19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#12813 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#12812 ezen most jót röhögtem :DDDD ennél még ez is jobb lett volna: holtig óvd -
#12811 ettől Bruzsy megoldása ezerszer jobb. nincs is ilyen magyar szó -
#12810 Jézusom... mi ez hunglish? :O -
#12809 Lehet vótmá:
Pár órája elkeptam hodoros jelenetet hbo-n szinkronizált változatban.
Ha jól emlékszem így fordították:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Holdjad jól
Holdjad jól
Holdd jól
Hold jól
Holdjól
Holdjól
Hodor -
#12808 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A könyvben Hidegkéz van,aki takarja az arcát és a könyvben nem is derül ki hogy ki ő valójában.Igaz hogy fekete ruha van rajta mint a varjakon,de mintha sokkal sokkal idősebbként mutatják be ahhoz hogy Benjen lehessen. A sorozatban benjen lovon jött és hollók sincsenek emlékeim szerint.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.05. 22:26:23 -
#12807 Hát... Elvileg szíven szúrta egy obszidián tőrrel egy erdő gyermeke (Levél?), tehát szerintem halott, a könyvben nem táplálkozik, a jelek arra utalnak, hogy nem élő. Elvileg az eskü alól felszabadult, de szerintem neki nem sok helye lehet az emberek közt...
Pontosabban maximum a falon, a varjak közt tudnám elképzelni mint Deresben. De az az érzésem, hogy Benjenre a hideg magány vár.
A másik, amit nem tudok bizonyítani, hogy a mások és a sétáló halottak a télhez vannak kötve, pontosabban: az általuk uralt területhez, mintha egy folyóról beszélnénk, amíg áll a gát -a fal- addig csak a medrében létezik, persze ha átszakad a gát és megnövekszik a vízhozam akkor sodor mindent és újrarajzolja a térképet.
A sorozatban ugye utalnak arra, hogy ráborul Westerosra a tél (Dany látomásában a halhatatlanok csarnokában a kardtrónus terme havas volt, beszakadt mennyezettel), Mellisandra szerint pedig sötétség borul Westerosra (ami tudjuk, hogy tele van iszonyattal).
Ha így van, akkor könnyen lehet, hogy ez Benjenre is vonatkozik. Vagyis nem közlekedhet csak a "mások" területén. -
#12806 " A könyvben Benjen másképp tűnik fel...kvázi halott...nem köti eskü..."
Könyvben feltűnik Benjen ? -
#12805 Deres Stark kézen fog maradni a történet végén...hogy ki lesz ez a Stark? A könyvben Benjen másképp tűnik fel...kvázi halott...nem köti eskü... -
#12804 de a kialakult helyzetre tekintettel, lehet kérhetné a jogot Deresre, harc nélkül nem menne, az őrségtől jó kérdés, hogy mennyire szabadult, mert nem halt teljesen meg mint Jon. de ez a fogadalom is gatyalevetés már lassan, úgy szállingóznak el az emberek -
#12803 Plusz mivel Ned volt az elsőszülött és elég sikeres volt, így nyilván a családi birtokokat, címeket ő örökölte. -
#12802 Önkéntes volt, nem részletezték miért. Réges-rég ugye nemes dolog volt csatlakozni, nemes házak fiatalabb fiaira volt jellemző, Starkok meg elég tradícionálisak (voltak).
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2016.06.05. 12:54:16 -
ddany7 #12801 Amúgy Benjen anno miért ment a falra, mit követett el? Vagy önkéntes volt? :D Már nem emlékszem. -
#12800 Aha -
#12799 AoE I? -
#12798 wololo
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: nearo, 2016.06.05. 11:29:15 -
#12797 :D :D -
kissssss #12796 -
Prof William #12795 "Hátizé... egy darabig a rokonod Havas volt itt a góré, de aztán páran leszúrták... Viszont pár napja feléled a halottaiból... Szerintem jól meg fogjátok érteni egymást..." -
#12794 "Sziasztok, Benjen vagyok, valaha én voltam az 1. felderítő, de legyaktak kint a mások, aztán felélesztettek a gyermekek, éveken át kolbászoltam a Falon túl a Háromszemű Hollónak teljesítettem küldetéseket, de most itt vagyok újra. Ki is a parancsnok?" -
#12793 Gyakorlatilag szétesett az éjjeli őrség. Benjen Starknak kéne valahogy összekaparnia... -
Stockbauer33 #12792 -
#12791 Elvileg Gendry vagy hogy hívták (Robert fattyú fia) is vissza fog még térni. -
EnxTheOne #12790 Valiryai acél könnyen elkészíthető lenne. Bran a 3 kováccsal visszautazik Valyria fénykorába, és felcsapnak ipari kémnek. :D -
#12789 Most csak a fal védi a GOT világát, nagyon kevesen tudnak a veszélyről, sem fegyverük, de lehetőség és esély sincs "jelenleg" a mások legyőzésére. -
#12788 Alt Shift X - Episode 6 explained
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#12787 na igen ez jóval korábbi évad, de Tyrion se paraszt, sőt még nem is nemes, hanem a királynő testvére, jól informált stb, ha ő sem hiszi, mit gondolunk az átlag hogy hiszi el? nagyobb eséllyel felkészültebb egy északi babonás paraszt mint a 7 királyság vezetősége -
#12786 én is olvastam a széncsöves elméletet, de más kutatók meg mást preferálnak, sajna a kovácsolás technikája nem maradt fent mint a japánoknál, így meglévő anyagból találgatunk -
DantesHUN #12785 Azt szerintem már tudjuk, jó pár éve olvastam már cikket arról, hogy miket állapítottak meg a damaszkuszi acélról. -
#12784 Benjen Stark: [walks in] The Night's Watch is a joke to you, is it? Is that what we are, Lannister? An army of jesters in black?
Tyrion Lannister: You don't have enough men to be an army, and aside from Yoren here, none of you are particularly funny.
Benjen Stark: I hope we provided you with some good stories to tell when you're back in King's Landing. That's something to think about when you're drinking your wine down there, enjoying your brothels. Half the boys you've seen training will die north of the Wall. Might be a wildling's axe that gets them. Might be sickness. Might just be the cold. They die in pain... and they do it so plump little lords like you can enjoy their summer afternoons in peace and comfort.
Tyrion Lannister: [to Yoren] Do you think I'm plump?
[Yoren smiles and looks away]
Tyrion Lannister: Listen, Benjen - may I call you Benjen?
Benjen Stark: Call me what you like.
Tyrion Lannister: I'm not sure what I've done to offend you. I have great admiration for the Night's Watch. I have great admiration for you as First Ranger...
Benjen Stark: You know, my brother once told me that nothing someone says before the word "but" really counts.
Tyrion Lannister: But... I don't believe that giants and ghouls and white walkers are lurking beyond the Wall. I believe that the only difference between us and the wildlings is that when that Wall went up, our ancestors happened to live on the right side of it.
Benjen Stark: You're right. The wildlings are no different from us. A little rougher, maybe. But they're made of meat and bone. I know how to track 'em and I know how to kill 'em. It's not the wildlings giving me sleepless nights. You've never been north of the Wall, so don't tell me what's out there.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.03. 14:28:40 -
#12783 még most is csak találgatjuk a damaszkuszi acél titkát, persze tudunk jobbat gyártani, meg x körülmények szerintit, de hogy akkor hogy csinálták, meg mi volt a lényege még vita tárgya. ami meg fennmaradt az ilyen, hogy vörös gyerek vizeletében kell edzeni, meg kecskébe beledöfni ami nem tudom milyen növényen élt csak meg stb, ezeket kb akkor troll kovácsok mondhatták :D közelkeleten vörös hajú fiút találni, érted... szóval nem is biztos, hogy sikerrel járnának. meg láttad Sam vacsorájánál, hogy a falon kívül mennyire is tekintik valós veszélynek a másokat, így meg nem lehet felkészülni valamire... -
#12782 Én sem írtam mást, ha figyelmesen elolvasod. -
homeless #12781 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van egy olyan elmélet miszerint Bran egy flashback-ben majd visszamegy a Mad King idejébe, miközben a valóságban valaki azt kiabálja, hogy "burn them all", nyilván a másokra utalva és ettől fog megőrülni a király, pont mint Hodor, csak kisebb mértékben. -
suba53 #12780 Hmm ez elkerülte a figyelmemet.
De úgy rémlik, hogy Valyria nem csak egy város volt, hanem egy egész komoly térséget neveznek így, aminek a fővárosa lehetett a romos Valyria.
Én csak összeszedném azt a három kovácsot, feltúratnám a mesterekkel a régi technológiák leírásait, és csak meglenne valahol az acél előállításának a módja. A mestereknek nem kellett egy Valyriai acél láncszemet is beépíteniük a láncukba? Mert ha az megy, akkor már csak idő és akarat kérdése az acélgyártás beindítása. -
#12779 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
suba53 #12778 Ha van rá idejük, és maradnak túlélők.
De mint láttuk Rideghonban is, jöttek a zombik rengeteg vadat lemészároltak akik röviddel később, még ki sem hűlve már be is álltak zsoldosnak az éjkirály seregébe.
Ha egy csatában az elesettek azonnal az ellenfélhez csatlakoznak, az eléggé demoralizáló lehet.
-
#12777 De ők is csak a meglévőt tudják újrakovácsolni (lásd amikor Jégből csinálnak két kardot, az egyik van Brienne-nél), de új valyriai acélt készíteni nem tudnak. -
#12776 Nagyon benézte suba... -
#12775 Valyria volt az a romokkal teli hely Essos szigetén, ahol Tyrion és Jorah hajózott keresztűl az 5. évadban, és megtámadták őket a Kőemberek...
Szóval nem, Valyria "ma" (a sorozat idejében) egy romhalmaz, nem él és pláne nem virul. A Valyriai acél titka Valyriával együtt bukott. A vele való munkát is csak kevés kovács tanulta meg, lévén eleve kevés a fentmaradt Valyriai acél. Tywin Lannister említette is, hogy egész Westeroson csak 3 kovács ért ehhez. -
suba53 #12774 Valyria létezik, él és virul, nem valószínű, hogy elfelejtettek kardot kovácsolni.
Olyan lehet ez, mint a damaszkuszi acél. Az is ritka fegyver volt a középkorban, de csak mert drága volt, és sokan nem engedhették meg maguknak.
De ha nagy a tét, akkor elküldenek pár hajót tele arannyal, és megrendelnek jó pár ezer kardot a valyriai kovácsoktól.
Vagy lehet hogy ha tudják hogy Daenerys-nek kell a világ megmentésére, még akciós kedvezménnyel is adhatják.