csicska tanoncot majd Jacken megtartja és tovább "edzenek". -
suba53 #12696 Szerintem valahol Dorne környékén fognak átkelni, ott meg hasonló a klíma.
A Dorniak meg szerintem a szövetségeseik lesznek, az ellenségük közös. -
#12695 Milyen hajók?
Én a Dothrakiakra gondoltam:D -
suba53 #12694 A greyjoy hajók? Nem hiszem hogy náluk keményebb tengerészek léteznek azon a bolygón. -
#12693 Arya szála szerintem nem vált értelmetlenné.
Igaz, hogy nem érződik rajta az, hogy ő most már tudatában van az ölés mesterségével ami ahhoz kell, hogy eltörölje a létezésből azokat akiket velírt a kis listájára.
Azt viszont nem gondolom, hogy ő akár egy pillanatra is senkivé akart válni.
Neki csak a képesség kellett.