19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Stockbauer33 #12773
  • [NST]Cifu
    Amennyire ki lehet silabizálni, a White Walker-ek környezetében tapasztalható fagyos körzetben elég lenniük. Ugyebár az 5. évadban a Night King egy 'varázsmodulatot' is végrehajtott, amely után a halott vadak feltámadtak. Az első évad első részében egy White Walker által megölt ember alakult át egyből Wight-á, és kezdett el kéken világítani a szeme.

Annyit tudunk még róluk, hogy tűz által elemésztett tetemet nem lehet feltámasztani, illetve ha egy Wight meghal, akkor a személből eltűnik a kék fény.

A White Walker-ek születése más tészta, ott annyit tudunk, hogy élő ember kell hozzá...
  • nearo
    és egyébként pontosan mi kell, hogy wight legyen egy hullából? rémlik, hogy minden hullát elégetnek ott északon, azokat is, akik tök természetes halált haltak
  • Palinko
    igen már minden világos. az okozta a félreértést, hogy magyarul csak mások vannak meg éjkirály. vagy nem figyeltem elég jól :)

tehát a wights és white walker is mások néven fut, csak a főnöknek van éjkirály megkülönböztetés.
  • [NST]Cifu
    Angolul a "zombikat" Wights-nak hívják. A White Walker-ek akiket te hadnagyoknak hívsz, ők tudnak a holtakból Wights-okat kreálni.
  • Terawatt
  • skinnyman
    WW-k ellen jo a sarkanytuz is ha jol tudom :)
  • Palinko
    na azért sárkányüvegből nem volt sok, valíriai pengéből sem sokkal több, egy 50-100 as csapatot talán fel lehetne szerelni, de nem egy nagy sereget. de elméletileg dragonstoneban van még sárkányüveg, obszidián, csak nem használják semmire, északon meg nincs sok, mire felfognák (mert most 2-3 ember ha tud róla) kitermelnék, feldogloznák, eljuttatnák oda, már rég késő
  • suba53
    Eddig valóban csak nagyon kevés igazi "más"-t láttunk. Közülük is háromnak már annyi. Ugye egyet Sam ölt meg, egyet Jon, egyet meg Meera a barlangban. Amikor Caster csecsemőjét változtatta át, akkor az éjkirály mögött 12 sziluett látszott. Lehet hogy ők a főtisztek, aztán lehetnek még sokan.
    Tényleg kíváncsi vagyok hogy mennyien lehetnek összesen.

A zombik ellen a tűz a hatásos fegyver, a mások ellen meg a sárkányüveg, meg a valyriai acél.
    Mindkettővel jól felszerelhetik a mások ellen készülő seregeket. Csak hát össze kellene már fogni Westeros népeit, hogy
    ne egymás ellen acsarkodjanak.
  • genndy
    Akkor rossz a fordítás. Angolul a "Más"="White Walker", a zombik meg a "wraith"-ek. Eddig négy vagy öt WW-t láttunk (közte az Éjkirályt, a koronás főnököt, aki a kisgyerekből csinált Mást), zombit meg rengeteget.
  • Palinko
    de a zombi is ww, legalább is, magyar fordításban másoknak fordították angolul meg ww-van. ezért nem értettem, szóval ti a "hadnagyaira" gondoltok. mert mikor a falnál is felkelt az ürge arra is másként hivatkoztak meg az átlagra is akit te zombinak nevezel.
  • genndy
    Aki fölkel, az csak zombi. WW-t csinálni kell, azt láttuk, hogy az Éjkirály tud (valószínűleg csak ő. És lehet, hogy csak csecsemőből.)
  • Palinko
    de most a mások főnökeire gondoltok? mert abból tényleg nincs sok, de a másokat nem tudom mióta nehéz létrehozni, mert simán ha meghal valaki, felkel másként... semmit sem kell csinálni, a főmufti gyorsíthatja a sorozatot de emígy is lefolyhat, emlékezzünk csak a falnál is felkeltek már annyira kiterjedt a mágia, vagy bármi is csinálja a másokat, hogy már ott is hatott. az is lehet ez a dolog annyira terjedni fog, hogy a falon túl is felkelnek majd már az emberek ilyen módon, bár a fal mágiája lehet blokkolja ezt, de ha így lesz 2 oldalról támadják majd a falat és semmi esélyük nem lesz, nem mintha így is megállíthatnák őket :D
  • trident
    A sorozatban a mágiának mindig (súlyos) ára van. Csak néhány walkert lehetett látni, gondolom azért, mert ritkán, nehezen tudták áldozatukat átváltoztatni.
    No meg az erdői gyermekei fegyvernek szánták őket, nem arra, hogy "szaporodjanak".
    (én azzal vagyok bajban, hogy Mellisandre a könyvben, vagy sorozatban arra utalt, hogy van egy sötét isten, akinek a nevét sem lehet kimondani, az ő követői/teremtményei a WW-k. Vagyis R'hllor ellensége-e az erdő gyermekei (és így a régi-új háromszemű holló) vagy a WW-k elszabadultak, kiszabadultak az erdő gyermekei irányítása alól és ezt a sötét istent követik?)

Ha valamit nem tudok jól, korrigáljatok.
  • Prof William
    Felnőtt emberből nem tudnak Walkert csinálni? A baba az macerásabb. Fel kel nevelni, bár idejük az van és így jól "ki lesz tanítva."
  • Caliph
    és akkor az a jelenet amikor craster erődjéből elviszik a fiú gyermekeket aztán,volt még emlékeim szerint valami olyasmi is hogy valami rúnakövek között mókolt a gyerekkel akinek kékre változott a szeme...szerintem igy gyártják a WWket. Mondjuk kérdés hogy ezt bármikor megteheti vagy kell az a hely hozzá
  • EnxTheOne
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Walkereket lehet wargolni?
  • [NST]Cifu
    Nem, a port.hu-sok hülyén fordították le... A következő évad 7 epizódos lesz, ezt eddig is tudtuk, illetve a 8. évadot 6 részesre tervezték.
  • Stockbauer33 #12754
  • suba53
    Basszuskulcs!

Már csak egy évad
  • Pares
    Nem tudom, hogy ezen mi nem volt érthető, Benjent hasba szúrta a jégkardjával az egyik WW, a WW otthagyta, hogy haljon meg és változzon át, de a CoF megtalálta, még mielőtt átváltozott volna, és megálíttották az átalakulást úgy, hogy a szívébe szúrták a sárkányüveget. Magyarán nem változtatták vissza, hanem félúton megállították az átalakulását, így félig ember, félig WW (vagy a zombi verzió)...

5:05-től hallható:

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.02. 11:59:53
  • skinnyman
    A Night King azert nem egy sima white walker, olyan kepessegei vannak, amik tudtommal senki masnak nincsenek. Pl erintessel emberbol white walker-t csinal, egy karmozdulattal hullak szazait feleleszti zombikent, Bran-t megerintette es megjelolte mikozben warg-olt, kialszik a tuz korulotte, stb.
  • [NST]Cifu
    Amennyire a pletykákból sejthető, nem, kivágták.

Aztán lehet, hogy csak altatják a rajongókat...
  • DantesHUN
    De ha vissza lehet hozni valakit jégember állapotból, akkor az éjkirályt is vissza lehetne. El kell fogni...és bizonyára megoldható, Csak hát van egy serege, az lehet némi aprócska probléma.
  • Prof William
    Ha ár Cathelyn... Van bármi remény felbukkanására?

Legalább gyűlnének a Starkok. :)
  • suba53
    Ezt az erdő gyermekei tudnák megmondani.
    Eleve ők hozták létre a másokat sárkányüveg a szívbe, meg gondolom egy kis mágia segítségével.
    Így érték el a mások a részben mágikus képességeiket is, hogy replikálni tudják magukat ember csecsemőkkel, illetve a jég kardjuk sebe is mágikus lehet. Lehet, hogy akiket ők döfnek le, azok nem zombik lesznek, hanem valamiféle egyéb.
    Az erdő gyerekei hozták vissza Benjen-t az életbe, valamiféle mágiával. Catelyn Stark sem lett százas az újraélesztés után, lehet hogy Benjen is túl sokáig volt fagyott állapotban.
  • Prof William
    Meg azért a halál sem tesz túl jót ez ember arcbőrének.

De akkor most mi ő? Él? Mert nem zombi az biztos, de nem is más... A ragyáktól eltekintve nincs túl sok változás rajta.
  • bega82
  • kissssss
  • Kongy
    Én komolyan gondoltam :D
    Mondta, hogy mássá vált, és visszaváltoztatták, nem maradt nyomtalanul.
  • Palinko
    ja nem volt fizu, a valóságban is egy erdőben meg karton cityben élt, hogy jobban hozza a karaktert majd most
  • Kongy
    Megviselte az 5 évados távollét :D
  • Terawatt
    Aha
  • Prof William
    A színész ugyanaz? Már nem emlékszem...
  • bega82
    Benjen bácsi egy kicsit más lett, amióta nem láttuk...
  • Stockbauer33 #12737
  • suba53
    Köszönöm, így már megtaláltam őket.
  • [NST]Cifu
    Az ezüst ököl vörös háttérrel pedig a Glover házé.
  • genndy
    A medve a Mormontoké.
  • suba53
    Két címert is látunk ebben az előzetesben, amikor Sansa szerepel. Gondolom gyűjti a szövetségeseket.

Egyik egy álló medve, másik egy ököl. Ezek melyik házak lehetnek?