19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• [NST]Cifu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Esetleg szúrásálló mellény, de ha van is ilyenje (honnan?), akkor momentán vérezni se vérezne, hiszen a mellény miatt a tőr nem éri el a testét. De én ezt elég valószínűtlennek írnám le. Inkább valamiféle dublőre lehetett. Ez megmagyarázná, miért nem fogott gyanút az öreg asszony láttán.
  • Mephike
    Arya
    lehet, hogy nem képzett, lehet, hogy nagyon távol áll attól, hogy tökéletes gyilkos legyen, de nem idióta. (Tudom itt páran annak nézik, de ne feledjük, egy általános iskolás korú gyerekről van szó, aki eddig képes volt alkalmazkodni ahhoz a világhoz, ahol pár sokkal erősebbnek vélt karakter már rég meghalt.)
    Biztos tudja, hogy vadászni fognak rá, és nem véletlenül sétált végig a városon, dobott oda két zacskó pénzt kellően látványosan, pontosan azt akarta, hogy megtalálják és eljátszhassa a halálát. A hídon sem véletlenül állt le nézelődni, szerintem pontosan tudta, hogy mikor és hol fogják megtalálni. Ahhoz, hogy ki tudjon végérvényesen szállni, el kell hitetnie mindenkivel, hogy meghalt.
    Azt nem tudom, hogy miképpen oldotta meg, hogy ne őt szúrják le vagy ha őt szúrták le, hogy miképpen éli túl. (Golyóálló mellény, valakinek odaadta az arcát, és ruháját és egy másik utcagyereket szúrtak le, stb)
    Gondolom a köv részek egyikében kapunk választ erre.
  • szabii98
    Ráadásul Arya nem is ugrálna olyan virgoncon, mint a trailerben, egy hasi szúrással. Az nem lehetett Arya. :)
  • molnibalage83
    Hát eged. Dannyt lassan ki nem akarjá fejbecsapni, hogy kussoljon már? :)
  • [NST]Cifu
    Jogos az öt pont, ám a Vas-szigetektől Volantis talán még távolabb van, mint Pentos...
  • Pares
    Theon és Yara nem Volantisban kötöttek ki? Ott van az a bazi nagy híd rajta az épületekkel, és útközben van Mereen felé is.
  • [NST]Cifu
    Greyjoy teleport, bitch!

Yupp, alapvető különbség...

Hmmm... All hail Lyanna!
  • Prof William
    Túl lehetett éri súlyos gyomor/belek sebet a középkorban is de nagyon NAGYON nagy mázli kelet hozzá. Mondjuk olyan 10 000 esetből egyszer lehetett megúszni.
  • Paxton
    Az 5. könyv Arya fejezetében leírja, hogy a Braavos-i kiképzőközpontban/templomban 2 kiképző Arcnélküli, 3 akolita és kb. 10 templomszolga van. Ez a templom kifejezetten csak rituális és kiképzési célokkal van, a többi Arcnélküli nem tartózkodik ott. Egy alkalommal összegyűlik kb. egy tucat, de ez nem jellemző. A könyvben egyébként Arya-nak semmilyen konfliktusa nincs a két kiképző Arcnélkülivel, a lány teljesen mentes az érzelmektől, abszolút nem érdekli Arya, a másik kiképző pedig kifejezetten empatikus vele.
  • nearo
    ja meg a vikingeket promózták azzal viasat6-on, hogy ha egy harcos hasi sebet kapott, akkor hagymát etettek vele, és ha nem érezték a szagát utána, akkor még volt talán esélye...
    szóval köv részben aryaval hagymát etetünk^^
  • Kongy
    Az nem gyanús senkinek, hogy az arc nélkülieknek csak 1 tanítványa van? Vagy csak azt az egy lányt mutatják, és többen vannak? Jaquen-t csak azzal a csajjal emlékszem beszélgetni.
  • molnibalage83
    Nem, nem tudja. Az antibiotikumik ha valakit íjjal hasbalőttak, akkor a koszos ruha igen nagy eséllye okozott hashárty gyulladás, amivel nem tudtak mit kezdeni.
  • Palinko
    nem olvastam sajna, háborúban biztos kevesebb erőforrás is volt az emberek ellátására, meg ő még viszonylag modern korról ír ahogy néztem, régen nehezebb dolguk volt valamivel, viszont egy elég nagy városban van a sebesült és csak lesz valaki aki megtudja és meg is akarja gyógyítani.

elhiszem hogy haslövésbe is simán belehaltak, simán benne maradhatott lövedék, meg ruha törmelék amitől begyulladt, meg sár stb is mehetett a sebbe. de olyat is hallottam, hogy a vadnyugadton, párbajoztak és egyik kapott egy haslövést, ami rosszul forrt össze és lyuk volt a gyomrához. kísérletező kedvű valaki (elfelejtettem a nevét) úgy próbálgatta a gyomorsavat, hogy húst kötött egy zsinegre és belógatta a gyomorba :D bocsi a morbiditásért, de ez most eszembe jutott.
  • nearo
    vissza a jövőbe 3-ban is valami olyasmi van, hogy a veszettkutya azzal fenyegeti a dokit, hogy jól hasbalövi, és akkor lassan de biztosan kimúlik :)
  • molnibalage83
    De, nagyon könnyen hullottak. Soha nem olvastad John Keegan egyik könyvét sem? Egy sima haslövés vagy hasseb hashártyagyulladáshoz vezetett, ami akkor gyakorlatialg halálos ítélet volt.
  • [NST]Cifu
    Arya-n barna ing volt az S06E07-ben. Az E08 előzetesben viszont aki ugrik, az zöld ingben van. Szóval vagy nem Arya, vagy nem az az Arya, akit megszúrtak, vagy pedig átöltözött azóta, hogy megszúrták

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.06.07. 13:47:38
  • Palinko
    azért régen sem hullottak el olyan könnyen, első vágás nem is mély, meg összevarrják max, második már neccesebb, de lehet látni nem túl vastag a penge, harmadik viszont brutális, már helyezve is van és még meg is csavarja... viszont való életben is van példa, hogy túlélték, középkori dolgokat nem tudok most hirtelen felhozni, de pl a zodiákusnak is túlélte egy áldozata pedig az többet kapott mint 3 szúrás. biztos segít majd valaki kitisztítja a sebet, akkor is megvoltak a kezdetleges fertőtlenítők.

molnibalage83 #12874 igen én is azt várom, hogy összeakad újra Aryával. biztos érdekes szerepe lesz.
  • suba53
    A 8. rész előzetesében Aryát üldözi a tanonc, és Arya ugrik át a korláton. Frissen szúrt hasi sebekkel ezt nem nagyon lehetne.
    Vagyis addigra már valaki meggyógyította. Még az is lehet, hogy Jaqen áll mellé megint.

Még egy dolog. Lehet, hogy Arya bravosi vívómestere is Jaqen volt? Ezért volt királyvárban, és onnan ment Aryáékkal együtt a fal felé. Lehet hogy Arya útját is kíséri valami misztikus háttér, mint Branét a három szemű holló?
  • sata75
    Rá merem tenni a főnököm jövő havi fizetését, hogy úgy éli túl, hogy nem Aryát szúrta le a szöszi...
  • molnibalage83
    Sandor visszatérése ezért érdekes. Ha nem kapcsolódik majd valahol a főszálhoz az ő története, akkor csak a játékidő pazarlása lenne az ...
  • DantesHUN
    Minden lehet,
    De ilyen sebet hogy él túl valaki? Persze ma már túl lehet. De akkor? Senki nem segíti, sőt megakarják élni, és súlyos a sebe . Persze, tudom hogy halottakat is támasztottak már fel, de ha nem mágiával gyógyítják meg csak úgy meggyógyul....hát ez nagyon fura lesz.
  • Palinko
    szerintem nem fog
    meghalni Arya, teljesen értelmetlenné tenné az egész szálát. biztos nagy lenne a köpködés. lehetne mondani, hogy biztos Robb halálánál is ezt mondtam stb, de gondoljuk azért át, ott nem volt értelmetlen a halála, mert hiába követtük jó pár részen át, voltak még szereplők akik megbosszulhatták. ellenben Arya egyedüliként van szinte az egész kontinensen, más szereplők akik ott vannak semmilyen kapcsolatban nem álltak vele, talán Tyrion meg a Pók megtalálhatná, de ez a maximum. szóval értelmetlen lett volna 6 évadon át követni, hogy meghaljon valahol a semmiben, hogy senki nem tud róla. valamit kezdeni akarnak vele
  • DantesHUN
    Tegnap

Theonék mennek Dany-hez, ez érdekesen hangzik. Meglátjuk mi sül ki belőle

Királyvár...hohó, megy a játszma? Töviskirálynő unokája méltó utód, jól megy neki a megtévesztés. És igen, Cercei képébe vágták hogy jól elcseszte. Ezzel együtt már tényleg leverhetnék Fpveréb urat

Visszatért Sandor. Juhé-juhé. És...Ian McSahne? Ah...kár hogy nem mondta cock sucker...ahogy régen :) És kár hogy csak ennyit szerepelt. Vajon Sandor túléli, mert most bosszú hadjáratra megy...egy fejszével. Lovagok ellen. Nem jó esélyek.

Ayra...nem tudom, ezt hogy éli túl? Ha túl éli, bár tőlem meghalhat, és hoztak már vissza halottakat, de akit többször gyomron szúrnak, az nem igazán éli túl. Szétszúrt gyomorral, belekkel, vérveszteséggel, fertőzéssel?

sansa és a csipetcsapat. Aha... oké. Szóval ahogy pár hete már gondoltam, mit is gondolt Sansa? Szóval...nincs elég ember, legjobb esetben kétszeres Bolton túlereje. De lehet többszörös, és Boltonnak nagyrészt lovagjai vannak, nekik meg vadak. Oké, plusz az óriás. de kellene több reguláris katona, lovasság.

Ha csak Kisúj nem segít be, és nem neki üzent Sansa...nem sok esélyük van. Ja majd Fekete Hal bácsi segít. Nohiszen. Ostrom alatt áll.

Amúgy jó volt a jelenete Jamie-vel és Bronn-al. Szimpatikus az öreg csóka. És szép nagy váruk van, elég komoly erődítmény. Azt ugyan jó darabig lehet ostromolni.

• RatBaG #12870
    wallpaperek :D
    http://imgur.com/a/vMNvd
  • Terawatt
    " Végül egy kép, amiről mindenkinek be fog ugrani, kiről is van szó:" Hát.... nekem nem
  • Jim Morrison
    ha valakinek ismeros volt az oreg neni, le a kalappal
  • Stockbauer33 #12867
  • Shiwo
    ha mindegyik vérmedve, akkor végül is jó üzlet
  • trident
    Szintén! :D De igazi északi badass jelenet volt! :D
    Davos odatette magát és szép visszakacsintás volt:

• ToCsEk
    mikor tök komolyan kimondta, hogy 62 Mormont-ot tud a seregbe adni. hát én hangosan felröhögtem
  • Kongy
    Hujuj, remélem beindul a mészárszék jövőhéten :D
  • trident
    Amúgy szerintem odabaszós volt a medve szigeteki jelenet és lady Mormont. :D

• ToCsEk
    Jon Snow will take back Winterfell with 62 good men

• Jim Morrison
    aki nem akarja keresgélni:

látom az epizódot megint egy brutális jelenettel akarják eladni :CCC
  • trident
    Csak poénból másoltam be. Arya konkrétan nem tudta, hogy le fogják vadászni, de biztos tudja, hogy következménye van kudarcának.
    Amit láttunk az lehet egy színjáték. A legnagyobb dobás lenne ha Waif tőrét egy kelléktőrre cserélte volna ki és állati vérrel preparálta volna a ruháját.... :DDDDDDD

Jaqenről meg a sokarcú istenről sokat nem tudunk, de nem emberi mérce a logikájuk. Jqen számára a halál a természetes, csak a sokarcú isten tudja mikor jön el.

Ha Arya fortéllyal menekülne meg, akkor ellenpontozná Véreb fejjel előre taktikáját, hiszen mindkettőjüket a bosszú élteti.
    Mindenesetre az életért halállal kell fizetni, ha Arya életben marad, akkor Waif kerül kutyaszorítóba. :D
  • ToCsEk
    nézzétek meg a 8. rész promót, elég "sok" Arya spoiler van benne
  • suba53
    Az 5/10-ben mielőtt Arya megvakul, a saját arcát látja végül azon a Senkin, aki megitta a mérget helyette.
    Úgyhogy nem biztos, hogy le kell metélni egy arcot, hogy hasonulni tudjon hozzá egy igazi senki.
  • Tikal #12856
    Biztos lesz valami csavar, mert annyira hülye valóban nem lehetett, hogy fényes nappal mutatkozik...de szerintem az ő volt, pont azért amit említettél, hogy az ő arca még nincs meg a kétarcúaknak...
  • Palinko
    még akár ez is lehet, de tényleg feláldozta volna magát Aryáért? mert az életét megmentette Arya de már Jaqen is lerótta az adósságot, szerintem kamatostul. Tényleg feláldozta volna magát?
    Mert ahogy Arya viselkedett a kikötőben az nem épp a sunnyogásról szólt mintha szerette volna, hogy híre menjen. de sztem a hídnál lenyomta volna a növendéket harcban ha ő lett volna. ráadásul amiért nem állhat az elmélet, ha jól tudom le kell, hogy fejtsék az arcokat, és csak azokat használhatják amit "megskalpoltak" szóval ha Arya él nem lehetett Jaqen
  • Palinko
    szerintem ez a jó hozzáállás. ha mindenki így tenné nem is kéne spoiler tag-eket használni. de mivel lehet valaki magyar szinkronosan nézi így mégis lehet jó ötlet a használatuk.