19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Quantumleap
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    No, de most tényleg, nem az lenne a logikus lépés, hogy Jon megpróbálja feltámasztatni Rickont Mellisandréval?
    Nekem régóta ez volt már a tippem Ramsay halálnemét illetően, csak én azt hittem, valahol szabad ég alatt történik majd, és esetleg nem kutyák, hanem rémfarkasok által.
  • Pares
    Megint kell valakinek hipszterkednie.
  • Palinko
    sajna még nem láttam, de tervben van :) szintén köszi a tippet és örültem, hogy olyat ajánlhattam ami érdekelhet.

egyelőre a billionsból is egy évad van most tartok az utolsó előtti résznél és nekem még mindig bejön.
    viszont az offnak itt legyen vége, nyithatunk topicot vagy privátban folytathatjuk esetleg :)
  • gombabácsi
    hát ez a rész szerintem béna volt, a végső csatát kivéve.
    sárkányos rész se nem izgalmas, se nem drámai, se nem érdekes nem volt...
    a végén a közelharc nagyon jó volt.
    ramsay ahogy lenyilazza a gyereket, röhelyes volt. nagyon béna hatásvadászkodás.
    az óriás fegyver nélkül? nem emlékszem a könyvből se hogy ennek lenne valami magyarázata.
    amúgy a végén az óriás kihirdethette volna a nagy hangján, hogy ramsayt kihívta havas, az egész nép hallotta volna, tuti meglett volna a hatása :)
  • trident
    köszönöm a tippet! :)
    11.26.63? Egy évad, nem túl nehéz, de valahogy mégis jó volt.
  • Palinko
    Az Aryás
    Freyes dolgon gondolkodtam, oké vörös nász meg minden, de már annyira semmivé lettek azok a szereplők, hogy nem fog kielégülést okozni ha kivonja a forgalomból, de lehet tévedek és én örülök majd legjobban :D

A másik amin gondolkoztam a Stark v2.0 uralomhoz hogy fognak állni a Lannisterek? Lázadás folytatásának gondolják, leverni kell, vagy megállapodnak velük egy meg nem támadásiban? Olyan nagy szövetkezésre nem számítok és ahhoz sem elég erős a Lannister sereg, hogy elfoglalja északot hamarosan úgy is elég gondja lesz.

Alig várom már Tyrion találkozzon Cerseiel, mert biztosan fog az ostrom után, egy Cersei dühroham kifigyel.
  • eddaniel
    ne kezgyétek máá megint ezt a baromkodást mint aryjánál, hogy ki nem halt meg meg ki nem stannis lezárva te gyök.. ér ted ?!!!
    Utoljára szerkesztette: eddaniel, 2016.06.20. 18:22:32
  • Selminar
    Milyen jo is lesz mikor várhatóan par tizezer dothraki kanos migráns raszabadul Westerosra, ok aztán elhozzak majd a békét!
  • Sippie
    igazából a cikk cakkal nem volt bajom, a kiszámíthatóság az volt, hogy nyilazni fog rá, és úgyse éli túl. Viszont a taktika dobásért akkor is kár, azért még bekeríteni magukat nem kellett volna hagyni, szerintem. Főleg hogy 3x kellett elmagyarázni Tormund-nak hogy mi a harapófogó, és pincer és stb :D :D
  • Jim Morrison
    itt voltunk, de azon legalább más is fönn akadt, mi már nem kellettünk a megemlítéséhez ;)

" Véletlenül sem veszi el a józan ítélőképességét az adrenalin, és az életéért való küzdelem.:)"
    Életéért való küzdelem hozta volna, hogy hátrafelé kell futni , nyíl elől elfutni kb a legegyszerűbb (olyan távolságban)
    nem, nem próbáltam
  • benőmenő
    A taktikát azért dobták, mert Jon bevágtatott Rickonért az ellenfél lőtávjába.
    A cikk-cakkot még ki lehet magyarázni, hogy Rickon fiatal és majd össze sz@rta magát. Meg ha cikk-cakkban fut Jon még közelebb ér és még nyilvánvalóbb lett volna a plot armorja.
  • MAstudioHD
    Jon-on kívül kb mindenki tisztában volt vele, hogy a vesztükbe mennek, és Rickon halálakor jött rá Ő is, de gondolom akkor már szart bele....
  • Sippie
    úgy látszik én vagyok az egyetlen aki szerint szar volt a csata :D na nem a megvalósítás, hanem a ... taktika. Illetve annak a hiánya. Simán hagyták magukat bekeríteni, és kb vége is lett volna az egész történetnek, ha persze nem jön pont jókor a felmentő sereg. Gyakorlatilag Jon simán hagyta volna lemészároltatni magukat, mert látta meghalni az öccsét. Ami egyébként kiszámítható volt.
  • Caliph
    Ja és még valami: Wun wunnak igazán össze lehetett volna ütni valami fegyverféleséget :D Már egy vastagabb lánccal pl hatalmas takarítást végezne
  • MAstudioHD
    Ramsey és Rickon halála nem volt meglepő. főleg, hogy Sansa előre megmondta Jonnak, inkább a hogyan lett elég ütős :)
    Ramsey elmebeteg, de "kurva jól csinálta".....a nyúzás már lerágott csont lett volna......bár mivel Rickonnak volt kb 2 egész mondata a 6 évad során nem fog feltűnni a hiánya.
    A csata nagyon kemény lett, nem ez a GoT legjobb része, de a leglátványosabb az biztos.
    Az alkotók meg tanultak Joffrey halálából és most a lehető legkegyetlenebbül tették el láb alól a "Főgenyót".
  • Taliga07
    Azért ez egy érdekes felvetés, értsd tényleg ha már van a feltámasztós okosság, lehetne próbálkozni vele úton útfélen :)
  • precision
    Na... ez a rész tényleg ütött...
    Az elején a sárkányos jelenetek után azt gondoltam nem tudják majd fokozni a részt... de tévedtem :D Ramsey végre méltó halált halt. A kis Szalsza pedig igazi pszicho lesz itt a végén. A nagyembert sajnálom nagyon :( Szegény kapott rendesen, Remzi meg bevitte neki a kegyelemdöfést :( Rickon halála nem mozgatott meg, inkább Jonra való hatása miatt volt érdekes.

Jöhet az évadzáró :)
  • Zozo0122 #13238
    Egyetlen dolgot hiányoltam a csatából:
    Szellemet. Pár torkot feltéphetett volna igazán, esetleg elkapta volna Ramsayt menekülés közben és Jonhoz cibálhatta volna :D
  • Caliph
    [spoiler]Utolsó rész: danyek felcuccolnak irány haza. Arya: felcuccol irány haza..Napdárda felcuccol,irány királyvár. ARmy of the dead felcuccol irány a fal. Királyvárban összeül a papi tanács,muszáj lesz kiiktatni tommenkét hogy eltakaritsák a verebeket. Cersei valahogy megússza az egészet. kb ezekre számítok :D ja meg egykét jelenet branvarjúról,jonékról,esetleg tower of joy vége de sztem ezzel várnak az utolsó évadig. a végét úgy képzelem el hogy a mások ott állnak a fal előtt joramun kürtjével pl
    Amúgy melissandre megpróbálhatná visszahozni rickont,meg akár wun wunt is :D
    Még egy csavar lehet esetleg,hogy arya hazaér és elkezdi irtani freyéket./spoiler]
  • Taliga07
    Akik a cikkcakkos futáson vannak fennakadva, nebaccátok má meg, Arya átszúrt hasánál hol voltatok :) Amúgy ha cikkcakkba fut a kicsi csippa, már az első nyíl eltalálja xD És filmvásznon baromi hüjén veszi ki magát, amikor lassít-gyorsít, meg ilyen szlalomba vágtáz egymás felé két szereplő... Magáról a 9. epről, nos, ez már nagyon kellett a lelkemnek, sztem jó volt.
  • RatBaG #13235
    maris, ne törölgesd a kommenteket!
  • DantszEE
    Én is úgy állok hozzá, hogy azt a szálat már felesleges lenne erőltetni, csak megjegyeztem, hogy hasonlít.
    Ettől függetlenül a kérdés még mindig áll: KI AZ? Mert nem jövök rá.:)
  • DantszEE
    Mert egy kisgyerek bizonyára higgadtan, megfontoltan és bölcsen fog gondolkozni egy ilyen helyzetben, ugye? Véletlenül sem veszi el a józan ítélőképességét az adrenalin, és az életéért való küzdelem.:)
  • MAstudioHD
  • Jim Morrison
    de csak józan ésszel kábé ezzel letudta volna Ramsay-t. Persze akkor lehet nincs ilyen szép csatajelenet... de az ilyenek mindig nagyon felhúznak :)

btw a csatát tényleg szépen megcsinálták. Leszbi kacérkodások ☺Évadzárón sok mindennek kell történnie (remélhetőleg) különben nem fognak tudni mindenkit kiírni szépen a sorozat végére :c
  • gattacalg
    ha látta volna az Apocalypto-t, biztos cikkcakkol
    apropó, a másik filmes connection, Cold Mountain/Hideghegy gödrös mészárszék
    Utoljára szerkesztette: gattacalg, 2016.06.20. 14:41:30
  • Palinko
    igen, lehet nekem azért nem ütött mert olvastam spoilereket, meg őrlődött a logikám az egészen így nem éltem át egészen

igaz azt se tudtuk, hogy az illető scoia'tael tag az is új .
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.20. 13:16:35
  • Jim Morrison
    ekkora gyökeret,
    tudja hogy íjjal lövik és mégis egy vonalban fut
  • Pares
    Ez a rész is tele volt "érzelmekkel". Amikor Jon Rickon után vágtatott, aztán Ramsay nyílzáport zúdított rá, és nem tudott csak előre menekülni, aztán lelőtték a lovát, és megindultak felé a lovasok, ott látszott Jonon, hogy megbékélt a halállal, hogy innen nincs vissza út, vesztett. Zseniális volt.
  • ToCsEk

sansa first kill :D
  • lck #13225
    Nem csak a csata miatt, az előkészítés, a párbeszédek, a hangulat, feszültség briliáns volt.
    Utoljára szerkesztette: lck, 2016.06.20. 12:40:40
  • Palinko
    ja az nem tudom minek nézte eddig, mert sosem a látványról szólt hanem az érzelmekről, meg az intrikáról. inkább az volt a furcsa hogy bevállalták ezt a látványos csatát, de szerencsére jól sült el.
  • Kongy
    Jó rész volt, de aki szerint az eddigiek közül sok volt az unalmas... Nem lehet minden részben ilyen csatákat tolni, néha azért kicsit lassabb tempót kell diktálni, főleg egy ilyen sorozatnál... szerintem.
  • Palinko
    én sem tudom, de az érzéseinknek nem tudunk parancsolni :D lehet ebbe a részbe kevésbé éltem bele magam, meg az egy éves kihagyás után jobban megfogtak a kezdeti részek. az igaz, hogy erre a csatára vártunk egész évadban és fontosabb volt mint akármilyen Aryás szál vagy bármi.
  • Pares
    Nem biztos. Ha jobban belegondolsz, ha Sansa megmondja Jonnak, akkor Jon biztosan bevárja a Völgy lovagjait, Ramsay meg abban az esetben hülye lenne kimenni a várból. Ha meg nem jön ki, akkor meg rohadt nehéz lett volna bevenni Winterfellt (lovakkal nem sokra mennek egy várostromnál), ráadásul egy óriáson kívül semmilyen ostromgépezetük sem volt Jonéknak. Most is azért vonult ki a vár elé Ramsey, mert (joggal) biztos volt a győzelmében, ami be is következett volna.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.06.20. 12:27:21
  • lck #13220
    Extázis - Best of - Minden pillanatát élveztem.
    Megérte átszenvedni a korábbi "gyengébb" epizódokat.
  • Pares
    Hát érdekes. Jon feltámadását megértem, de az csak egy, nem is igazán meglepő rövid pillanat volt az epizód végén. Az igazából azért volt fontos jelenet, mert végre valóra vált az, amit mindenki annyira várt. De Balon Greyjoy halála? Abban nem értem mi volt olyan, ami annyira megfogott. Egy szinte érdektelen, ellenszenves karakter nem meglepő halála. Na mindegy. Szerintem a 9 epizód hibátlan volt az elejétől a végéig, és messze a legjobb rész volt eddig ebben az évadban.
  • nearo
    fehér kisujj^^
    azért szalszának mehetne a lebaszás, hogy miért nem szólt egyetlen szót se, mert ennek tudatában lehet máshogy tervezik az ütközetet, és kijönnek kisebb veszteséggel...
  • Palinko
    jól mondja Tyrion most már a nagy játszmában van ami minden várakozás ellenére elindult :)
    csak a kérdés mikor ütnek be a mások, utolsó évad vagy a következőben? előbb lesz a trónért a harc vagy előbb a mások ellen?
  • Palinko
    pl mikor Jon felkelt, vagy lelökték a viharsziget királyát a hídról, pedig mindkettőt lehetett tudni előre mégis éreztem belül egy olyan ütést itt az elmaradt. viszont látványra top 5 középkori csatajelenetbe biztosan befér amit lerendeztek.