19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Pares #13296 Pl. azok a "meglátások", hogy miért nem volt páncélja meg fegyvere az óriásnak, vagy hogy miért nem vágták le a lándzsákat... Te jó ég, komolyan egyeseknek semmi sem elég jó, és az epizód következményei helyett inkább minden szirszarba belekötnek. Úgy látszik egyesek ezt élvezik. -
#13295 igen itt is volt 3 sor lándzsás, meg szélmalom harc, de még az is jobb annál, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mintsem ott megdögleni tehetetlenül. a fegyver hossza itt nem számít, mert nem az embert kell elérni, csak a lándzsa végét, ott kezdett számítani a lándzsa hossza mikor már nincs hová hátrálni. nem olyan egyszerű leszúrni az embert, mert nem látnak semmit a pajzs mögött ezért ritmusra szúrnak, lépnek 2-3 lépést előre, megint szúrnak.
ez amit mondok is csak elkeseredett próbálkozás lett volna, de mégis valami. a pajzsok megtámadásával is ezt a keserűséget szimbolizálták. kár hogy nem volt náluk néhány tűzbomba Melissandrétől. -
#13294 Technikailag, de sajnos spoilers.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A bibi az, hogy a filmben mindenki szokás szerint kőhülye a látvány miatt.
1. Szépen nézik, hogy a kör föláll mikor még oldalazva lazán oldalba kaphatták volna őket, pont úgy, mint a lovasok...
2. Az óriás széttépi a felkapott embert, mikor hullákat dobálva olyan lazán falat nyithatott volna a soron, hogy az röhejes. Öcsém szétzúz egy több cm vastag tömör ajtót. Na, akkor el lehet képzelni, hogy ha eldob egy 80 kilós embert, akkor az mit csinál egy tömör sorban felülről érkező tömeg. Gyakorlatilag úgy nyithatta meg volt a zárt alakzatot, ahol egy tekegolyó tartol a bábuk között. Hulla meg volt elég... Ez lehetett volna egy meglepetés faktor, amire a kis köcsög nem számít és mosolylohasztó hatása lehetett volna.
3. A beérkező lovas sereget is n+1 módon lehetett volna értelmesen beépítne, választották a legbugyutább klisés megoldás.
Ehelyett tolták a hollywoodi ökörségeket és a megjósolt felmentő sereg és feleslegesen drága CGI a hülyeség megjelenítésére. Most komolyan, tényleg ennyire buták az írók? Anny mindennel lehetett volna látványosra és ésszerűres csinálni azonos végkimenetellel erre a óvódás által kitalálható megoldáshoz nyúltak. Megáll az ész. A sorozat túl sok helyen fullad teljes ötlettelenségbe.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.21. 00:16:29 -
kissssss #13293 na mi nem tetszik? -
#13292 Az egész jelenetsor kiszámítható volt, hetekkel ezelőtt többen is megjósolták és egyetértettek a jóslattal. -
#13291 na igen, pláne, hogy Sansa előző este magyarázta el a nagy hadvezér Jon-nak, hogy kb mire számítson... -
MaRee #13290 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha jól tudom a klasszikus, lentebb linkelt phalanxnak sem igazán volt szemből "ellenszere". A taktika ellenük az volt, hogy bevágtak csomó egységet velük szembe, míg a többi (lehetőleg lovasság) megtámadta az ellenség szárnyait, mivel a phalanx elég nehezen manőverezhető alakzat. Persze itt nem szó szerint értett phalanxról van szó, de nagyon hasonló volt hozzá. A vadaktól meg ne várjuk el, hogy törzsi csatározásokból származó tapasztalatokkal (ahol csak jobb esetben volt kard náluk, vagy az ellenfélnél) képesek legyenek a "modern" hadviselés fortélyaira, meg hogy levagdossák a dárdákat. Nem véletlenül olyan hosszúak azok, és akik megpróbáltak a pajzsokon áttörni, láthattuk, mi volt az eredménye.
Szeritnem ez a csata jelenet most bőven kárpótolt mindenkit - engem legalábbis - az előző évadok vagy részek béna csatáiért, nagyon fasza és dinamikus volt, valami iszonyat volt nézni, ahogy a lovasok és lovak egymásnak rohannak, ütköznek. Igazi káosz, valamint ahogy ledarálta a nehézlovasság a phalanxot oldalról, gyönyörű volt.
10/10 rész,várom a következőt
-
Stockbauer33 #13289 -
Pares #13288 Jaj de imádom ezeket a szőrszálhasogató szakértőket... -
#13287 Képek, spear wall volt, de a phalanxhoz ez kicsi volt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.20. 23:44:55 -
kissssss #13286 akkor neked is ajánlom figyelmedbe az előbb általam berakott képet, még ha valamilyen szerencse folytán sikerülne is legyűrnöd(valószínűleg nagy veszteségek árán) az első phalanx sort... azonnal kapnád a nyakadba a következőt és kezdheted elölről az egészet, a te katonáid mondjuk fel vannak szerelve másfélkezes kardokkal amik nagyából 105 110 cm hosszúak, az én katonáim meg két és fél méter hosszú lándzsákkal vannak felszerelve egymás mögött.
szerintem elég nyilvánvaló hogy mindig az én katonáim fognak elsőként döfni a lándzsa erdővel, egyszerűen azért mert sokkal hosszabb a fegyverük. -
#13285 hát nemtom... én ezt a levagdosást úgy képzelem el, hogy elkezdesz egyel bajlódni, és közben kapsz három másikat a hasadba -
kissssss #13284 amint megpróbálnál hozzányúlni a lándzsához azonnal leszúrnának...
-
#13283 Ha buzogánnyal meg nuncsakuval mentek volna még jogos is lenne a kérdés, de azt hiszem kardokkal, baltákkal nem jelentene gondot. bár igaz, lehet hogy ironwoodból készültek ezt nem tudom akkor nincs rá esély.
itt elhülyéskedik vele, de még neki is sikerült, és ő nem hasonlítható egy olyanhoz aki egész életében harcra készült, másképp forgatta az a kardot biztosan. meg nem a földbe volt szúrva szerencsétlenül, hanem fogta keményen az ellenfél is.
-
ddany7 #13282 Ilyen szófordulat már az előző részben is volt, ha jól emlékszem.(de nem tuti) Nem tudom mennyire tudatos.
A rész jó volt, de ezek a drámai időzítések már kicsit túllőttek a célon szerintem. Először Jonnál is, akkor érkezik meg a lovas sereg, amikor már épp lecsapták volna. Majd Kisujj és épp időben. -
#13281 Nem tudom mit vártok a vadaktól. Egy ilyen harcmodor teljesen új lehetett nekik. Phalanxal is sokra vitték amíg nem volt "ellenszer"
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.20. 23:20:57 -
gombabácsi #13280 meg ha megfogják a dárdát és elkezdik valamelyik irányba tolni, kifordíthatták vele a pajzsokat...
nem tudom a valóságban alkalmaztak-e ilyen harcmodort... hogy megállnak és kint van a marha hosszú lándzsa...
de lehet hogy hülyeséget mondok :) -
kissssss #13279 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és még is mivel csapták volna le a dárdák végét? a legjobb amit kitudtak passzírozni magukból az a néhány tucat lovas és a két sornyi íjjász hátul, nem voltak speciális fegyvereik, ostromgépeik. -
#13278 de most komolyan? SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ha már ott bénáskodtak... attól még ez is jobb lett volna. esélyes hogy ferdére vágják és még mindig szúr, de töredék a veszély. meg van rá esély, mert a dárdás nem sokat lát a pajzs mögül egyszerre döfnek ritmusra. reális az lett volna persze hogy rögtön hanyatt homlok rohannak egymást is agyontaposva a hullahegynek. legalább páran megpróbálták áttörni a falat, nem sok sikerrel.
Molnibalage igaz, de ha bármi nem úgy megy ahogy rózsaszín álmaiban eltervezte csak a pusztítás a megoldás? Tyrion megmutatta, hogy nem és ha nem lép el Dany, sztem működött volna Tyrion megoldása, vagy ha legalább gyorsan visszatér. attól bátorodtak fel hogy sokáig nem volt sehol. tetszik ez a Bolton párhuzam van valami benne és én is szorítok, hogy ne nyerjen végül mert nem lenne jó uralkodó.
-
gombabácsi #13277 miért? miért nem csapták le?
vagy miért nem húzták ki a kezükből? -
#13276 Mondjuk ő azért legalább változásokat vinne a meglevő rendszerbe, ezt azért el kell ismerni. Viszont az a lenéző tekintet, amivel nézet Tyironra röhejes. Azonk kívül, hogy a sárkányaival tett rendet Danny kb. szart sem csinált, képtelen a kormányzásra politikával. Őt is csak azért követik / nem bántják, amiért a fatty Boltont, az erejétől félnek, semmi mástól... -
#13275 Ez a rész teljesen rendben volt. Élmény volt minden perce. Lehet kötözködni, de fölösleges.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!(Pár okoskodás meg egyenesen röhejes ez a kedvencem: "nem tudom miért nem csapták le a dárdák hegyét ha már úgyis annyira közel mentek") -
#13274 Lendült előre a cselekmény szépen, de sajnos zskat megoldásktól már nem tudtak elszakadni. :( -
bega82 #13273 Akkor már inkább Mormont-ra tippelnék.
Az epizód amúgy tényleg nagyon jó volt szerintem is, a kisebb hibákkal együtt is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szellemet én is hiányoltam, jó lett volna, ha belerakják. A Hagymalovag és Tormund beszélgetése nagyon nagy volt! Kíváncsi leszek, hogy Davos mit csinál majd Melisandre-val. -
#13272 igen ezen fennakadtam én is :D -
akdestroyer #13271 confirmed? -
#13270 Illuminati -
#13269 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #13268 -
#13267 Na, olyan az epizód, mint a jó bolt: van benne minden. :D
Tetszett. -
#13266 Még csak az 6. percnél vagyok, de azért az érzem, hogy Dannyt tarkónbaszhatná már valaki egyszer... Alig különbözik Kisujjtól. Felgyújtaná ő is az egész világot, hogy aztán a hamu királynője legyen...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.20. 21:01:13 -
#13265 Egyetértek.
Hullahalmos rész egyszerűen zseniális volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Wun wun = DE AZÉRT EZ MÉG EGYNEK SZÁMÍT ! -
#13264 Vicces ez a topik. Eddig azért sírtak, mert nem történik semmi, most végre történt, de az sem jó mert gagyi. Behalok.
A rész meg elég durca volt, állva tapsoltam, mikor Jon ütötte azt a getzit. -
#13263 Gyerekek, ez azert tv tortenelem volt. Nagyjabol az eddigi legepikusabb resz volt, de nem csak ebben a sorozatban, hanem kb az osszes letezo sorozat osszes resze kozul. Teljesen mas dimenzioban mozog, mint amit szinte barmelyik tv-s sorozat valaha tudott. Szinvonalban a legnagyobbakkal (Breaking Bad, stb) van egy ligaban, es itt mellette a latvany is olyan, ami kb blockbuster mozifilm szintjen mozog. Eszmeletlen. -
#13262 de most hagyjuk a páncélt,de kézbe csak tudott volna venni egy vastagabb láncot,egy kisebb kivágott fatörzset a másikba meg mondjuk fekete vár kapuját mint pajzsot :D -
#13261 Nem gyártanak páncélt óriásokra... a fal jobbik oldalán nem is hisznek a létezésükben, a rosszabbik oldalán meg nincs meg a technológia. -
betyar40 #13260 Azért egy fiú akinek az apja csak egy harcos volt sok olyan testvérrekkel akik szintén kardal s íjjal nőttek fel, alapnak kéne hogy legyen ha már ennyire valósághű a film hogy nyíl elöl nem háttal futunk 200 méternél vagy nem egyenesen előre hiszen az a legkiszámithatobb. Ez nagyon elrontotta a hatást amit ugye előre tudtunk szinte. A másik ha annak a drabál wumnak adnak egy páncélt s egy fejvédőt egy lánccal kb az egész gyalogságot kiütötte volna s simán leverik őket.....számomra ez is off volt.Amúgy jó rész volt de ezek a hibák kicsit lehúzták! -
gombabácsi #13259 ja meg ami még béna volt a végén:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
ahogy havas veri a fejét a ramsay-nak. ilyen ütésekből néhányba belehal az ember...
az se volt teljesen "kóser" ahogy a pajzzsal kivédi a nyilakat. mármint hogy épp hogy gyorsan felrátnaj a pajzsolt a lövéseknél.. hát persze.
-
#13258 át is állhatnak a vesztesek, a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bolton háznak vége -
gombabácsi #13257 amúgy egy ilyen csatában, ahol láthatóan a harcosok 70-80% kifekszik, vajon végül hány éli túl ezek közül? mert ügye sokan csak megsebesülnek. és ügye a végén a győztes csapat a vesztesek sebesültjeit kinyírja, a sajátjait meg megmenti. tehát végül csak nem az van hogy nagy részüknek annyi