19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
suba53 #12853 Tudom hogy sokan máshogy vannak vele, de én egyenesen imádom a spoilereket.
Nem tudja elvenni a mű élvezetét, ha már ismerek ezt meg azt a történetből. Sőt izgatottan várom, hogy a már ismert események hogy integrálódnak be, és egyáltalán nem hiányzik a meglepetés spontaneitása. -
#12852 -
#12851 na nyugi :) megbánta, ez van. -
#12850 Szerintem illik a képbe:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Fekete hal esküje miatt is indulhat Sansa hívására, másrészt pedig Sansa most az a Stark, aki visszaállíthatja Észak rendjét, dicsőségét.
Kisujj: az tutti fix, hogy csak a saját érdekei mentén fog ügyködni. Minél több család feje hullik, annál erősebb.
Amúgy szerintem azt sem kellene elfeledni, ha Ramsey Bolton elpatkol, akkor Sansa mint Star / Bolton özvegy a kulcs: ha Robin Arrynnal elveteti vagy elveszi ő maga, akkor az összes Stark és összes Bolton vazallust maga mögött tudhatja elvileg plusz a völgyet.
-
#12849 Rinyálni hogy viszket a tenyerem, de megcsúszott az ujjam a görgőn
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.06. 16:47:57 -
#12848 Be se nézek ide amíg nem néztem meg az új részt,lehet akár 150 új hozzászólás is... -
#12847 Mi a f.sznak jössz be, ha még nem láttad? -
#12846 "37 új üzenet...nem...szabad...görgetni....kikell...bírni estig "
-
#12845 37 új üzenet...nem...szabad...görgetni....kikell...bírni estig
szerk.: két hozzászólásnyit görgettem és instant spoiler. baszki srácok használjátok a taget....
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.06. 16:19:50 -
#12844 egy másik fórumról bemásolnám insanity hozzászólását, nevével ellentétben elég érdekes teóriát vázol fel, érdekel, hogy mit szóltok ti hozzá. szerintem elgondolkodtató:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valószínűleg Blackfish (is) megy, ezért vonul egy sereg Tully zászlóval a Lannister sátrak között.
Kisujj 100%, hogy nem Sansának akar segíteni, hanem a friss és veszteségeket eddig nem szenvedő Völgy sereggel le akarja majd nyomni a győztes északi sereget. Így az életképtelen Frey-eken kívül nem maradna ház Harrenhaltól északra, ergo Kisujj uralná fél Westerost. (ami az első évadban ismertetett céljainak pont megfelelő: "mindent". -
#12843 Oké oké, Sandor visszatért, de Bronn is!!! :D
Egyébként szerintem ez a rész is baromi jó volt. Ez az évad nagyon magas szinten van eddig
szerk.: Arya-t meg le ne nézzétek, mert tuti van valami trükk emögött, ennyire azért nem retard
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.06.06. 14:43:56 -
#12842 hát ööö, kizártnak tartom, hogy az nem igazi seb, elég hosszú volt az a tőr, előtte volt egy vágás is... plus Arya is eléggé beszarva mászott ki a vízből... ott kinek színészkedett? Szerintem nem számított erre, bár az meg elég ostoba dolog lenne, mert akkor meg kb semmit nem tanult... -
ddany7 #12841 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ez szerintem megbukik ott, hogy azert rendesen beleszurta azt a tort, meg meg is forgatta benne. barmi kamu ver zacsko lett volna ott, azt atszurja, szoval szerintem nem alca az, hogy o megserult. -
#12840 vagy ez:
https://www.reddit.com/r/gameofthrones/comments/4mqy0r/everything_arya/ -
#12839 sztem a teória kicsit túlbonyolítja és egyszerűbb lesz, bár arra én is gondoltam már arra, hogy Arya felveszi az arcát valakinek és meglepi őket, vagy valahogy bebizonyítja hogy senki, egyébként sehogy sem áll össze, ok hogy a kettős személyiség meg minden, de az az elmében van, a hasadt tudat és nem fizikai testben, zagyva na. majd meglátjuk, legalább kicsit visszahozta a szálat a múltkori rossz érzés után, úgy tűnik sikerült elfogadnom.
Tikal #12837
hát nincs rá nagy fenyegetés, távol esik mindentől, 62 kiáll meg pár száz velük marad védeni őket. de sztem is nevetséges.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.06. 13:05:38 -
Pares #12838 Fú, ha ezt az Arya-s dolgot tényleg így gondolják, az kibaszott nagyot ütne :D -
#12837 A mormont ház csak 62 katonát tud kiállítani?Ilyen ház hogy létezhet egyáltalán..
szegény pap, reméltem, hogy több szerepe lesz...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#12836 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Arya teória.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!So basically the theory centers around a Fight Club type split personality. The Waif that we see is actually the part of Arya that is No One. The Arya we see is the other side of Arya. Arya Stark, the person she is trying to leave behind; the person she is trying to kill off. The idea is that the Arya we see dies. We are in complete shock. The Waif returns to Jaqen to report success. She peels off her face to reveal herself as Arya. Arya has successfully become No One. She has killed off her identity as Arya Stark. -
suba53 #12835 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ahogy kinéz, a hit nem jut el a párbajig. Szerintem Arya lovagjaként fog vezekelni. -
#12834 úgy látom ez megint durvább epizód lesz, a verebek is el lesznek már egy kicsit rendezve, kijárt már nekik mert ebben a világban nem jó ha sérthetetlen valaki. egyébként lehet hogy a Lannisterek nyernek a királyvárban, mégoly elképzelhetetlen is valahogy vesztenek a fekete hallal szemben? vagy a fekete hal ahogy meghallja, hogy Sansa keresi inkább feladja a várat és elmegy vele? vagy Brienne fog Jamie ellen küzdeni? mármint párbajban gondolják eldönteni és a fekete hal hőse Brienne lenne vagy valami. érdekes kimenetelek vannak. -
Zozo0122 #12833 Örülök, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sandor visszatért, nagy kedvencem :D Alig várom, hogy szerezzen egy páncélt és egy jó kardot és kezdje a darabolást :D Viszont szerintem egyértelmű, miért hozták vissza - a párbajon ő fogja képviselni a Hitet (talán, hogy tisztelegjen a speton előtt aki megmentette), a Hegy pedig Cerseit. Így végre bosszút állhat a bátyján az arcáért :D Majdnem olyan erős, de sokkal okosabb nála és hajtja a gyűlölete iránta. Szerintem valami olyasmi lesz, hogy mivel Gregor valószínűleg élőhalott, ezért viszonozza a gyerekkorában kapott sebet, letépi róla a sisakot és a képébe döf egy fáklyát, vagy hasonló, attól meg ugye tudjuk, hogy elpusztulnak. Valószínűleg ez a mostani Gregor totál érzéketlen a sebekre és a fájdalomra. :D
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.06.06. 12:27:29 -
#12832 Egy jó rész volt ez is, de az Arya-s szál, na az full kretén volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arya a nyílt utcán parolázik, miután az utolsó utáni esélyét is eljátszotta a szektánál. A másik lányka pedig szintén csapnivaló assassin. Megint csak nappal, az utcán szurkált, felfedi magát, és nem ellenőrzi, hogy tényleg meghalt-e Arya. És, ha már ennyi mindenkit hoznak vissza, már azon sem lepődnék még, ha Syrio Forel húzná ki a csávából.
Ha a végén nem Lady Mormont szerzi meg a vastrónt,akkor inkább nyerjenek a jégzombik.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.06.06. 12:23:33 -
Pares #12831 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sándor visszatért! Ennek nagyon örülök, a kedvenc karakterem. Sansa meg úgy látszik végre észhez tért, a Völgy lovagjaival már lesz esélyük. -
suba53 #12830 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Fekete halhoz Brienne-t küldte, aki találkozni fog vele, és Jamie-vel is. episode 8
Szerintem is Kisujj-nak ment a levél, és a völgy serege fogja eldönteni a csatát. -
#12829 ha az utóbbi 2 részen bealudtál, hogy jutottál túl az első 5 évadon? -
#12828 ez egyértelműnek tűnik. azért panaszkodott, hogy kevés az ember, mikor ránézett a hollóra már sejteni lehetett hogy mégis segítséget kér tőle. -
#12827 Az a baj, hogy nekem is ez az érzésem. :/
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kisebb eséllyel a kimaradt házaknak, amikről Havasnak is beszélt. Esetleg Fekete Halnak. De gyanús, hogy újra hurokba dugja a fejét... -
#12826 Amellett hogy történtek azért dolgok én az utóbbi két részen majdnem bealudtam... :(
szerintem olyan 2-3-4 évad múlva _talán_ comingol már az a rohadék winter, talán odaér Denike a vastrónhoz, talán Jon összefogja a népeket és legyőzi Ramseyt, talán Rickon alkot is végre valamit... talán... de nem biztos. -
#12825 www.redtube.com/yara_and_lesvian_lover -
#12824 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sansa szerintem kisujjnak küldi a levelet,és az érkező sereg fogja valszeg eldönteni a csatát. -
#12823 Mindig így szokott lenni.... :/
Nézd a jó oldalát.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tovább folyik az intrika a királyvárban, fővérebnek terve van, nem csak nudefest-et akar csinálni, Margery folytatja a kavarást. Nekem az Arya és Véreb szál nagyon tetszett, kicsit visszás is volt most látni újra a Vérebet. :D
Beindulhat a Starkok felemelkedése, talán nem cseszi szét Sansa. :D
Arya-ra már nem tudok mit mondani. Én szeretem ezt a szálat, de csak úgy néz ki, Jacqenhez vezet vissza az útja, ha nem akar elvérezni / vérmérgezésben meghalni... (ha májon vagy hasi verőeren szúrták volna, akkor az gyorsan végzett volna vele)
Jamie vs Fekete hal jó jelenet volt.
Szerintem a történetvezetés miatt kellett ez a leültebb, politikát és a házak csatározását bemutató rész. Úgy lesz kerek egész a GOT, ha megvannak a egyéni szinten a személyes érzelmi szálak, közép tájékon a házak csatározása, a politika (és már a vallás), globális szinten meg a tél közeledte. -
#12822 remélem igazad lesz, bár szerintem már többszörösen visszaadta az adósságát -
#12821 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!majd jacken megmenti,mindig is szimpatizált vele,eljátszák a arya halálát és békén fogják hagyni. -
#12820 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mégis mit jelentene? a háza szimbólumát adta neki lerajzolva. azt jelenti, hogy ő elsősorban oda tartozik, csak szerepet játszik, más lett volna ha a 7 szimbólumát adja oda akkor már végleg elveszett volna. egyszerűen csak nem akarja hogy itt legyen az öreganyja ha lesz balhé, inkább távolról biztonságból küldhet embereket.
a nyanya egyébként mindig durván beszélt Cerseiel de azért most lehet messzire ment, csoda hogy nem ölték meg ott rögtön, azért ne felejtsük el hogy a lányát megölték és még semmit nem tett...
meg fontos volt a rész, megláttuk hogy a kutya életben maradt és vissza fog térni, ez nyilvánvaló, ez a rész főleg róla szólt.
egyébként ennyit szopni 62 emberért
Arya meg látszik lófaszt tanult, már nekem is rohadt gyanús volt az öregasszony, ő meg hogy nem ugrott hátra már a sweetnél az őt jellemzi, tudhatta volna, nem az van, hogy nem látott még senkit arcot váltani... ekkora bénázást. persze valahogy majd megmenekül, bár még nem láttuk ki által. emígy naív kislány még mindig. ok két erszénnyi pénzt oda tud dobni, de arra nem gondol, hogy már a nyílt vízen megerőszakolják és kidobják a fenébe a hajóról :D meg westerosban is mire számíthat? ő nem tudja, hogy Jon vissza tervezi foglalni Derest. nem sok esélye van, megérte volna hagyni meghalni a színésznőt, akkor is elmenekülhetett volna de legalább nem kellett volna mindig minden árnyra figyelni -
#12819 ELNÉZÉST!
megnéztem megint hbogon-n, javítanom kell!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csaj elkezdi kiabálni, hogy Óvd jól!
Ez nekem lemaradt, a gyerek kiabálásából ezt hallottam ki: Hold jól!
És mivel nagyon a srácra koncentráltam, hogy mit mondd Hold-ot hallottam ki. Holdjad-ot újbóli meghallgatásra már nem hallom ki!
bocsi :/ -
Flecsy #12818 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen igen most először lehetett látni is rajta ,hogy nincs megtörve és játszik.
Sansát valaki pofozza már fel istenem akárhányszor megszólal csak felbasz.
Kutya Kutya Kutya, kicsit megörültem neki.
Arya ha megmurdált volna nem szomorkodom, de így valszeg túléli :/ -
#12817 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!sztem azt jelenti hogy ne aggódjon az öreglány,játsza a szerepet,nem törték meg. -
ddany7 #12816 amennyire beindult az évad eleje, az utóbbi 2 rész annyira leült.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Arya részének 15másodpercét leszámítom mi történt ebben a részben? Semmi. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy úgy sem fog meghalni.
Maergery amit a nagyanyjának adott, az most mit jelentett amúgy?
-
MaRee #12815 Soha nem mertem még bele sem nézni egy részbe se szinkronosan, de ha ez igaz, akkor mégjobban elmélyítette gyűlöletem mindenféle szinkronizálás iránt :D -
Prof William #12814 Valamint tűzzel szórakozott amikor kinyírta a zombikat. Ha ős is zombi lenne akkor nem hiszem hogy ezt meg merte volna próbálni.
Szerintem nem élőhalott, hanem a felélesztés Erdő Gyermekei típusú verzióján esett át.