Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.06.15. 09:58:54
Először azt hittem, hogy
de
Egyszerűen nem volt jó. Talán majd a kövi évad 😞 Bár ezek után,
szerk:
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.06.15. 09:36:32
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.14. 02:49:43
hát az istenek miatt kellett így feláldozni, nem?
amúgy meg a lényeg itt szerintem az volt, hogy egy kedves, normális, jó karaktert, aki ráadásul színészileg, szerepileg is jó volt (a kislány), a film második legbénább színésze, karaktere, szerepe (a várázslónő) öl meg 😊
(a legbénább színész és szerep a sárkányos csaj)
😊
Más. Sárkányos jelenet. Eh.-eh-eh. Sírok. Ez meg csak buta akció és CGI. Ennyi. Most komolyan, nem csak a Makulátlanok voltak alkalmazásban, hanem rakás zsoldos is, meg mindenféle egység, mégis csak Makulátlanok védik a királynőt, akik teljesen alkalmatlanok a feladatra. Aztán besétál egy rakás fegyveres az arénába. Őrség? Hadsereg? Beengedék őket? De jó. És miután a Júdea Népre Front támadásba lendül..apropó, honnan vannak ennyien? Már eddig is sokat leöltek belőlük, de nem fogynak el. Na, szóval a Júdea Népe Front még egy kicseszett sárkánytól se retten meg, sőt egyből kapcsolnak hogy kell sárkány ellen harcolni. Én beszarnék egy sárkánytól...nem tudom ki hogy van vele. Na de utána felpattan a kiscsaj a sárkányra..és elrepül...ez hét vicce. Birodalmát, törpicseket, hátra hagyva. Jaj.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
A sorozatban is valami hasonló, de nem pontosan a könyv öszes jelenetével és igy már máshogy is értelmezhető.
A két mondatából az öregnek "My duty is to serve." és a "A cup of wine to honor the one true god." talán arra lehetne következtetni, hogy a régi istenét akarta megvédeni a saját élete árán is, vagy magát Stannist akarta igy kivonni a boszi hatalma alól.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Nem veszik észre hogy egyre erősödik a mágia, majd rá jönnek maguktól idő múlva, engem nem izgat
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.06.11. 12:10:17
Egyelőre az igazi varázslói nagyságáról nem sokat tudunk, de ha jól emlékszem, már Martin is megjegyezte egy interjúban, mikor ilyen hülye kérdéseket tettek fel a mágusok fogalmával és a Lotr varázslóival párhuzamban, hogy "Gandalf és Szarumán egy igazi varázsló, Melisandre nem az" Már csak azt kellene tudni ezt vajon mire és hogyan értette.
A második totál random, mindenki öl mindenkit...
- szellem csávó leöli Renlyt (!!!)
- 3 piócásból 2 halott, harmadik már lehet halott, csak még nem jött meg róla a hír
Szerintem abban a világban az emberek 90%-nak ez már eléggé meggyőző lett volna. 😊
Az utóbbi több tucat kommentet nem értem. Semmiféel bizonyíték nincs arra, hogy Melisandra bármiféle varázserővel bírna szellem gyilkost leszámítva... BTW miért nem öltek meg mindekit így? Jah, igen, primitív lenne a sztori... 😊
Ha majd a köv részt látjuk és tényleg olvad, még akkor sem. A kiscsak a vérszomjas (?) istennek lett égetve és M-nek...
(Rémlik még a 2. évadba Tyrion és Vary beszélgetése, hogy hol van a vérszomjas istenek helyett valami más?)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.11. 11:00:14
Az meg hogy mit hadovált a Blackwater Bay-i csata után tökmindegy, mert AZT MOND AMIT AKAR. Nevetségesnek tartom, hogy páran Jofri meg Rob halálát is neki tulajdonítják. Egyedül a árnyékszülés volt valami,... de az is elég gáz volt.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
És bizony deka tudás nincs arról, hogy tudja e kontrollálni Melisandre a tűzet és amig ez nem történik meg, addig be se tudod bizonyítani, csak teóriaként hivatkozni, mint ahogy a szavaira, tettek nélkül.
Csakhogy rengetegszer láttuk, hogy a sorozatban a szavak nem biztos, hogy igazak. Takarhatnak valótlant, megtévesztést,hazugságot.
Innetől kezdve meg tényleges ignore, mert ezek a "Mielőtt lehazugoznál megint" szövegek a szánalom kategóriát súrolják.
Melisandre : I'm not your enemy !
Davos : You are my enemy !
Melisandre : Was it me you fought at Blackwater Bay today ? Did I set your ships ablaze ? I wasn't there when the wildfire killed our men by the thousands. I could've saved those men. You'd would taken the city, Stannis would sit upon his rightful throne and you'd stand beside him....
Pontosan lefordítva a kiemelt szöveget : Én meg tudtam volna menteni azokat az embereket, mivel a could nem feltételes módot jelent, hanem a can múlt idejét. A could csak jelen időben jelent feltételes módot. Mielőtt lehazugoznál megint, hozzátenném hogy 15 éve élek Floridában, folyékonyan beszélem az amerikai angolt, és a sorozatot is csak és kizárólag eredetiben nézem.
Az meg vicc hogy te érveltél. Én leírtam hogy én mit gondolok, erre te ennyit írtál : prove it.
Utoljára szerkesztette: Arhenius, 2015.06.10. 23:10:14
Késöbbiekben ki is hangsúlyozzák ennek az ellenkezőjét, hogy más máshogy gondolja, azt mondja rá Davos, hogy a háborút nem a varázslatok, hanem a seregek nyerik meg. Tehát egy szóval nem mondta senki, hogy megtudta volna állítani a tűzet. A kijelentésed egyszerűen valótlan volt.
Sőt,még mentegetőzni is próbált ezzel a mondattal, felmenteni az istenét a vereség alól "But His Grace was surrounded by unbelievers, and his pride proved stronger than his faith. His punishment was grievous, but he has learned from his mistake." Hiszen Davos elötte kijelentette,
"If you can see the future in these flames, how is it that we burned upon the Blackwater? You gave my sons to the fire... my sons, my ship, my men, all burning... "
Ráadásul az én stílusommal van a baj, még csak nem is neked irtam,hanem Haxorornak normális hangnemben végig, te meg elkezdesz hözöngeni egyből, hogy mit képzel a máshogy érvelő ember, hogy neked nem ad igazat és különben is kit érdekel, hogy más mit mond. LOL Szóval a stílusodon pont neked kellene csiszolni. De innentól ignorálom is ezen kijelentéseidet,mert én egyszer nem személyeskedésbe vittem a témát, hanem csak és kizárólag a lehetőségeket és a filmet akartam értelmezni.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.06.10. 21:25:55
Itt mondja hogy megmenthette volna az embereket a Wildfire-tól, akkor gondolom egy pár zsákot meg ostromszerszámot is meg tudott volna.
Davos returns to Dragonstone
Utoljára szerkesztette: Arhenius, 2015.06.10. 20:35:18
Ezt a módit szerintem jobb lenne, ha befejeznéd. Nem kell ide a sértett önérzet és a trollkodás, ha nem értenek veled egyet.
És nem, egy szóval nem mondta, hogy megtudná állitani a tűzet.
Yo, Bitch!
A papnô elmondta hogy meg tudja állítani a tüzet, azért vesztett Stannis Blackwater-nél mert ô nem volt ott. Láttam hogy egy pár órás "terhesség" után egy árnyat szült, láttam hogy az istene 6-szor feltámastott egy embert. Miért vonnám kétségbe hogy tudna parancsolni a tûznek ha akarna ?
“
"I never asked for this, no more than I asked to be king. Yet dare I disregard her? We do not choose our destinies. Yet we must ... we must do our duty, no? Great or small, we must do our duty."
I was trying to win the throne to save the kingdom, when I should have been trying to save the kingdom to win the throne.”
"I know the cost! Last night, gazing into that hearth, I saw things in the flames as well. I saw a king, a crown of fire on his brows, burning… burning, Davos. His own crown consumed his flesh & turned him into ash. Do you think I need Melisandre to tell me what that means? Or you?"
"If a man knows what he is and remains true to himself, the choice is no choice at all. He must fulfill his destiny and become who he is meant to be, however much he may hate it."
"I never asked for this crown. Gold is cold and heavy on the head, but so long as I am the king, I have a duty … If I must sacrifice one child to the flames to save a million from the dark … Sacrifice … is never easy, Davos. Or it is no true sacrifice."
"There is no creature on earth half so terrifying as a truly just man."
"This is Stannis Baratheon. The man will fight to the bitter end and then some."
és te hány fanatikust ismersz?
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.06.10. 17:23:11
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.