19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#12933 Az ott egy másik Arya? SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!plusz miért volt ilyen nyugodt ha tudja hogy veszélyben van.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.08. 14:25:01 -
#12932 megijedés kellett, hogy elhitesse a gyilkossal, meg a piacon lévő agonizálás is kimagyarázható, hogy lássák, hogy meghalt hátha még kém figyeli (bár akkor biztpsíthatná is a munkát). de hát a lépcsőnél senki sem látta -
#12931 igen, ezt én sem értem, ha nem lenne valós seb, akkor nem mutattál volna hogy mennyire megijedt... hanem csak közeli vágóképeket, de nem az arcáról stb és akkor még hihető is lenne, hogy itt valami trükk van, de így nagyon furán fogja kivenni magát, ha mégis megjátszott a dolog... -
Stockbauer33 #12930 http://tv.24.hu/hirek/20160608/nem-kerdes-hogy-khal-drogo-a-legnagyobb-tronok-harca-rajongo-az-egesz-vilagon/ -
#12929 jó, de minek színészkedett a folyóból kimászva a lépcsőn? a seb valós -
Pares #12928 When playing The Game of Faces with Arya she claimed that prior to joining the Faceless Men she was the daughter of a widowed lord from Westeros who [...] She subsequently found her way to the House of Black and White in Braavos. Since the point of the Game of Faces is to mix lies with the truth convincingly we can assume that parts of her story were false and other parts were true.
Mellesleg pedig Tyler Durdennek is megvolt a maga története, ahogy gondolom az ilyen kettős személyiségeknél az lenni szokott... -
#12927 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amit írsz teljesen helytálló. De ugye tudjuk, hogy a regénytől el akartak térni a sorozatban, hogy a regényolvasóknak és a filmeseknek is legyen min izgulnia. Hovatovább Jacquen a könyvben tudtommal ott sincs Bravoosban. Ettől függetlenül én el tudom képzelni, hogy többszemélyiségű senkiket képeznek ki és Arya személyisége, arca is beépült a senkik közé, vagy arctalanok közé. Immár mindegy ki ölti közülük magára az arcát, hisz ők senkik lettek és ezzel a kiképzése véget ért. Valójában az lenne az igazi, hogy mikor a Waif visszatér és jelenti, hogy Arya meghalt, akkor látunk valakit Arya képmásával akitől megkérdezik, ki vagy..I am noone. Jacquen arca is több arcnélküliben ott van, ergo halhatatlan. De persze ez csak egy elmélet. Meglátjuk mi lesz, kiváncsi vagyok mit hoznak ki ebből a szálból és mennyire fog ez összefonódni a fő történetvezetéssel. -
#12926 Re Arya elméletek (és akkor ugye már nem kell spoliert használnom) :)
1; A GOT lányregény, számomra az sem lenne probléma, ha felpuffadt hassal kiszenvedne. Ezt biztos nem lépik meg, egyrészt biztos fontos szerepe lesz még, másrészt a sorozat elszakadt a könyvtől és profit alapú a produkció.
2; A harcosok klubja nagy WTF momentum lenne, végül is az arcnélküliek az illúziók mesterei, mérgeket kotyvasztanak, lehet, hogy ez egy lázálom amit láttunk Aryával. Esetleg lehet párhuzamot vonni Danyvel az illúziók csarnoka jelenetével, ott a Halhatatlanok vonták bele egy illúzióba, aminek az volt a célja, hogy tudatát becsapják, leláncolják.
Számomra idegen lenne a GOT történetében, de a filmtörténetben többször volt ilyen és működik (nincs új a nap alatt)
Amit Lópikula írt is miért ne működhetne, ha elfogadjuk, hogy úgy igazította meg a ruháját Waif mint Arya akkor az árulkodó jel.
(és igen, amit felsoroltál Lópikla azok megtörténtek, és ez lehet egy működő logika, plusz Arya vívódik, önmagával áll harcban, annyi trauma érte, hogy ez is belefér a keretbe. :)
3; Igazság szerint én erre szavazok (nem olyan izgalmas mint a Harcosok klubja elmélet, viszont ha tényleg ígéretes tanítvány, akkor):
Arya megtanulta játszani a senki játékot. Emberfeletti megfigyelőképessége van, bármit megtanul. Volt ideje a komédiásokat tanulmányozni. Tudja, hogy következményei van a kilépésének, tudja, hogy ki eredhet nyomába, tudja, hogy az életet csak halállal lehet megfizetni.
Eljátsza buta, tudatlan önmagát. A komédiások adtak ötletet a színjátékra, preparálta a ruháját egy vérrel telt tasakkal (tudta, hogy orvul akarja elintézni Waif, hogy szenvedjen, nem a torkát, verőereket, szivet, májat, lépet fog támadni). Igazság szerint ezt még kevésnek gondolom, a Waif tőrét is ki kellett cserélje egy kelléktőrre).
Kitervelte mit fog csinálni, hol kínálja fel magát az orvtámadásra.
Valószínűleg nem fog elmenekülni ez után, hiszen nem lesz meg a teste és az arcnélküli férfi nem fogja elfogadni a halálát-e nélkül.
Az élettel halállal kell fizetni, Waifot le kell vadássza (az Arcnélküli Istennek mindegy ki hal meg, de nem lophatják meg). -
#12925 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az a baj, hogy a Waif (magyarul Lelenc, a másik lány) a novellában kidolgozott karakter.
Egy nagy ház egyetlen leánya volt, de az édesanyja korán meghalt, apja újranősült, és a frigyből egy másik lány született. A mostohaanyja az elsőszülött lány halálát akarta, hogy az Ő lánya örökölje a család vagyonát. Ehhez egy mérget használt, ám az apja a Vörös isten házába vitte, ahol egy gyógyító megmentette, ám a méreg súlyosan károsította a szervezetét. Miután kiderült, hogy a mostohaanya volt az elkövető az Apa az Arc nélküli istenhez fordult, és a vagyona két harmadát, valamint a lányát ajánlotta fel, hogy a második feleségét elérje a halál. Az üzlet megköttetett, és a mostoha életét veszítette.
A lány pedig az Arc nélküli isten szolgája lett. Noha fiatal lánynak néz ki, már 36 éves, mivel a méreg megállította a növekedésben.
Többek között emiatt sem hiszem, hogy a Waif valójában egy skizofrén Arya második énje lenne...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.06.08. 10:05:19 -
Pares #12924 Szóval a Harcosok Klubja elméletről írsz te is, csak mert eddig nem volt teljesen világos, hogy mire akarsz kilyukadni. -
#12923 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Közben továbbgondoltam az elméletet. Ugye Arya a második évadban három nevet mondhat Jacquennek. A harmadik név amit mond maga Jacquen, ugye ezzel akarja fricskázni. Végül cserébe azt kéri, hogy szabadítsa őket ki. Ezt megteszi, ugyan megöli a várőröket, de kvázi a harmadik gyilkosságot nem teljesíti, csak ott abban a jelenetben, mikor megöli magát, Arya helyett vezekel. Milyen érdekes, hogy ugye a kérdéses jelenetnél mikor Arya megvakul, akkor hárman vannak Jacquen, a tanonc és Arya. Azt követően, hogy Jacquen (vagy másképpen mondva senki) meghal azonban továbbra is hárman maradnak, ugye a tanonc csaj változik át jacquenre! Amit linkeltél videót abban is van egy párbeszéd, egy korábbi jelenetben Jacquen és Arya között. Akkor mutatja meg először neki az arcok csarnokát. Arya megáll egy arcnál, az az arc azé az öregasszonyé aki megszúrta a mostani részben. Ekkor mondja neki Jacquen, hogy a lány nem készült még fel arra, hogy senki legyen, arra viszont igen, hogy valaki más legyen. A tanonc csajt csak ezután látjuk először. Az a más pedig szerintem akivé Arya válik a tanonccsaj Tehát Arya és a tanonc csaj szerintem egy és ugyanaz. A mostani részben miután leszúrja ráadásul a tanonc csaj megigazítja a ruháját, pont úgy ahogy Arya szokta. Legyőzi..megöli magát, és a saját énjét, hogy tényleg senki lehessen. Hisz teljesen mindegy kié az arca, ha ő már SENKI, ő egyszerre senki és mindenki lesz az arcok csarnokából
Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.08. 09:39:15 -
EnxTheOne #12922 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha meg a valóságban megszúrta, akkor gondolom még mérgezett is volt a penge nem?
" bár a helyében lehet inkább valami eldugott helyen aludnék mint az arcnélküliek szállásán"
Ha a templomban alszik akkor bárki aki szembejön vele az egy arc nélküli. Ha bárhol máshol lenne a világon bárki lehetne a bérgyilkos -
#12921 Ha nem időzítve indul el, akkor a 17 perctől:
-
#12920 Segítenél mondani egy epizódszámot? Meg szeretném újra nézni. :) -
kissssss #12919 khm.. van jobb is :D -
#12918 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#12917 Ez wtf
-
#12916 egyértelműen jobban emlékszel mint mi, ez a Jaq-es dolog nem ugrott be hogy megölte magát, pedig ahogy mondod ismerős. csak olyan sok a szál, hogy eléggé zavaros így. ráadásul az 1 év szünet se tesz jót a memóriának. -
#12915 emlékeztek arra is h jaquen mondja neki, hogy "no, the girl is not ready to become noone, but she is ready to become someone else"...addig nem is látjuk a tanoncot...és ezt pont akkor mondja mikor annak az öregasszonynak az arcára néz aki rátámadott -
Nirz #12914 Kár agyalni szerintem a miérten egyértelmű hogy Arya-nak hatalmas PLOT ARMOR-ja van mint Snownak(volt vkinek kétsége hogy visszatér nem sokaknak....) és persze Danny-nak meg Tyrionnak, ezen karakternél már rég nem éreztem igazi veszélyt. A legdurvább offender egyértelműen Danny de Arya nak is hatalmas az armorja -
#12913 -
#12912 Gondolom a színészek szerződésébe van "kussolsz nincs spoiler" paragrafus mert már most verem a seggem a földhöz az új részért. Valami morzsa jöhetne az előzetesen kívül :) -
#12911 könyörgöm nem emlékeztek mikor megvakult Arya? Jaquen megölte magát...majd a tanonc változott át Jaquenre....és mikor a halott jaquen arcait leszedte meglátta a SAJÁTJÁT holtan -
Pares #12910 Nyilván múlt időben értettem, egyébként a Hodor szó jelentését is volt, aki kitalálta évekkel ezelőtt... -
#12909 csak már rég le vannak forgatva a részek, max a térdükre csaphatnak, hogy kár hogy nem ez a fickó az írónk. -
Pares #12908 Hodor Hodorrá válására is ezt mondtad volna... -
#12907 Na ez az ami biztos nem lesz. Sok mindent el tudok képzelni, de ezt nem. Egy vágott sebre, ami nem hatol mélyre, majd összevarrják, vagy beégetik, azt mondom oké, de itt olyan mély volt a seb, és úgy kihangsúlyozták, hogy ez nem történhet meg. -
#12906 hmm csak ő és jaquen látják a tanoncot..emlékeztek mikor vakon veri bottal az utcán és vált a kép DE NINCS OTT SENKI??? NOONE -
DantesHUN #12905 Aha, persze. Túlmagyarázás, túl tolt elméletek. A végén meg az lesz Ayra simán meggyógyul és ennyi. Minden extra nélkül. -
Pares #12904 Azt még nem láttam. Egyébként itt az eredeti bejegyzés. Szerintem teljesen hihető, és beleillik mindenbe, amit eddig Aryaról, Jaquenről és a tanoncról láttunk. Csak az a kérdés, hogy a rendezőknek van-e vér a pucájukban meghúzni egy ekkora WTF csavart. Szerintem állati lenne, ha valóra válna :D
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.07. 18:57:10 -
#12903 Mr. Robot ? -
#12902 én úgy emlékszem volt. még ebben az évadban is, pl előző 2-3 rész valamelyikébe, mikor bottal harcoltak és bejött Jaq -
Pares #12901 Redditen olvastam egy elméletet, hogy valójában valami olyasmi történik, mint a Harcosok Klubjában, az egyik énje Arya, a másik énje a névtelen tanonc, akivé át akar alakulni, és a két énje közti harc a senkivé válást jelképezi, ahogy le akarja győzni és el akarja pusztítani a régi, Arya énjét. Ha láttátok a Harcosok Klubját, akkor tudjátok, hogy az hogyan végződött...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.07. 18:38:14 -
homeless #12900 Az is lehet, hogy Arya-t csak mi látjuk így, a valóságban teljesen más arc van rajta. A színésznő is megdicsérte a szemöldökét, ami kicsit vicces volt :) Na mindegy, az biztos, hogy nagy WTF lesz ennek a szálnak a végén. -
#12899 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!" It appears that only J’aqen H’ghar and Arya can see The Waif, like the scene when she is beating a blind Arya with a stick in the streets of Braavos and no one seems to care."
Sérült Arya-t miért nem segítették akkor? Elég feltűnően nézték
-
DantesHUN #12898 Persze, az előző évadban, a csaj verte Ayra-t mert valami játék hogy felelni kell rá, majd bejött Jaqen és leállította, hogy Ayra még nincs erre kész. -
homeless #12897 Nem lehet, hogy Jaqen skizo és a szőke kiscsaj a másik személyisége? Arya látta már őket együtt, 2 külön entitásként? Volt olyan, hogy egyszerre hárman beszélgettek? Tényleg nem emlékszem, azért kérdezem. -
DantesHUN #12896 Egy ilyen sebbel nem maga a seb a gond, hanem a következmények, a vérveszteségtől legyengül. Nincs fertőtlenítés. Sőt, inkább egész biztosan elfertőződik. egyébként egy hasi sebbel marha sokáig el lehet kínlódni és szenvedni. De ilyen körülmények között, reálisan szinte nulla az esély
-
#12895 könyvben tényleg nem buta, annyira a sorozatba sem, de a könyvben jobban átjön
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!én is széttett kézzel állok és nem értem. a tű is minek kellett ha nála se volt, csak az álmát vigyázta? bár a helyében lehet inkább valami eldugott helyen aludnék mint az arcnélküliek szállásán -
#12894 előtte is megvoltak a kevésbé hatékony módszerek, fokhagyma, oregánó olaj, ezüst koloid, lóhere, méz, kasvirág, gyömbér, hagy ne soroljam tovább. szóval módszer lett volna, csak épp közel sem olyan hatékony mint a modern antibiotikumok, másrészt kétlem, hogy annyira kezelgették a harctéren az embert ha csak közkatona volt.
meg ne felejtsük el hiba lehet a mi világunkból kiindulni, mágia is játszhat, valami kencefice varázslónők által.