Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van benne valami... ráadásul belerakták az "előző részekben"-be Benjen Stark-ot... aztán semmi! Aljas húzás volt! 😄
desigo
Pont az ilyen hangsúlyos beszélgetések,szervezkedések,ötletelések hiányoznak nekem.
Ez nem kerülne szinte semmibe és lehetne pár résszel több emiatt.
Az utolsó pár részbe túl sok minden lett belezsúfolva.
Nem ironikusan mondtam, tényleg jó volt az a pár mondat, amit Tyrionnal váltott. Hiányzott is neki! 😄
UUUU
"Amúgy a legjobb megintcsak Varys volt, a bruttó másfél perces szereplésével."

Jó volt az, mer igy ellehet azon filózni, hogy véletlenül nem ő van e, az álarcosok felkelései mögött, hiszen szereti keverni-kavarni....

Rockynhooo
ezek a dothrakiak akik körülvették danyt azok jó szándékból vagy foglyul ejtik ? 😄

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

molnibalage83
Neki nem volt még egy gyenge jelenete sem. Az egész GoT talán legütősebb karaktere, mert sosem volt irritáló, mint Kisujj...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Naná, hogy előrevitte, hiszen a következő részben jött a pofon, hogy szart sem ért az áldozat és a papnő kurva is összezuhant... Néha nagyon nem értelek... Pontosan eleget tett annak, hogy elvezet máshova, amit a másik jeleneteknél adtál. Sőt... A te példáid közül egy minimum sántít...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.16. 20:51:22

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Master91
Elfoglalt egy várost (vagy inkább megszállt), kevés katonával, több volt rabszolgával. Egy várost próbál fent tartani, aminek komoly problémái vannak a belügyben.
Szerintem az volt inkább az arcán, hogy ő tényleg szentül hitte, hogy Stannis az Azor ahai, és most rádöbbent, hogy nem. Emiatt volt megzuhanva, és ezért vágott olyan fejet.
Amúgy a legjobb megintcsak Varys volt, a bruttó másfél perces szereplésével. 😊
Én szeretem a csöcsös részeket, de konkrétan bele kellett tekernem mert már nekem is sok volt.
Jól van, lépjünk tovább. Szerintem így van, nem kell elfogadni, ez volt a véleményem .
Ez így marhaság ilyen alapon minek mutatták hogy Tyrionnak köszönhető a Blackwateri győzelem.
Tyriont öncélúan fényezték ezzel
Elég lett volna ha csak annyit látunk hogy Stannis vesztett
Látod a logikádat így is lehet alkalmazni
Vagy attól enyhült meg az idő, vagy nem, ami egyébként nem érdekes mert
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Így is úgyisa vereség, Stannis is meghal, akár megenyhül akár nem
Systore
de tudom, csak ez az adaptáció iszonyat gyenge, míg máshol azért elég jó volt (pl. arya szál)
Tikal
Talán picit hosszu volt a jelenetet, de nem tartom öncélúnak, jó jelenet volt nagyon, és akkor is az lett volna, ha nem mutatják a cickókat, csak a fejét ( ugyan is az volt a lényeg 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

"A multheti máglyarakásra igen. Ugyanis-szerintem- előre vitte a történetet? Nem. Akár megtörténik, akár nem, a végeredmény ugyanaz, mint mai a utolsó részben lesz."

Nem figyeltél ezek szerint. A mágia eredményeként enyhült az idő és ennek következményeként tudtak előrenyomulni az más kérdés hogy maga a hadjárat csúfos kudarcot vallott. Amennyiben nem égetik meg akkor valszinűleg Stannis a visszavonulás melett dönt, fontosabbnak tartva a lányát mint a vastrónt.

Jah és pls legyen már meg nekünk az "öncélú" jelenetek öröme. A sorozatok 99,99% ban a kölykök érinthetetlenek ha nem tetszik hogy itt tabut döntenek akkor van 1000 más sorozat ahol mindig minden a moralisták kedvére alakul
Cersei jelenetére én se mondanám. A multheti máglyarakásra igen. Ugyanis-szerintem- előre vitte a történetet? Nem. Akár megtörténik, akár nem, a végeredmény ugyanaz, mint mai a utolsó részben lesz. Jelentett ez karakter fejlődést, mondjuk Stannis esetében? Hát, az utolsó részt nézve, ügye...ezt se lehet elmondani.

A Vörös Nász, például nem volt ilyen. Ugyanis, nem csak lezárt egy történet szálat, elindított egy másikat, illetve több más történésre is hatással volt. Több karakterre is kihatott. Mindenképpen fontos helye volt.
Vagy, a legelső részben Dany megerőszakolása, helye volt? Igen, mert elvezetett a dolog oda, hogy férjének végül egyenrangú partnere lett.
Theon kínzása? Volt értelme, hajajaj, lett belőle Búzös, stb.

A máglyarakás nem ilyen volt de hozzáteszem, szerintem.
Caliph
Logikailag lenne értelme,még ha nem is mondta senki. A trial by fight győztese ,illetve pártfogoltja az istenek szemében ártatlan,és felmentik minden vád alól. A Harcos kiváltsága,aki a hetek egyike , akiket a Verebek isteneiknek tekintenek. Ráadásul a royal family tagját csak a kingsguard tagja védheti,ergó máris van értelme hogy a Hegy az őrség tagja lett. Továbbá Martin már 3x élt ezzel a "jogi lépéssel" 😊 Aztán persze lehet hogy nem lesz igazam.

"A trial by combat, deciding a man's guilt or innocence in the eyes of the gods by having two other men hack each other to pieces. Tells you something about the gods."
―Tyrion Lannister 😊

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2015.06.16. 16:58:19

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

molnibalage83
Ebből egyik sem igaz az említett jelenetre. Egyetlen hibája, hogy talán egy picit hosszú, de szükséges jelenet volt.

A lényeg hogy vannak akiknek megsérti a morális értékrendjét a sorozat.
Akkor kerül bemondásra az hogy "öncélú" az adott dolog ami zavarja őket. Általában ezek az emberek akik cenzúráért kiáltanak és megakarják szabni hogy mit van jogunk élvezni
Igazából azért nevetséges mert mindenre rálehet erőltetni hogy öncélú, egyén tolerancia szintjétől függően
Azt jelenti, például.
-mutogatok egy meztelen nőt. Nincs dramaturgiai jelentőse, nem viszi a történetet előre, csak azért csinálom, hogy csorgassák rá a nyálukat a nézők.
vagy
-mutatok egy erőszakos, vagy véres, jelenetet, kínzást, gyilkosságot akármit. Ha nem viszi előre a történetet, nem hat egy adott karakter jellemfejlődésére, csak azért van a jelenet, hogy a néző elborzadjon.

Az igaz, ez időnként kell, mert ezzel lehet valamit eladni. A remek színészi játék, kevesebb nézőt fog meg, mint a csöcsfaktor, meg a lerepkedő fejek.
miért ne lehetne egy tv sorozatban öncélúság? mozifilmben lehet? vagy miben nem lehet, regényben, színdarabban?

cersei meztelen jelenetének a lényege, hogy a nézők nagy része azt hiszi hogy egy híres színész ezt bevállalta, aki meg tudja hogy dublőrős, az is abba éli bele magát, hogy egy híres, komoly színész ilyet csinált, és hogy ez mekkora hatalmas dolog...

üzlet, zsé, mani

Tikal
én meg untam volna egy csatajelenetet mert az ugyse nagyon megy nekik...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

molnibalage83
Lassan már ott tartunk, hogy a kommentelők mindent öncélúnak tartanak. Egyáltalán jó lenne tisztázni azt, hogy mi a frászkarikát jelent ez egy TV sorozatban...

DasIsFuck
Ki beszél itt 20-ról?

De itt nem is erről volt szó.

Különben is bőven volt itt az évadban olyan amin lehetett volna spórolni.
Én pl Cersei szégyenmenetét is egy öncélú faszságnak tartom amivel elment egy csomó értékes idő.
Az "unalmas" mészárlás és ez a jelenet szerintem versenyezhettek volna egymással.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Tikal
lehetne 20 is nem? és akkor adhatnák az NCIS után szerdán délutánonként!! vuhuuuuu

Az HBO-s sorozatok mind 10 részesek...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.06.16. 15:54:52

DasIsFuck
Lehetne itt 12-13 rész is egy évad például.
Főleg egy GOT-nál indokolt lenne, ha lenne rá keret.

Hát lehet, de fene tudja, hogy forgatná ki a Veréb ezeket a vallási dolgokat. A vallási tanítás, törvény már csak ilyen, mindig lehet úgy kiforgatni hogy engem igazoljon.
molnibalage83
Ki mondta, hogy a Veréb féle tárgyaláson van olyan?

Az uralma alatt áll egy város, ami azért jelent némi jövedelmet. Van serege. Ha elindul egy kikötő város felé, bizonyára lehet hajókat venni, vagy bérelni.
Tikal
mert te ugy érezted volt még plusz 5-10 perc amit erre el lehetett volna baszni.. aham. Nyilván pénz spórolás is, de ki nem szarja le..

precision

Bazinga!

egyébként mindenki a dorni szálat szidja, ott legalább volt két jó csecs, a briennes szál sztem még gyatrább volt

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

[NST]Cifu
Úgy tudom, hogy a könyv alapján csak a nemesi házak sarjai kérhetik a trial by combat-ot. Vagy láttál bármelyik szegényebb sorból származónál példát erre? Az egyetlen lehetősége a szegényebb sarjaknak az, hogy felveszik a feketét, de az is csak a férfiaknak...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

a tiédből meg azt látni hogy nem tudod azt hogy egy film vagy sorozat adaptáció nem egyenlőre szóról szóra a könyvel

Caliph
mert az a harcos igazsága aki a hetek egyike...kellene hogy járjon

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Master91
Hogy szerezhetett volna hajókat ?
Mert az jár mindenkinek? És ha Veréb úr szerint nem jár?
Stannis
A könyvben igen. De ez a sorozat. A sorozatból ebből semmi nem jön át. Egyszerűen nem tudták ábrázolni ,hogy Stannis mekkora hadvezér. Egy savanyú pofa, aki hallgat egy vörös hajú nőre, aki szeret embereket égetni. Jó, én se tudom hogy kellet volna ezt jobban megoldani, de valahogy ábrázolni kellet volna, Stannis hadvezéri képességeit. Mondjuk, lehetett volna, olyan jelenet, ahol megbeszélnek egy haditervet, elmondja, hogy egyik egység erről, másik arról, vagy elemezné az egész országra kiterjedő stratégiai helyzetet. És nem a mostani részbe kellet volna ez, hanem az 5 évad alatt. Ennek halovány nyoma volt esetleg, amikor a kifaragott figurákat rakosgatja a térképen.

Verebek: ez így van, de miért nincs ereje az államnak letörnie őket? Mert nincs éppkézláb, értelmes vezető az országban, a király megy kisfiú.

Dany meg szerezhetne hajókat ha akart volna eddig, de mindenképp megakarta változtatni a rendet a rabszolgatartóknál, mint aki nem tudja eldönteni, na most jó lenne itt is maradni, és rendbe tenni a rabszolgatarókat, de mégse jó mert maszkos Hárpiák döfködnek, Vastrónt is megkéne szerezni, csak az macerás...el kéne dönteni mi legyen ezzel a szállal, és elindítani abba az irányba.

Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.06.16. 15:01:27
Tower Guard
Én is szánalmasnak tartom, hogy ennyire elrontották a sorozatban az EGÉSZ Stannis szálat...

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Caliph
De ez még csak a vezeklés volt,a tárgyalás később jön. és most hogy ott van Hegy bácsi ,ráadásul királyi testőrként,hülye lenne Cersei,ha nem a harc alapú igazságszolgáltatást kéri.

desigo
A Főveréb elég komoly büntetést talált ki Cerseinek.Egy ideig tuti össze lesz zuhanva.
Legalább annyira szereti most a népe mint a fiát.
[NST]Cifu
Akadnak itt gondok...

Stannis a könyvben többszörösen kipróbált hadvezér. A sorozatban ez annyira nem jött át. Vagy inkább semennyire.
Hozzáteszem, hogy azt sem láttuk, Robert mekkora harcos volt, vagy Ned Stark milyen hadvezér.

Királyvár és a verebek. Apró probléma, hogy a verebek nagyon sokan vannak. A vár védereje viszont gyenge, a közbiztonságot is csak hellyel-közzel tudják rendben tartani. A szégyen sétáján is beavatkozhattak volna, mégse tették. Nem azért, mert a király vagy a kis tanács nem tudott volna közbelépni, hanem azért, mert nincs a kezükben olyan erő, ami erre képes lenne.

Draeneys szála. A könyvben régóta próbál eljutni Westerosra, de 8000 (immár kevesebb) makulátlan és 2000 feletti Második fiúk (Second Sons), plusz az esetleges követők szállítmányozására rengeteg hajó kellene. Az meg nincs....

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Systore
a Stannises hozzászólásokból látszik milyen jól sikerült a sorozatba átültetni a karaktert meg a sztoriját is<#levele>
DasIsFuck
Pénz nincs rá inkább mint sem idő. 😄

10 év alatt a nyaka is megnőtt nem csak a csecse 😄

Tikal
nem nem telik, idő nincs rá. kit érdekelt volna egy ujabb mészárlás mikor két epizoddal korábban is volt már egy. dramaturgiailag sem volt rá szükség, jól tették, hogy nem mutatták azt a csatát..

Tikal
dedó... neked ez az első sorozatod? 😄