19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#12973 Bal oldali jelenet mikor / hol ? -
#12972 Van, aki a braavosi törött kardot is Syrio törött kardjához hasonlítja, mint motívum. Én nagyon bekajáltam. :D -
Stockbauer33 #12971 -
#12970 Mikor nevet irtak nem ugrott be, de a sziluett alapjan eltalaltam fejben. Hamarosan kiderul. Stay tuned... -
#12969 ez túl durva, 6 évad távolságból hányan emlékeznek rá? én mondjuk igen, de kivételes eset, meg könyv miatt, más gondolhatta minek jegyezze meg ha meghalt. végöl twin peakses lesz -
#12968 Ep8 talalgatas/spoiler, elozetesbol kikovkazva
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][spoiler] -
homeless #12967 Úgy látom, hogy neked az a problémád, hogy kevesebb politika és több fantasy lett a Trónok Harcában. Az a rossz hírem, hogy ez csak fokozódni fog. Amúgy szerintem ez az egyik legjobb évad. Talán a Lost-on agyaltam utoljára ennyit, mint mostanában 1-1 Trónok Harca rész után. -
#12966 nem emlékszek már pont mi történt. minden szezonnak meg volt a csúcspontja, viszont az is biztos nem volt olyan amiben ilyen durva elsp részek lettek volna. -
betyar40 #12965 4 évad s a 5 neki unalmas???? na neee. 6 évadból alig tudok valamit kiemelni .Pl Havas feltámadása mintha természetes lenne semmi történet körülötte ,felkelt azt jó van ,mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne . A 6 évadban szereplők sokasága van takarékon s emiatt ellaposodott az egész. Cersei, Tyron, Jamie alig szerepelnek ,abban is lapos az egész. Ramsay talán 1 epizódban láttuk Havas John ugyanolyan bárgyú mint elötte volt . Bran látomásai, s visszaemlékezése nem tudom kit köt le .Ugye amit ütnek az a királyvári story ami ezekkel a csuhásokkal s Tommennel rém gyenge. Kisújj é haverja is szintén takarékon. Danny szónoklatait már kívülről fújom. Persze lehet a következő 3 rész meg jó lesz de ez az évad nagyon lapos.Ami pozitiv a vasszülöttek és Sándor visszatérése ,de könyörgöm 7 rész lement majdnem vége az évadnak s sehol semmi. -
#12964 Mi volt a baj a 4.-kel? Kedvenc évadom. -
Pares #12963 -
#12962 hát ha a 6. évad se tetszik, akkor tényleg hagyd abba és csinálj valami számodra értelmeset a szabadidődben. mert ha ez nem volt izgalmas mit mondasz pl az 5. évad első 7 részéről? vagy a 4. évadról stb. -
betyar40 #12961 Nekem a 6 évad nem nagy durranás . Sajnos a Lanisterek "eltüntek ", Danny évek óta csak sereget gyüjt, nekem a Bran szál unalmas, sajnos Brienne s a kedvenc törpéémmel semmi nem történik lement 7 rész egy kardvágás vagy nagyobb jelenet nélkül. Ez a veréb vs királyvár történet számomra teljesen "képtelen" történet nem is igazán érdekel. Ahol királyokat öltek meg s főnemeseket akasztottak fel ott egy csuhás öregember vezényel??? S senki nem vágta át még a torkát? Johnak is lassan 8 rész kell hogy Deresbe érjen azt hittem az első epizod után levetközi ezt a "jófiú" szerepet de nem a 7 részben is csak szenved ahelyett hogy végre Starként vonulna. Arya története érdekel ,de nem értem miért kell mindig 8 részt várni hogy valami történjen is végre ami a történetet egy kicsit megforgatja. -
#12960 ha van kedved olvasni, akkor szaladj végig a hogyvoltokon... mondjuk ezek nem annyira rövid összefoglalók -
betyar40 #12959 youtubon megtalálod az 5 évad összefoglalóját -
#12958 de látnia kell még Tommen halálát -
Pares #12957 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Cersei's queenship
A younger, more beautiful queen will be Cersei's undoing.
"Cersei: When will I wed the prince?
Maggy: Never. You will wed the king.
Cersei: I will be queen, though?
Maggy: Aye. Queen you shall be... until there comes another, younger and more beautiful, to cast you down and take all that you hold dear.”
Ez szerintem egyértelműen Margaery-re utal, és arra, ahogy elcsavarta Tommen fejét.
Cersei's children
Cersei will outlast her children and die by the hands of "the valonqar".
“Cersei: Will the king and I have children?
Maggy: Oh, aye. Six-and-ten for him, and three for you. Gold shall be their crowns and gold their shrouds, she said. And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you.
A "six-and-ten for him" Robert fattyaira, a "three for you" meg Cersei és Jaime három gyerekére utal. Utóbbiak közül 2 már meghalt. Vagyis eddig tökéletesen teljesült a jóslat. Szóval Tommen valamilyen módon meg fog halni, utána pedig a "kistestvér" megfojtja Cerseit.
Szóval el tudom még azt is képzelni, hogy mikor Daenerys elindítja az inváziót, Tomment megölik, utána pedig Tyrion befejezi, amit elkezdett...
-
Prof William #12956 Most gondolkodtam el rajta, hogy a királyvárban mennyire publikus hogy Cersei testőre a feltámasztott ZombiHegy?
Mert esetleg ha az "igazságpróbán" nagyközönség előtt lekerül róla a sisak, akkor nem kizárt hogy Cersei az eddigi igazán szívélyes Vérfertőző Ribanc titulusa mellé beszerezheti a "Fekete mágiával cimboráló boszorkány" elvezést is. :)
A szuper vallásos Verebek biztos nem tűrnék ezt de szerintem a sima emberek nagy részénél is kivágná biztosítékot.
Cerseit pedig már tényleg semmi sem védi. Nincs ott Jamie, kirúgták a tanácsból, a fiacskája elverebült stb...
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.09. 16:29:58 -
kissssss #12955 5 évad dióhéjban kétszínűsködés, dugás, és halál... end story. -
#12954 Szeretnék belekezdeni a 6. évadba, de sajnos már teljesen elfelejtettem, hogy mi történt az 5. évadban. Újranézni nem akarom, mert annyi időm nincs... Nincs véletlenül egy oldal, ami összefoglalja az 5. évad történéseit (magyarul), vagy esetleg valaki itt a fórumon nem tudná összefoglalni? :D -
#12953 -
Prof William #12952 Ami valójában történt. :)
-
homeless #12951 Nem feltétlenül, mert ha felbérelnék, hogy ölje meg Jon-t, az elég érdekes lenne. -
Pares #12950 Nagyjából :D -
Pares #12949 Redditen már hétfőn délben fent volt, csak lusta voltam linkelni :D -
Nirz #12948 Arya PLOT ARMOR, annyira különleges senki hogy de fog gyilkolászni :D -
#12947 De ha Arya tényleg senki lesz... akkor a története ott véget is érhet kb. Ha már nem lesz Stark, akkor nem lesz lista, nem fog gyilkolászni sem (csak akiket megfizetnek) nem? -
DantesHUN #12946 Nyilván..sejthető volt mit írt és kinek, csak jön-e segítség? És ha jön tényleg segítség lesz-e? Kisúj nagy szarkavaró.
Más. Ö....és az hogy lemészárolták a Sandor-barátait? A Testvériség lett volna? De hát ők nem szoktak ártatlan civileket ,mészárolni legalábbis amikor anno Ayra találkozott velük, nem olyannak tűntek. -
#12945 szansza levele -
DantesHUN #12944 Így Ayra úgy Ayra. Engem mondjuk jobban érdekel, honnan lesz elég serege Sansa-nak? Mert most elég szarul állnak. -
#12943 ott is van, nézd meg a youtube videót az 5. évadról amit Trident belinkelt -
#12942 Ahhoz a kollekcióban kéne lennie nem? :) -
#12941 Arya már nem létezik....ez a lényeg, a fontos az, hogy átváltozott, már nem lehet tudni ki kicsoda a lényeg, hogy meghalt, hogy senki lehessen. Jacquen sosem öletné meg, ugyan már! Biztos vagyok benne, hogy olyan csavart kapunk ami a legütősebb lesz eddig a GoT-ban. Mindannyian arra várunk, hogy feltűnjön Sean Bean. Szerintem fel fog (az arca legalábbis)..ez a lényege az egésznek.
Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.08. 16:36:25 -
#12940 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A könyvekben alapvető különbség volt, hogy Sandor sisakját viselte Rorge (aki ekkor még élt), aki Sandor sírjáról hozta el a sisakot. Korábban olyan hírek terjengtek, hogy Sandor él, és a Trident környékén fosztogató csapatot vezet. Ez valójában Rorge volt, aki azonban összefutott Briennével, aki párbajban megölte őt. A sisak ez után a Brothers without Banners egy tagjához, Lemoncloak-hoz (röviden Lem) került, Thoros rosszallása mellett. Lem ott volt, amikor Brienne-t és Podrikot fel akarja akasztani Lady Stoneheart... -
#12939 Hogyvolt kommentben.
A rész vége eléggé felhúzott...Sandor Clegane az egyetlen a könyvekben (legalábbis úgy tartják h ő a sánta Sírásó)
A könyvekben én úgy tudtam, hogy hátrahagyták és meghalt. -
#12938 Elég gyakori, hogy előre látunk elrejtve dolgokat plusz theorycraft mindig fun. -
#12937 mert az a helyi viselet.
nem teljesen értem, hogy miért kell képkockánként elemezni mindent, majd benne lesz a következő részekben, hogy mi történik. -
#12936 Jogos a pont, ha nagyon akarom magyarázni, akkor ott még félt, nem tudta utána jöttek e, spriccolt a füléből is az adrenalin, sokat kellett a víz alatt bújnia, az életéért menekült.
Csak deus ex machina megoldás ne legyen. Legyen komoly tétje az egésznek, a sokarcú istent becsapni nem lehet, csak annyit mondhatunk neki: nem ma! :D
-
#12935 szoknyás akinek fel van kötve a haja. A szindarab alatt is mintha ilyen viseletben lett volna.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.08. 14:31:13 -
#12934 Hol...?